18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til finalen i Europa League d. 31. maj 2023

Kan Sevilla vinde Europa League for syvende gang, eller tager Mourinho og Roma for andet år i træk et europæisk trofæ med hjem til Rom? Onsdag spilles der finale i Budapest, og Nicolai Lisberg er klar med sin analyse af kampen, ligesom han også kommer med et spilforslag til førstemålscorer i finalen.

imago1030441530h scaled, konkurrencedygtig sport, mandlige atleter i sport uniform på spillefelt, succes

Foto: Imago / Antonio Pozo

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Sevilla – Roma X (1-1)

[Onsdag d. 31. maj kl. 21.00]

En noget nær historisk stærk udgave af Europa League er ved at nå til vejs ende. Onsdag er der finale i Budapest. Hvorfor UEFA stædigt holder fast i onsdagen som kampdag for de mindste af deres turneringer er i øvrigt en skam, men lad det nu ligge. Hold som Manchester United, Barcelona og Juventus var ved årsskiftet udnævnt som forhåndsfavoritter til titlen, men i stedet mødes nummer 11 fra La Liga og nummer seks fra Serie A. Og et eller andet sted er det vel ikke overraskende. 

Sevillas historie kender vi efterhånden. Spiller de med i Europa League, går de hele vejen. Så simpelt er det. I denne sæson var finalepladsen dog ikke forventet, efter et år der har budt på fyringer af Lopetegui og siden Sampaoli, inden Mendilibar, hvis fornemmeste opgave var at sikre overlevelsen i La Liga, vendte det hele på hovedet. Det blev Sevilla, som vi kender dem. Og meget langt fra det udtryk vi så i efteråret i kampene mod FCK i Champions League, hvis nogen skulle være i tvivl.

Der er en anden tro på dette hold, kæderne hænger bedre sammen, og presspillet er også væsentligt bedre end tidligere. Et par af profilerne har talt om mere simple instrukser fra Sampaoli. Og en af de profiler er Ocampos. Argentineren var en kæmpe figur, da Sevilla senest vandt turneringen. Med sine gode udfordringer, sin arbejdsratio på kanten og evne til at score vigtige mål. Men så forsvandt han. Røg ned i niveau og skiftede til Ajax på et ikke videre succesfuldt lejeophold. Det lignede det, for i denne sæson havde han heller ikke nogen større rolle. Altså indtil Mendilibar kom til. Han har scoret to gange i de sidste fire ligakampe, og sammen med Gil på den anden kant og En-Nesyri helt fremme, har Sevilla endelig fundet en form for stabilitet i de forreste rækker, hvor de ellers i meget af sæsonen har vekslet fra kamp til kamp, og hvor spillere som Dolberg og Isco eksempelvis ikke længere er i klubben. 

En-Nesyri er det oplagte bud som målscorer efter at have nette to gange mod Manchester United og en enkelt gang mod Juventus, men Ocampos er i god form, en mand til de store aftener og sparker også straffe. Derfor bliver buddet herfra på første målscorer til odds 9,00, mens man i stedet får pengene 4,33 gange igen, hvis han scorer når som helst i kampen.

Vi skal selvfølgelig også vende blikket mod Roma for at finde et spil til selve kampen. 

Italienere har grundet Juventus’ situation med de tilbagetjente point, der nu igen er blevet fratrukket, nedprioriteret Serie A i en periode, hvorfor jeg ikke vil ligge alverden i nogle af de resultater, vi har set på det sidste. Senest lørdag med nederlag til Fiorentina på 2-1 takket være to sene scoringer, men det var en startellever, der ikke rummede alverdens af de navne, der formodes at spille onsdag. Mourinho har selv udtalt, at de har haft fokus på Europa League i foråret, og det var været tydeligt i forhold til de spilere, der har været valgt til de kampe. De har vist evnerne mod svære modstandere og senest med 1-0 samlet mod Leverkusen. Returopgøret i Tyskland var ikke just det, der gav Mourinho nye venner eller ændrede hans ry som en destruktiv træner, da romerne i den kamp gjorde alt for at trække tiden og kvæle tempoet mod et tydeligt frustreret Leverkusen-hold. Det lykkedes, men den taktik kan de ikke på samme måde benytte her. Sevilla kommer ikke som Leverkusen til bare køre bolden rundt, da de er langt mere vertikale i deres afleveringsmønstre, så det bliver ikke en skyttegravskrig denne gang.

Roma kan dog andet end at grave sig ned. Og så kan Mourinho spille finaler. Dem taber han sjældent, og onsdag kan han blive den første til at vinde Europa League/Uefa Cuppen for tredje gang i karrieren. Roma kan også skabe kampe og lægge pres på modstandere, selvom det ikke er deres mest naturligt udtryk og måde at gribe kampene an på, som det i stedet er blevet det for Sevilla.

Lørdag blev det godt nok til et nederlag mod Real Madrid, efter de ellers var kommet foran 1-0, og det var på mange måder et opgør, der viste deres styrker og svagheder. De er gode til at komme over kanterne, da både Ocampos og Gil kan gå ind i banen og skabe plads til de to offensive backs, men det er også deres til tider ultimative stil, hvor flere defensive spillere har tilladelse til at gå med frem, der omvendt efterlader plads bagude til omstillinger til modstanderholdet. Og det er romernes chance. For kan deres centrale midtbanespillere formå at lægge presset på blandt Rakitic og Fernando i det opbyggende spil, når Sevilla spiller den gennem midten, så har de muligheder for at straffe spanierne.

Historien er dog med Sevilla og spansk fodbold i det hele taget. De seneste 21 europæiske finaler med spansk deltagelse er alle endt med sejre til det spanske hold, og fire gange har det besejrede hold været fra Italien. Sidst Sevilla var i en Europa League finale var mod Inter i 2020, og det blev til en underholdende 3-2-sejr, men denne gang ligner det umiddelbart en mere låst affære, mellem to trænere der har fokus på en stram organisation. Det bliver ganske givet Sevillas opgave at skabe kampen, men jeg forestiller mig ikke, at de bliver ligeså aggressive i presset, som de eksempelvis var det mod Manchester United i kvartfinalen, da de er fuldt ud bevidste om, hvor svær denne kamp kan udvikle sig, skulle de først komme bagud.

De to seneste finaler i den næststørste europæiske turnering er begge endt med uafgjort – 1-1 ved begge lejligheder – og straffesparkskonkurrencer, og det er bestemt ikke et utænkeligt scenarie i en kamp, hvor jeg har spanierne som beskedne favoritter, men hvor det kan svinge begge veje.

Hos Roma forventes det, at både Dybala og Spinazzola er tilbage og i stand til at få en rolle, hvor førstnævnte måske endda kan bringes fra start, efter han ellers har døjet med ankelproblemer. Hos Sevilla er Joan Jordan og Suso til rådighed igen, mens der omvendt må spejdes langt efter Marcao og Nianzou.

Lisbergs bud: X’et til odds 2,90 – SPIL HER >>*

Lisbergs bud: Ocampos som første målscorer til odds 9,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa League sponsoreres af bet365.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Tips fra Europa League

Skriv et svar