18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til finalen i Europa League d. 26. maj 2021

Er en Europa League finale uden Unai Emery egentlig en Europa League finale? Spanieren har her muligheden for at skyde sig ind blandt de største trænere i europæiske turneringer, men foran ham står en kæmpe opgave i form af Manchester United. Ole Gunners tropper er notorisk kendt for at være lige ved og næsten, men deres favoritrolle i denne kamp er indiskutabelt. Nicolai Lisberg forbereder jer i denne artikel til onsdagens finale mellem Villarreal – Manchester United.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Villarreal – Manchester United 2 (1-2)

I weekenden sluttede både den spanske og den engelske liga, men for Villarreal og Manchester United gælder det onsdag sæsonens vel nok største kamp for begge mandskaber. I hvert fald for Villarreal, der aldrig har stået i en europæisk finale før, og som til kampen har fået fløjet de tidligere anførere Cazorla og Soriano ind for at være tæt på truppen.

Det er da også Villarreal, der har mest på spil, for med en syvendeplads i La Liga så skal Villarreal næste år spille Conference League, medmindre at de altså vinder finalen onsdag og dermed kvalificerer sig til Champions League.

Meget passende for Villarreal spilles finalen i Gdansk, for det har været en Europa League kampagne spækket med kampe mod østeuropæiske hold. Lad mig opridse. Qarabag, Sivasspor, Maccabi Tel Aviv, Red Bull Salzburg, Dynamo Kiev, Dinamo Zagreb, inden Arsenal så blev sendt ud i semifinalen. Forud for semifinalen gik der en joke på pressepladserne på El Estadio Ceramica, at hvis Slavia Prag havde slået Arsenal ud og booket plads i semifinalen, så var det den letteste vej for noget hold til en europæisk finale nogensinde.

Men Villarreal besejrede som bekendt Arsenal, og spanierne kan jo ikke gøre andet end at besejre den modstander, som de mødte, og det har de gjort. I stor stil. De er fortsat ubesejret i dette års udgave med 12 sejre og 2 uafgjorte i 14 kampe, og de viste mod Arsenal, at de kan levere helstøbte præstationer mod større modstandere.

Og så bliver vi selvfølgelig også nød til at tale om Unai Emery. Han ved om nogen, hvad det kræves for at komme til tops i den næststørste europæiske turnering med tre sejre i fire finaler, og den erfaring skal ikke undervurderes onsdag. Skulle det lykkes for Villarreal og Emery at sejre i finalen, så vil han i øvrigt tangere José Mourinho, Bob Paisley og Giovanni Trapattonis rekord for flest sejre i en af de to største europæiske klubturneringer.

At Manchester United er i finale er i sig selv en mindre sejr efter fire semifinalenederlag i træk for Ole Gunnar Solskjær. To League Cup, en FA Cup og så sidste sæsons Europa League exit mod Sevilla. De røde djævle vandt senest Europa League tilbage i 2017 med en sejr over Ajax, men det var også foreløbigt sidste gang, at de vandt en trofæ. De seneste par sæsoner har været positive for Manchester United, der nærmer sig holdbar storhed igen, men de har behov for snart at vinde et trofæ, på sammen måde som Solskjær har brug for at vise, at han også kan tage det sidste skridt.

Det bør de også have gode chancer for i Gdansk, selvom historien ikke ligefrem er med englænderne. For ser vi på europæiske finaler mellem engelske og spanske hold, så har de spanske vundet de seneste ni i træk, og Manchester United har selv stået som taber i et par af dem med Champions League nederlag til Barcelona i 2009 og 2011.

Men bag statistik og historie skal vi også kigge på aktuel form, og det er her, favoritværdigheden for alvor svinger over i Uniteds favør. De lukkede sæsonen af med en 2-1-sejr ude mod Wolverhampton, og selvom de skuffende røg ud af Champions League gruppespillet, så har de være stabile i sæsonen, hvor deres andenplads i Premier League aldrig var i fare.

Villarreal har til gengæld svinget enormt i La Liga, og der har været meget få kampe, hvor de har leveret de præstationer, som potentialet i truppen ellers berettiger til. To point i seks kampe og en målscore på 2-13 mod Atlético Madrid, Barcelona og Real Madrid vidner om et hold, der aldrig for alvor har været i nærheden af at kunne bide skeer med de allerbedste, hvorfor en syvendeplads også er et meget retvisende billede for deres sæson.

Gerard Moreno, der netop er blevet udtaget til det spanske landshold, har været deres med afstand vigtigste spiller, og det bliver også ham, de onsdag skal hænge deres hat på mod en Manchester United-defensiv, der efter alt at dømme må undvære anfører Harry Maguire, men det er også eneste markante fravær hos United, der godt nok først spillede søndag, men som sparede stort set samtlige profiler, så det bør ikke blive udslagsgivende.

Hos Villarreal er Chukwueze fortsat skadet, mens de igen kan råde over Capoue på midten af banen ved siden af Parejo, efter han sad ude med karantæne mod Arsenal. I front er spørgsmålet så, om det bliver Bacca, der har ramt en fin form på det seneste, eller Alcácer, der vælges som makker til Gerard Moreno.

Villarreal har evnerne til at score mod Manchester United, og de kan formentlig også godt spille lige op med englænderne i perioder af kampen, men til trods for Emerys finalehistorisk så er Manchester United på noget nær samtlige positioner det bedste mandskab, og det skal også kunne komme til udtryk i en finale, hvor de kan vinde klubbens første trofæ i fire år, mens Villarreal altså må nøjes med endnu en lige ved og næsten oplevelse og en plads i Conference League.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar