18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 6. runde i Europa League d. 3. november 2022

Alt er i spil inden sidste runde i Europa League, hvor FC Midtjylland kan nå alt fra en førsteplads til en fjerdeplads. Gør de arbejdet færdigt mod Sturm Graz, og hvordan går det hold som Roma, Union Berlin, Feyenoord, Braga og Lazio, der også har uvisse skæbner? Nicolai Lisberg ser nærmere på otte af de største brandpunkter, hvor der også spejdes til den direkte kamp om førstepladsen mellem Real Sociedad og Manchester United.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


FC Midtjylland – Sturm Graz X (1-1)

Det er forholdsvis simpelt. Og så alligevel ikke. FC Midtjylland skal besejre Sturm Graz hjemme, og så står den på Europa League efter jul. Med en sejr går FC Midtjylland forbi Sturm Graz, da deres målscore uanset resultatets størrelse vil være bedre. Og de kan endda tage førstepladsen, hvis Feyenoord slår Lazio med maksimalt en, mens FC Midtjylland selv vinder med minimum tre mod østrigerne.

I første ombæring må målsætningen for midtjyderne dog være at vinde deres egen kamp uden at skele for meget til, hvad der sker i Rotterdam. Og det kan da også blive svært nok. For de fik ikke just den bedste optakt til kampen, da de mandag aften tabte hjemme mod OB. Den tredje kampe i træk uden sejr for ulvene.

Så går det bedre for Sturm Graz. For ikke siden nedsablingen mod Feyenoord i midten af september er de gået fra banen som tabende hold. To uafgjorte kampe mod Lazio og en sejr mod Feyenoord er det blevet til, for William Bøving og co., der også ligger godt til i den hjemlige liga. De har vist, at de kan stå imod presset på sværere udebaner, end den de nu står over for i Herning, og de kommer til at spille på resultatet mod et lidt selvtillidsramt hjemmehold.

Gæsterne må muligvis undvære det normale førstevalg mellem stængerne, Jörg Siebenhandl, da han er tvivlsom grundet en mindre skade.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*


Feyenoord – Lazio X (2-2)

Det lykkedes for romerne at besejre FCM i seneste runde, men de kan trods en førsteplads inden sidste spilledag ikke vide sig sikre på at gå videre, da alle hold i denne gruppe fortsat kan ende på 8 point, og hvorved Feyenoord og FC Midtjylland vil overhale dem. De kommer derfor til Rotterdam med et ønske om at sikre sig det ene point, men det skal ske uden Ciro Immobile, der fortsat er skadet.

Feyenoord besværliggjorde tilværelsen unødvendigt, da de tabte i det 95. minut, da de for en uge siden mødte Sturm Graz på udebane, så derfor tæller kun en sejr for hollænderne. Og hvis Sturm Graz får point i Herning, så skal Feyenoord slå Lazio med to for at være lige indbyrdes men bedre på målscore, efter de tabte 4-2 i Rom.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,51 – SPIL HER >>*


Arsenal – Zürich 1 (2-0)

Mikel Arteta mod Bo Henriksen. Det er nok ikke at gå for langt, hvis jeg her konkluderer, at det er to meget forskellige personligheder og stilarter, der torsdag mødes i London. Arsenal har ikke været videre overbevisende i Europa League rent spillemæssigt, men de har alligevel hentet fire sejre i fem kampe og sikret sig videre deltagelse. 

Hvis PSV vinder deres opgør ude mod Bodø/Glimt, så skal Arsenal have alle tre point for at sikre sig gruppesejren, så det bliver ikke lutter reserver, som Arteta sender på banen, selvom vi ikke kommer til at se Xhaka, der er i karantæne mens Saka efter sin skade mod Nottingham Forest nok også spares her, inden kampen mod Chelsea i weekenden.

Henriksen har i Zürich fået en svær start med ingen sejre i de første fire kampe, men de to seneste opgør er vundet, og derfor har de også fortsat en mulighed for at erobre puljens tredjeplads og kvalificere sig til Conference League. Men med mindre PSV går målamok mod Bodø/Glimt, så kræver det en sejr på udebane mod Arsenal. Og selvom Henriksen tidligere har leveret gode præstationer i rollen som underhund, så kan han alligevel ikke bjæffe så højt, at Zürich får noget ud af dette opgør.

Lisbergs bud: Arsenal fører ved pausen til odds 1,42 – SPIL HER >>*


Real Sociedad – Manchester United 2 (0-1)

Begge hold er allerede videre, så hvad er der egentlig på spil? En hel del. For førstepladsen i Europa League betyder ikke bare nemmere modstander i knockout fasen. Det betyder, at man helt sidder over i den første runde, når de mange stærke Champions League hold som Sevilla, Barcelona og muligvis Juventus med flere træder ind i turneringen efter nytår.

Så selvom kampprogrammet er tæt for tiden for begge mandskaber med fortsat fire opgør at spille, før den hedder VM, så forventes det fra både spansk og engelsk presses side at det er to slagkraftige hold, vi ser på banen i denne kamp. Real Sociedad vandt det omvendte opgør, og de kan derfor nøjes med uafgjort, men de er også uden profiler som Mikel Oyarzabal, Umar Sadiq, Mohamed-Ali Cho og David Silva, mens Take er tvivlsom.

Manchester United skal endda vinde med to eller flere for at tage førstepladsen, men jeg tror ikke, de bare kommer bragende fra start af den grund.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1.80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Braga – Malmø 1 (2-0)

Som et af blot to hold, det andet er Omonia, så har Malmø et stort, rundt nul stående ud for deres navn i Europa Leagues gruppe D. Mod Union Berlin var de af to omgange forholdsvis tæt på at sikre sig point, men ellers har de været gruppens med afstand dårligste hold, hvilket tabellen da også afspejler.

Så hvor meget sætter de sig op til en udekamp mod Braga? En del, tror jeg faktisk. For uanset hvordan de klarer sig i weekendens kamp mod Degerfors, så kan de ikke nå Europa i den kommende sæson, og så kan de jo ligeså godt jagte oprejsning og økonomi på deres rejse til Portugal.

Men motivationen er alligevel størst hos hjemmeholdet, der med en sejr stadig kan snuppe andenpladsen, såfremt Union Berlin ikke vinder i Belgien. Og med den kvalitetsforskel, der er i de to trupper, så kan jeg ikke se andet udfald end en klar hjemmesejr. Sejrens størrelse kan dog blive mindsket, skulle de undervejs få meldinger om, at Union Berlin fører komfortabelt i Belgien. Hjemmeholdet må undvære Fabiano Silva, mens Malmø er ramt af fravær til Moisander, Siby og Nalic.

Lisbergs bud: Braga fører ved pausen til odds 1,66 – SPIL HER >>*


Roma – Ludogorets 1 (3-1)

Her behøves der ingen  større lommeregner. En sejr giver Roma andenpladsen. Alt andet betyder, at Ludogorets skal i Europa League knockout kampe efter jul. For Betis har allerede taget gruppens førsteplads og kan ikke længere hentes.

Da de to mødtes i Bulgarien, vandt Ludogorets med 2-1, og de har leveret et rigtig flot gruppespil, mens Roma omvendt har tabt mange dumme, unødvendige point. De seneste to kampe er dog endt med sejre, og selvom det ikke er nogen ideel situation, de er i, så er det stadig en taknemmelig opgave ”bare” at skulle besejre Ludogorets hjemme på Olimpico for at gå videre. 

Mourinho vil gerne vise sig frem i Europa, så selvom der venter et Derby della Capitale mod Lazio i weekenden, så tror jeg, at vi ser tæt på stærkest mulige hold fra Roma, hvilket lige akkurat sender dem videre.

Lisbergs bud: BTS til odds 2,00 – SPIL HER >>*


Betis – HJK 1 (2-0)

To hold der ikke har noget at spille for. Betis har vundet gruppen, og HJK kan ikke nå hverken anden- eller tredjeplads. Og med tanke på, at Betis i weekenden møder Sevilla i det store andalusiske derby, så forestiller jeg mig ikke, at Pellegrini tænker, det er en god idé at bruge alle profilerne her.

HJK har egentlig gjort en hæderlig figur, i den turnering som de kvalificerede sig til ved at slå Silkeborg ud, men det har særligt været på hjemmebane og kunstgræsset. Så selv mod et formodet reservespækket Betis-hold så får de ikke yderligere point på kontoen.

Lisbergs bud: Betis fører ved pausen til odds 1,60 – SPIL HER >>*


R. Union SG – Union Berlin X (0-0)

De to Union-klubber har allerede mødtes en enkelt gang, så der må vel være tale om en form for ReUnion. Nå, dårlige ordspil på hylden, så er der en masse på spil, når belgierne får besøg af deres tyske navnebrødre. Ikke for hjemmeholdet, der allerede er videre som etter uanset resultatet her, men for Union, der kører en fjernduel mod Braga, som de besejrede i sidste runde. 

Efter en lidt skæv start på gruppespillet, er de for alvor kommet i gang, og det på den mest Union Berlinske måde, man kan forestille sig med en målscore på 3-2 efter fem runder. To 1-0-nederlag er blevet fulgt op af tre 1-0-sejre, så et spil på meget få mål virker igen oplgat.

I tilfælde af uafgjort her, så er det formentlig farvel, da Braga med en sejr hjemme mod Malmø overhaler dem på målscore, så Union skal på et tidspunkt nok gå efter sejren, uden at jeg ligefrem forestiller mig, at det får dem til at angribe fra start af. 

Lisbergs bud: X ved pausen til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Skriv første kommentar

Skriv et svar