18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 3. runde i Europa League d. 21. oktober 2021

Både FC Midtjylland og Brøndby jagter den første sejr i gruppespillet, når tredje runde af Europa League står på programmet. Nicolai Lisberg er klar med en gennemgang af de danske holds muligheder samt seks af de øvrige kampe fra denne runde.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Real Betis – Leverkusen X (1-1)

Var disse linjer skrevet før søndag klokken 15:30, havde der nok stået noget i nærheden af, at Leverkusen er et af Europas mest interessante mandskaber med en offensiv fantasi og en defensiv stabilitet. Så begyndte første halvleg mod Bayern, og nede 0-5 mod pausen melder spørgsmålet sig så. Var Bayern så gode, eller Leverkusen så dårlige? Svaret ligger nok et sted midt i mellem, og derfor bliver det interessant at se deres kamp mod Betis torsdag, hvor begge hold er kommet godt fra land med seks point i de første to kampe. 

Spanierne fik en lidt bedre optakt end tyskerne, da mandag vandt med 1-0 ude mod Alavés, og de virker til at have fundet en form for stabilitet. Det ligner en tæt kamp, hvor et uafgjort resultat måske ikke er helt skidt for begge mandskaber, inden de brager sammen igen om et par uger. Modsat kampen mod Bayern, så kan Leverkusen igen råde over Andrich, der ligner en starter på den centrale midt. Hos Betis er nyindkøbet Sabaly fortsat ude med skade, mens Victor Ruíz er tvivlsom.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,84 – SPIL HER >>*


FC Midtjylland – Røde Stjerne X (1-1)

For anden kamp i træk kunne FC Midtjylland forlade en europæisk kamp med følelse af, at de skulle have haft mere ud af anstrengelserne, end de fik, da de senest tabte med 3-1 mod Braga, efter de ellers førte med 1-0 ved pausen. I det opgør blev Juninho udvist i kampens slutfase, og brasilianeren er derfor ikke med, når Røde Stjerne torsdag kommer på besøg. Også Junior Brumado går glip af opgøret, da han har pådraget sig en skade, der meget vel kan holde ham de resten af året.

Efter blot et enkelt point i de første to kampe,  så er midtjyderne næsten tvunget til at hente tre point mod gruppens tophold fra Røde Stjerne. Serberne vandt hele 7-1 i weekenden på udebane mod bundholdet Koulabara, efter en første halvleg hvor de førte 6-0, og derfor kunne de i anden halvleg spare en del af deres profiler, heriblandt Dragovic samt Pavkov og Ivanic, der begge scorede to gange i kampen.

Midtjylland måtte bruge lidt flere kræfter på at vende 0-2 til 2-2 mod FC Nordsjælland, og det er dem, der har kniven for struben. Jeg forventer derfor, at de forsøger at tage greb om kampen, mens Røde Stjerne så kan lure på omstillingerne.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,82 – SPIL HER >>*


Lazio – Marseille X (2-2)

Det smager af storhed, når Lazio i Rom byder Marseille velkommen i Europa Leagues mest storladne og interessante gruppe. Inden denne runde er Lazio noteret for tre point på andenpladsen, mens Marseille ligger treer efter to uafgjorte. Lazio fik lidt af en skalp i weekenden, da de blev første hold i Serie A til at slå deres tidligere manager Simone Inzaghis Inter med 3-1, i et opgør hvor de ellers kom bagud 1-0. Marseille tog en 4-1-sejr mod Llorient, hvor særligt Dimitri Payet var en nydelse at følge.

Begge hold har raget den del kort til sig i løbet af sæsonen, hvor Marseille også har været involveret i et større slagsmål, så det kan sagtens blive temperamentsfyldt mellem de to hold, der har alle mand klar til kampen, selvom der dog er lidt tvivl om, hvorvidt nyindkøbte Harit når at blive klar i tide.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,80 – SPIL HER >>*


Frankfurt – Olympiakos 1 (2-1)

Den sensationelle sejr mod Bayern München kunne ikke følges op, da de hjemme tabte med 2-1 til Hertha i denne weekend, så ligesom med deres tyske kollegaer fra Leverkusen må spørgsmålet være: Hvad skal vi forvente af Frankfurt i denne sæson?

Indtil weekendens nederlag pegede pilen kun én vej, og det var fremad, så nu gælder det om at rejse sig mod gruppens aktuelle førerhold. I de senere år har Frankfurts stadion været en imponerende lydkulisse til de europæiske kampe, og jeg tror også, at det meget vel kan være med til at gøre forskellen her, selvom grækerne er mest formstærke mandskab af de to og endnu ikke har tabt i denne sæson.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,86 – SPIL HER >>*


PSV – Monaco X (1-1)

Det man vel næsten kan kalde the hipster choice. Ajax løber med de fleste overskrifter både nationalt og internationalt, men PSV er ikke langt efter, og de spiller noget underholdende fodbold under Roger Schmidt. Lige nu er de dog ramt af skader til to af de største offensive profiler, da Madueke er ude med skade, mens Gakpo har pådraget sig en hjernerystelse, som han ikke helt er ovre endnu. Dermed er der endnu mere offensivt ansvar på Mario Götzes skuldre. Götze der endnu ikke er kommet på tavlen i ligaen, men som i Europa League har sprudlet med en scoring og tre oplæg i de første to runder.

Monaco kæmper lidt med det i det franske og er efter weekendens 2-0 nederlag til Lyon blot placeret på en 10’ende plads, så for dem vil et point i Eindhoven være mere end godkendt. Fabregas og Sidibe er begge ukampdygtige, mens Golovin er på vippen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,64 – SPIL HER >>*


Rangers – Brøndby 1 (2-0)

De danske mestre kunne som ventet ikke stille noget op mod Lyon i seneste runde, da franskmændene for alvor satte trumf på i anden halvleg. Dermed er totalen på et enkelt point for Brøndby efter de første to runder, når der torsdag venter en ny stor opgave. 

Godt nok er Rangers ikke ligeså velsmurt en maskine, som i de foregående år, selvom de fortsat topper den skotske liga efter uafgjort i topopgøret mod Hearts i weekenden, men i Europa League er de placeret på en sidsteplads efter to nederlag i træk.

Mens Rangers indkasserede en sen scoring i weekenden, så var Brøndby anderledes effektive i slutminutterne af deres opgør mod Vejle, hvor de vendte 1-2 til 3-2 og sikrede en vigtig sejr. De er stadig et godt stykke efter de øvrige tophold i tabellen, men Niels Frederiksen virker til, at have fået bedre styr på sit nye hold, og de kommer til Skotland med en tro på, at de kan frustrere deres modstandere.

Kamara er ude for hjemmeholdet efter sin udvisning i Tjekkiet.

Lisbergs bud: Rangers half time / full time til odds 2,30 – SPIL HER >>*


Sparta Prag – Lyon 2 (1-2)

Tjekkerne har været et positivt bekendtskab på banen indtil videre, mens det var  noget mere uskønt, sådan som deres fans skulle have råbt racistiske tilråb efter Rangers’ Kamara, da de to hold mødtes for tre uger siden. I hvert fald mente Rangers, at de mange fans, primært skolebørn, skulle have ytret sig racistisk mod Kamara i løbet af kampen, mens Sparta Prag blankt afviste beskyldningerne.

Uanset hvad der er op og ned i den sag, så er det gruppens to tophold, der torsdag duellerer, i en kamp hvor det store samtaleemne er skader. Hos gæsterne er Slimani og Dembélé ude, men det er intet at regne mod situationen hos Sparta, der potentielt er uden ni spillere, heriblandt danske Casper Højer. Det skal Lyon kunne udnytte til at hente en ny sejr.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*


West Ham – Genk 1 (2-0)

Lige nu går der ikke en dag, uden den tidligere FC Midtjylland-angriber Paul Unauchu bliver sat i forbindelse med nogle af Europas allerstørste klubber. Først var det Atlético Madrid, der skulle være interesseret, så fulgte flere Premier League klubber, og senest forlyder det så, at Dortmund også holder øje med den høje nigerianer, der bomber løs i Genk. Nu kan han så passende vise sit niveau, når der venter en udekamp mod West Ham, der har gjort rent bord indtil videre i Europa League. I weekenden fik de en flot sejr hjemme mod Everton i subtop-kampen, og David Moyes tropper er godt kørende for tiden.

Det samme kan, på nær Unauchu, ikke siges om Genk, der i weekenden tabte med 2-0 mod Charleroi, og som blot er placeret på en sjetteplads i ligaen. West Ham kan med en sejr tage et meget stort skridt mod Ottendedelsfinalerne, og den mulighed lader de ikke slippe foran eget publikum. Heller ikke selvom Sousek, Coufal og Noble alle er tvivlsomme. Hos gæsterne er Muñoz i karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,39 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar