18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1/8-finalerne i Europa League d. 7. marts 2024

Sideoversigt

Der venter otte fantastiske ottendedelsfinaler, når hold som Liverpool, Leverkusen, Atalanta, Brighton og West Ham alle træder ind i turneringen. Nicolai Lisberg tror på mange mål næsten hele vejen rundt i onsdagens og torsdagens kampe.

IMAGO / ANP

Sporting – Atalanta X (1-1)

Onsdag d. 6. marts kl. 18.45

En af i alt tre ottendedelsfinaler mellem to hold, der også var i gruppe sammen. Ved den lejlighed blev det til italiensk sejr i Portugal, mens de to hold delte i porten i Bergamo. Det var med til at gøre Atalanta til gruppevindere, hvorfor de sad over i playoff runden, men gør det dem også til samlet favorit? Det er jeg ikke så sikker på.

Sporting er i blændende form og strøg i weekenden til tops i den portugisiske liga – det endda med en kamp i hånden – og de gjorde også kort proces mod Young Boys for et par uger siden.

Samme form rammer Atalanta ikke just med to nederlag i træk, og selvom det var mod Inter og Bologna, at de nederlag kom, så var det ikke videre befordrende som optakt til disse vigtige kampe. Som vi så det i gruppespillet var det to tætte kampe, og jeg har også svært ved at se, at det hele skulle være afgjort allerede onsdag, hvad enten det bliver til et uafgjort resultat eller en snæver sejr til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,63 – SPIL HER >>*

Sparta Prag – Liverpool X (2-2)

Torsdag d. 7. marts kl. 18.45

Danskerklubben Sparta Prag har gang i en stor sæson, og den kan blive næsten historisk stor, skulle det lykkes at sende Liverpool ud af turneringen. Og selvom jeg ikke skal forsøge at tildele dem favoritværdigheden, så er det måske ikke et helt dumt tidspunkt at møde englænderne på. De har godt nok vundet otte af de seneste ni kampe og topper Premier League, men søndag har de en nøglekamp hjemme mod Manchester City, som jeg alligevel tror fylder mere hos Jürgen Klopp.

Det skal nok være et slagkraftigt Liverpool-hold, vi får at se, og de sidste uger har om ikke andet vist, at bredden og ungdommen også kan levere på den største scene, men Spartas chancer for et godt resultat i den første kamp bør bestemt være tilstede. 

Tjekkerne har slået Galatasaray og Betis her på banen, og generelt er de ekstremt velorganiserede. Og så har de til denne kamp igen Ladislav Krejci, Veljko Birmancevic og Matej Rynes med, efter de sad ude med karantæne mod Galatasaray.

Hos Liverpool er det ikke karantæne, men derimod skader der fylder. Trent Alexander-Arnold, Jota, Matip og Allison er med sikkerhed ude, ligesom jeg har svært ved at forestille mig, at Salah skal spille en rolle med tanke på, at han først lige har påbegyndt træningen, og der venter en kamp mod City søndag. Der er – skaderne til trods – stadig stor kvalitet hos gæsterne, men jeg går med et resultat, der holder returen på Anfield i live.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Roma – Brighton 1 (2-1)

Torsdag d. 7. marts kl. 18.45

De to venner De Rossi og De Zerbi mødes, i et godt bud på det der kan blive torsdagens mest underholdende affære. Godt nok var Roma lidt afholdende i returen mod Feyenoord, der først blev afgjort efter straffe, men ellers har det været et offensivt indstillet mandskab, som De Rossi har sendt på banen siden sin tiltræden. Et offensivt hold, der næsten udelukkende har vundet.

Brighton vandt deres gruppe foran Marseille, Ajax og AEK, men de har tabt tre af de seneste fem kampe, så formen er i hjemmeholdets favør. På nær kampen hjemme mod Feyenoord som nævnt, så har Roma angrebet fra start, men kunne De Rossi være lidt påpasselig med at komme for aggressivt ud med risiko for at efterlade en masse bagrum til Brighton? Det er ganske givet en reel overvejelse.

Kampen er også et opgør mellem to af de skarpeste angribere i turneringen, Lukaku og Joao Pedro, men sidstnævnte er tvivlsom, og bliver han ikke klar, så har jeg romerne til at tage det første stik.

Lisbergs bud: 1-tallet og BTS til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Qarabag – Leverkusen 2 (0-2)

Torsdag d. 7. marts kl. 18.45

Xabi Alonsos tropper gjorde rent bord i gruppespillet og vandt blandt andet begge kampe mod Qarabag med samlet 6-1. Ude skulle der godt nok en sen scoring til, før de fik sejren i land, men den del mestrer Leverkusen også i denne sæson, hvor de endnu ikke har tabt og er på vej mod den første Bundesliga titel nogensinde efter endnu en sejr i weekenden i derbyet mod Köln, der betyder, at de topper ligaen med ti point ned til Bayern med ti runder igen.

Netop Xabi Alonsos fremtid fylder en hel del i medierne, da han er jagtet af både Bayern og Liverpool, og selvom rygterne tager til i intensitet, så virker det stadig ikke til, at det for alvor forstyrrer dette Leverkusen-hold.

Qarabag slog højst overraskende Braga efter to vilde kampe, hvor de sejrede med 4-2 i Portugal for så at tabe 0-2 hjemme, men alligevel gå videre helt til sidst i den forlængede spilletid, selvom de var en mand i undertal. Så måske vi ikke skal afskrive dem helt, da de i den hjemlige liga også har vundet 13 og spillet en enkelt uafgjort i de seneste 14 opgør.

Det eneste der taler imod en udesejr er, hvis Alonso skulle rotere en del i det første opgør, men Qarabag er omvendt også uden både Julio Romao og Elvin Cafarquliyev, der er i karantæne, så jeg har tyskerne til at tage sejren.

Lisbergs bud: Leverkusen vinder uden at indkassere til odds 2,09 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Marseille – Villarreal 1 (3-2)

Torsdag d. 7. marts kl. 21.00

Torsdagens største historie finder vi på velodromen i Marseille, hvor Marcelino vender tilbage. Spanieren var træner for franskmændene i begyndelsen af sæsonen, men fansene var mildest talt ikke tilfreds med ham og fik ham jaget ud af klubben, lige før de skulle i gang med den første kamp i gruppespillet. Siden har Marseille haft en del trænere, men de har trods store problemer i ligaen formået at levere i Europa. Ikke mindst takket være Aubameyang, der nu er turneringens mest scorende spiller nogensinde. Og med Gasset ved roret har det indledningsvist også set rigtig fornuftigt ud (til min store overraskelse) med tre sejre i tre kampe og 14 mål scoret undervejs.

Villarreal har sæsonen igennem også haft store problemer i ligaen, selvom de nu er uden nederlag i de seneste syv kampe og herunder har slået Barcelona og Real Sociedad på udebane. I weekenden vandt de med 5-1 mod Granada, da Sørloth noterede sig for et hattrick, så det er to hold, hvor offensiven kommer til at være i fokus. Jeg tror på mål og en forholdsvis lige kamp, men der er omgangssyge i Villarreal, så hold øje med nyt i løbet af onsdagen og torsdagen om, hvordan situationen udvikler sig.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Benfica – Rangers 1 (2-1)

Torsdag d. 7. marts kl. 21.00

Hvis en dårlig generalprøve vitterligt giver en god premiere, så har vi noget stort i vente torsdag i Portugal. For Benfica kunne ikke have fået en værre optakt, da de tabte til rivalerne fra Porto søndag med hele 5-0. En kamp hvor Otamendi blev udvist, og hvor Casper Tengstedt fik den første time. Roger Schmidt ville ikke undskylde over for fansene efter kampen, og så måtte præsident Rui Costa ud offentligt og vise tillid til sin træner.

Så det går altså langt fra lige så godt for Benfica, som det gjorde på samme tid sidste år. Også Rangers tabte deres optakt til kampen, da de højst overraskende led nederlag hjemme mod Motherwell og dermed inviterede Celtic tilbage i mesterskabskampen. I den kamp måtte Ross McCausland udgå med en skade, der gør ham ukampdygtig torsdag. Hos Benfica er der lidt problemer på højreback, da Alexander Bah er tvivlsom og ikke var med i weekenden.

Benfica har noget at revanchere efter ydmygelsen mod Porto. De har aldrig tabt en kamp i Europa League på hjemmebane, og den statistik bliver ikke brudt i denne uge.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,59 – SPIL HER >>*

Freiburg – West Ham 2 (1-2)

Torsdag d. 7. marts kl. 21.00

Endnu en af de kampe, vi fik en smagsprøve på i gruppespillet, og her var det englænderne, der vandt begge opgør.  Jeg ved ikke, om jeg vil betegne det som et mirakel, at Freiburg er nået hertil, men de var alvorligt på hælene mod Lens, indtil EuRolland Sallai dukkede op med to mål, før Gregoritsch afgjorde det til tyskernes fordel. Fredag leverede de så endnu et comeback, da de fik 2-2 mod Bayern München, og Europa Park – et passende stadionnavn til en europæisk aften – er et sted med tro på tingene.

West Ham er ikke på samme niveau, som da de to mødtes i efteråret, selvom de godt nok har hentet to sejre i træk, men inden da gik de otte kampe uden sejr og tabte blandt andet med hele 0-6 hjemme mod Arsenal. En periode, der fik Moyes til igen, igen at være på vej ud ad døren, som man har haft indtryk af, han så ofte har været det. 

Han kan genvinde lidt af fansenes tillid med videre avancement, og første skridt på vej mod det kunne meget vel tages torsdag, for som vi også så i gruppespillet, så er West Ham det bedste af de to hold, der hører til lige udenfor toppen af deres respektive ligaer. Derfor undrer det også lidt, at bookmakerne har hjemmeholdet som favorit.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,74 – SPIL HER >>*

Milan – Slavia Prag 1 (2-0)

Torsdag d. 7. marts kl. 21.00

Slavia er et af hele tre tjekkiske hold, der fortsat er tilbage i Europa, og selvom de i ligaen halser en smule efter lokalrivalerne fra Sparta, som de spillede uafgjort 0-0 med i weekenden, så vandt de altså deres gruppe foran blandt andre Roma. Til denne kamp er Jindrich Stanek igen med, efter han gjorde comeback i weekenden, og Slavias førstekeeper får ganske givet en travl aften i Milano.

Godt nok scorede Milan kun en enkelt gang mod Lazio fredag aften, men de havde et væld af chancer, som Provedel dog som oftest reddede, indtil han til sidst måtte give fortabt over for Okafors afslutning.

Milan ligger fornuftigt til i Serie A uden dog at kunne tro på at indhente Inter på førstepladsen, og med en kamp mod Empoli hjemme i weekenden, så forestiller jeg mig egentlig, at Pioli stiller med stjernerne fra start. Eneste undtagelse er i bagkæden, hvor han muligvis kan rotere en smule, men ikke noget der gør, at Milan ikke skulle kunne tage sejren.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,45 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa League sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra Europa League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar