18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til semifinalerne i Europa League d. 29. april 2021

Skal vi have en ren engelsk Europa League finale mellem Arsenal – Manchester United, eller kan kongen af Europa League, Unai Emery, endnu engang sende sig selv i finalen? Villarreal – Arsenal og Manchester United – Roma er de første opgør, og disse to har Nicolai Lisberg taget et udførligt kig på.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Villarreal – Arsenal 1 (2-1)

Semifinaler og engelske hold. Villarreal bliver igen mødt af historiens vingesus, når de torsdag byder Arsenal indenfor til den første semifinale i Europa League. Samme modstander de mødte for 15 år siden i semifinalen i Champions League, hvor de var tæt på at tvinge kampen ud i forlænget spilletid, da Riquelme i de sidste minutter af kampen brændte straffe på Jens Lehmann. Villarreals største kamp til dato, og nok også klubbens største traume.

I 2016 var de igen i en europæisk semifinale. Denne gang mod Liverpool og i Europa League. Jeg var selv på stadion, da Beatles’ Yellow Submarine meget passende lød ud af højtaleren i en kamp, som spanierne vandt 1-0, men da de tabte returen på Anfield, blev semifinalen igen endestationen.

Nu skal tredje gang så være lykkens gang for Villarreal, der har forsøgt at få hele byen til at bakke op, selvom der denne gang ikke må komme tilskuere på stadion.

Unai Emery skal besejre sin tidligere klub for Arsenal og igen vise, at han er den ukronede konge af Europa League, hvor han kan spille sig i sin femte finale efter at have vundet tre gange med Sevilla og tabt en enkelt gang med Arsenal. Skulle det lykkes for Villarreal og Emery at gå hele vejen, så vil spanieren i øvrigt tangere José Mourinho, Bob Paisley og Giovanni Trapattonis rekord for flest sejre i en af de to største europæiske klubturneringer.

Men lykkes det så? Der bør i hvert fald være fine muligheder for at sikre sig et fornuftigt udgangspunkt til returen i London, selvom Arsenal over to kampe må påtage sig favoritrollen.

Villarreal har endnu ikke tabt i Europa League, og de har endda vundet deres seneste otte kampe i turneringen. Trods nederlag mod Barcelona i sidste uges La Liga opgør er formen opadgående, og defensiven er også bedre end indledningsvist i sæsonen, hvor de indkasserede for mange dumme mål, fordi de var i ubalance.

Arsenal har dog også været anderledes stabile i Europa League end i den hjemlige turnering, og de er ubesejrede i 11 af deres seneste 12 kampe. Arteta har endnu ikke overbevist om, at han kan føre The Gunners ud af suppedasen på sigt, men han har vist sit værd i de store kampe, blandt andet med sejren i FA. Cuppen i sidste sæson, hvor de besejrede både Manchester City og Chelsea med Aubameyang som hovedrolleindehaver med fire mål i de to kampe.

Arsenal-angriberen har siden da ikke ramt samme form, og senest har han været ude med malaria, men han kan måske spille en rolle i denne kamp, hvor hans fart i givet fald vil være giftig mod et Villarreal-mandskab, hvor Raul Albiol ikke løber mange mænd op.

Det er også positivt for Arsenal, at Ødegaard igen er klar, ligesom Lacazette, Tierney og Luiz måske endda kan komme i spil, som Arteta forklarede på pressemødet onsdag.

Hos Villarreal er det kun langtidsskadede Iborra der er ukampdygtig, og der tegner sig et billede af et åbent og interessant opgør. Arsenal overraskede i kvartfinalen mod Prag ved at vinde hele 4-0 på udebane, og det har været lidt ligesom nat og dag at følge dem i Europa League og Premier League, hvorfor det er svært at vurdere, helt præcist hvor de står.

Dog synes det givet, at der kommer mål i kampen. Ingen af de to hold er deciderede forsvarsspecialister, og med hjemmeholdes Gerard Moreno og Samuel Chukwueze i storform, har jeg svært ved at se et gavmildt Arsenal-hold ikke skulle indkassere, for denne gang er Lehmann der ikke til at redde dem.

Lisbergs bud: Over 2,5 mål til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Manchester United – Roma 1 (2-0)

Ligesom Villarreal – Arsenal har en del historie, er Manchester United mod Roma også et opgør, vi har set før. I officiel sammenhæng senest i 2014 i Champions League, mens nok særligt United-fans vil kunne huske hjemmekampen på Old Trafford i 2007, da englænderne ydmygede italienerne i returopgøret i kvartfinalen i Champions League og vandt med hele 7-1 i et opgør, hvor en ung Cristiano Ronaldo var ustoppelig.

Helt samme pondus har dette Manchester United-hold ikke i disse år, men det samme kan siges om Roma, og derfor mødes de nu også i den næstfineste turnering. Af de to hold er det dog aktuelt Manchester United, der er tættest på at være på vej tilbage til fordums styrke.

0-0 ude mod Leeds ødelagde godt nok stimen af lutter sejre, men det er intet at regne mod Romas nedadgående form, der lyder på fire kampe uden sejr og som ser ud til endegyldigt at have kostet dem chancen for top 4. Dermed står den ikke på Champions League for romerne i den kommende sæson, medmindre de altså kan stryge helt til tops i Europa League.

Det har jeg dog svært ved at se ske. De overraskede mod Ajax, men de var også heldige i de to opgør med manglende skarphed hos hollænderne, og formen er som nævnt bekymrende. Det hjælper dog gevaldigt på deres chancer, at den lange skadesliste de havde for et par uger tilbage, nu næsten er ikke-eksisterende, og nøgleprofiler som nu de to tidligere Manchester United-spillere, Mkhitaryan og Smalling, er oppe i fulde omdrejninger igen.

Hos englænderne er Jones og Martial ude med skader, men modsat returkampen mod Granada er Shaw, Maguire og McTominay tilbage fra karantæne, og de ligner alle tre spillere, der kan glide direkte ind i startopstillingen.

Mellem de to opgør venter der et derby mod Liverpool, og jeg skal ikke forsøge at underspille betydningen af den kamp, eller Uniteds lyst til at såre Liverpool så de glipper Champions League, men jeg kan simpelthen ikke tro, at det opgør får nogen indflydelse på, hvordan Solskjær griber dette opgør an. Manchester United kan tillade sig at satse alt på samme hest, da andenpladsen i Premier League ser ud til at være sikret.

Roma er det hold fra den øverste halvdel i Serie A, der har indkasseret flest scoringer i sæsonen, og deres mere posessionorienterede stil bør bekomme Manchester United vel, da de får mulighed for at slå nogle omstillinger og ikke skal skabe kampen i alle 90 minutter. Det ligner en forholdsvis komfortabel hjemmesejr torsdag aften, hvor spørgsmålet er sejrens størrelse. Roma har scoret i samtlige europæiske kampe i denne sæson på nær en enkelt, og vi så deres effektivitet mod Ajax. De vil ganske givet være fint tilfredse med et spinkelt nederlag, men kvaliteten og formen er i Uniteds favør, og jeg ser faktisk gode muligheder for, at United næsten kan levere en tidlig afgørelse allerede i den første duel mellem de to hold.

Lisbergs bud: Manchester United -1,5 (AH) til odds 2,59 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar