18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til Europa League-finalen d. 18. maj 2022

Der venter et brag af en kamp på banen og på lægterne, når Eintracht Frankfurt og Rangers mødes i finalen i Europa League. Når danske Jesper Lindstrøm at blive sin skade kvit, så han kan få en hovedrolle, eller bliver det Rangers, der får revanche fra nederlaget i 1960? Nicolai Lisberg er klar med bud på både kamp og målscorer i finalen.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Europa League-finalen: Eintracht Frankfurt – Rangers X (1-1)

”Er et hold der røg ud til Malmø i kvalifikationen til Champions League og kun lige akkurat formåede at besejre armenske Alashkert for at komme i gruppespillet i Europa League gode nok til at spille med om titlen? Jeg tror det faktisk.”

Sådan lød buddet herfra, inden Europa League blev sparket igang, da jeg her på siden skulle gennemgå årets favoritter, men jeg må alligevel indrømme, at jeg er overrasket over, at skotterne er gået hele vejen til finalen. Ikke mindst fordi Europa League efter jul fik selskab af flere store hold. Barcelona, Dortmund, Sevilla, Atalanta og RB Leipzig eksempelvis. 

Men Rangers har gjort det godt, og der kan ikke sættes en finger på deres deltagelse her. Danske seere der kun så kampene mod Brøndby i gruppespillet vil nok undre sig en smule, men de har fået ny energi, efter Gio Van Bronckhorst afløste Steven Gerrard midt i sæsonen. Og kan man besejre både Dortmund og Leipzig, så har man også fortjent en finaleplads.

Det samme kan siges om Eintracht Frankfurt. Og måske deres præstation alt andet lige er et nøk større. Real Betis, Barcelona og West Ham er alle blevet sendt ud af turneringen, hvor tyskerne har imponeret med spillet på banen og i særdeleshed stemningen på lægterne. Jeg var selv på Camp Nou, der blev til Kamp Nou, da 35.000 hvidklædte tyskere fuldstændig overtog Barcelonas katedral og skabte efterdyndinger, der stadig kan mærkes i Catalonien. Til denne kamp har de to mandskaber hver ”kun” fået 10.000 billetter til rådighed, men over 100.000 tyskere har ansøgt om billet, og mon ikke de har været aktive på det sorte marked for at finde en vej ind til klubbens største kamp siden 1960?

Dengang mødte de Real Madrid i en finale i Europa Cuppen for Mesterhold på Hampden Park af alle steder. Historien har det med at gentage sig, selvom de i det tyske nok ikke ønsker et 7-3-nederlag, som det endte med dengang. Finalen blev i øvrigt sikret efter Rangers og Eintracht havde mødt hinanden i semifinalen, der endte med en sammenlagt sejr på 12-4 til tyskerne.

Uanset hvad bliver det to fangrupper, der kommer til at møde talstærkt op, og Eintracht Frankfurt får ikke den ”hjemmebanefordel”, som de har haft i nogle af de andre europæiske udekampe, så det er ikke her, vi skal finde nogle af de marginaler, der tipper favoritværdigheden over i det ene holds favør. Det bliver i spillet på banen.

Lad mig begynde med tyskerne. Med 2-2 ude mod Mainz i weekenden sluttede de sæsonen på en 11. plads og uden sejr i de sidste otte ligakampe. Det fortæller to historier. At Frankfurt har haft svært ved at finde en hjemlig stil, da de er bygget op til omstillinger under Oliver Glasner, og at Europa League har fyldt så meget i foråret, at flere af de seneste kampe i Bundesligaen er blevet spillet på halvt blus eller med flere reserver på banen.

Senest har også Martin Hinteregger og Jesper Lindstrøm siddet ude, men det har desværre ikke været selvvalgt. Hinteregger er meldt ude for resten af sæsonen, og det er et kæmpe tab, da han i Europa har været Frankfurts vigtigste mand som ankeret i tre-back kæden, der har skulle forsvare de mange indlæg, som man gerne ville have, at modstanderne kom frem til.

Lindstrøm, der netop er blevet kåret til årets rookie i Bundesligaen, kan fortsat nå at blive klar, men det bliver en kamp mod uret, selvom meldingerne faktisk var ganske optimistiske i weekenden. I hvert fald til at få ham klar nok til at være med på bænken om ikke andet, efter han blev skadet i semifinalen mod West Ham. Med de rød-hvide briller vil det være fantastisk at se Lindstrøm i en europæisk finale, men kigger vi lidt mere nøgternt på det, så har de i Jens Petter Hauge og særligt Daichi Kamada nogle spillere, der kan meget af det samme, så det er ikke den værste plads, de kunne blive ramt på, når det nu skulle være.

Hos skotterne er de også uden en vigtig offensiv aktør, måske endda den vigtigste, da Alfredo Morelos fortsat er ude med en skade. Ham har de svært ved at erstatte 1-1, men så er det jo godt, at de i anfører og højre back/wingback, James Tavernier, har Europa Leagues topscorer. Flere af hans i alt syv mål har været på straffe, men det fortæller alligevel lidt om, hvad Rangers er for et hold. Mod Leipzig i semifinalen benyttede de i begge kampe tre mand i bagkæden, og det kunne jeg godt forestille mig blev tilgangen igen for at forsøge at lukke ned for blandt andre Kostic’ indlæg. På mange måder er det to mandskaber, der minder meget om hinanden i forhold til defensiv struktur og fokus på omstillinger. Og hvor det hos tyskerne er er Kostic og Knauff, der bidrager med farten over kanterne, så er det føromtalte James Tavernier samt Ryan Kent, der står for oplæggene hos skotterne. 

Begge hold er bedst i de perioder, hvor de tør at sætte pres på modstanderne, men jeg tror alligevel ikke, vi nødvendigvis skal forvente os en åben slagudveksling, for særligt Glasner er så pragmatisk anlagt, at han også gerne vil afvente rivalernes tilgang, før han selv justerer en smule.

Eintracht er ubesejret i dette års Europa League, og de har nogle større profiler, Kostic og Trapp især, der kan være udslagsgivende, i hvad jeg forventer bliver en tæt affære, hvor vi muligvis skal ud i forlænget spilletid og straffe, før en vinder kåres.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,58 – SPIL HER >>*Målscorer i Europa League-finalen: Filip Kostic, Eintracht Frankfurt

Selvom han særligt skal servicere de forreste med sin gode sparketeknik, så scorer Kostic også selv en del mål. Tre i Europa League er det blevet til og fire i Bundesligaen. Alle tre europæiske mål er i øvrigt kommet i foråret og på spansk jord. Han tager straffe og frispark, og det kan meget vel være ham, der kommer til at skulle åbne Rangers op med en genialitet.

Lisbergs bud: Filip Kostic scorer til odds 4,50 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar