18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til play-off kampene i Europa League d. 22. februar 2024

Kommer der danskerdong igen? Fuldfører Qarabag sensationen, og kan brandvarme Lukaku og Roma for tredje år i træk sende Feyenoord ud af Europa? Nicolai Lisberg er klar med optakt til samtlige af torsdagens otte kampe i Europa League.

IMAGO / NurPhoto

Stade Rennes – Milan X (1-1)

Torsdag d. 22. februar kl. 18.45

Milaneserne stod for rundens vel nok mest overlegne præstation, da de vandt 3-0 mod Rennes. To mål af Loftus-Cheek, inden Leao og Theo Hernandez kombinerede til en kandidat til sæsonens mål i Europa League. En kamp, hvor Simon Kjær fik den første time. I weekenden måtte han dog se til fra bænken, men det var der flere af Milans profiler, der måtte indledningvist, og det kostede dem ganske givet point i udekampen mod Monza, der blev tabt med 4-2, efter de ellers kom flot igen med en mand mindre.

For mig var startopstillingen i den kamp en klar indikation af, at Pioli tager Europa League yderst seriøst, og at vi heller ikke kommer til at se et Milan-hold, der slækker på koncentrationen torsdag i det franske. Og det gør de også klogt i ikke at gøre, da kampen i Milano var Rennes’ første nederlag siden december måned.

Hjemmeholdet er uden Enzo Le Fee og Fabian Rieder, men de kan godt gøre kampen mere ligeværdig her, men Milan går naturligvis videre.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Freiburg – Lens X (1-1)

Torsdag d. 22. februar kl. 18.45

Alt er åbent forud for returen efter 0-0 i det franske, hvor kampen nok primært vil blive husket for Kevin Dansos utrolige clearing på stregen. Ellers var der ikke alverdens chancer i det opgør, som dermed stod lidt i kontrast til Freiburgs kamp i weekenden mod Frankfurt, hvor det endte med 3-3, og hvor de viste god moral ved at komme tilbage hele tre gange.  

Lens fik ligeledes et enkelt point i weekenden, da de spillede 1-1 ude mod Reims, men det skal med til den historie, at træner Fracnk Haise sparede en del profiler i det opgør, heriblandt Elye Wahi, Jonathan Gradit, Ruben Aguilar og Neil El Aynaoui.

Jeg har været en smule skuffet over Freiburg i denne sæson, og ikke mindst deres evner foran mål, så jeg kunne godt se Lens spille sig videre, selvom det meget vel først bliver efter forlænget spilletid og muligvis straffe.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Toulouse – Benfica 2 (1-3)

Torsdag d. 22. februar kl. 18.45

Ángel Di Maria fik med to scoringer, begge på straffe, lige akkurat sikret Benfica en sejr i den første kamp på 2-1 Måske overraskende at det holdt så hårdt, og nok endnu mere overraskende, at franskmændenes mål blev sat ind af Mikkel Desler, der var lusket med frem, og resolut sparkede en bold på den bagerste stolpe i det lange hjørne.

Hos Benfica gjorde danskerne mere opmærksomme på sig selv i weekenden, da både Bah og Tengstedt startede inde i en sikker 6-1-sejr mod Vizela, hvor Roger Schmidt tillod sig at spare en del spillere, og hvor Tengstedt blev noteret for en assist.

Toulouse slog som bekendt Liverpool her på banen i gruppespillet, men det er også eneste sejr, Toulouse har budt sin hjemmefans siden dengang, så det skal vi nok ikke lægge alverden i. I weekenden fik de en flot og vigtig sejr ude mod Monaco, men de ligger kun lige over stregen, og jeg har Benfica som favoritter til at sætte skabet på plads. Hjemmeholdet er uden Mawissa, der blev udvist i det omvendte opgør.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Qarabag – Braga 2 (0-1)

Torsdag d. 22. februar kl. 18.45

Jeg kaldte i sidste uges optakt Braga for kæmpe favoritter mod Qarabag, men den besked var ikke nået hele vejen til det portugisiske, for holdet fra Aserbajdsjan leverede en af turneringens største overraskelser, da de vandt med hele 4-2 mod Braga, og faktisk er det vel kun en sen reducering på straffe fra Joao Moutinho, der gør, at vi ikke allerede kan sende hjemmeholdet videre inden returen.

For Braga skal “bare” score to gange” for at få kampen i forlænget, og det er da ikke helt utænkeligt, for trods det monumentale sammenbrud sidste torsdag, så vil jeg stadig hævde, at de er et væsentligt bedre hold end deres modstandere. I weekenden fik de lidt oprejsning med 2-1 mod Farense i en kamp, hvor de godt nok manglede skarphed, men skabte chancer til flere end de to mål, det blev til.

Qarabag har ikke spillet i denne weekend, så de har haft god tid til at restituere efter de omtrent 5.000 kilometer hjem fra Portugal i sidste uge. Vi så dem mod Leverkusen holde tyskerne nede i store dele af kamoen med en kompakt defensiv, så kan de gentage den gameplan mod revanchelystne portugisere? De bliver om ikke andet hjulpet på vej af, at Markos Vesovic er med igen efter at have siddet ude med karantæne i den første kamp.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Roma – Feyenoord 1 (2-0)

Torsdag d. 22. februar kl. 21.00

De Rossis Roma imponerede på De Kuip, da de fik 1-1, hvilket i sig selv var et fint udgangspunkt, men det var mere måden, de angreb kampen på. For angreb var nøgleordet. De var klart bedst, og det lignede i de første 45 minutter blot et spørgsmål om tid, før de fik brudt dødvandet, men stik mod spil og chancer fik Feyenoord bragt sig foran.

Men med Lukaku på banen i Europa League sammenhæng er der garanti for scoringer, og belgierens gode europæiske form vil de også glæde sig ved udsigten tilpå Olimpico torsdag aften.

I weekenden kunne romerne spare blandt andre Dybala, men sikrede sig alligevel en sikker sejr på 3-0 ude mod Frosinone, mens Feyenoord kæmpede lidt mere med det i deres gevinst hjemme mod Waalwijk. Det var en kamp, hvor Quinten Timber og Lutsharel Geertruida begge spillede fra start, og de kan modsat opgøret i Rotterdam også være med i returen.

Rammer hjemmeholdet niveauet fra det første opgør, så ser jeg ikke, at hollænderne for alvor kan true De Rossis seværdige Roma.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Sporting – Young Boys 1 (1-0)

Torsdag d. 22. februar kl. 21.00

I en runde med lidt blandet portugisisk succes, var der ikke så meget tvivl hos Sporting, hvor Morten Hjulmand og co. sikrede sig en 3-1-sejr, og dermed har de halvanden fod eller mere i ottendedelsfinalerne, der trækkes lod til fredag. I weekenden vandt de med 2-0 i den hjemlige liga, hvor de kæmper en hård dyst med Benfica om det portugisiske mesterskab.

De er hårdt spændt for vognen, hvad angår kampe, så med tanke på, at de kommer med et godt udgangspunkt, kunne Amorim så ikke være fristet af at spare et par spillere fra start? Det tror jeg, og derfor er jeg nok også lidt forsigtig i min spilanbefaling.

Men selv med et par reserver fra start, så er Sporting det bedste hold, og efter Bragas forskrækkelse for en uge siden hjemme, så er de advaret om, hvad det kan betyde, hvis man ikke tager modstanderen seriøst.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,36 – SPIL HER >>*

Sparta Prag – Galatasaray X (1-1)

Torsdag d. 22. februar kl. 21.00

Sikke da en kamp, vi fik serveret i Istanbul sidste torsdag. Og det var vel at mærke en kamp med danske hovedrolleindehavere. Dog ikke for det positive, da Peter Vindahl så lidt skidt ud ved den ene scoring, mens Victor Nelsson blev udvist for en nødbremse, hvorfor han sidder ude her.

Sparta Prag har haft mange små marginaler mod sig i hele deres europæiske kampagne, at det var et meget passende billede på deres situation, at de brændte en friløber ved stillingen 2-2, for kort tid efter at se Icardi score til slutresultatet 3-2. 

Jeg forudser en kamp, der i intensitet og drama sagtens kan matche begivenhederne fra det første opgør, men hvor Galatasarays individuelle klasse måske lige akkurat gør forskellen.

Rynes er ude for tjekkerne, efter også han blev præsenteret for det røde kort i Istanbul.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Marseille – Shakhtar Donetsk 2 (3-1)

Torsdag d. 22. februar kl. 21.00

For fjerde gang i denne sæson er der en ny træner på bænken hos Marseille. Gattuso holdt noget længere end Marcelino og den midlertidige afløser Abardonado, men heller ikke han kunne få styr på franskmændene, der præsenterer sig ganske anderledes i Ligue 1, end de gør det i Europa, hvor de kom fra Ukraine med 2-2 i det første opgør. En kamp de førte af to omgange, og hvor Aubameyang var manden med mål og oplæg.

Nu er det så op til Jean-Louis Gasset at få Marseille i sikker havn. Du ved, ham der i januar blev fyret efter gruppespillet i AFCON for Elfenbenskysten efter et 0-4-nederlag mod Ækvatorialguinea.

Han skal naturligvis have chancen, indne han sendes samme vej som de foregående trænere i klubben, men der er da al mulig grund til at være skeptisk på Marseilles vegne.

Shakhtar er fortsat lidt tid fra at tage hul på deres liga efter vinterpausen, men de så ganske fornuftige ud i den første kamp, selvom jeg synes, at Marseille var bedst. Så mon ikke, at hjemmeholdet tager sejren? Marseille har i forhold til første kamp igen Ismaila Sarr til rådighed, mens Balerdi til gengæld er i karantæne, ligesom gæsternes Bondar er det.

Lisbergs bud: 1-tallet og BTS til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa League sponsoreres af Cashpoint.

Læs også:

Tips fra Europa League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar