18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1/4-finalerne i Europa League d. 14. april 2022

All er åbent forud for returkampene i Europa League, hvor det med danske øjne bliver interessant at rette blikket mod Camp Nou, hvor Jesper Lindstrøm og Frankfurt gæster selveste FC Barcelona. Nicolai Lisberg er klar at kaste dom over alle fire kvartfinaler.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Atalanta – RB Leipzig 2 (1-2)

Sikke en fodboldfest, vi fik lov at se i det omvendte opgør for en uge siden, hvor man som tv-seer var begunstiget af, at de spillede før de tre andre kampe. Det samme gør sig gældende til returkampen i Bergamo, og dermed kan det igen blive en fantastisk forret til de tre retter senere på aften.

Kampen i Leipzig var en meget lige affære, hvor Atalanta var bedst i første halvleg og også kom fortjent foran, men hvor Leipzig sluttede flot af og havde et par forsøg på stangen, så alt er åbent til returen.

De to hold går ind til opgøret med hver sin formkurve at fremvise. RB Leipzig fortsatte sin opdrift under Tedesco med 3-0 mod Hoffenheim, mens Atalanta tabte for anden gang i træk i Serie A og nu er helt nede på ottendepladsen.

De besejrede godt nok Leverkusen, sidst et tysk hold besøgte Bergamo, men ellers har deres præstationer på hjemmebane i europæisk fodbold ikke været videre opløftende, og de fik kun et enkelt point i deres Champions League gruppe foran egne fans. Det er også en af årsagerne til, at Leipzig faktisk står med rigtig fine kort på hånden for at sikre videre deltagelse her. De er mere pragmatiske i deres tilgang til spillet, og så har de i Nkunku en af Europas mest formstærke spillere netop nu.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,73 – SPIL HER >>*

Barcelona – Eintracht Frankfurt 1 (3-1)

Scoringer i de sidste minutter sendte både Villarreal og Real Madrid videre i Champions League tirsdag aften, og nu er spørgsmålet, om det samme bliver nødvendigt for Barcelona, når de torsdag tager mod Eintracht Frankfurt i returen. Det var i hvert fald nødvendigt søndag, da de på fornem vis kom tilbage mod Levante og sikrede en 3-2-sejr efter en scoring i overtiden, af ham de spanske medier er begyndt at kalde for Lucky Luuk.

I det første opgør i Tyskland var Frankfurt eminente i deres presspil og deres omstillinger, og Barcelona begik ukarakteristisk mange fejl i det opbyggende spil, men jeg tvivler på, at tyskerne kan ramme samme høje niveau i returen. Også selvom de efter sigende skulle have 25 – 30.000 tilskuere med på Camp Nou torsdag.

Søndag så vi, lidt som ventet, at Frankfurts niveau svinger gevaldigt, da de tabte med 2-1 til Freiburg, så sat lidt på spidsen er kampen ude mod Barcelona sæsonens vigtigste kamp, og selvom det var med omvendt fortegn i forhold til nationalitet, så må Villarreals samlede sejr mod Bayern München også have tændt et håb hos tyskerne om, at de kan levere sensationen.

Barcelona begyndte inde med Traore i den omvendte kamp, men jeg tror, at vi ser Ousmane Dembélé fra start denne gang, ligesom det er tilfældet med Frenkie De Jong.

Begge hold har lidt problemer bagude, hvor Barcelona igen må sende Araujo ud på backen, ligesom Lenglet ligner en afløser for Piqúe, der udgik i det første opgør. Ud gik også Frankfurts Tuta, men det var efter befaling fra dommeren, så han afløses ganske givet af Hasebe denne gang, der ikke har samme fart, men som omvendt er bedre i det organiserede forsvarsspil. Frankfurt kommer til at spille deres chance og kan muligvis også score, men Barcelona går relativt komfortabelt videre.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,42 – SPIL HER >>*

Rangers – Braga X (1-1)

Som det eneste hold i kvartfinalerne formåede Braga at vinde deres første kamp, og dermed sikrede de sig et godt udgangspunkt forud for returen. Målscorer var Abel Ruiz. Og det var fortjent nok, for selvom Rangers havde bolden lidt mere, så var de sjældent farlige, og Braga var det bedste hold på dagen.

Alt er dog fortsat åbent på Ibrox, for efter en lidt sløj periode for skotterne kom de i weekenden tilbage på sporet, da de vandt hele 4-0 ude over St. Mirren efter et hattrick af Kemar Roofe. Det er vigtig at få ham i gang, da Alfredo Morelos ikke har udsigt til mere spilletid i denne sæson. Positivt var det også for Rangers, at Aaron Ramsey var fit nok til at spille de første 45 minutter i kampen mod St. Mirren, for waliseren kan være med til at gøre forskellen torsdag.

Braga har vundet sine to seneste kampe med 1-0, og i deres seneste seks kampe i Europa League er der scoret under 2,5 mål, så det siger næsten sig selv, at Rangers ikke må give alverden væk, hvis de vil videre til semifinalen. Defensivt har jeg ikke været videre imponeret af skotterne, der indtil nu har kunne gøre op for det med en god offensiv, men jeg kan godt have min tvivl, om det rækker mod Braga, der i seneste runde forsvarede sig godt ude mod Monaco, efter at have vundet den første kamp på hjemmebane.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Lyon – West Ham X (2-2)

1-1 på hjemmebane er ikke noget drømme resultat, men når man tager med i betragtningen, at Aaron Cresswell blev præsenteret for det røde kort i slutningen af første halvleg, var det alligevel ikke helt dumt for The Hammers, der faktisk lykkedes med at bringe sig foran, inden Ndombélé sikrede slutresultatet 1-1 med 25 minutter igen. Lyon var bedst i det omvendte opgør, men alt andet ville også være naturstridigt med en mand i overtal i en halvleg, så vi skal passe på med at bruge den kamp som målestok for, hvad der er i vente i det franske.

Lyon fik i weekenden 1-1 mod Strasbourg efter en sen scoring fra Ekambi, men det var et dyrt tjent point, for de mistede under kampen hele tre spillere til skader. Først måtte målmand Lopes udgå, og siden fulgte Aouar og Ndombélé trop. Ingen af de tre forventes klar torsdag, og dermed har Bosz en del at forholde sig til, da han også fortsat er uden spillere som Caqueret, Thiago Mendes, Cherki, Pintor samt Diomande.

West Ham og David Moyes er dog heller ikke forskånet fra at tænke i alternativer. Cresswell er naturligvis i karantæne efter sin udvisning, mens Zouma kom galt afsted med sin ankel i nederlaget mod Brentford og dermed også formentlig glipper kampen. Omvendt har de så Lanzini tilbage, da han nu har overstået sin europæiske karantæne.

Med udebanemål væk som faktor for det samlede resultat kunne jeg godt forestille mig en mere åben affære, og med to hold der har lidt problemer bagude, skal det så næsten ikke kaste mål af sig? Det virker i hvert fald mere oplagt at se den vej end at satse på en samlet vinder, i hvad der vel er tæt på en helt lige duel, og oddset på at det sker allerede i første halvleg er alt for højt sat.

Lisbergs bud: BTS i første halvleg til odds 5,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også: Lisbergs optakt til Conference League

Se også:

Skriv et svar