18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Ajax – Roma: Odds og optakt den 8. april 2021

Torsdag aften bliver der tager hul på Europa League-kvartfinalerne, når Ajax tager imod Roma hjemme i Amsterdam. Det er på papiret den mest interessante og jævnbyrdige kvartfinale, og vi tror den lever op til forventnigerne! Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Ajax – Roma. Der er kampstart torsdag d. 8. april 2021 kl. 21:00. Se kampen på Eurosport 1 eller Discovery+.

Odds på Ajax – Roma

Et kig på oddsene viser, at bookmakerne ser Ajax som favoritter i dette opgør.

Ajax – Roma: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Sergei Karasev
Stadion: Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Vejret: 6° og let vind

Optakt til Ajax – Roma: Skader, karantæner og startopstillinger

Det er et sindssygt spændende opgør vi har i vente torsdag aften i Amsterdam, på papiret er det det mest jævnbyrdige opgør af de fire kvartfinaler, og det bliver spændende at se hvordan de to hold står til hinanden, for de har ikke mødt hinanden i næste 20 år.

Ajax er kommet hertil igennem 3.pladsen i deres Champions League gruppe, hvor de gjorde en god figur, men måtte se sig slået af Liverpool og Atalanta. I Europa League har den stået på lutter sejre i knockoutkampene imod Lille og Young Boys, de talentfulde hollænderne kunne ligne en outsider til at snuppe Europa League-trofæet. De ligger komfortabelt i spidsen af Æresdivisionen, hvor de er foran med 9 point og har en kamp i hånden, den er så godt som hjemme! Derfor kan hollænderne rette fuldt fokus mod europæisk succes, lodtrækningen har dog ikke tilsmilet dem med en kvartfinale imod Roma, og United i en eventuel semifinale… Men de står stadig med gode kort på hånden. Der var rod i papirerne da Ajax skulle indberette spillere til Europa League, og Sebastien Haller figurerede ikke på endelige liste, så han må se til fra tribunen. Derudover er Ajax ramt på målmandsposten, hvor førstemålmand Onana er ude med en dopingkarantæne og andenmålmand Stekelenburg er meldt tvivlsom. Det ligner derfor en chance til den uprøvede hollandske målmand Scherpen, som kun har spillet to seniorkampe for Ajax.

Roma var i gang med en fin sæson, overraskende fin faktisk. De lå godt til i kampen om Champions League-billetter til næste sæson, men de har ramt muren på det sidste, og er dumpet ned på Serie A’s 7.plads. Det er ikke så usædvanlig en udvikling for Roma, som oftest er meget godt med indtil marts/april, men sæson efter sæson går det galt når de går ind i den afgørende face. De kan trøste sig med, at de i Europa League ikke har rystet på hånden indtil videre, sikker 1.plads i gruppespillet og siden er det blevet til lutter sejre i knockoutkampene imod Braga og Shakhtar Donetsk. De har et par markante profiler tvivlsomme til dette opgør, hvor det offensive es Mhikitaryan og det defensive flagskib Smalling ikke forventes at være klar.

Ajax:
Sebastien Haller (Angreb, Fast) – Ikke registreret
Andre Onana (Målmand, Fast) – Karantæne (doping)
Maarten Stekelenburg (Målmand, fast i fraværet af Onana) – Tvivlsom
Daley Blind (Forsvar, Fast) – Tvivlsom
Noussair Mazraoui (Back, Fast) – Skadet

Roma:
Henrikh Mhikitaryan (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
Chris Smalling (Forsvar, Fast) – Tvivlsom
Stephen El Sharaawy (Kant, Reserve) – Skadet
Nicolo Zaniolo (Kant, Fast) – Skadet
Rick Karsdorp (Back, Fast) – Karantæne

Ajax forventet startopstilling: Scherpen; Tagliafico, Alvarez, Martinez, Timber; Gravenberch, Klaassen, Rensch; Antony, Tadic, Neres

Roma forventet startopstilling: Lopez; Mancini, Cristante, Ibanez; Peres, Veretout, Villar, Spinazzola; Pellegrini, Pedro; Dzeko.

Odds-forslag: Målregn i Amsterdam

De er i forrygende form i Amsterdam, de har vundet 18 af deres seneste 19 kampe, eneste pointtab kom efter 1-1 imod PSV i det hollandske topopgør. Det er godt nok en stærk stime, den eneste anke til den stime er, at Æresdivisionen ikke er på et niveau som nærmer sig Serie A. Men det er Ajax til gengæld! De har lavet hele 85 mål i 27 ligakampe, der er så meget talent, teknik og fart i den trup at det gør helt ondt. Det tror vi også, at Roma kommer til at føle på torsdag.

Italienerne er et sårbart hold for tiden, de krøller helt sammen når de møder topholdene i Serie A, og har ikke slået et eneste hold fra top-7. Der har været en masse udskiftning i forsvaret fra kamp til kamp pga. skader, men i morgen har de to ud af tre startere klar i midterforsvaret. Vi tror på forrygende underholdning i morgen, for Roma de har virkelig svært ved at holde buret rent for tiden, og nu kommer der en masse kreativitet fra Ajax i dette opgør. Omvendt så har Roma det rigtig fint med at overlade boldbesiddelsen til modstanderen, for så at stikke kontra-kniven ind. Vi har alle elementerne for en åben kamp her, for begge hold har deres forcer i offensiven. Det bliver ikke et forsigtigt udlæg her, for Roma er simpelthen ikke gode nok defensivt til at pakke sig og køre et acceptabelt resultat hjem. Vi får mål, mere end 2 af slagsen!

SpilXperten.com anbefaler: Over 2,5 mål til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Ajax – Roma: Statistik, topscorer og H2H

  • Ajax er på sikker kurs i Æresdivision med et forspring på 9 point ned til nummer 2. De har en statistik for sæsonen på 22-3-2 og en målscore på 85:20.

  • Roma er gået gevaldigt ned i kadence på det sidste, og indtager nu 7.pladsen i Serie A. De har en statistik for sæsonen på 15-6-8 og en målscore på 53:44.

  • Vanvittige 85 mål i 27 kampe betyder en masse forskellige målscorere i Ajax. Den skarpeste har været Dusan Tadic med hans 15 ligascoringer.

  • Roma råder over den midlertidige topscorer i denne sæsons Europa League, spanske Mayoral har lavet 7 mål i turneringen indtil videre.

  • Vi skal tilbage til Champions League gruppespillet i 2002/2003 for at finde de seneste indbyrdes opgør imellem Ajax og Roma, her blev det 1-1 i Amsterdam og 2-1 til Ajax på udebane i Rom.

Skriv et svar