18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 5. runde i Europa League d. 30. november 2023

Sideoversigt

Kan Liverpool, Brighton, Freiburg, Betis og Marseille sikrer sig videre deltagelse, eller åbner hold som Ajax, Sparta Prag, Olympiakos, LASK og AEK grupperne op igen? Nicolai Lisberg er klar til at fælde dom over femte runde i Europa League.

IMAGO / Paul Newton

Freiburg – Olympiakos 1 (2-1)

Torsdag d. 30. november kl. 18.45

Det er sidste chance for grækerne, hvis de vil videre fra denne gruppe, der også tæller West Ham, som de tabte med 1-0 til senest. Lige nu er de fem point efter Freiburg, som de tabte hjemme til, så det betyder, at alt andet end en sejr sender dem ud i mørket.

Jeg forestiller mig ikke, at de bare kommer blæsende fra første minut af, men i løbet af kampen, lidt afhængigt af hvordan den udvikler sig, skal de frem på banen. Freiburg har efterhånden fået styr på kunsten at spille europæisk, men det er tilsyneladende gået lidt ud over kvaliteten i Bundesligaen, hvor de senest leverede en skuffende indsats hjemme mod Darmstadt, hvor det kun rakte til 1-1. 

Grækerne er væsentligt bedre kørende i deres hjemlige liga, hvor de kun er et enkelt point fra førstepladsen, men de har endnu ikke for alvor imponeret mig i Europa, så jeg tror på, at Freiburg klarer paragrafferne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,85 – SPIL HER >>*

AEK Athen – Brighton 2 (0-2)

Torsdag d. 30. november kl. 18.45

Det her har alle ingredienser til at blive en underholdende kamp. Faktisk er det kun nervøsitet, der kan ødelægge opgøret. For selvom AEK i tilfælde af uafgjort er bedre indbyrdes end Brighton, så vil de med en pointdeler spille skæbnen over i Brightons fødder før den sidste kamp.

I det omvendte opgør i England vandt grækerne med 3-2, og der var vi mange, der fik øjnene op for, hvad de kan tilbyde denne udgave af Europa League som et af turneringens bedste preshold. 

De har dog ikke lykkedes med at forvalte det pres til alverdens point hjemme, og det skræmmer lidt før mødet med Brighton, der efter en rigtig svær periode nu er oppe på seks kampe uden nederlag. De viste senest mod Ajax, hvordan man skal spille europæisk på udebane, og kan de gøre det igen og lukrere på, at AEK på et tidspunkt skal langt frem, så kan de godt tage tre point og videre deltagelse. Også selvom blandt andre Ansu Fati er på vippen. Hjemmeholdet er i øvrigt uden en skadet Jens Jønsson, men kan omvendt glæde sig over, at deres førstekeeper, Cican Stankovic, er tilbage igen.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,91 – SPIL HER >>*

Marseille – Ajax 1 (2-1)

Torsdag d. 30. november kl. 21.00

Det omvendte opgør var en af efterårets mest underholdende kampe, da det endte 3-3 efter nogle flotte offensive aktioner og lige så håbløse handlinger bagude. Siden da er der kommet nye trænere til begge bænke, og det har indtil videre været en nogenlunde succes. Gattuso i Marseille og Van’t Schip i Ajax. Førstnævnte på vej videre i Europa, mens Ajax efterhånden har bevæget sig væk fra bunden i den hollandske Eredivisie.

Marseille går videre med en sejr her, og selvom Ajax er i alvorlig bedring, så tabte de senest mod Brighton hjemme, da de blev straffet på omstillinger, og franskmændene har bestemt også spillere med fart i stængerne til at udfordre en Ajax-defensiv, hvor Anton Gaaei efter en svær start igen er blevet fast del.

Det bliver næppe lige så underholdende som i Amsterdam, men på Velodromen er Marseille en mundfuld, og de tager lige akkurat sejren.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Sparta Prag – Betis X (1-1)

Torsdag d. 30. november kl. 18.45

Hvis man arbejder med begrebet fortjent i professionel fodbold, så havde danskerklubben Sparta Prag fortjent flere end de fire point, der står ud for dem i Europa Leagues gruppe C. Da de senest mødte Betis, tog de eksempelvis føringen og var klart bedst, indtil Peter Vindahl i det opgør begik en stor fejl. Og generelt har de personlige fejl haft store konsekvenser.

Da de to hold senest mødtes, var Betis fortsat ved at finde sig selv, men det har de for alvor gjort sidenhen. 13 kampe i træk uden nederlag er de nu oppe på, og faktisk er det blevet til seks sejre i de seneste syv kampe. Isco, Luiz Henrique, Perez og Willian José begynder at finde hinanden fint, og også fra bænken har de efterhånden fået mere at skyde med efter Fekirs comeback.

Et point sikrer dem videre deltagelse og sender med al sandsynlighed Sparta Prag ud, så det kan give en hektisk slutfase, skulle kampen være uafgjort, når vi tager hul på de sidste 15-20 minutter. Sparta skal kaste alt frem, og det kan give huller bagude, men jeg synes nu alligevel, at det er to hold, der ligger tæt på hinanden med tanke på Spartas gode statistik på hjemmebane, så jeg prøver X’et. Alternativt giver X2 1,50, hvilket må siges at være ganske fint, da Betis er svære at slå.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Liverpool – LASK 1 (3-0)

Torsdag d. 30. november kl. 21.00

Det var en streg i regningen at tabe til Toulouse sidst, men ikke værre end at de jo stadig er på sikker kurs videre. I nederlaget til franskmændene var det ikke mange spillere, som Klopp havde valgt fra sin idealopstilling, og det kostede altså, så jeg kunne godt forestille mig, at han ikke roterer helt så voldsomt denne gang. For en sejr her sender dem videre – måske også som etter – og med et relativt overkommelig kampprogram forude med Fulham og Sheffield United i de næste to kampe, behøver de helt store profiler ikke se alle 90 minutter fra bænken.

I det omvendte opgør var det Salah, Nuñez og Díaz, der afgjorde kampen til englændernes fordel, og der viste Liverpool, at nå de største spillere spiller, så er der klasseforskel på Liverpool og den østrigske ligas aktuelle nummer tre.

Allison er ukampdygtig grundet den skade, han pådrog sig i kampen mod City, men det var nok alligevel Kelleher, der var udset tjansen i målet, og hvis ikke Klopp sparer alt og alle, så får englænderne en sikker sejr.

Lisbergs bud: Liverpool vinder begge halvlege til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Toulouse – Union Saint-Gilloise 2 (1-2)

Torsdag d. 30. november kl. 21.00

Det var muligvis Liverpools dårligste præstation, det som Klopps mandskab viste for et par uger siden i det franske, men det skal jo ikke tage noget fra Toulouses præstation, der dog virker til at være en enlig svale. For både før og efter den kamp har den hjemlige liga budt på nederlag. 

Union Saint-Gilloise topper omvendt den belgiske liga, og jeg er lidt overrasket over, at de blot har samlet fire point i de første fire kampe. Derfor er der pres på dem inden kampen i Toulouse, der har Dallinga med igen efter endt karantæne. 

Hjemmebanefordelen, og det at det er Union, der er mest presset, gør franskmændene til favoritter, men jeg kan nu godt se, at belgierne leverer et stort resultat og åbner gruppen op mod et ikke overbevisende Toulouse-hold.

Lisbergs bud: 2-talet til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Villarreal – Panathinaikos 1 (3-2)

Torsdag d. 30. november kl. 21.00

Skiftet fra Pacheta til Marcelino har indtil videre været en succes. Først med sejr i pokalen og senest med tre point i ligaen mod Osasuna. Fem mål har de scoret i de to kampe, og alle fem har haft kommandanten, Morales, som sidste mand på bolden. Lidt af et comeback til en spiller, hvis skifte fra Levante til Villarreal endnu ikke er blevet den ventede succes.

Den gule ubåd er kun på tre kampe i gruppen, men ligger alligevel på andenpladsen med to point ned til Panathinaikos, så de kan med en sejr spille sig videre, hvis Rennes tager point fra Maccabi Haifa i gruppens anden kamp.

To sejre under Marcelino lyder jo ganske fint, men spillet har ikke været videre godt, og danske Filip Jörgensen var faktisk med til at holde dem inde i kampen mod Osasuna, indtil Morales tog over. Som redegjort for i mine La Liga-optakter er jeg en stor beundrer af Marcelino, der tidligere har vist sig god til at rotere med den rette balance, så selvom jeg forestiller mig et hvil til en profil eller to, så får Villarreal revanche for nederlaget i den første kamp i Grækenland.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Häcken – Leverkusen 2 (0-1) 

Torsdag d. 30. november kl. 21.00

Et enkelt pointtab – ude mod Bayern München – er alt, hvad Leverkusen har sat til i de foreløbigt 18 kampe, de har spillet i sæsonen. Senest udspillede Europas mest seværdige mandskab Werder Bremen, da de sikkert vandt med 3-0, og nu er det så stakkels Häcken, gruppens bundprop, der står for tur. Svenskerne var klart næstbedst i dobbelt opgørene mod Molde, og de har udspillet deres rolle i denne gruppe, mens Leverkusen allerede er videre. 

Det kan naturligvis få indflydelse på, hvem Alonso sender på banen torsdag i det svenske, da der venter et brag af en kamp i næste runde i Bundesligaen, når de mindre end 72 timer senere tager i mod Dortmund.

Profiler som Wirtz, Boniface, Xhaka med flere kunne meget vel få et hvil, men Leverkusens næstbedste er også bedre end Häckens bedste, der har tabt fire af de seneste fem kampe og som ikke har været i aktion siden sidste runde i Allsvenskan før landskampspausen. Kampene ude mod Qarabag og Molde er dog kun blevet vundet med en enkelt, så jeg går med en snæver sejr til gæsterne.

Lisbergs bud: Häcken +2 (EH) odds 1,76 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa League sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra Europa League

5. mar.
21:00
Units 3/10
Tippet til 2.05
21:00
Units 1/10
Tippet til 2.12
Units 3/10
Tippet til 1.95
Units 3/10
Tippet til 2.00
7. mar.
Units 3/10
Tippet til 2.18
18:45
Avatar
Mads Larsen
Units 3/10
Tippet til 2.60
8. mar.
01:30
Units 3/10
Tippet til 1.94

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar