18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1/4-finalerne i Europa League d. 7. april 2022

Kvartfinalerne står for døren i Europa League, og her kan vi se frem til store kampe og masser af mål. Det mener Nicolai Lisberg i hvert fald, når han her giver sit bud på de fire kvartfinaler.

RB Leipzig – Atalanta X (2-2)

To hold med to meget lig stilarter, hvor det ikke nødvendigvis handler om at have bolden, men hvad man gør med den, når man har den. Lørdag gjorde Leipzig det godt med bolden, da de ydmygede Dortmund med 4-1 på udebane, hvor de nok en gang viste deres kynisme foran mål.

Knap så godt gik det for Atalanta, der hjemme mod Napoli tabte med 3-1, hvorfor de nu er at finde på en syvendeplads i Serie A. I det opgør måtte Joakim Mæhle for tredje gang i træk indtage en plads på bænken, og skal vi tro de italienske medier, så ligner det en ny plads på bænken for den danske landsholdsspiller.

Atalanta besejrede i sidste runde Leverkusen i Europa League, mens RB Leipzig som bekendt sad over, da de var blevet parret med Spartak Moskva. I Atalantas første kamp mod Leverkusen, var vi vidne til en underholdende affære, og det tror jeg også bliver tilfældet her. Leipzig er det mest formstærke af de to mandskaber og har Nkunku i forrygende form, mens Atalanta faktisk har vundet alle fire Europa league kampe i denne sæson.

Leipzig kunne i weekenden give comeback til Halstenberg, og det er dermed kun Yussuf Poulsen og Amadou Haidara, der med sikkerhed er ude, mens gæsterne måske igen kan råde over Duvan Zapata, der var med på bænken i kampen mod Napoli, dog uden at få spilletid. Leipzig er smal favorit samlet set, men det bliver to tætte opgør. 

Lisbergs bud: X’et til odds 4,05 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – Barcelona 2 (1-2)

21 skud, nul mål. Eintracht Frankfurt kunne ikke nedbryde Bundesligaens Prügelknabe, da de spillede 0-0 mod Greuther Fürth i weekenden, og målscoringen har været et tilbagevendende problem for Adi Hütters mandskab, der i Bundesliga sammenhæng blot har nettet 39 gange. I Europa League har de været noget skarpere, selvom de skulle helt hen til sidste sekund i den forlængede spilletid mod Real Betis, før de scorede det mål, der sendte dem videre.

De manglende mål spiller ganske givet også ind i Glasners overvejelser til denne kamp, hvor han skal vælge mellem Borré og Paciencia helt fremme, som skal serveres af Kostic, Kamada og så selvfølgelig danske Jesper Lindstrøm. Frankfurt har en masse fart at true med i omstillingerne, men jeg skal alligevel grave dybt, hvis jeg her skal komme med argumentation for, at de ligefrem kan vinde mod Barcelona. Kulissen på Deutsche Bank Park bliver elektrisk og kan give vinger, som den så ofte har gjort for Frankfurt i Europa, men selv med fart og ekstra motivation, så står tilbage, at de er oppe mod et Barcelona-hold, der ikke er set bedre i denne sæson. 4-0 mod Real Madrid blev fulgt op af 1-0 mod Sevilla, efter en flot, flot scoring af Pedri, der virkelig har været den helt store nydelse i de seneste par kampe.

Barcelona er efterhånden kommet i en position i ligaen, så Champions League kvalifikation ikke kommer i fare, så de kan med rette sætte alt ind på at vinde Europa League, og derfor forventer jeg ikke, at Xavi sparer en række spillere, som han eksempelvis gjorde det i den første kamp mod Galatasaray.

Barcelona er lidt ramt på højre back, da Alves ikke er registreret, og Dest er ude med en skade, men ellers kommer startformationen ganske givet til at minde meget om kampen mod Sevilla. Det bliver med Barcelona på bolden, mens Frankfurt vil forsøge at sætte fart på omstillingerne, når mulighederne byder sig.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,70 – SPIL HER >>*

West Ham – Lyon X (2-2)

Endnu et interessant opgør i vente. West Ham gik videre efter forlænget spilletid mod Sevilla, da Yarmolenko – det kunne næsten ikke være andre – scorede det afgørende mål. I weekenden vandt de med 2-1 mod Everton, og dermed holder de trit med holdende lige over dem i tabellen. Lyon vandt godt nok også i weekenden, 3-2 mod Angers, men de holder kun trit med midterholdene, så vejen til europæisk fodbold næste sæson går gennem Europa League. En turnering, hvor træner Peter Bosz tidligere har ført Ajax hele vejen til finalen.

Det er to hold, der begge har en del fravær at forholde sig til. Hos West Ham må de undvære Lanzini, der er i karantæne efter at have raget for mange gule kort til sig, mens Ben Johnson er tvivlsom, efter han ikke var med i weekenden.

Hos Lyon er man uden Lenny Pintor, Rayan Cherki og Sinaly Diomande, mens det nok også bliver lige knapt nok med Maxence Caqueret.

Lyon var det bedste hold mod Porto over to kampe, og jeg var imponeret af deres præstation særligt på udebane, så selvom de nu møder West Ham på London Stadium, hvor The Hammers normalt leverer gode præstationerer, så kan jeg sagtens se dem få et brugbart resultat med hjem. Lyon var det mest scorende hold i gruppespillet, og West Ham har heller ikke holdt sig tilbage, så for den neutrale seer kan man med rette håbe på en underholdende, og ikke mindst målrig, affære.

Lisbergs bud: BTS i første halvleg til odds 4,70 – SPIL HER >>*

Braga – Rangers X (1-1)

Den lidt oversete kamp, da Europa Leagues to outsidere mødes i den sidste kvartfinale. Rangers slog uden de store problemer Røde Stjerne ude af ottendedelsfinalerne, men de tabte i weekenden Old Firm mod Celtic, og dermed formentlig også muligheden for at genvinde det skotske mesterskab, da de nu er seks point efter deres evige rivaler i tabellen. 

Braga hentede omvendt en 3-2-sejr mod deres rivaler fra Benfica, men de er ikke i nærheden af det portugisiske mesterskab, som Porto ser ud til at rende med. Af de tilbageværende otte hold i kvartfinalerne, så er Braga det mest overraskende. De var ikke specielt imponerende i gruppespillet, hvor de blandt andet mødte FC Midtjylland, men de leverer som oftest godt på eget græs, så det er også her, de skal sikre sig et udgangspunkt, der rækker til videre avancement, når de om en uge tager turen til Ibrox.

Rangers er til dette opgør lidt ramt af, at Alfredo Morelos fortsat er ude, efter han kom galt afsted, da han var med colombianske landshold. Morelos der sammen med Tavernier er topscorer for Rangers i turneringen med fire mål hver. Organisationen er dog så god på dette mandskab, at de burde kunne stå imod det værste pres fra Braga, og så er spørgsmålet, om de kommer fra Portugal med et spinkelt nederlag eller en uafgjort. Jeg tror i hvert fald ikke, at denne kvartfinale er afgjort efter det første opgør.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,48 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også: Lisbergs optakt til Conference League

Se også:

Skriv et svar