18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg tipper kvartfinalerne i Europa League d. 8. april 2021

Kvartfinalerne i Europa League er over os, og der er flere spændende mandskaber tilbage. Naturligvis størst af dem alle er de to engelske traditionsklubber Manchester United og Arsenal, mens Ajax og Roma også er velkendte navne i fodbold Europa. Der vil altså være garanti for kvalitetsfodbold torsdag aften, hvor Nicolai Lisberg har taget os igennem alle fire kampe.

Granada – Manchester United 2 (1-2)

Er Granada historien om humlebien, der nu endelig har fundet ud af, at den ikke kan flyve? I hvert fald har de seneste par uger afsløret, det vi andre godt vidste, men som Granada nægtede at erkende, nemlig at de er et relativt middelmådigt hold, der har spillet over evne i lang tid, ikke mindst taget i betragtning af hvor hårdt ramt af skader, de har været. Det er ikke en kritik af Granada, tværtimod, men over tid vil et holds reelle niveau komme til udtryk, og det er måske det vi ser nu.

I weekenden tabte de hjemme mod 3-0 mod Villarreal, og det virker til, at det sidste brændstof i tanken er reserveret til Europa League. Klubbens første deltagelse i en europæisk turnering har været én stor succesoplevelse med sejren i ottendedelsfinalen mod Napoli som det helt store resultat, men alting har en ende, og Granadas eventyr ender her.

Godt nok har de både i ligaen og i europæisk sammenhæng været dygtige på hjemmebane, men det er værd at huske, at Manchester United i deres ottendedelsfinale tog til de nykårede Copa del Rey vindere fra Real Sociedad og satte dem til vægs med 4-0. Så stor en sejr tror jeg ikke, at vi får igen, men englænderne må være klare favoritter til samlet avancement, om end det godt kan blive tæt i det første opgør.

Gæsterne er ubesejret i 25 af deres seneste 27 kampe i turneringen, og de har vundet ude mod både Sociedad og Milan, og så tæt på en finale kommer Solskjær ikke til at spare spillere til kampen. Marcus Rashford er tvivlsom, efter han måtte gå ud i weekendens 2-1-sejr mod Brighton, og det kan give plads til Cavani i front, mens De Gea vel efterhånden må være at betragte som Europa League målmand, da Dean Henderson ser ud til at have erobret pladsen i Premier League kampene.

Begge hold har en del skader, men United har en langt større bredde i truppen til at kompensere for det.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Arsenal – Slavia Prag (2-1)

Tjekkerne er sammen med Granada en af de store positive overraskelser i dette års turnering. Det var måske ikke en europæisk kvartfinale, vi havde forventet, da de tilbage i sensommeren røg ud af Champions League kvalifikationen til FC Midtjylland, men i sidste runde blev de første hold i sæsonen til at besejre Rangers, i et opgør der dog blev skæmmet af en episode, hvor Slavia Prags Ondrej Kudela måske/måske ikke skulle have ytret sig racistisk over for Rangers Glen Kamera. Situationen undersøges netop nu af UEFA, der dog har valgt at tildele Kudela en spilledags karantæne, mens undersøgelsen står på, så han ikke er med i det første opgør i London. Glen Kamera har i øvrigt en fortid i Arsenal, og måske det kan være med til at fyre nogle af Arsenals spillere op.

Et eller andet skal der i hvert fald til for The Gunners, der i weekenden tabte med 3-0 hjemme mod Liverpool og nu er helt nede på en tiendeplads i Premier League. Skal det blive til europæisk fodbold i den kommende sæson, skal det ske gennem en titel i Europa League, men englænderne har efter et ellers overbevisende gruppespil været i knibe op til flere gange. Først reddede en ellers formsvag Aubameyang dem mod Benfica i 1/16-finalen i de sidste minutter, inden de tabte hjemme mod Olympiakos i ottendedelsfinalen.

Intet kommer let for Arsenal, der over to kampe bør sikre sig en semifinaleplads, hvor vinderen af Dinamo Zagreb – Villarreal venter, men de kommer til at kæmpe hårdt for det mod et godt organiseret tjekkisk mandskab, der fortsat ikke har tabt i den hjemlige turnering.

Arsenal er uden Tierney, Luiz og muligvis Saka, og det ligner et relativt tæt opgør, hvor begge hold kommer på tavlen.

Gæsterne er uden førstemålmand Ondrej Kolar, der blev skadet mod Rangers, og den blot 18-årige reservekeeper Matyás Vágner fik ikke just den bedste optakt til kampen, da han blev udvist i weekenden, da Slavia Prag spillede 0-0.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,55 – SPIL HER >>*

Ajax – Roma 1 (3-1)

Det dufter næsten af Champions League. Om ikke andet gruppespillet i Champions League, i hvad der ligner rundens største og nok også mest åbne kamp. Hollænderne er ubesejret siden december måned, og de har vundet 18 af deres seneste 19 kampe på tværs af alle turneringer, mens formen er knap så god hos romerne, der i weekenden lidt skuffende måtte nøjes med 2-2 mod Sassuolo. Pointtabet betød, at de mistede et skridt i kampe om top 4 og Champions League kvalifikationen, og spørgsmålet er, om det får Fonseca til at prioritere Europa League endnu højere?

Uanset hvad må han dog undvære profiler som Mkhitaryan og Smalling med skader, mens Karsdorp er ude med karantæne. Til gengæld kan han så igen råde over Veretout, der også fik spilletid i weekenden.

Det er to hold, der har været flittigt scorende i Europa League i denne sæson, og det vil særligt passe hollænderne godt, hvis det bliver en åben kamp, der bølger frem og tilbage. Også selvom rekordindkøbet Haller som bekendt sidder ude i Europa League sammenhæng.

Roma har sæsonen igennem haft problemer på udebane, hvor de i Serie A kun har hentet 18 af 51 mulige point, og mod en modstander, der med en sejr hjemme kan tangere rekorden for flest hjemmebanesejre i træk i turneringen – med 11 af slagsen – så må hollænderne alt andet lige være favoritter, i hvad der sagtens kan blive en underholdende affære.

Lisbergs bud: Over 2,5 mål til odds 1,69 – SPIL HER >>*

Dinamo Zagreb – Villarreal 2 (0-1)

Spanierne har vist sig overraskende solide i Europa League, og nu ser de så også ud til at have ramt samme stabilitet i ligaen, hvor weekendens 3-0-sejr ude mod Granada var den tredje i træk. Fem sejre på stribe for den gule ubåd tæller vi de to overbevisende sejre mod Dynamo Kiev i Europa League med.

Weekendens sejr blev grundlagt af et hattrick af Gerard Moreno, der nu har scoret seks mål i de senest tre kampe, og som ifølge spansk presse kan være på vej til Atlético Madrid fra den kommende sæson af.

I forhold til kampen mod Granada kan Villarreal igen råde over Foyth, og faktisk er det kun Estupiñán og Iborra, som Europa League træneren over dem alle, Unai Emery, må se bort fra til torsdagens kamp i Kroatien.

Hjemmeholdet et formentlig uden Petkovic, der har pådraget sig en skulderskade, men de kommer til at spille deres chance efter seneste rundes sensation, da et hattrick fra Mislav Orsic næsten sensationelt sendte dem i kvartfinalen, efter de ellers havde tabt den første kamp mod Tottenham med 2-0.

I det opgør kom de stormende fra start og i en ny formation, men jeg forventer at se dem lidt mere afventende i den første kamp mod et Villarreal-hold, der har holdt buret rent i fem af de seneste seks kampe i turneringen. Med andre ord, så ligner det ikke et opgør, hvor vi skal forvente alverdens mål, og det ligner et opgør som Villarreal med deres aktuelle form og en brandvarm Moreno, kan trække sig sejrrigt ud af.

Lisbergs bud: 2-tallet + Under 2,5 mål til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar