18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Arsenal – Slavia Prag: Odds og optakt den 8. april 2021

Arsenal og Slavia Prag spiller del 1 af deres kvartfinale i Europa League torsdag aften. Tjekkerne har allerede slået 2 britiske hold ud på vej hertil, men kan de også banke træner Mikel Arteta og slukke sæsonens drømme om et europæisk trofæ til Arsenal? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Arsenal – Slavia Prag. Der er kampstart torsdag d. 8. april 2021 kl. 21:00. Se kampen på Eurosport 2 eller på Eurosport Player.

Odds på Arsenal – Slavia Prag

Bookmakerne viser med deres odds, at de forventer sejr til Arsenal i denne kamp.

Arsenal – Slavia Prag: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Andreas Ekberg, Sverige
Stadion: Emirates Stadium, London
Vejret: 7° og let vind

Optakt til Arsenal – Slavia Prag: Skader, karantæner og startopstillinger

“Det er ikke let at være nogen”, sang Dan Turell engang. Meningen var, at vi alle har problemer, så man skal ikke klage over sine egne konkrete problemer. Det kan man nu ellers godt forstå, hvis Arsenal-fans har brug for i denne sæson. Det er ikke nogen fornøjelse at følge træner Mikel Arteta og hans mandskabs famlen efter en form for stabilitet, der stadig lader vente på sig, nu hvor sæsonen så småt nærmer sig sin afslutning. Holdet er nummer 10 i Premier League. Er ude af både Carabao Cup og FA Cup. Så deres bedste mulighed for at spille europæisk bold næste sæson er at vinde Europa League.

Til det formål må de trods alt være tilfredse med lodtrækningen til kvartfinalerne, hvor de altså møder de tjekkiske mestre Slavia Prag. Og i en eventuel semifinale møder de vinderen af Dinamo Zagreb-Villarreal. De øvrige muligheder var Manchester United, Roma, Ajax og Granada. Med al mulig respekt for mandskaber, der har slået sig hele vejen til kvartfinalen i en europæisk turnering, virker det til, at Arsenals vej til finalen er mere overkommelig, end hvis de havde været i den anden halvdel. Så de kan i hvert fald både håbe og også tillade sig at forvente, at de kommer hele vejen til finalen. Og så kan alt jo ske. Faktisk meget som i Arsenals sæson helt generelt. Hver gang det virker til, at der er kommet en smule flow og grobund for optimisme, leverer de noget hø. For eksempel efter at være bagud 3-0 mod West Ham og indhente føringen og spille 3-3. Yeah, optur og fornyet optimisme. Klip til næste kamp, hvor de så taber hjemme 3-0 mod Liverpool i en helt utroligt blodfattig forestilling. Det er ikke let at være nogen. Heller ikke Arsenal.

Det kan heller ikke være let at være den tjekkiske midterforsvarer Ondrej Kudela, som er under mistanke og undersøges for racistiske udtalelser i Slavia Prags ⅛-finale mod Rangers. I et besynderligt opgør som sandt at sige ikke var en fryd rent fodboldæstetisk scorede Slavia Prag 2 gange på Ibrox i Glasgow, og da de havde delt 1-1 i Prag i første opgør, var det rigeligt til at sende tjekkerne videre. Rangers var temmeligt frustrerede og høstede 2 røde kort undervejs – blandt andet for en vildfaren støvle, der blev plantet lige i ansigtet på målmand Ondrej Kolar – og i kampens afsluttende minutter blev der udvekslet ord mellem førnævnte Ondrej Kudela og Rangers’ finske midtbanemand Glenn Kamara, som altså angiveligt var racistiske. Ondrej Kudela er ikke med til opgøret i London.

Det er til gengæld den 18-årige målmand Matyas Vagner, som vogter buret, mens Ondrej Kolar plejer skaderne efter en støvle i ansigtet. Matyas Vagner blev ellers i seneste ligaopgør vist ud med direkte rødt efter 18 minutter. I kampen før det var det Abdallah Sima, der fik marchordre med et direkte rødt kort efter bare 22 minutter. I begge opgør holdt Slavia Prag dog rent bur, og det ene opgør vandt de endda 4-0. I undertal. Noget tyder på, at blodet bruser lystigt hos tjekkerne. Måske er pulsen stadig oppe efter det dramatiske opgør i Glasgow, og spørgsmålet er, hvordan de vil tackle at skulle tilbage til de bristiske øer torsdag aften? I 1/16-finalerne spillede de også uafgjort hjemme og vandt så på udebane mod Leicester i kamp 2. Nu begynder de med en udekamp på det stadion, hvor de i 2007 tabte 7-0. Om ikke andet bliver det i hvert fald en interessant affære torsdag aften.*

Arsenal:
David Luiz (Forsvar, Fast) – Skadet
Kieran Tierney (Back, Fast) – Skadet
Granit Xhaka (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
Bukayo Saka (Kant, Fast) – Tvivlsom
Emile Smith Rowe (Kant, Fast) – Tvivlsom

Slavia Prag:
Ondřej Kolar (Mål, Fast) – Skadet
Ondřej Kúdela (Forsvar, Fast) – Skadet
Simon Deli (Forsvar, Reserve) – Skadet
David Hovorka (Forsvar, Reserve) – Skadet
Ibrahima Traoré (Midtbane, Fast) – Skadet

Arsenal forventet startopstilling: Leno; Bellerín, Holding, Gabriel, Cédric; Partey, Xhaka; Saka, Ødegaard, Willian; Aubameyang.

Slavia Prag forventet startopstilling: Vágner; Bah, Bořil, Zima, Masopust; Sima, Stanciu, Holeš, Provod, Olayinka; Kuchta.

Odds-forslag: Forsvarsbøvl bør give mål

Arsenal må undvære David Luiz og Kieran Tierney. De håber stadig, at Granit Xhaka bliver klar til at styre midtbanen, men tabet af de 2 defensive kræfter og måske mest Kieran Tierney bliver under alle omstændigheder svært at dække for Arsenal, der ikke har mange oplagte muligheder på venstre back-positionen. Og Slavia Prag er hurtige og aggressive på kanterne, så de vil helt sikkert have udset sig Arsenals venstre forsvarsside som et muligt angrebspunkt.

Omvendt må det også virke oplagt for Arsenal at få lagt pres på den bagerste kæde og den 18-årige reservemålmand hos gæsterne. De mangler 3 midterforsvarere og formentlig må de rykke deres venstreback, anfører Jan Boril, ind centralt, og så må de så finde alternative løsninger på hans plads. Og Arsenal har også noget at true med over kanterne, så der bliver formentlig masser af plads. Samtidig står der en 18-årig målmand mellem stængerne i, hvad der må være hans karrieres største kamp indtil videre. Måske ryster han en smule i handskerne også?

Alt i alt fører det til en anbefaling om at gå med mindst 3 scoringer i dette opgør. I Slavia Prags 4 knockoutkampe er der godt nok scoret højest 2 mål, mens 5 af deres 6 gruppespilskampe også bød på mindst 3 scoringer. For Arsenal var det alle kampe i gruppespillet, der havde mindst 3 mål, mens 2 af deres knockoutkampe har set 2 mål eller færre og de 2 øvrige 4 mål eller flere. I Premier League har 4 af de seneste 5 Arsenal-kampe indeholdt mindst 3 scoringer. For Slavia Prag gælder det 3 af deres seneste 5 ligakampe. Samtidig med de mange defensive fravær hos begge mandskaber giver det gode muligheder for kasser i dette opgør.

SpilXperten.com anbefaler: Over 2,5 mål til odds 1,91 – SPIL HER >>*

Arsenal – Slavia Prag: Statistik, topscorer og H2H

  • Arsenal kom videre fra efterårets Europa League-gruppespil som nummer 1 i en gruppe med Rapid Wien, Dundalk og Molde.

  • I knockoutkampene har Arsenal indtil videre besejret Benfica (4-3) og Olympiakos (3-2).

  • I Premier League er Arsenal netop nu på 10. pladsen med 9 point op til en europæisk billet til næste sæson.

  • Slavia Prag kom videre fra gruppespillet som 2’er i en gruppe med Leverkusen, Hapoel Beer-Sheva og Nice. De har besejret Leicester og Rangers i knockoutkampene.

  • Tjekkerne fører den nationale liga efter 25 runder, og de har endnu ikke tabt en kamp. 20-5-0 og 70:15 er den imponerende statistik

  • 3 spillere har hver scoret 3 mål for Arsenal i europæiske kampe i denne sæson: Eddie Nketiah, Nicolas Pépé og Pierre-Emerick Aubameyang. I Premier League er det Alexandre Lacazette, der er flittigst som målscorer med 11 sæsonmål.

  • Abdallah Sima og Peter Olayinka har scoret 4 gange hver i årets europæiske kampe for Slavia Prag – det er nok til at dele topscorerværdigheden.

  • De 2 hold var i gruppespillet sammen i Champions League i 2007-2008. Kampen i London endte 7-0 til Arsenal. Det omvendte opgør i Prag sluttede 0-0.

Skriv et svar