18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1. runde i Europa League d. 21 september 2023

Europa League gør comeback, og det med engelske klubber som Liverpool, West Ham og Brighton blandt favoritterne. Men hvordan kommer altid farlige Roma fra land, og kan Xabi Alonsos Leverkusen-hold også tage formen fra Bundesligaen med ud i Europa? Nicolai Lisberg ser nærmere på otte af de største kampe i denne runde.

Foto: IMAGO / David Rawcliffe

LASK – Liverpool 2 (1-3)

Torsdag d. 21. september kl. 18.45

Jürgen Klopps mandskab er det største hold i dette års udgave, og dem mange allerede nu ser løfte trofæet den 22. maj næste år. Og de er da også svære at komme udenom, når vi skal tale favoritværdighed. Således også her i den første kamp ude mod LASK i Østrig.

I weekenden fik de endnu en sejr, da de rejste fra Wolves med en 3-1-gevinst, efter de ellers igen kom bagud, mens LASK sejrede med samme cifre ude Klagensburg. LASK har fået lidt europæiske hår på brystet de senere år og fik blandt andet 3-3 mod Tottenham for et par sæsoner siden, men ellers har de aldrig hentet point mod engelske modstandere, og til denne kamp mangler de spillere som Tobias Anselm, Yannis Letard og Adil Taoui.

Hos Liverpool kommer Klopp til at rotere, men da van Dijk ikke kan spille i Premier League for tiden, så får han formentlig en startplads her, og reserverne skal nok sikre sejren, selvom det ikke bliver en målfest.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Panathinaikos – Villarreal 1 (3-2)

Torsdag d. 21. september kl. 18.45

Skiftet fra Setién til Pacheta gav lige akkurat en sen sejr mod Almería i weekenden, men det holdt hårdt, da der skulle et mål af Sørloth til i det 94. minut, før de tre point kom i hus. I flere år har Villarreal haft svært med at finde stabiliteten i La Liga, mens de omvendt har leveret stort i Europa. Vinder af Europa League i 2021, semifinalist i Champions League i 2022, inden de så skuffede sidste år med at ryge ud til Anderlecht i Conference League.

Truppen er til også at kunne gøre sig gældende i denne udgave af turneringen, men den er langt fra ligeså stærk som for et par år siden efter salg af Chukwueze, Pau Torres og Jackson, og de kæmper fortsat med at finde fodfæste.

Panathinaikos glippede lige akkurat Champions League, men sendte blandt andet Marseille ud og er lagt fra land med tre sejre i tre kampe i den græske liga, så jeg prøver en sejr til hjemmeholdet. Det lidt mere forsigtige spiltip går på 1X til odds 1,70.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Sheriff Tiraspol – Roma X (1-1)

Torsdag d. 21. september kl. 18.45

Sidste års finalister fra Roma skal forsøge at gøre det et lille hak bedre i år. Indledningen på sæsonen har dog ikke været videre god, eller rettere havde indtil søndag ikke været god. For efter tre kampe i træk uden sejr slog Roma Empoli med hele 7-0, i en kamp hvor særligt Dybala imponerede, og hvor også Lukaku kom på tavlen.

Så er romerne tilbage nu? En udekamp mod Sheriff burde jo være ligetil, men skulle jeg pege på en overraskelse, kunne den godt komme her. Af flere årsager. Vi har tidligere set Sheriff levere Champions Leagues største overraskelse mod Real Madrid for to sæsoner siden, og så har vi også set Roma under Mourinho have problemer i gruppespillet i nogle af de første par kampe. Jeg tænker blandt andet på Ludogorets sidste år og Bodø Glimt for et par sæsoner tilbage. Mourinho sparer ganske givet en god håndfuld spillere her, og det får mig til at overveje et spil på hjemmeholdet, selvom de havde lidt problemer med at komme hertil, da de kun lige akkurat slog Kalksvik samlet.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,25 – SPIL HER >>*

Bayer Leverkusen – Häcken 1 (4-1)

Torsdag d. 21. september kl. 18.45

Har man læst med i mine tyske optakter, vil man vide, at jeg har endda meget stor fidus til Leverkusen i denne sæson. I en sådan grad, at de kan blive denne sæsons europæiske svar på Napoli eller Benfica. En decideret darling. Fredag aften så vi nok en gang bevis på hvorfor, da de spillede en fantastisk topkamp i München, hvor de godt nok først udlignede i overtiden, men fuldt ud fortjente det ene point, de fik med sig hjem.

De har en reel chance for at vinde mesterskabet i år, så det kan sammen med en overkommelig gruppe i Europa League afholde dem fra at komme med hele arsenalet i alle kampe? Men selvom Alonso skulle tillade at spare en spiller eller to i et presset kampprogram, så er også de næstbedste af en kaliber, at de nok skal blive underholdende at følge.

Häcken fik en sen og vigtig sejr i weekenden i forsøget på at holde mesterskabsdrømmene i live i den svenske liga. De er det mest scorende hold, men indkasserer også en hel del, så mon ikke vi har en underholdene affære i vente.

Lisbergs bud: Leverkusen vinder og BTS til odds 2,34 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

West Ham – Backa Topola 1 (2-0)

Torsdag d. 21. september kl. 21.00

Sidste års Conference League-vindere er efterhånden ved at opbygge en vis erfaring i Europa, da de i sæsonen forinden også kom helt frem til semifinalerne i Europa League. Nu står de så igen i Europas næst fineste turnering, og David Moyes har vist os, at de kommer for at tage den seriøst.

I weekenden tabte de med 3-1 mod Manchester City, men det er de hverken de første eller sidste til at gøre, og de havde stor ære af kampen. Deres sæsonstart har generelt været opløftende, og det virker til, at de har fået lidt bedre styr på truppen efter den i Premier League lidt kaotiske sidste sæson. I weekenden venter en svær udekamp mod Liverpool, så buddet herfra er, at de sparer en del profiler til denne kamp. 

Serberne er lidt en ubekendt størrelse i europæisk sammenhæng, men topper deres liga foran Røde Stjerne og Partizan, så jeg er påpasselig med at kalde storsejr til englænderne.

Lisbergs bud: West Ham fører ved pausen til odds 1,41 – SPIL HER >>*

Ajax – Marseille 1 (2-1)

Torsdag d. 21. september kl. 21.00

Da Champions League i sommeren 1992 blev rebrandet, var første vinder af turneringen Marseille. To år senere kunne Ajax løfte pokalen med de store ører, så det er to klubber, der ikke er uvant med succes på den største scene. Men det er efterhånden nogle år siden, og faktisk er ingen af de to hold favoritter til at tage puljesejren, da de er havnet i gruppe med Brighton i Europa Leagues bud på en dødens gruppe.

Derfor er der allerede her tale om en nøglekamp. Ajax er på hjemmebane og anses som favoritter, men jeg har ikke været imponeret over hollænderne indtil videre i sæsonen, og jeg synes faktisk, at de er ved at miste lidt af det, der ellers altid gør dem spændende. 

Marseille har fået lidt af en kaotisk optakt til denne kamp, da Marcelino efter syv kampe allerede meldes færdig i klubben, der nu skal ledes af ingen ringerede end Papin, hvis vi skal tro de franske medier. Det er dog ikke helt bekræftet i skrivende stund, men hold for en god ordens skyld med seneste nyt. Det fungerede muligvis ikke videre godt under Marcelino, men det er en træner, der altid har leveret i cup-turneringerne, og det svækker alvorligt Marseilles chancer for succes, at de må skifte ud på trænerposten allerede nu. Så usikkerheden hos franskmændene får mig til at se hjemmeholdets vej trods store problemer.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,47 – SPIL HER >>*

Brighton – AEK Athen 1 (2-0)

Torsdag d. 21. september kl. 21.00

I en turnering, der får otte nye hold fra Champions League efter jul, kan det virke besynderligt at pege på en debutant som favorit til at vinde det hele. Og det ved jeg da heller ikke, om Brighton just er, men hvor de dog spiller godt, De Zerbis mandskab. Mange af de samme roser, som jeg hæftede på Leverkusen, kan genanvendes her, selvom Brighton er lidt mere ultimative i deres spil.

De lægger fra land med en kamp hjemme mod AEK Athen, og det skal meget gerne give tre point, inden Marseille og Ajax venter i de kommende kampe, i hvad der formentlig bliver kampene om førstepladsen i gruppen.

AEK fik uafgjort mod Olympiakos i weekenden, og røg ud af Champions League kvalifkationen efter et samlet nederlag til Antwerpen, så det bliver ikke nødvendigvis en walkover.

Lisbergs bud: Brighton fører ved pausen til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Rangers – Betis X (1-1)

Torsdag d. 21. september kl. 21.00

Skotterne var i finalen i turneringen her for to år siden, men det er svært at se dem gentage den bedrift, for de er ikke, hvad de har været. Jeg så dem i de to Champions League kvalkampe mod PSV, hvor de havde svært ved at håndtere hollændernes tempo.

Det havde Betis omvendt også mod Barcelona i weekenden, hvor den ellers så gode organisation faldt fra hinanden. Så hvor står de to, inden den første kamp i gruppen?

Rangers har set lidt vakkelvorne ud i ligaen med to nederlag i de første fem kampe, så selvom Ibrox er en imponerende kulisse, kan jeg sagtens se spanierne få noget med hjem til Sevilla.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,46 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa League sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra Europa League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar