18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 6. runde i Europa League d. 14. december 2023

Masser af gruppefinaler og hård kamp om tredjepladsen i grupperne. Det er, hvad der er er i vente i sjette runde af Europa League, hvor Real Betis og Rangers kæmper om videre avancement, mens Rennes, Villarreal, West Ham, Freiburg, Marseille og Brighton skal have fordelt førstepladsen mellem sig. Nicolai Lisberg zoomer ind på otte af de største kampe torsdag.

IMAGO / PanoramiC

Rennes – Villarreal X (1-1)

Torsdag d. 14. december kl. 18.45

En af flere gruppefinaler. Begge hold er allerede videre, men vil gerne have førstepladsen for at undgå to ekstra kampe i februar måned. Det sikrer Rennes sig med bare et enkelt point, mens Villarreal altså skal sejre.

Villarreal, der i weekenden kom lidt ned på jorden igen, da de fortjent tabte med hele 3-0 hjemme mod Real Sociedad efter en ellers fin periode og start under Marcelino. Til denne kamp er de i øvrigt uden Alfonso Pedraza, der er i karantæne efter tre advarsler.

Rennes har lidt ligesom Villarreal haft en svær start på den franske liga, hvor de har tabt væsentligt flere kampe, end de har vundet, men Europa har virket som en slags åndehul for dem, så de snupper pladsen i 1/8-finalerne, mens Villarreal må tage til takke med Play-off runden.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,55 – SPIL HER >>*

West Ham – Freiburg 1 (2-1)

Torsdag d. 14. december kl. 21.00

Videre til endnu en gruppefinale, og her er udgangspunktet det samme som i Rennes – Villarreal. Får West Ham point, slutter de på førstepladsen, da de vandt det omvendte opgør i Tyskland. Dengang var Freiburg en smule i problemer efter en lidt problematisk start i Bundesligaen, men deres formkurve er stejlt opadgående. De har fået et par af profilerne tilbage i fuldt vigør, og så har de lige i øjeblikket en Gregoritsch, der efter en sand måltørke, nu ikke kan lade være med at score. Senest i 1-0-sejren mod Wolfsburg, mens West Ham ikke just fik den bedste optakt med et nederlag på hele 0-5 mod Fulham. En kamp hvor flere spillere var ramt med et maveonde, hvorfor David Moyes også har givet truppen et par dage fri for at undgå, at det spreder sig.

Får de rystet det af sig, og mon ikke de når det inden torsdag, så er West Ham favoritter trods Freiburgs opblomstring. Og er stillingen eksempelvis uafgjort med ti minutter igen, skal Freiburg jo kaste lidt mere frem, og det kan West Ham så udnytte i den anden ende.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Sporting – Sturm Graz X (1-1)

Torsdag d. 14. december kl. 21.00

Der er potentielt danskerduel i Lissabon, når Sporting, formentlig med Morten Hjulmand i startformationen, tager imod Sturm Graz, der nok har William Bøving på bænken, da danskeren har været væsentligt skarpere i turneringen her, end han har været det i den østrigske Bundesliga, hvor første mål i sæsonen fortsat lader vente på sig.

Sporting kan ikke nå mere end andenpladsen, men Sturm Graz kæmper med Rakow om tredjepladsen. Den får de, hvis de som minimum matcher polakkernes resultat hjemme mod Atalanta.

Sporting møder i weekenden Porto i en duel om førstepladsen i ligaen, så mon ikke Amorim roterer en hel del her. Det giver point til østrigerne.

Lisbergs bud: X2 til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Union St Gilloise – Liverpool 1 (2-1)

Torsdag d. 14. december kl. 18.45

Englænderne har vundet gruppen, og med tanke på Klopps kommentarer om et presset kampprogram, så må det her være et opgør, hvor det er en kærkommen mulighed for at rotere tæt på alle profilerne. Særligt fordi der venter lidt af en kamp i weekenden, når de møder Manchester United.

Så er det Union St Gilloises chance for på sidstedagen at klemme sig op på andenpladsen? Det kræver i givet fald en sejr, ligesom de har brug for hjælp fra LASK mod Toulouse. Det første bør der faktisk være pæne muligheder for.

Belgierne er i god form i den hjemlige liga med tre sejre i træk, men de har skuffet mig lidt i dette års udgave af Europa League, så jeg er i tvivl om, hvor stærke de reelt er. Men vi så Liverpool stille med reserver mod Toulouse ude for et par runder tilbage og virkelig præstere dårligt, så jeg prøver sejren til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,76 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Real Betis – Rangers 1 (2-0)

Torsdag d. 14. december kl. 21.00

Med 1-0-nederlaget i Prag for to uger siden fik Real Betis ikke kun brudt deres fine stime af kampe uden nederlag, men de bragte også en videre deltagelse i Europa League i fare. For taber de hjemme mod Rangers, og Sparta som ventet slår Aris Limassol, så ryger en af forhåndsfavoritterne til titlen ud nu.

Den gode nyhed er så, at det tror jeg heller ikke sker. Vi så senest i weekenden, at Betis stadig er et godt hold, da de fik uafgjort mod Real Madrid og viste god moral, da de kom flot igen efter at være kommet bagud, og det var faktisk dem, der var tættest på sejren.

De er stærke hjemme og har således ikke tabt i de 14 seneste kampe i Europa, så selvom Rangers er kommet i gang i den skotske liga, så tager Betis sejren. Hjemmeholdet mangler dog Fekir, Guido Rodriguez og Carvalho, mens Rangers er uden blandt andre Tom Lawrence, Ryan Jack og Nicolas Raskin.

Lisbergs bud: Betis vinder uden at indkassere til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Brighton – Marseille 2 (1-2)

Torsdag d. 14. december kl. 21.00

Europa Leagues gruppe B har været et fikspunkt i hele dette efterår med voldsomt medrivende kampe, men inden sidste runde står det allerede klart, at det bliver Brighton og Marseille, der går videre. Så det er førstepladsen, der er på spil her, og den sidder Marseille på lige nu.

Lidt af den grund har jeg dem også som favoritter her, for jeg synes, de begynder at ramme noget under Gattuso, og særligt Aubameyang virker genfødt. Senest med et flot hattrick mod Ajax i sidste runde i en vild 4-3-kamp.

Brighton har i Premier League kæmpet lidt med det mod hold, der har stået dybt, og selvom Marseille gerne vil spille med, så er franskmændendes store styrke de hurtige omstillinger, og med tanke på at Brighton er presset til en sejr, hvis de vil have førstepladsen, så efterlader det et fordelagtigt kampbillede til gæsterne. Derfor undrer det mig også, at oddset på gæsterne er så favorabelt, som det er tilfældet.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 4,75 – SPIL HER >>*

Ajax – AEK 2 (2-3)

Torsdag d. 14. december kl. 21.00

Hollænderne har endnu ikke vundet i dette års gruppespil, men de skal blot bruge en sejr her for at sikre, at de også i foråret skal spille europæisk fodbold. Under van’t Schip har Ajax vendt en tæt på håbløs situation i den hollandske liga, men han har endnu ikke formået at få point i Europa League, selvom de var tæt på senest med 4-3-nederlaget mod Marseille. En kamp hvor Berghuis blev udvist, hvorfor han glipper dette opgør med karantæne.

AEK er frygtindgydende med deres presspil, som vi blandt andet så de i udekampen mod Brighton, så jeg kan sagtens se et scenarie, hvor de kan gøre ondt på Ajax. Og med tanke på, at hollænderne er sårbare bagude og skal jagte en scoring, hvis stillingen er uafgjort og dermed blive nødt til at blotte sig i defensiven, så synes jeg rundens langskud også tenderer rundens fidus, da der er flotte odds på, at AEK vinder kampen, men at begge hold kommer på tavlen. AEK har dog Mijat Gaconovic i karantæne, hvilket svækker dem en anelse.

Lisbergs bud: 2-tallet og BTS til odds 5,55 – SPIL HER >>*

Aris Limassol – Sparta Prag 2 (1-2)

Torsdag d. 14. december kl. 21.00

Med en sejr hjemme mod Real Betis fik Brian Priske og hans danskerkoloni i Prag sikret sig selv muligheden for videre avancement fra gruppen. Alt det kræver er en sejr ude mod Aris Limassol, der trods en sidsteplads dog ikke er helt ude af billedet, da de med en sejr på to eller flere overskydende mål kan gå forbi Sparta og snuppe tredjepladsen og billetten til Conference League.

Sparta har ikke just den bedste udebanestatistik i Europa, da de har tabt 10 af de sidste 12 kampe, mens to er blevet spillet uafgjort, og generelt har deres europæiske kampagne været meget lige ved og næsten, startende med kampene mod FCK, hvor de som bekendt røg ud efter straffe. 

På et tidspunkt må det dog gå Spartas vej i denne slags kampe, så jeg prøver sejren til gæsterne. Gæsterne har Lukas Haraslin og Asger Sørensen på vippen.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa League sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra Europa League

14. jun.
21:00
Avatar
Dagens BetBuilder
Units 1/10
Tippet til 2.16
21:00
Units 1/10
Tippet til 5.30
15. jun.
17:00
Units 2/10
Tippet til 3.40
17. jun.
20:00
Units 3/10
Tippet til 2.22
18. jun.
18:00
Units 2/10
Tippet til 1.80
24. jun.
02:00
Avatar
BettingGuru
Units 3/10
Tippet til 1.71
21:00
Units 3/10
Tippet til 1.75
25. jun.
02:00
Units 3/10
Tippet til 1.82

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar