18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Lisberg: Tips til 5. runde i Europa League d. 24. – 25. november 2021

Både Brøndby og FC Midtjylland har kniven for struben, hvis de vil videre fra Europa League gruppespillet. Lykkedes det de danske hold at hente vigtige sejre på hjemmebane, og hvordan går det Leicester, Leverkusen, Marseille, Celtic og alle de andre storhold? Nicolai Lisberg er klar med en gennemgang af femte rundes største kampe.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

FC Midtjylland – Braga X (1-1)

To nederlag i træk mod henholdsvis AGF og senest Brøndby har skabt lidt tvivl om, hvor FC Midtjylland står henne foran denne meget afgørende kamp mod Braga i Europa League. Sidste rundes sejr ude mod Røde Stjerne har bragt dem tilbage i puljen, men det skal nok blive til tre point, hvis ikke de vil ryge ud, da vi må gå ud fra, at Røde Stjerne slår Ludogorets i gruppens anden kamp.

Bragas seneste to kampe er endt i hver sin ende af skalaen med et 6-1-nederlag mod Benfica, mens det blev til en 6-0-sejr i pokalen, så også hos portugiserne er der lidt tvivl om aktuel form. I det omvendte opgør tog Midtjylland føringen, men tabte fortjent efter en svær anden halvleg. Portugiserne er videre med uafgjort, så de skal ikke fare frem fra start af, mens Midtjylland efter et par pauvre indsatser, måske også lige skal mærke kampen, før de for alvor begynder at blæse til angreb, og det kan sagtens give en lidt forsigtig indledning på et opgør, jeg vurder meget jævnbyrdigt. Gæsterne melder på nær de langtidsskadede David Carmo og Nuno Sequeira alle mand klar til kamp.

Lisbergs bud: Under 0.5 mål i første halvleg til odds 2,95 – SPIL HER >>*


Røde Stjerne – Ludogorets 1 (2-0)

Serberne indkasserede gruppens første nederlag i seneste runde mod Midtjylland, hvor de allerede efter 12 minutter blev reduceret til ti mand. I overtiden fik de så endnu en udvisning, og derfor glipper både Marko Gobeljic og Milos Degenek kampen mod bulgarerne.

Det bør dog ikke få den store betydning. Røde Stjerne har vist sig som gruppens vel nok bedste hold, mens Ludogorets omvendt har været det klart dårligste. En sejr sender dem videre, hvis ikke FC Midtjylland formår at besejre Braga, og den mulighed lader de ikke glide dem af hænde mod Ludogorets, der fortsat har Wanderson og Anton Nedyallkov ude med skader.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,39 – SPIL HER >>*


Galatasaray – Marseille X (1-1)

Det er ikke meget fodbold, som Payet spiller for tiden. I weekenden blev han ramt af en flaske, da Marseilles kamp mod Lyon blev udsat, og til dette opgør sidder han ude med karantæne efter for mange gule kort, ligesom Rongier i øvrigt gør det. Franskmændene har endnu ikke tabt i Europa League, men da de omvendt heller ikke har vundet, så rækker fire point kun til en tredjeplads i gruppen. Fire point efter topholdet Galatasaray, der altså er videre med uafgjort. Ret beset har franskmændene brug for at hente den første sejr, men et point holder dem fortsat inde i kampen om at gå videre, selvom det i tilfælde af Lazio point i Rusland ikke længere vil være i deres hænder.

I weekenden venter der dem  en overkommelig opgave mod bundholdet Troyes på hjemmebane, så på nær de karantæneramte spillere forventer jeg at se et fransk hold i stærkeste opstilling. Uafgjort er som sagt ikke noget drømmeresultat for gæsterne, men jeg har svært ved at se en klar favorit her, og hvis de kan dele i porten fire gange i træk, hvorfor så ikke også fem mod et tyrkisk hold, hvor hvem et X vil være lig med avancement?

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*


Leverkusen – Celtic 1 (2-1)

Efter en skidt periode i Bundesligaen kom Leverkusen tilbage på sporet med en sejr mod Bochum – dog uden Zidan Sertdemir, der for et par uger siden blev Bundesligaens næstyngste spiller nogensinde. Med Demirbay i karantæne i dette opgør, er der måske mulighed for, at danskeren kan får sine første europæiske minutter torsdag aften. Efter 4-0 mod Betis er Leverkusen allerede videre, men en sejr sikrer dem førstepladsen, og den bør de selvfølgelig gå efter, selvom de fortsat er ramt af et væld af skader. Ikke mindst på de offensive pladser, hvor Schick fortsat er skadet, mens heller ikke Alario forventes at nå at blive klar. 

Celtic har siden 0-4-ydmygelsen mod netop Leverkusen vundet otte af de seneste ni kampe, så det er et skotsk mandskab i klar bedring, der tager til BayArena torsdag, men som formentlig ikke skal regne med point.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,51 – SPIL HER >>*


Rangers – Sparta Prag 1 (1-0)

Med mindre Brøndby kan komme fra baghjul, så ligner dette en direkte kamp om andenpladsen i gruppe E. En sejr til gæsterne sender dem i tilfælde af pointtab til Brøndby videre fra gruppen, da de vandt det omvendte opgør på hjemmebane med 1-0. Uafgjort holder dem derfor også bedre indbyrdes, og med tanke på, at de har Brøndby hjemme i den sidste kamp, så kan de selv afgøre tingene der.

Det var en lidt længere udredning, men kun for at komme frem til den konklusion der hedder, at Rangers skal jagte sejren. Giovanni van Bronckhorst er ny Rangers-træner, efter han overtog tøjlerne fra Steven Gerrard, der som bekendt er skiftet til Aston Villa. Hollænderen sad dog ikke på bænken, da Rangers i weekenden tabte semifinalen i pokalen mod Hibernian med 3-1, så kampen mod Prag bliver hans debut. I Feyenoord havde han stor succes med både pokal og mesterskab, men hvor hurtigt kan han nå at sætte sig præg på dette skotske mandskab? Sparta Prag rejser af sted uden syv spillere, og derfor må van Bronckhorst og Rangers alt andet lige være favoritter.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*


Brøndby – Lyon 2 (1-2)

Der var stor forskel, da de to mandskaber mødtes i Frankrig, men hjemme på Brøndby Stadion er Vestegnens helte fortsat ubesejret i Europa League sammenhæng med uafgjort mod Sparta Prag og Rangers. Det er dog også de eneste to point, de har samlet sammen i gruppespillet indtil videre, så det er ved at være sidste udkald, hvis de vil videre til forårets knockout kampe. På papiret ligner en sidsteplads, to runder tilbage og en kamp mod suveræne Lyon en næsten umulig mission, men der er blot to point op til både Sparta og Rangers, og Lyon kommer næppe med hele kavaleriet, når de rejser til Brøndby.

Franskmændene er sikre på at vinde gruppen efter fire sejre i fire kampe, så hvilket hold sender Peter Bosz på banen torsdag aften? Jerome Boateng er et gult kort fra at få karantæne, så måske vi ser tyskeren på banen og med et kort til følge, så han kan overstå karantæne i næste rundes ligegyldige kamp, hvis man overvejer at kigge på kortspil.

Lyon brugte ikke alverdens kræfter i weekenden, da kampen mod Marseille blev udsat grundet uroligheder,  så selvom Bosz kommer til at rotere, så tror jeg ikke, vi ser et fuldstændigt B-hold. Desværre for Brøndby, der, trods fin form og en brandvarm Uhre, får det svært.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*


Monaco – Real Sociedad X (2-2)

Der er topopgør i gruppe B, når Monaco inviterer Baskerne fra San Sebastian indenfor. Sociedad der i weekenden tabte førstepladsen, da de lidt skuffende blot fik 0-0 hjemme mod Valencia, i et opgør hvor de havde svært ved at spille sig frem til det helt store. Monaco spillede ligeledes uafgjort, og det var faktisk deres fjerde kamp på stribe uden sejr. 

Der er flere kampe i denne runde, hvor der kan blive tale om pointdelinger, og vi kunne meget vel se en af dem her. Monaco er videre med en sejr, men da PSV og Sociedad mødes i den sidste kamp, så kan to uafgjorte også gøre det. Sociedad har hollænderne hjemme i den sidste kamp, hvor en sejr uanset hvad sender dem videre, så for dem er et X heller ikke helt utænkeligt.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,56 – SPIL HER >>*


Leicester – Legia 1 (3-1)

Englænderne ligger lidt overraskende bag polakkerne efter fire runder, så det betyder, at de med et nederlag kan ryge ud af Europa League, skulle Napoli vinde deres kamp. Det tror jeg dog ikke sker. Godt nok oplever de netop nu deres dårligste periode under Brendan Rodgers med fem kampe i træk uden sejr og senest et 0-3-nederlag hjemme mod Chelsea, men de bør fortsat kunne besejre Legia torsdag aften, inden der venter et gensyn med Ranieri, når han og Watford kommer på besøg i weekenden.

Youri Tielemans og Wesley Fofana er ude for Leicester, men ellers forventer jeg at se dem i noget nær stærkeste startopstilling, når de er tvunget til at hente en sejr.

Lisbergs bud: Leicester fører ved pausen til odds 1,57 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar