18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 2. runde i Europa League d. 5. oktober 2023

Brighton skal rejse sig i en svær udekamp mod Marseille, mens Liverpool får belgisk besøg. Og så er West Ham måske underdogs, når de skal en tur til Tyskland. Nicolai Lisberg retter sit skarpe blik på otte af de største kampe i 2. runden af Europa League.

Foto: IMAGO / Sportsimage

Freiburg – West Ham 1 (2-1)

Torsdag d. 5. oktober kl. 18.45

David Moyes har op til denne kamp talt om stoltheden ved at være kommet langt i to sæsoner i træk i Europa, og der er ingen tvivl om, at skotten igen jagter europæisk succes i i denne sæson. Men hvor ihærdigt jagter han en eventuelt førsteplads i gruppen?

Det er spørgsmål, som den engelske presse stiller sig selv, før West Ham skal en tur til Freiburg. West Ham ligger fint til i ligaen og har Newcastle i weekenden, så logikken siger, at de sparer en del spillere. Og sker det, så svinger favoritværdigheden for mig at se over i Freiburgs favør. 

Tyskerne har kæmpet en smule med det i begyndelsen af sæsonen, særligt i defensiven, men kom tilbage på sporet med 2-0 mod Augsburg i weekenden. Og efter i flere sæsoner at have omtalt dem som lidt af et sensationshold, så er det på tide, at vi begynder at tage Freiburg seriøst som et af de bedre hold i Tyskland.  

West Ham kan igen råde over Edson Alvarez, efter han sad ude i seneste kamp med karantæne. En kamp, hvor begge hold bør komme på tavlen.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,52 – SPIL HER >>*

Marseille – Brighton X (2-2)

Torsdag d. 5. oktober kl. 18.45

Siden sidste optakt til Marseilles kamp er der sket en del. Marcelinho gik, Abardonado blev midlertidigt ansat, og så tog Gattuso endegyldigt over forud for weekenden, hvor Marseille tabte med 3-2 mod Monaco. 

Jeg så dem i opgøret mod Ajax, hvor de rent offensivt var en fornøjelse at følge, men hvor de godt nok også så sårbare ud rent defensivt. Den del skal Gattuso nok få sat skik på hen ad vejen, men ellers har jeg altså ikke den store fidus til italieneren.

Det har jeg til gengæld til hans landsmand De Zerbi, der har flyttet dette Brighton-hold til nye højder. Eller havde, om ikke andet. For de er nu oppe på tre nederlag i de sidste fire kampe, herunder hjemme til AEK Athen, og senest 6-1-ydmygelsen mod Ollie Watkins og Aston Villa. Så skal vi til at revurdere vores opfattelse af Brighton?

Jeg forventer, at Marseille hjemme på velodromen vil forsøge at angribe fra start, og med tanke på de defensive problemer franskmændene har og Brightons evner i omstillingerne, så skal det næsten blive en underholdende affære, hvor jeg har svært ved at udpege en vinder.

Kondogbia er ude for Marseille, mens Pascal Gross, James Milner og Adam Lallana er tvivlsomme for gæsterne.

Lisbergs bud: Over 3,5 mål til odds 2,38 – SPIL HER >>*

AEK Athen – Ajax 1 (2-1)

Torsdag d. 5. oktober kl. 18.45

Jeg er et eller andet sted fortaler for, at klubber giver deres trænere tid, men omvendt er det også ret så tydeligt, at Ajax bør overveje, hvor meget tid Maurice Steijn skal have. Indrømmet, mange af problemerne i klubben er mere strukturelle end bare det at ansætte ny træner, men spillet på banen indikerer ikke just, at der er bedre tider i vente.

Efter den hæsblæsende 3-3-kamp mod Marseille, hvor de var ligeså gode offensivt, som de var jammerlige defensivt, så blev det til et 4-0-nederlag mod ærkerivalerne fra Feyenoord, i en kamp der måtte spilles over flere dage, da Ajax-fans kastede pyroteknik på banen, da Feyenoord på det tidspunkt var foran 3-0. En af de spillere, der er blevet offer for de dårlige præstationer er Anton Gaaei, og han ligner ikke en starter her.

Det gør Jens Jønsson umiddelbart heller ikke, da han ikke var med i weekenden af endnu ukendte årsager. Danskeren er ellers en vigtig del af det AEK-hold, der flot vandt med 3-2 mod Brighton, og som vi måske skal til at holde lidt ekstra øje med, da de spiller noget besnærende fodbold. Ajax er i krise, og den krise forværres yderligere torsdag.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,16 – SPIL HER >>*

Betis – Sparta Prag X (1-1)

Torsdag d. 5. oktober kl. 18.45

Er Real Betis så småt ved at komme i gang i La Liga? Præstationen mod Valencia senest var i hvert fald blandt de bedre. En 3-0-sejr hvor unge Assane Diao Diaoune kom på tavlen for anden kamp i træk, ligesom også Abde kom i gang.

For mig at se, er dette en af rundens mest seværdige kampe, for danskerklubben Sparta Prag er også rigtig fint spillende. I weekenden vandt de med 2-1 over Viktoria Plzen, og de kom også fra land i denne halvsvære gruppe med en sejr på 3-1 for et par uger siden.

Priskes tropper taber næsten aldrig, og selvom der er fremgang at spore rent offensivt hos Betis, så tager tjekkerne som minimum et point med hjem i bagagen.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,97 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Liverpool – Union SG 1 (3-1)

Torsdag d. 5. oktober kl. 21.00

Det har været lidt af en uge for Liverpool, der med rette kan føle, at meget gik i mod dem i weekendens storkamp mod Tottenham, hvor to udvisninger og så det famøse og fejlagtigt annullerede mål, foruden et selvmål i de sidste sekunder, kostede dem point. 

Selv her et par dage efter er det svært at finde meget glæde i de begivenheder, men skal jeg forsøge at finde lidt positivt at berette om, så spillede de rigtig, rigtig godt, også med ti mand, og jeg har generelt været imponeret af dette Liverpool-hold, som også er favorit her.

Spørgsmålet er bare, hvor store favoritter de er. For efter en hård kamp mod Tottenham, og en weekend der byder på en svær udebane i Brighton, kunne jeg godt forestille mig, at der skal roteres ret så voldsomt torsdag fra Klopps side. Gakpo kommer i hvert fald ikke i spil, da han meldes ude i de næste par uger.

Belgierne har mistet et par profiler denne sommer, men de er stadig godt spillende og topper ligaen, så de er ikke uden muligheder her, selvom topscorer Dennis Eckert Ayensa er mere end bare almindeligt tvivlsom. Men et Liverpool-hold, hvor bredden er god, sikrer sig sejren.

Lisbergs bud: 1-tallet og BTS til odds 2,37 – SPIL HER >>*

Villarreal – Rennes X (1-1)

Torsdag d. 5. oktober kl. 21.00

I mine spanske optakter har jeg været en del efter Villarreal, og det er der fortsat god grund til at være. Fire kampe i træk er de nu oppe på uden sejr, selvom de er lidt undskyldt af, at de mod Getafe var en mand i undertal i 70 minutter, da Baena blev udvist. Han skulle nok have været sparet her, men når han nu ikke kan spille i La Liga i weekenden, forestiller jeg mig, at han kommer i spil torsdag.

Og det er gode nyheder i forhold til dette opgør, for trods sin evne til at samle mange advarsler sammen, så er han også blandt Villarreals bedste. Og dem har de brug for, efter de tabte det første opgør i gruppen mod Panathinaikos.

Rennes er faktisk ubesejret i denne sæson på tværs af alle turneringer, og jeg kan ikke se, hvorfor de ikke også skulle kunne få noget med mod et Villarreal-hold, der virkelig ikke imponerer for tiden, og som nok engang er uden Gerard Moreno.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Roma – Servette 1 (1-0)

Torsdag d. 5. oktober kl. 21.00

Det går op og ned i Rom. For tiden mest ned, selvom de søndag endelig vandt en kamp igen, da det blev til 2-0 mod Frosinone. Men Mourinhos tropper har kun hentet otte point i de første syv kampe, og en sen sejr i åbningskampen mod Sheriff Tiraspol ude var også undervældende. 

Nu gælder det så schweiziske Servette, der er tæt på lige så skidt kørende i den hjemlige liga med ti point efter ni kampe. Servette, der tabte 2-0 hjemme mod Slavia Prag i deres første kamp i Europa League. Så selvom jeg forventer et par udskiftninger i start 11’eren for Roma, så skal de ganske enkelt kunne tage en sejr her.

Og hvis de tager sejren, kunne det meget vel ske med hjælp fra en Lukaku-scoring, for belgieren viste igen sin skarphed i weekenden, og han har faktisk scoret i sine seneste 12 kampe i Europa League. Roma vinder, men der er fine odds at hente på, at de kommer til at slide lidt med det.

Lisbergs bud: Servette -3 (EH) til odds 1,56 – SPIL HER >>*

Molde – Leverkusen 2 (0-2)

Torsdag d. 5. oktober kl. 21.00

For to uger siden var det svenske Häcken, det gik ud over, og nu er turen så kommet til Molde i Leverkusens skandinaviske kampprogram. Leverkusen, der blot fortsætter med at imponere, og hvis eneste urovækkende element i øjeblikket er Xabi Alonsos fremtid, selvom de forsøger at lukke linket til Real Madrid ned. 

Men det virker ikke til at forstyrre die Werkself alverden, da de så sent som i weekenden vandt med 3-0 ude mod Mainz og dermed spillede sig tilbage på førstepladsen i Bundesligaen.

Molde fik også en rigtig fin optakt til kampen med sejr over topholdet Viking på hele 4-0 efter et hattrick af Magnus Wolff Eikrem. De skuffede dog i den første kamp, hvor de tabte ude mod Qarabag, og hvor de havde svært ved at skabe chancer, så et Leverkusen-hold i denne forfatning – såfremt de ikke roterer alverden – vinder også i Norge.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,42 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa League sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra Europa League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar