18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til play off i Europa League d. 16. februar 2022

Europa League er tilbage og det med flere store kampe, når Barcelona, Napoli, Dortmund, Lazio, Leipzig, Sevilla og Atalanta alle skal i aktion. Nicolai Lisberg gennemgår samtlige af torsdagens otte kampe.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Barcelona – Napoli 1 (2-1)

Der skulle en sen scoring af Luuk de Jong til, før Barcelona fik uafgjort i et intenst derby mod Espanyol sent søndag aften. Godt 24 timer forinden havde Napoli også spillet uafgjort, da de hjemme fik 1-1 mod topholdet fra Inter, i et opgør hvor de særligt i første halvleg spillede en rigtig god kamp.

Det er to hold, der begge har sit at se til i deres hjemlige ligaer. Barcelona kæmper for at slutte i top 4, mens Napoli drømmer om mesterskabet. Så det store spørgsmål er: Hvor seriøst tager de to hold kampen? Fra både spansk og italiensk side lader det til, at vi får noget nær stærkeste startopstillinger at se, og det giver grobund for et voldsomt interessant opgør, hvor nøgleduellen meget vel kan blive Osimhen over for Pique og formentlig Mingueza, da Araujo blev skadet mod Espanyol, mens Alves som bekendt ikke er registreret til europæiske kampe.

Barcelona virker fortsat i fremgang under Xavi, og selvom Dembélé og Aubameyang måske skal aflaste nogle af de spillere, der har fået mange minutter på det seneste, så gør det ikke nødvendigvis catalanerne dårligere. En hjemmesejr og med scoringer til begge mandskaber.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Zenit– Real Betis 2 (1-2)

I mine spanske runde gennemgange har jeg rost Betis til skyerne ved flere lejligheder. For at spille fortryllende og for at kunne holde fokus i tre turneringer. Indtil videre. Det spidser til for andalusierne, da de også har en returkamp i semifinalen i Copa del Rey samt et lokalderby mod Sevilla rundt om disse kampe, så hvor længe kan de fastholde momentum?

Det tæller dog til deres absolutte fordel, at Zenit ikke har spillet en gældende kamp siden midten af december, og de seneste tre venskabskampe har faktisk været mod Midtjylland, FCK og Brøndby med to sejre og en enkelt uafgjort til følge. De har i januar desuden mistet Sardar Azmoun, og selvom der er store forventninger til hans afløser Yuri Alberto, der kan debutere her, så skal han først finde sin rolle på holdet. Betis måtte i weekenden undvære Canales, og jeg tror heller ikke, han kommer i spil fra start, men derfor kan spanierne sagtens få et brugbart resultat med hjem fra det russiske.

Lisbergs bud: Betis taber IKKE til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Borussia Dortmund – Rangers 1 (3-1)

Hjemmekamp nummer 1000 i historien for BVB, der netop mod Rangers har leveret mindeværdige kampe foran egne fans. Det skete i 1999, da de på et mål i sidste minut tvang UEFA Cup opgøret mod skotterne i forlænget spilletid og siden straffe, hvor de vandt.

Udover jubilæet må Dortmund være ekstra motiverede for at vise sig godt frem. Godt nok vandt de i weekenden 3-0 ude mod Union, men nederlaget på 5-2 mod Leverkusen hjemme i runden forinden skal nu vaskes væk. Rangers har i denne sæson ikke ramt samme niveau som i de foregående sæsoner i Europa League, og selvom van Bronckhorst har fået bedre styr på skotterne siden sin overtagelse, så er det kun to uger siden, de tabte med 3-0 til Celtic. Van Bronckhorst der i øvrigt spillede for Rangers i føromtalte kamp fra 1999. Haaland er tilbage i træning, men er stadig tvivlsom hos BVB, der godt nok kun kan nå en titel ved at vinde denne turnering, men som næppe benytter ham torsdag. Hos Rangers er det Leon Balogun, der er tvivlsom, mens Hagi med sikkerhed er ude. Spiller Rose med A-kæden – Haaland undtaget – så vinder Dortmund også komfortabelt.

Lisbergs bud: Dortmund fører ved pausen til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Sheriff Tiraspol – Braga 2 (0-2)

Det var en af europæisk fodbolds største sensationer, da Sheriff besejrede Real Madrid på udebane, og længe lå de faktisk til at gå videre i en gruppe, der også talte Inter. Flere af os begik den fejl at afskrive dem flere gange, men de formåede alligevel at komme videre på tredjepladsen foran Shakhtar Donetsk. Nu afskriver jeg dem så igen. Af to væsentlige årsager. 

Deres seneste gældende kamp var tilbage i begyndelsen af december, og holdet er ingenlunde det samme, som det var i Champions League. For de gode resultater har betydet, at Cristiano, Fernando Constanza, Danilo Arboleda og Dimitrios Kolovos alle er rykket videre, mens Gustavo Dulanto og Edmund Addo begge er i karantæne. Jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg ikke kender deres nyindkøb godt nok, men umiddelbart fremstår de klart svækket. Selvom Braga til dette opgør er uden Diogo Leite, så er der fin værdi at hente på portugisisk sejr.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Porto – Lazio X (1-1)

Det var nogle voldsomme scener, der udspillede sig lørdag, da Porto og Sporting dele i en højdramatisk 2-2 kamp. 40 mænd var involveret i det store slagsmål, der brød ud efter kampen, og midt i begivenhedernes centrum stod Pepe, der i nu ifølge flere medier risikerer en lang karantæne. Den forhindrer ham dog ikke i at deltage i dette opgør, når Lazio gæster det portugisiske. 

Porto har som bekendt mistet Luis Diaz til Liverpool, siden de sidst var i europæisk aktion, og det, sammen med karantæner til Agustin Marchesin og Wendell der begge blev udvist i opgørene mod Atlético før jul, gør, at jeg faktisk ser Lazio have fine muligheder for at sikre sig et godt udgangspunkt. Lazio der har holdt buret rent i fem af deres seneste seks kampe, men som omvendt tabte med hele 4-0 mod Milan i pokalturneringen. Sarri roterede en del i gruppespillet, men jeg forventer, at vi ser noget nær stærkeste opstilling her.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Sevilla – Dinamo Zagreb 1 (2-0)

Med seks sejre i turneringen kunne man jo næsten spare de øvrige kampe og så ellers bare give Sevilla trofæet. Og med tanke på at finalen i år spilles på deres hjemmebane, så virker det da oplagt med en Sevilla-sejr.

Lopeteguis tropper kom tilbage på sporet mod Elche efter en periode med uafgjorte kampe, og dermed fik de reduceret afstanden til Madrid i toppen af tabellen til fire point. Så det ligner på mange fronter en Sevilla-sejr. Men! Satser Lopetegui allerede nu fuldt ud på Europa League, og hvordan kompenserer Sevilla for de fravær der blandt andre tæller Joan Jordan, og formentlig også Ocampos? Dinamo Zagreb har vundet sine tre første kampe efter vinterpausen, har alle mand klar og har så sent som i sidste sæson leveret store resultater i Europa, så jeg forudser ikke nogen målfest.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,40 – SPIL HER >>*

Atalanta – Olympiakos X (2-2)

Med en scoring dybt inde i overtiden fik Juventus lige akkurat et point ud af turen til Bergamo i weekenden, og dermed skal vi helt tilbage til 12 januar for at finde seneste Atalanta-sejr. Fraværet Af Zapata på toppen har kostet dyrt, og colombianeren er heller ikke her til rådighed for Gasperini. Olympiakos er omvendt blevet styrket af, at Kostas Manolas er kommet til fra Napoli, og de kan igen råde over Aguibou Camara and Henry Onyekuru, efter de var af sted til AFCON.

Selvfølgelig er Atalanta favorit hjemme, men det lykkedes kun at vinde en enkelt kamp i Champions League, så jeg synes, at der er gode mulighed for, at Olympiakos kan få noget ud af kampen her. Om ikke andet bør de kunne komme på tavlen.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,90 – SPIL HER >>*

RB Leipzig – Real Sociedad 2 (1-2)

Står lidt i skyggen af Barcelona – Napoli, men der er al mulig grund til at kigge mod Leipzig torsdag aften, når Real Sociedad kommer på besøg. Baskerne fik brudt en dårlig stime og scorede for første gang efter tre målløse opgør, da de slog Granada med 2-0 i weekenden, mens Leipzig spillede en god kamp mod Köln og sikkert vandt 3-1. I det opgør var det nok engang Nkunku, der var den store stjerne.

Jeg tror godt, Tedesco kunne finde på at rotere et par spillere, hvilket måske kan give Yussuf Poulsen spilletid, men de kommer på en svær opgave mod et normalt godt organiseret spansk hold. Real Sociedad kæmper med formen og har Zubimendi i karantæne, men Leipzigs stil bør bekomme dem vel, så måske de kan levere en mindre overraskelse.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 4,33 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også Lisbergs skriv til Conference League

Skriv et svar