18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 1. runde i Europa League d. 16. september 2021

Både Brøndby og FC Midtjylland skal i aktion torsdag aften, når gruppespillet i Europa League begynder. Kan de danske hold komme godt fra start? Nicolai Lisberg gennemgår rundens største kampe.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

FC Midtjylland – Ludogorets 1 (2-1)

Det er godt et år siden, at de to hold mødtes i kvalifikationen til Champions League, og i det opgør var der tæt på klasseforskel. Måske FC Midtjylland alt andet lige var på et højere niveau dengang, men hvad med Ludogorets? De bulgarske mestre har gjort rent  bord i de første fem kampe med en målscore på 16-2, og selvom det er den bulgarske liga, så giver det en indikation af, at de er i bedring sammenlignet med sidste år, men dog ikke mere, end at de røg ud mod Malmø i dette års kvalifikation til Champions League.

Midtjylland var i menneskehænder mod PSV, men jeg har dem fortsat som favorit her. De har efterhånden vist, at vi skal regne med dem i Europa, og skal de videre fra gruppen, der også tæller Braga og Røde Stjerne, så skal de have en sejr. At de allerede søndag har FCK i en vigtig kamp i Super Ligaen bør ikke få indflydelse på, hvordan Brian Priske vælger at sammensætte sit mandskab torsdag aften i Herning.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,83 – SPIL HER >>*


Real Betis – Celtic 1 (1-0)

Det har været lidt en blandet sæsonstart for skotterne, der har svinget meget i både præstation og resultater indtil videre. Det samme kunne principielt siges om Betis, der fik deres første sejr i weekenden, da Canales kom ind fra bænken og blev en sen matchwinner, men spillet har været ganske fint i stort set alle kampe. Sejren mod Granada var vigtig, også selvom Bartra pådrog sig en ny skad  id et opgør. Både Sabaly og Lainez meldes så småt på vej tilbage i omdrejninger, men jeg tror ikke, at Pellegrini risikerer de to torsdag aften.

Celtic har haft det været, i de kampe hvor de ikke har fat kontrol på bolden, og det kan jeg ikke se dem have meget mod et godt spillende Betis-hold. Greg Taylor er formentlig ude for gæsterne, der skal satse på en uafgjort, men som neget vel må indkassere et spinkelt nederlag.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,74 – SPIL HER >>*


Dinamo Zagreb – West Ham 2 (0-1)

Kroaterne har skabt et navn i London, da det var rivalerne fra Tottenham, som de lidt sensationelt sendte ud af Europa League i sidste sæson. Nu skal de så forsøge at sætte en kæp i hjulet på et ellers velsmut West Ham-hold. David Moyes’ tropper har endnu ikke tabt i Premier League, og de ser ud til at ride videre på samme høje bølge som i sidste sæson. Samme David Moyes talte ved lodtrækningen om den stolthed og glæde, der var ved udsigten over at være tilbage i Europa, så skal de ord bakkes op af handling, så skal West Ham stille et slagkraftigt hold. 

Kroaterne fører deres hjemlige liga, men de røg meget skuffende ud af Champions League kvalifikationen Sheriff Tiraspol, og de har fået et par afgange, siden de spillede sig frem til kvartfinalen i sidste sæson. Mest markant Gvardiola, der nu tørner ud for Leipzig. En sejr til gæsterne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,25 – SPIL HER >>*


Galatasaray – Lazio X (2-2)

Tyrkerne har i mange år haft en frygtet hjemmebane, og vi har set dem på den helt store scene tidligere, men det var altså ikke en imponerende udgave af Galatasaray, som vi så i kampene mod Randers, hvor kronjyderne var fuldt ud på højde med tyrkerne. De er kommet nogenlunde fra land i den hjemlige liga, men de røg ud på røv og albuer mod PSV i kvalifikationen til Champions League, og de lukker alvorligt mange mål ind. 

Det bør et snut hold som Lazio i stærkeste opstilling kunne udnytte. Men stiller italienerne i stærkeste opstilling? Jeg tvivler. Det lugter ifølge italiensk medier lidt af en pause til profiler som Ciro Immobile, Francesco Acerbi, Lucas Leiva og Sergej Milinkovic-Savic, og så er historien en gange anden. Jeg synes derfor, der ligner et meget mere lige opgør, og uafgjort er ikke helt dumt for begge mandskaber. Og så er det velbetalt!

Lisbergs bud: X’et til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Få 100 % i velkomstbonus op til 500 kroner

18+. Regler og vilkår gælder. Til nye spillere ved indbetaling på min. 100 kroner. Maks. bonusbeløb: 500 kroner. Indbetaling + bonus skal gennemspilles 5x på sport (min. odds 1.50) inden for 60 dage.


Leicester – Napoli 1 (1-0)

Syditalienerne fik en flot og vigtig sejr mod Juventus i weekenden, da Koulibaly blev helten med fem minutter tilbage af det opgør. Det var et Juventus-hold uden flere profiler, men det skal ikke tage noget fra Napolis sejr. Dermed er Spallettis mandskab sammen med Roma og Inter i spidsen af Serie A med maksimum point efter tre runder. I sæsonoptakten til Europa League udråbte jeg Napoli som en af outsiderne til titlen, men det kommer an på, hvor de vælger at lægge deres fokus, og det samme kan egentlig siges om Leicester. Begge holds store håb må være at bryde ind i top 4 i den hjemlige turnering, men jeg vurderer alligevel at Europa League har større fokus for englænderne.

I weekenden tabte Schmeichel og co. med 1-0 til Manchester City, i et opgør hvor de var næstbedst i de fleste aspekter. De har dermed indkasseret to nederlag efter de første fire runder, men til torsdagens opgør har jeg dem dog som små favoritter. Hjemmepublikummet kan børe dem langt, og så er Napoli potentielt uden syv spillere, hvor fravær af særligt Insigne kan ramme gæsterne hårdt.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,40 – SPIL HER >>*


Frankfurt – Fenerbahce 1 (2-0)

Vi kan  godt begynde at glæde os. Også selvom der nok går lidt tid, før vi for fulde huse at se til Frankfurts kampe. For de har taget Europa League med storm i de senere år, og det forventer jeg også, at de gør igen, selvom der op til kampen har været lidt problemer med tilladelse til tifoer. Men Frankfurt skal nok blive en fornøjelse at følge. I hvert fald uden for banen. På banen går det nemlig ikke Frankfurts vej, og Jesper Lindstrøm og holdkammeraterne jagter fortsat første sejr efter fire kampe i Bundesligaen. I weekenden kom de tæt på, da Stuttgart først til sidst fik udlignet, efter Kostic havde bragt dem foran. Netop Kostic var på vej væk i transfervinduet, og det virker som om, at der efter en hektisk sommer nu er ved at falde lidt ro over Frankfurt. Den lidt vakkelvorne start i Bundesligaen kan dog måske få Oliver Glasner til at hvile et par profiler.

Hos Fenerbahce er de også uden et par profiler, men det er ikke med deres gode vilje. Serdar Dursun, Nazim Sangare, Jose Sosa og Irfan Can Kahveci er alle ude, mens Marcel Tisserand er yderst tvivlsom. Tyrkerne har gjort det godt i ligaen, men de har haft det svært på udebane i de seneste mange europæiske kampe, så jeg går med en sejr til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,74 – SPIL HER >>*


Rangers – Lyon X (2-2)

Der er større hold i direkte kamp torsdag aften, men for mig at se er intet andet opgør ligeså interessant. For i Rangers – Lyon kan vi meget vel finde to outsidere til titlen. En skidt start på august kostede skotterne dyrt, da det blandt andet blev til samlet nederlag mod Malmø, men de er på vej i bedring, senest med tre point mod St. Johnstone. Den femte sejr i de seneste seks kampe. Hos Lyon går det også godt. Franskmændene har for nyligt hentet Jerome Boateng til klubben, og selvom Depay er væk, så er det et spændende hold de har samlet, og de råder som nævnt i Europa League-optakten over nogle af de mest interessante talenter netop nu. Det kan lyde hårdt at sige efter kun fem spillede runder, men de er allerede syv point efter PSG i tabellen, så det er nok ikke et overraskende fransk mesterskab, de skal hænge hatten på, men det kan gøre, at Europa League får ekstra fokus.

Peter Bosz vil gerne fremad banen med sit hold, og Rangers under Gerrards går også til makronerne. En meget lige kamp, der kan gå begge veje, men hvor jeg forventer mål.

Lisbergs bud: Over 2,5 mål til odds 1,79 – SPIL HER >>*


Brøndby – Sparta Prag 2 (1-2)

Niels Frederiksen indrømmede efter sidste weekends uafgjorte opgør mod Silkeborg, at Brøndby her og nu ikke var et mesterhold. Det sammen kan så siges om Sparta Prag, der godt nok har vundet det tjekkiske mesterskab hele 36 gange, men som nu har gået syv sæsoner i træk uden at vinde titlen. Måske det ændrer sig i år, for det er et talentfuld hold, de er ved at få sat sammen, hvor Adam Hlozek er den helt store åbenbaring, der allerede i sidste sæson viste prøver på sit store talent.

Det var også Sparta Prag, der i sommer, i en i øvrig voldsom præsentationsvideo, hentede Casper Højer til klubben, men danskeren er skadet og kommer derfor ikke i aktion på Brøndby Stadion. Hos hjemmeholdet må de fortsat undvære Blas Riveros, ligesom Rasmus Wikström også er ude. Der var en fantastisk stemning til kampen mod Salzburg, trods den dårlige start i det opgør, og det er igen publikum, der skal forsøge at bære Brøndby frem, for de er oppe mod et godt tjekkisk hold, der kommer til Danmark med troen på en sejr. Og det får de desværre nok også.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar