18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til semifinalerne i Conference League d. 5. maj 2022

Det er tid til at finde finaleholdene i Conference League, og der er to kæmpe kampe i vente. Får Kasper Schmeichel og co. skovlen under Jose Mourinho, og bliver Marseille mod Feyenoord en ligeså stor fodboldmæssig oplevelse som for en uge siden? Nicolai Lisberg ser nærmere på de to semifinaler.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Roma – Leicester 1 (2-1)

Mourinhos mandskab kom fra England med 1-1, og dermed har portugiseren kurs mod en ny europæisk finale, og når først han kommer så langt, så taber han sjældent. Men den tid, den sorg, for der er stadig et stort stykke arbejde forude, hvis de vil hele vejen til Tirana.

I ligaen spillede de i weekenden skuffende 0-0 mod Bologna, og dermed røg den sidste teoretiske chance for at slutte i top 4 og komme i Champions League. Det er faktisk ikke lykkedes at vinde i nu fire kampe i træk, men med udekampe mod Inter, Leicester og Napoli blandt disse, så er der ikke alverdens grund til at være bekymret på romernes vegne.

Hos Leicester er de nu oppe på fem kampe på stribe uden sejr, men hos dem er historien, at de ikke for alverden har haft det store at spille for i ligaen, hvilket vi også så i weekenden i nederlaget mod Tottenham, da Jonny Evans og Wesley Fofana eksempelvis ikke kom i aktion.

Så hvem er favorit i kampen her? Roma har alle mand klar til kampen, selv den ellers langtidsskadede Spinazzola er i princippet til rådighed, og så kan forskellen meget vel blive, at de har flere spillere, der leverer på et højere niveau, end Leicester kan mønstre i øjeblikket. Særligt duoen Abraham og Zaniolo har værktøjerne til at straffe Leicester og dermed forhindre Kasper Schmeichel i at komme i en europæisk finale. Det ganske fine odds på en hjemmesejr afprøves her.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Marseille – Feyenoord X (2-2)

Det var noget af et pyroshow, som vi var vidne til, da de to klubber mødtes i Rotterdam i den første kamp i sidste uge, og på banen blev det også lidt af en opvisning, da det endte med 3-2 til hollænderne efter en fantastisk fodboldkamp. 2-2 stod der efter første halvleg, inden Dessers afgjorde tingene til fordel for Feyenoord i anden halvleg.

Jeg har rost Marseille meget i denne sæson, hvor de også har været eneste hold i Ligue 1 til nogenlunde at kunne matche PSG, men i weekenden tabte de 3-0 hjemme mod Lyon og lukkede altså for anden kamp i træk tre mål ind, og dermed kan næste års plads i Champions League fortsat komme i fare. Det betyder dog ikke, at gode gamle Sampaoli sparer profiler her så tæt på en finaleplads.

Hos Feyenoord vandt man i weekenden med 3-1 mod Fortuna Sittard på udebane, og det var deres femte sejr i træk. I weekenden venter en kamp mod PSV, men den tror jeg gerne, de sælger for en plads i en europæisk finale for første gang siden 2002, hvor de som nogle måske vil huske vandt finalen i UEFA Cuppen på hjemmebane over Borussia Dortmund efter scoring fra blandt andre Jon Dahl Tomasson.

Lidt ligesom i det første opgør spår jeg mål, når de to tørner sammen torsdag aften. Anderledes kan det næsten ikke være. I tre af Marseilles seneste fem kampe har begge hold scoret i første halvleg, mens det for Feyenoords vedkommende er sket i fire af deres seneste seks kampe.

Lisbergs bud: BTS i første halvleg til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar