18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til semifinalerne i Europa League d. 6. maj 2021

Kan Arsenal sænke den gule ubåd og booke en finalebillet til mødet med Manchester United, der fører duellen mod Roma med 6-2 inden returen i Italien?

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Arsenal – Villarreal 1 (2-1)

Forbrydelse betaler sig ikke, men det var tæt på kriminelt, at Arsenal slap af sted fra Spanien med æren i behold og endda et resultat, der vel giver dem en lille favoritværdighed forud for returen på Emirates.

Mikel Arteta kaldte efterfølgende Sakas aktion, der først til straffesparket, for et øjeblik af magi, og til trods for at driblingerne var eminente, så var det ikke det største straffespark, vi nogensinde har været vidne til, selvom Arsenal og Saka vil hævde, at der var en form for kontakt.

Arsenal var da døde og begravede, bagud 2-0 og en mand i undertal, men Villarreal var meget Villarrealsk og gav som så mange gange før i denne sæson i den spanske liga en føring væk, og så fik de tilmed Etienne Capoue udvist. Både han og Arsenals Dani Ceballos er dermed ude af torsdagens opgør med karantæne, efter sidstnævnte også indkasserede et rødt kort i et opgør, hvor han virkede overtændt fra første fløjt af.

Det helt store spørgsmål forud for returen er, om Arsenal igen kan spille så rædderlig en kamp, eller om Villarreal endelig kan lukke et opgør. Begge dele synes lige (u)sandsynlige, for det Arsenal leverede i Spanien var forfærdeligt. Presset, eller mangel på samme, hang ingenlunde sammen, og det var svært at se, hvad ideen var i de første 60 minutter af den kamp.

Det var også svært helt at forstå ideen med udskiftningen af Alcácer til fordel for Coquelin, som Emery foretog i pausen, for Villarreal mistede grebet om kampen, og det blev kun endnu værre, da Justin Foyth måtte udgå med en skade, der ganske givet også holder ham ude af returen.

Hos Arsenal har de også en del problemer at se til. Positivt er det, at Aubameyang er klar til en startplads, men det sker også, fordi Lacazette fortsat døjer med skader, ligesom Tierney og Luiz i øvrigt gør det. Det ligner derfor igen en Arsenal-defensiv med Xhaka, Chambers og Holding, mens Gabriel Magalhaes måske vælges frem for Pablo Mari. Jeg har svært ved at se, hvordan den defensiv helt skulle holde Villarreal fra chancer, da spanierne har scoret i 20 af deres seneste 21 kampe, hvor kun Atlético Madrids betondefensiv har holdt dem fra fadet.

En scoring til gæsterne betyder, at Arsenal skal op at lave minimum to mål for bare at tvinge kampen i forlænget spilletid, og i det henseende er det naturligvis positivt, at Villarreals defensiv ofte deler gaver ud. Godt nok holdt de nullet i weekenden, men det var mod et harmløst Getafe-hold, og det var første clean sheet i syv opgør for den gule ubåd, for hvem defensive udfordringer har været et konstant problem gennem hele sæsonen.

Med fare for at begge hold griber kampen forsigtigt an, fordi 0-0 ved pausen måske ikke er helt skidt, så synes jeg, det virker oplagt at satse på, at begge hold kommer på tavlen som i det første opgør. Det er offensiven, der er bedst, selvom det måske ikke siger alverden hos to hold, for hvem det at forsvare ikke altid virker til at blive prioriteret voldsomt højt.

Lisbergs bud: Begge hold scorer til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Roma – Manchester United X (1-1)

Timingen kunne næsten ikke have været bedre, da Roma tirsdag annoncerede den tidligere Manchester United-træner Jose Mourinho som ny mand i spidsen for klubben mellem de to semifinaler mod netop United. Det bliver dog først fra næste sæson af, men de kunne nu godt have brugt portugiserens evne til at rent taktisk at sætte sit hold op i det første opgør på Old Trafford, hvor de trods en 2-1-føring tabte hele 6-2 og dermed er ude af Europa League.

Jo, i 2018 levere de et storslået comeback, da de vandt med 3-0 hjemme mod Barcelona i kvartfinalen i Champions League efter at have tabt første kamp med 4-1, men det var også et Roma-hold i en hel anden forfatning. For selvom 6-2 var en decideret ydmygelse, så var det ikke nogen overraskelse baseret på de seneste mange ugers resultater.

Seks kampe i træk er romerne nu oppe på uden sejr, og det bedste de kan opnå i denne sæson, er en syvendeplads i Serie A. Det skal retfærdigvis nævnes, at Roma i den omvendte kamp var uheldige med skader til Pau Lopez, Jordan Veretout og Leonardo Spinazzola i de første 45 minutter, hvor kun Spinazzola muligvis bliver klar igen. Romernes lazaret tæller i øvrigt også Pedro og Zaniolo, mens det omvendt er positivt, at Mancini er klar igen.

Men skiftet til Mourinho sker altså først fra den kommende sæson, hvorfor Paulo Fonseca også er på plads på bænken til denne returkamp, hvor der altså ikke er det store på spil, og det kommer ganske givet til at kunne mærkes.

For Roma og Foncesca gælder det om at ende dette opgør med æren i behold, mens det for Manchester United handler om ikke at bruge nødvendigt mange kræfter. Kræfter brugte de i øvrigt ingen af i weekenden, da deres kamp mod Liverpool blev udsat, da hundredvis af fans tvang sig vej ind på stadion for at protestere mod Glazer-familien.

Det er stadig lidt uvist, hvornår den kamp skal spilles, og om den overhovedet sal spilles, men med en forestående Europa League-finale forude og potentielt fem ligakampe på 14 dage, så kan Ole Gunnar Solskjær nok godt se en mulighed for at give et lille hvil til nogle af sine spillere.

Efter at været røget ud i fire semifinaler i træk, så kommer nordmanden ikke til at stille med lutter reserver trods det fine udgangspunkt, men han kommer nok nærmere til at spare spillere i løbet af anden halvleg, som kampen skrider frem, og et videre avancement nærmer sig. Måske Roma i de første 10-15 minutter vil forsøge at komme blæsende fra start i et ”all or nothing” angreb, men med den form United er i for tiden, kan jeg ikke se, at de på nogen måder skulle lade sig kyse, hvorfor det også ligner et lidt mere låst og mindre sprudlende opgør, end det vi var vidne til for en uge siden, hvor englænderne selvfølgelig spiller sig i finalen i overbevisende stil.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,25 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar