18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1. runde i Europa League d. 8. september 2022

FC Midtjylland gæster torsdag Sturm Graz, når de jagter europæisk oprejsning, og så byder Europa League også på interessante opgør som Manchester United mod Real Sociedad samt Lazio – Feyenoord. Nicolai Lisberg har udvalgt otte brandpunkter i denne første runde og leverer her sin dom.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Zürich – Arsenal 2 (0-2)

The Gunners tabte for første gang i sæsonen i søndagskampen mod Manchester United, selvom de i store perioder var bedst i det opgør. Et skridt tilbage for Arteta og tropperne, men ikke mere, end at de stadig topper Premier League. Så hvor seriøst kommer Arsenal til at tage Europa League i år? De var i semifinalen i 2018 og 2021 samt finalen i 2019, så det indikerer jo en vis form for seriøsitet, men der var det også den ’letteste vej’ tilbage i Champions League, da præstationerne i Premier League i de sæsoner ikke var noget at berette om. I år har de muligheder i ligaen, og med et presset kampprogram frem mod VM kan jeg ikke forestille mig andet, end at det bliver et reservespækket hold, som Arsenal sender på banen i Schweiz.

Hjemmeholdet er dog elendigt kørende i den hjemlige liga og har kun to point efter de første syv runder, så selv Arsenal med mere end en god håndfuld reserver bør kunne tage de tre point her.

Lisbergs bud: Arsenal fører ved pausen til odds 1,68 – SPIL HER >>*


Fenerbahce – Dynamo Kiev 1 (2-0)

Jeg frygter lidt, at det kan blive en grim, grim kamp. Da Dynamo Kiev mødte Galatasaray tidligere på sommeren, var der ond stemning, og flere Galatasaray fans hyldede Putin ned mod ukrainerne, der svarede igen ved at sikre sig sejren i forlænget spilletid. Vi kender Tyrkiet som et svært sted at spille, men er det ikke som om, at den tyrkiske liga har mistet niveau helt generelt? FCK’s kampe mod Trabzonspor som seneste eksempel.

Dog kan Fenerbahce i denne sæson vise sig at være undtagelsen, der bekræfter reglen. De er kommet ganske fint fra land i den hjemlige liga, og med Jorge Jesus på trænerbænken får de en rutineret ræv, der trods et væld af klubber på CV’et næsten altid opnår succes.

Den ukrainske liga er naturligvis også faldet i niveau, men det er af lidt mere triste årsager. Den er dog kommet i gang igen, og her har Dynamo Kiev faktisk lagt fra land med to nederlag, så de er forholdsvis klare underdogs i min optik.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,64 – SPIL HER >>*


Ludogorets – Roma 2 (1-2)

Mourinhos mandskab gik hele vejen i Conference League sidste år, og de har indledningsvist også set interessante ud i Serie A. Eller det gjorde i hvert fald indtil weekenden, hvor de blev sendt hjem fra Udine med en sæk på 4-0. Så hvad får det af konsekvenser for Mourinhos tilgang til denne kamp?

Portugiseren tager altid europæiske turneringer seriøst, og han ved også godt, at en kommende Champions League plads meget vel bedst kan sikres ved sejr i denne turnering. Ludogorets har i flere år været Bulgariens førende hold, og det er de for så vidt stadigvæk, men de fremstår ikke så stærke som tidligere. De formåede end ikke at score i deres tre hjemmekampe i sidste sæson i Europa League, og de to gange uafgjort mod FC Midtjylland, hvor de var heldige i begge opgør, var de eneste point, de fik i den gruppe. Jeg ser umiddelbart ikke, at de har fundet ny styrke i dette transfervindue, så Roma får en oprejsning med en sejr i Bulgarien

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,52 – SPIL HER >>*


Malmø – Braga 2 (1-2)

Når snakken falder på portugisisk fodbold, så er det ofte Benfica, Porto og Sporting, der stjæler overskrifterne. Men Braga er der også, og de er der altid i Europa i en eller anden form. I år måske med det stærkeste mandskab i de seneste mange, mange år. De har hentet fire sejre i de første fem kampe i ligaen, og målscoreren i de seneste fire kampe lyder på 15-0. 

Malmø har efterhånden opbygget en stor europæisk knowhow, der også har ført dem i Champions League, men de er milevidt fra et svensk mesterskab i år med 11 point op til Häcken og en aktuel syvendeplads. Nu har de fået den tidligere danske landstræner Åge Hareide tilbage på trænerbænken, og det kan sagtens vise sig spændende, men jeg tror ikke, at vi allerede ser et (positivt) aftryk torsdag aften.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Manchester United – Real Sociedad 1 (1 -0)

Rundens helt store duel, som kunne være en Champions League kamp værdig. Ikke mindst fordi, Cristiano Ronaldo nu skal til at levere på næstøverste niveau. Portugiseren kunne meget vel få spilletid i de her kampe, da Erik ten Hag ser ud til at prioritere anderledes i Premier League, hvor Rashford efterhånden ser ud til at have sat sig på angriberpositionen.

Så nu skal Ronaldo shine, og det skal han gøre sammen med nogle af de spillere, der indtil videre ikke har fået så meget spilletid, ligesom Europa League kan være en måde at spille Casemiro ind på holdet.

De to hold mødtes faktisk i 1/16-finalerne sidste år i selvsamme turnering, hvor United efter 4-0 ude i den første kamp spillede sig sikkert videre. Så overbevisende tror jeg ikke, det bliver denne gang, men jeg synes, Real Sociedad ofte har det svært, når de møder store hold, hvor det til tider bliver en kende for naivt. Manchester United tager en sejr, men det bliver en snæver en af slagsen mod et gæstende mandskab, som jeg forventer kommer med næsten alle stjernerne, og hvor Uniteds fornemmeste opgave bliver at holde leverancen til Sadiq på et minimum.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*


Lazio – Feyenoord X (3-3)

En anden af den slags opgør, der er værd at holde et ekstra øje med. Lazio fik egentlig en god start på Serie A, akkurat som naboerne fra Roma, men siden er det blevet til 1-1 mod et dårligt Sampdoria-mandskab samt nederlag til Sarris tidligere hold fra Napoli i weekenden, til trods for en 1-0-føring. 

Feyenoord gik hele vejen til Conference League finalen i sidste sæson, hvor de tabte til Roma, men denne sommer har flere af profilerne fra den sæson fået lov til at søge nye græsgange. De har dog fået ganske kompetente afløsere hentet til, og de har været flittigt scorende i begyndelsen af sæsonen, så vi skal holde øje med hollænderne i kampen her og i Europa League generelt

Jeg tror godt, at vi kan have en underholdende kamp i vente, mellem to hold der har deres styrker i det fremadrettede spil, og som jeg forventer begge gerne vil frem over stepperne.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*


Sturm Graz – FC Midtjylland 2 (0-1)

Capellas-effekten varede ikke længe. Eller i hvert fald tabte FC Midtjylland i weekenden til AaB med 2-0. I den kamp var det opsigtsvækkende, at Jonas Lössl var tilbage i buret, men det slap han nu ikke videre godt fra. Men mon ikke der er genvalg torsdag aften igen? Capellas sagde i hvert fald efterfølgende, at han så Lössl som den bedste på den position.

Hos gæsterne er der også lidt tvivl på målmandspositionen, da det normale førstevalg Jörg Siebenhandl er på vippen grundet en skade, mens det står klart, at Jakob Jantscher, Otar Kiteishvili og Niklas Geyrhofer alle glipper kampen med en skade.

Hos FC Midtjylland er Junior Brumado ude med en skade, men ellers er der næsten frit valg for Capellas. Uden at skulle dømme spanieren på baggrund af to kampe, så er det måske meget sigende, at det blev til en sejr på udebane og nederlag hjemme. For genpresset og omstillingerne, der er en vigtig del af hans filosofi, virker bedst, hvis der er plads at løbe dem på. Det bør de faktisk kunne få mod Sturm Graz. Østrigerne lavede en copy paste og hentede Bøving som erstatning for Højlund, der som bekendt er sendt videre til Atalanta. Bøving spillede fra start i weekenden, i en kamp der noget skuffende endte med 0-0, selvom de spillede hjemme mod TSV Hartberg og var en mand i overtal i godt 80 minutter. Offensivt har de endnu ikke fået afløst Højlund rent målmæssigt, så det kan blive Capellas og Midtjyllands chance for at få tre point.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*


Freiburg – Qarabag X (1-1)

Bundesligaens førerhold hedder efter fem runder Freiburg. Streichs topper leverer år efter år i det tyske, men går stadig lidt under radaren i europæisk fodbold. Tildels selvforskyldt, da de sjældent leverer på den europæiske scene, når muligheden endelig byder sig. Gruppen er denne gang yderst komfortabel, men jeg kan godt frygte lidt på deres vegne, at det alligevel ikke bliver helt godt, for deres svaghed er fortsat at dominere kampene mod mindre modstandere, selvom der er fremgang at spore. Modsat nogle af sine engelske kollegaer kommer Streich ikke til at tage løst på Europa League, heller ikke selvom de aktuelt topper den nationale liga og har en vigtig kamp mod Gladbach i weekenden. Jeg forventer derfor et hold i stærkeste opstilling.

Qarabag er blevet det altdominerende hold i Aserbajdsjan, og vi har også set dem i Champions League, så det er et europæisk rutineret hold, der drager til Tyskland. Med tanke på Freiburgs manglende erfaring og spillestil, prøver jeg en lille overraskelse og går med X’et.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Læs også:

Skriv et svar