18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til semifinalerne i Europa League d. 5. maj 2022

Der har ikke været et tysk hold i en Europa League finale siden 2009, men torsdag kan vi få hele to af slagsen, hvis RB Leipzig og Eintracht Frankfurt gør arbejdet færdigt mod Rangers og West Ham. Nicolai Lisberg tror delvist på tysk succes, men spår West Ham gode muligheder for at skabe spænding.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Rangers – RB Leipzig 2 (1-2)

Det kan stadig blive klubbens bedste sæson nogensinde, men RB Leipzig har oplevet sin første krise under Tedesco på det værst tænkelige tidspunkt i sæsonen. For godt nok blev det til en 1-0-sejr mod Rangers i den første kamp efter en flot scoring af Angeliño, men mellem det opgør er to nederlag mod henholdsvis Union Berlin og Gladbach.

Mandag aften tabte de med 3-1 i Bundesligaen, og dermed er de nu uden for top 4 med to runder tilbage. En sejr i Europa League, og så er top 4 ligegyldig, men det vil være noget af en bet, hvis ikke Leipzig i næste sæson skal spille i den største europæiske klubturnering af dem alle.

Som sagt kan det fortsat blive en magisk sæson, skulle de gå hele vejen i turneringen her, og det har de gode muligheder for. De var det klart bedste hold i det første opgør, og jeg har svært ved at se, at de ikke også kommer på tavlen i Skotland. Da Dortmund gæstede Glasgow for et par måneder tilbage, spillede de sort-gule ikke nogen stor kamp, men de scorede stadig to mål, og hvis ellers Nkunku viser lidt mere skarphed end i det første opgør, så straffer han også skotterne på Ibrox.

Rangers havde til kampen i Tyskland et væld af skader til flere store profiler, men der er håb forude for van Bronckhorst, der med stor sandsynlighed igen kan råde over Kemar Roofe, hvilket giver dem noget mere pondus længere fremme. Derudover kan Aaron Ramsey muligvis også gøre comeback.

I weekenden mødte de rivalerne fra Celtic i ligaen, og selvom 1-1 på Hampden Park som sådan var godkendt, så betyder det nok også, at de ikke kommer til at forsvare det skotske mesterskab i denne ombæring. I den kamp sad Kamara på bænken i hele opgøret, men mon ikke han er er med fra start torsdag, ligesom Ryan Jack, der blot fik en halv time i The Old Firm, ganske givet også er det.

Rangers har været denne sæsons positive overraskelse i Europa League, men jeg tror, at deres eventyr stopper her. Tedesco er pragmatisk nok til at satse på omstillinger, og der har Leipzig helt fremme nogle spillere med større individuel kvalitet, end det skotterne kan byde på. Blandt andet føromtalte Nkunku, ligesom man med de danske briller på kan håbe, at Yussuf Poulsen får spilletid.

Bagude er tyskerne omvendt ramt af, at Gvardiol formentlig misser kampen, da han måtte udgå med en skade mod Gladbach. Sammen med Orban har han været stærkt medvirkende til at sikre en god sidste skanse hos Leipzig.

Tedescos tropper viste i udekampen mod Atalanta i kvartfinalen, at det ikke nødvendigvis gør den store forskel, om de spiller ude eller hjemme i Europa, så ikke nok med, at de går videre, så tror jeg også, at de tager en sejr.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,06 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – West Ham 2 (1-2)

Der kom godt nok ikke 30.000 tyskere ind i London, som det var tilfældet i Barcelona, men de Frankfurt-fans der fik adgang til kampen havde en ny fest, da deres helte kom fra kampen mod West Ham med en 2-1-sejr. Blandt andet takket være en scoring fra Ansgar Knauff efter blot 49 sekunder. Antonio udlignede for englænderne, inden Kamada gjorde det til slutresultatet 2-1 i anden halvleg i en underholdende affære, hvor begge hold også havde forsøg på træværket.

Kort tid efter den afgørende scoring måtte danske Jesper Lindstrøm lade sig udskifte med en skade, og det bliver en kamp mod uret for Lindstrøm, der som flere af Frankfurts øvrige profiler heller ikke var med mandag, da de tabte med 2-0 mod Leverkusen. Det nederlag skal vi dog ikke lægge det store i, for alt handler om Europa League for Frankfurt, der hverken kan nå det ene eller det andet i Bundesligaen, hvorfor flere af stjernerne fik et hvil. 

Ifølge de tyske medier forventes det ikke, at Lindstrøm når at blive klar, og hans fart kan Frankfurt sagtens komme til at mangle, når de igen skal forsøge at straffe West Ham på omstillinger. Langt værre er det dog, hvis Hinteregger ej heller når at blive klar. Den østrigske oprydder har været instrumental i Europa League i tyskernes tremands-forsvar, men har døjet med sygdom de seneste par dage, og tirsdag havde han endnu ikke været i stand til at træne med resten af holdet. Jeg tror dog, han skal være mere end bare almindeligt skidt tilpas, hvis ikke han skal spille fra start her. Ellers er det positivt set fra Oliver Glasners synspunkt, at både Evan Ndicka og Kristijan Jakic er tilbage, efter de glippede den første kamp grundet karantæne.

Ligesom Frankfurt har West Ham også opgivet den nationale liga, og det så vi med al tydelighed i forhold til den startopstilling, som Moyes valgte til kampen søndag mod Arsenal, der blev tabt med 2-1 på hjemmebane. Buddet herfra er i hvert fald, at kunne West Ham stadig have blandet sig i kampen om Champions League pladserne, så havde Soucek og Antonio også fået mere end et par håndfulde minutter i det opgør.

West Ham viste mod Lyon, at de sagtens kan hente et resultat på udebane, da de ved den lejlighed vandt med hele 3-0, og jeg vil bestemt ikke afskrive englænderne. Det er to hold, der minder en del om hinanden i forhold til at have sat alt ind på europæisk succes, men englænderne skal være bedre til at dæmme op for Frankfurts omstillinger, hvis de skal videre her.

Det bliver ganske givet ekstremt tæt, og det er ikke utænkeligt, at vi skal i både forlænget spilletid og straffe, før vi finder en vinder. Akkurat som det var tilfældet sidste gang, Frankfurt spillede en europæisk semifinale mod et hold fra London.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,92 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar