18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 4. runde i Europa League d. 9. november 2023

Liverpool, Leverkusen og Roma kan alle booke billetten videre med sejr, og står det til vores europæiske ekspert, Nicolai Lisberg, så bør der vore gode muligheder for, at i hvertfald to af de tre hold gør det. Lisberg zoomer ind på fjerde runde i Europa League, hvor vi har flere underholdende dyster i vente.

IMAGO / Action Plus

Toulouse – Liverpool 2 (0-2)

Torsdag d. 9. november kl. 18.45

Lidt skuffende blev det kun til 1-1 for Liverpool mod Luton søndag aften, men den store historie må alligevel være, at Diaz gjorde comeback og fejrede en svær tid med at score det udlignede mål helt til sidst.

Liverpool satte franskmændene grundigt til vægs på Anfield med hele 5-1 for to uger siden, og det i en kamp hvor Salah, Gakpo, Dijk, Allison med flere begyndte på bænken.

Det er en af denne slags kampe, hvor et enkelt point faktisk vil tjene begge mandskaber godt, men Liverpool er på samtlige pladser et bedre hold, også selvom flere profiler formentlig begynder på bænken, og det skal også blive udslagsgivende for, at de tager den fjerde sejr af fire mulige og spiller sig videre fra gruppen mod et Toulouse-hold, der ikke har vundet i de fem seneste kampe på tværs af alle turneringer.

Lisbergs bud: Liverpool -1 (EH)til odds 2,09 – SPIL HER >>*

Ajax – Brighton X (2-2)

Torsdag d. 9. november kl. 18.45

Der er bedring at spore i den hollandske storklub. Onde tunger vil naturligvis hævde, at det heller ikke kunne blive værre for Ajax, der i september og oktober ikke vandt en eneste kamp, men i stedet gik fra det ene smertelige nederlag til det andet. Van’t Schip er kommet ind, og under ham er det foreløbigt blevet til to sejre mod Volendam og Heerenveen. Så er Ajax nu tilbage til det gode gamle Ajax?

Der skal mere til end to sejre, men omvendt kan man også argumentere for, at Brighton heller ikke er det gode ”gamle” Brighton, for De Zerbis mandskab har kun vundet en af de seneste otte kampe. Det omvendte opgør mod Ajax.

Jeg er derfor i tvivl om, hvor de to hold står henne før kampen i Amsterdam. Ajax er mest presset til en sejr, men hvor helhjertet tør de jagte den, velvidende at Brighton normalvis er skarpe i omstillingerne?

Lisbergs bud: BTS til odds 1,48 – SPIL HER >>*

Slavia Prag – Roma X (1-1)

Torsdag d. 9. november kl. 18.45

Italienerne kom flot ud til kampen for to uger siden og lagde et højt pres på tjekkerne, og særligt El Shaarawy var i den kamp i en forfatning, der mindede om noget, vi så i starten af hans karriere. Herefter døde kampen lidt ud, og Slavia Prag formåede aldrig for alvor at skabe spænding om udfaldet.

Nu venter returen i Prag, og her skal hjemmeholdet være anderledes klar fra start, skal de have point. Roma fik i weekenden en sejr mod Lecce, men der skulle to mål i overtiden til, før 0-1 blev til 2-1. Med en sejr, så spiller Mourinhos mandskab sig videre, og det på førstepladsen, men hvis Sheriff og Servette igen spiller uafgjort, så kan de også allerede nu booke billetten videre.

Roma vil naturligvis gerne slutte etter i gruppen og undgå en ekstra kamp i foråret, men det gør de med al sandsynlighed også med et enkelt point mod gruppens næst stærkeste hold, der omvendt også vil være fint tilfredse med en pointdeling, da det giver dem gode muligheder for at tage andenpladsen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Qarabag – Leverkusen 2 (1-2)

Torsdag d. 9. november kl. 18.45

Sammen med Liverpool og Roma er Leverkusen et af blot tre hold, der fortsat har maksimumpoint i dette års udgave af Europa League. Det har de ikke helt i Bundesligaen, men det er tæt på, efter det i weekenden blev til endnu en sejr, denne gang med 3-2 ude mod Hoffenheim. En kamp de havde godt styr på, indtil Hradecky lukkede Hoffenheim ind i opgøret, men på to mål af Grimaldi sikrede de sig alligevel de tre point.

Der var som ventet klasseforskel, da de to mødtes i Tyskland, så kunne Alonso finde på at spare et par af profilerne til det, der bliver en anstrengende tur, så de er klar til weekendens kamp mod Union Berlin?

Det kunne han meget vel, og derfor bliver sejrens størrelse nok også derefter. Leverkusen med nye tre point, men hold øje med nyt om startopstillingerne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,45 – SPIL HER >>*

West Ham – Olympiakos 1 (2-0)

Torsdag d. 9. november kl. 21.00

David Moyes’ mandskab så ud til at have afgjort gruppe A relativt tidligt, da de vandt på udebane mod Freiburg, men nederlaget i kampen i Grækenland for to uger siden åbnede den op på ny. Faktisk kan West Ham, der går ind til denne runde på førstepladsen, ryge helt ned som treer, skulle de tabe hjemme mod Olympiakos.

Det tror jeg dog ikke, at de gør. Olympiakos var gode i det omvendte opgør, men de tabte i weekenden 4-2 mod PAOK på eget græs, og der venter en helt anden opgave i London, hvor de ikke har samme kulisse til at bære dem frem. 

West Ham er også nødt til at vise en trodsreaktion efter nederlaget mod Brentford i weekenden, så jeg regner egentlig med, at Moyes kommer med noget nær stærkeste formation.

Lisbergs bud: West Ham -1 (EH) til odds 2,58 – SPIL HER >>*

Rangers – Sparta Prag X (1-1)

Torsdag d. 9. november kl. 21.00

Det første opgør i Tjekkiet endte 0-0, og det kunne skotterne umiddelbart være bedst tilfredse med, da det var danskerklubben, der var bedst i det opgør. Dermed ligger de to hold fortsat side om side i puljen, og jeg er næsten derhenne, hvor jeg går så langt som at sige, at vinderne af dette opgør også går videre, men taberen får det svært.

Af samme grund forestiller jeg mig et lidt nervøst opgør. Intensiteten skal nok være til stede, og Ibrox kan være intimiderende for de fleste mandskaber, men hvis Sparta kan overstå det pres, som Rangers givetvis kommer med i kampens indledende fase, så tror jeg, at tempoet i opgøret langsomt ville forsvinde. Det er en kamp, hvor det vil være rigtig godt at vinde, men hvor man for alt i verden skal undgå at tabe. Uafgjort virker af samme årsag som et oplagt bud.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,75 – SPIL HER >>*

AEK Athen – Marseille X (2-2)

Torsdag d. 9. november kl. 21.00

Grækerne dummede sig i kampen i Frankrig, da Stankovic blev udvist ved stillingen 1-1 med en time igen og desuden gav to straffespark væk, så det endte med et nederlag. De er dog fortsat placeret på andenpladsen i gruppen, og de er et skønt bekendtskab indtil videre.

Det ved jeg ikke, om jeg helt kan sige om Gattuso, der har tabt begge sine udekampe som Marseille-træner, men som godt ved, hvad der venter ham, efter han i knap et halvt år i 2014 havde en periode som træner for OFI Kreta i det græske.

AEK er ultimative i deres stil og presser højt, hvilket kan betyde plads til Marseille at løbe omstillinger på. Opskriften for en underholdende og målrig kamp er om ikke andet til stede.

Lisbergs bud: X’et og BTS til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Real Betis – Aris Limassol 1 (2-0)

Torsdag d. 9. november kl. 21.00

Fire sejre i træk er det blevet til og det med en målscore på 17-2. Ok, 12 af målene kom i pokalen mod et segunda-hold, men Betis er kommet på rette spor og nærmer sig feltet lige ude for top 4 i La Liga.

I kampen mod Mallorca i weekenden vandt de 2-0, men den største nyhed var næsten, at Fekir gjorde comeback efter otte måneder ude med en korsbåndsskade. Det blev til tre minutter, og han skal sluses langsomt ind på holdet, men mon ikke han får et indhop her i slutningen af kampen, når Betis formentlig har afgjort sagerne? De vandt med 1-0 på Cypern for to uger siden, og her skulle de have vundet større, så jeg har vanskeligt ved at se Limassol, der godt nok topper den hjemlige liga, for alvor skulle kunne udfordre Betis. Selv hvis Pellegrini skulle spare et par spiller forud for sæsonens største kamp, når de i weekenden møder Sevilla i det andalusiske derby.

Lisbergs bud: Betis fører ved pausen til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa League sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra Europa League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar