18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1/8-finalerne i Europa League d. 14. marts 2024

Et par af torsdagens kampe ser ud til at være afgjort på forhånd, men det åbner blot op for en række interessante scenarier. For kommer Liverpool med alle reserverne mod Sparta Prag? Hvordan gebærder Roma sig i Brighton, og kan Marseille lukrere på omstillinger i Villarreal? Nicolai Lisberg kaster et blik på samtlige ottendedelsfinaler i Europa League.

IMAGO / Sportimage

Slavia Prag – Milan 2 (1-2)

Torsdag d. 14. marts kl. 18.45

Med en mand i overtal i over en time, så var en to-måls sejr måske lige underkanten for Milan, men det var omvendt svært for alvor at gøre noget ved Slavias to flotte mål, hvor Mike Maignan ikke havde de store chancer. Dermed er kampen vel fortsat lidt i live, selvom det da vil være en overraskelse af de store, skulle tjekkerne lykkes med at vinde med to eller flere mål torsdag aften mod Milan. For italienerne har for alvor fundet melodien de seneste par måneder, og i weekenden blev det således til en 1-0-sejr mod Empoli, i en kamp hvor Leao sad ude med karantæne.

Slavia udnyttede i weekenden rivalerne fra Spartas nederlag til selv at bringe sig tilbage i mesterskabskampen, og vi skal ikke længere tilbage end november måned for at finde en to-måls sejr over et andet italiensk mandskab, da Roma ved den lejlighed blev besejret. Kan de gøre kampen her spændende? Muligvis. Men nok til at skabe tvivl om, hvem der sikrer sig pladsen i kvartfinalen? Nej.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Villarreal – Marseille X (2-2)

Torsdag d. 14. marts kl. 18.45

Det blev langt fra det gensyn med Velodromen, som Marcelino havde håbet på, da hans Villarreal-hold tabte med hele 4-0 mod Marseille. Og det var ikke et mål for lidt, for spanierne var næstbedst fra start til slut, måske fraregnet de første 5-10 minutter. Nemmere blev opgaven i Frankrig heller ikke af, at Alberto Moreno fik rødt kort i det opgør, akkurat som han i øvrigt gjorde det i weekenden, da Villarreal mødte Real Betis på udebane.

Mens Villarreal altså har det svært i Europa League, jamen så tromler de afsted i den hjemlige liga, for sejren i Betis betyder, at de nu er oppe på otte kampe i træk i La Liga uden nederlag. Ikke mindst takket være en varm Alexander Sørloth.

Jeg forventer, at Marcelino vil give det et skud, og at Villarreal vil komme blæsende fra start, men skal de have bare den mindste af chancer for at gå videre, skal de blotte sig bagude, og så ved vi godt, at Europa Leagues mest scorende spiller nogensinde står klar til at tage i mod de mulighder, der byder sig.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,47 – SPIL HER >>*

West Ham – Freiburg 1 (1-0)

Torsdag d. 14. marts kl. 18.45

Gregoritsch er ved at udvikle sig til en sand lykkeamulet for Freiburg i Europa, for efter at have afgjort det mod Lens runden forinden, så var det igen østrigeren, der dukkede op og sikrede Freiburg en sejr på 1-0 i anden halvleg af opgøret mod West Ham. Og minsandten om han ikke også var på pletten i weekenden, da Freiburg ude vandt med 2-1 mod Bochum. Formen er altså stærkt opadgående for Streichs mandskab, der drømmer om klubbens første europæiske kvartfinale nogensinde, men de får deres sag for i London.

West Ham var fuldt ud på omgangshøjde med Freiburg i den første duel, og de vil måske mene, at de burde have haft et straffe i de absolut sidste sekunder, men Soucek begik frispark, inden en Freiburg-spiller havde hånd på bolden.

David Moyes’ mandskab fik som optakt til denne kamp kun 2-2 hjemme mod Burnley, så Freiburg er bestemt ikke uden muligheder, selvom de kommer til at skulle forsvare sig en stor del af kampen her.

Emerson Palmieri kom galt afsted i den første kamp og er også tvivlsom her for hjemmeholdet, mens der hos Freiburg er spørgsmålstegn ud for Makengo, der har døjet med sygdom, samt Mathias Giner, der måtte udgå af kampen mod Bochum. West Ham er det bedste af de to hold, men det kunne sagtens ende med forlænget spilletid og straffe.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Rangers – Benfica 1 (2-0)

Torsdag d. 14. marts kl. 18.45

Skotterne kom foran to gange på Estádio da Luz, men begge gange kom Benfica tilbage, og dermed er alt åbent forud for returen på Ibrox.

Det har været et par svære uger for Benfica, der har tabt til rivalerne fra Sporting og Porto i den hjemlige liga, men i weekenden fik de lidt oprejsning med 3-1 mod Estoril, og dermed har de stadig chancen for at sikre sig endnu et portugisisk mesterskab, selvom bolden er på Sportings banehalvdel.

Mens Roger Schmidt i denne sæson ikke får det optimale ud af sin trup, så forholder det sig stik modsat hos Rangers, hvor Philippe Clement virkelig har fået sat skik på dette hold. De har ikke tabt en eneste af deres seneste ni hjemmekampe i Europa League på Ibrox, og de kan spille med en intensitet i spillet (selv med et væld af skader), som jeg tror, at Benfica får svært ved at forsvare sig mod.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,83 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Atalanta – Sporting X (1-1)

Torsdag d. 14. marts kl. 21.00

Italienerne var bedst i det første opgør, hvor de havde flere skud på træværket, så det vil vel være naturligt at gøre dem til favoritter til at gå videre. Muligvis, men det er værd at notere sig, at Sporting, der fortsat fortsat har sikker kurs mod et mesterskab i Portugal, i den kamp der allerede blev spillet onsdag i sidste uge, hverken havde Morten Hjulmand eller topscorer Gyökeres med fra start. De to glider ganske givet ind i Amorims startopstilling til kampen i Italien.

Sporting har ikke just den bedste statistik mod italienske hold, da de ikke har vundet en eneste af deres 17 seneste kampe mod hold fra Støvlelandet, men de formåede at få uafgjort i Bergamo i efteråret, og jeg kunne sagtens se et scenarie, hvor vi skal i forlænget spilletid og måske også straffespark, før vi finder en samlet vinder. Jeg synes om ikke andet, at Atalantas favoritværdighed overvurderes en smule af markedet.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Brighton – Roma 1 (2-1)

Torsdag d. 14. marts kl. 21.00

Man kunne på forhånd havde håbet på et brag af en fodboldkamp mellem De Rossis Roma og De Zerbis Brighton, og det fik vi også, men det udviklede sig noget anderledes, end jeg og de fleste andre nok kunne forestille os. For Roma var overlegne og vandt fortjent med 4-0 efter nogle fantastiske gennemspillede angreb. Særligt det sidste mål scoret af Cristante efter 68 minutter var et studie ud i kunsten, hvordan man skal spille bolden op bagfra.

Vi har lært Brighton at kende som et hold, der kan score mod alle de store, og også mange af slagsen, men jeg kan alligevel ikke se at det her opgør bliver spændende, så hvad er der egentlig på spil torsdag aften på Amex?

En del. For Brighton har næppe helt opgivet troen på et mirakel, og de er ubesejrede i 12 hjemmekampe i træk i Premier League, så jeg forestiller mig, at de vil forsøge at angribe fra start af. Men med mindre de får den helt perfekte start, så kunne det meget vel blive et opgør, hvor intensiteten hurtigt fader en smule ud. Fravær af Soly March, Mitoma og Joao Pedro er simpelthen for markante til, at jeg kan se Brighton gøre noget mod Roma samlet set.

Lisbergs bud: 1-tallet og BTS til odds 3,15 – SPIL HER >>*

Bayer Leverkusen – Qarabag 1 (4-1)

Torsdag d. 14. marts kl. 21.00

Det var lige før, at Leverkusen måtte indkassere sæsonens første nederlag, da de kom bagud 2-0 i Aserbajdsjan, men på mål i anden halvleg af indskiftede Florian Wirtz og Patrik, Schick lykkedes det lige akkurat for Leverkusen og Xabi Alonso at holde liv i den imponerende statistik som ubesejret i 2023/24 sæsonen.

Jeg indrømmer gerne, at Qarabag har overrasket mig positivt i disse knockout kampe, fordi det er et væsentligt andet offensivt udtryk, vi har set fra dem, end det de viste i gruppespillet, hvor de primært forsøgte at forsvare sig til sine point.

Det lykkedes ikke, da de mødte Leverkusen her på banen i efteråret og tabte hele 5-1, og jeg har da også også fortsat tyskerne som endda meget, meget store favoritter til at gå videre.

For i Aserbajdsjan for en uge siden, der var både Hradecky, Xhaka Wirtz, Schick og Frimpong på bænken fra start, og dertil ligger også en af årsagerne til, hvorfor spillet aldrig kom til at flyde, som vi ellers har set det så ofte i Bundesligaen i denne sæson. Kovar får kampene i Europa League, men han var skadet i weekenden, så der kan blive brug for den finske målmand fra start, og ellers kunne jeg godt forestille mig, at Alonso stiller med tæt på stærkeste opstilling i denne kamp. Også selvom de i weekenden møder Freiburg på udebane.

Qarabag kan igen råde over Elvin Cafarquliyev og Julio Romao, der sad ude med karantæne i det første opgør, og de overraskede senest med 4-2 mod Braga ude, men deres eventyr slutter torsdag på BayArena.

Lisbergs bud: Bayer Leverkusen -2 (AH) til odds 2,17 – SPIL HER >>*

Liverpool – Sparta Prag 1 (2-1)

Torsdag d. 14. marts kl. 21.00

Englænderne gjorde kort proces i den tjekkiske hovedstad for to uger siden, da de måske lidt overraskende valgte at stille forholdsvis stærkt til start. Det kastede en 3-0-føring af sig efter de første 45 minutter, og i alt vandt Jürgen Klopps mandskab med 5-1, og dermed er der ingen tvivl om, hvem der samlet set går videre, men men når det så er sagt, så var kampen i Prag langt mere jævnbyrdig, end resultatet antyder. For Sparta havde rigtig fine tilbud især i første halvleg til at gøre kampen spændende, og det var derfor lidt tragikomisk, at der skulle et selvmål, omend et spektakulært et af slagsen, fra Conor Bradley til, før Sparta så kom på tavlen.

Liverpool er hårdt presset for tiden, hvad angår store kampe. I weekenden mødte de Manchester City i et topbrag i Premier League, og i denne weekend venter Manchester United i en kvartfinale i FA Cuppen. Så selvom Klopp stillede med flere profiler fra start for en uge siden, så må dette være kampen til at rotere godt og grundigt.

Hos Sparta handler det om at komme fra Anfield med skindet på næsen, efter de i weekenden tabte med hele 4-0 mod Viktoria Plzen og dermed kronede en resultatmæssig forfærdelig uge. En kamp hvor Asger Sørensen ikke var med, efter han blev skadet for en uge siden. Jeg tror ikke, vi rammer samme underholdningsniveau som sidst, og resultatet kunne også godt blive noget mere jævnbyrdigt denne gang, såfremt Liverpool som ventet stiller med reserverne.

Lisbergs bud: Sparta Prag +2 (EH) til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa League sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra Europa League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar