18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til semifinalerne i Europa League d. 2. maj 2024

Sideoversigt

Der venter en gentagelse af sidste års semifinale, når Leverkusen og Roma mødes i Rom, mens Atalanta skal forsøge at gentage bedriften fra Anfield, når de skal en tur til Marseille. Nicolai Lisberg tror på to sejre til udeholdene.

Nicolai Lisbergs optakt til semifinalerne i Europa League 2024.

Lilleputterne fra Atalanta skabte en sensation, da de sendte Liverpool ud af Europa League. (Foto: Action Plus Sports / Alamy Live News)

Marseille – Atalanta 2 (1-2)

Torsdag d. 2. maj kl. 21.00

Det er meget op og ned med Marseille. Efter en skidt periode på fem nederlag i træk, lykkedes det at sende Benfica ud af Europa League kvartfinalerne, og i weekenden blev det også til en sejr i den hjemlige liga, da de slog Lens med 2-1. En kamp som ikke overraskende havde Aubameyang i en hovedrolle, da gaboneseren først scorede, og siden viste fint overblik og assisterede til sejrsmålet. Han er også topscorer i dette års udgave, og det vil være ham, som franskmændene sætter deres lid til hjemme på Velodromen.  

Marseille har vist sig endda rigtig fint frem på hjemmebane i Europa League. Senest med sejren mod Benfica og inden da med hele 4-0 mod Villarreal. I begge kampe kom de med en meget offensiv tilgang, og det tror jeg også godt, vi kan forvente at se torsdag, men det skal alligevel ske med håndbremsen en smule mere trukket.

For Atalanta lader sig ikke ryste af en tur til den franske havneby, efter den første kvartfinale på Anfield mindre sensationelt, men bestemt ikke ufortjent, blev vundet med 3-0 efter en opvisning i kontraspil. Hjemme blev det godt nok til 1-0-nederlag, men jeg bed nu mest af alt mærke i Gasperinis interview efter kampen, da han i pausen havde spurgt sine spillere, om de ønskede at forsvare lidt dybere, hvortil de blot havde konstateret, at de ønskede at blive ved med at angribe. Og det gjorde de. Det vidner for mig om en trup og en træner i sync, og der er flere spillere på dette hold, der begynder at ramme topformen. Ikke mindst Scamacca, der vel aldrig er set bedre. 

Han fik godt nok et lille hvil i weekenden, da Atalanta uden dikkedarer slog Empoli med 2-0 på scoringer af Pasalic og Lookman. Det kan altså ende med at blive den helt store jubel sæson for italienerne, der fortsat kan nå top 5 i ligaen, ligesom de også har en finale i den italienske pokalturnering mod Juventus at se frem til.

Det er et voldsomt kampprogram, der venter dem i de kommende uger med fem store kampe på 13 dage, så på et tidspunkt kan træthed godt blive en faktor, men jeg synes egentlig, at Gasperini har været god til at økonomisere truppens kræfter, og jeg noterer også, at de i de seneste par uger har leveret store resultater på udebane. Foruden 3-0-sejren på Anfield vandt de med samme cifre ude mod Napoli, ligesom de fik 2-2 mod Juventus.

Det er et tab for dem, at Hien er i karantæne i den første kamp i Marseille, men mod et fransk hold, hvis defensiv ikke helt matcher styrken i offensiven, kan jeg sagtens se italienerne sikre sig et fordelagtigt udgangspunkt forud for returen. Også fordi Marseille har et par fravær grundet skader, ligesom Samuel Gigot er i karantæne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,86 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Roma – Bayer Leverkusen 2 (1-2)

Torsdag d. 2. maj kl. 21.00

Hvis Xabi Alonso en dag beslutter sig for at skifte karriere, ville han ganske givet kunne få en tjans som vært på The Very Late Late Show. For som det efterhånden er blevet kutyme, scorede Leverkusen i weekenden i det 96. minut mod Stuttgart og sikrede dermed 2-2. Den 46. kamp i sæsonen uden nederlag. En helt vanvittig stime, som kun bliver endnu mere vanvittig af, at det var 21. gang i sæsonen, at Leverkusen scorede efter det 86. minut. 

Det vil nok være lidt søgt at tale om en formnedgang for et hold, der er blevet tysk mester og endnu er ubesejret, men rent faktisk har Leverkusen ikke vundet i de sidste tre kampe, så skal vi alligevel være bekymret på tyskernes vegne i forhold til, om der er gået en lille smule træthed i den her sidst på sæsonen? 

Bekymringen er reel, fordi spillet ikke har været lige så sprudlende og frigjort, som det tidligere har været, men jeg kan omvendt også finde ganske simple forklaringer på, hvorfor det er knebet lidt mere på det seneste. I  kampene mod Dortmund og Stuttgart var Florian Wirtz på bænken, ligesom Xahaka sad over med karantæne i weekenden, og da de var en tur i London i den anden kvartfinale kamp i Europa League, var det blandt andet uden Frimpong fra start af. Med mesterskabet på plads, har Xabi Alonso benyttet de sidste par kampe til at rotere lidt blandt nogle af de spillere, der er trukket store veksler på, men alle profilerne meldes klar torsdag, og derfor forventer jeg også, at det for første gang i cirka to ugers tid bliver et et Leverkusen-hold i absolut stærkeste opstilling, der løber på banen til det første opgør i Rom. 

Det er også Leverkusen, der har revanche til gode, for det var netop romerne, der på dette stadie sidste år sendte Leverkusen ud af turneringen. To kampe der skabte ekstrem stor frustration hos Xabi Alonsos tropper, da Roma, dengang trænet af Mourinho, efter tyskernes smag trak tiden lige voldsomt. Men hvor meget kan vi lægge i de to opgør sidste sæson, som Roma samlet set vandt 1-0? 

Italienerne er i hvert fald et ganske andet sted rent spillemæssigt, end de var for et år siden, da det var Mourinho, der stod i spidsen for romerne. Under Daniele De Rossi har det været et offensivt indstillet mandskab, der også har fået ganske fin succes i Serie A. I weekenden blev det til 2-2 ude mod Napoli, og dermed holder romerne stadigvæk liv i chancen for top fem og en plads i næste års Champions League-turnering. 

Den kan de selvfølgelig også få fingrene i, skulle de vinde turneringen her, men så skal de have bedre styr på Boniface, end de havde på hans landsmand Osimhen i weekendens deler mod Napoli. Her gjorde nigerianeren stor set, hvad det passede ham og flyttede rundt på romernes bagerste. Boniface har muligvis ikke samme antrit, men om ikke andet besidder han en fysisk pakke, som Mancini og resten af Romas defensiv kan få svært ved at håndtere. Det er i øvrigt en defensiv, der er uden Zeki Celik, da han er i karantæne efter sin alt for voldsomme tackling på Leao for et par uger tilbage. Til gengæld er der gode muligheder for, at Lukaku er med igen, efter han sad over mod Napoli med en mindre skade.

Roma ude er på papiret den sværeste tilbageværende opgave for Leverkusen, men jeg har dem alligevel til at tage sejren, ganske givet med Florian Wirtz i en ny hovedrolle.

Lisbergs bud: 2-tallet og BTS til odds 4,30 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa League sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra Europa League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar