18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til play off i Conference League d. 16. februar 2022

FC Midtjylland og Randers skal forsvare den danske ære i Europa, når de møder henholdvis PAOK og Leicester i Conference League. Nicolai Lisberg ser nærmere på de danske holds muligheder og kigger også på et par af de andre interessante kampe torsdag aften.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Midtjylland – PAOK X (1-1)

Midtjyderne møder en gammel kending af dansk fodbold. I Brøndby husker de nok fortsat, hvordan Róbert Mak smadrede dem i kvalifikationen til Europa League i 2015, mens de i FCK blot skal gå tilbage til efteråret for at mindes deres seneste kampe mod grækerne. Her blev de til et 2-1-nederlag og en 2-1-sejr. Nederlaget i en kamp, hvor Kamil Grabara blev udvist allerede efter ni minutter.

FCK var et bedre hold end PAOK i gruppespillet, og det gør i min optik også Midtjylland til favorit over to kampe, selvom de lider af ikke at have spillet kampe siden december. PAOK er i øvrigt svækket efter at have solgt Anderson Esiti til ungarsk fodbold. Grækerne har vundet fire kampe i træk i den græske liga, hvor de indtager en andenplads, så det er bestemt ikke noget ueffent hold, der kommer til Herning.

Midtjylland havde i gruppespillet i Europa League svært ved at afgøre kampene til deres fordel, og fik ikke nok ud af at være spildominerende i flere af kampene. Der er sket en del i deres transfervindue, hvor det særligt bliver interessant at se, hvem der skal spille på toppen for midtjyderne, der sluttede af med en 3-1-sejr i testkampen mod Vålerenga som optakt til denne kamp. PAOK er desuden uden Giannis Michailidis, der fortsat er i karantæne. 

Lisbergs bud: X’et til odds 3,66 – SPIL HER >>*

Leicester – Randers 1 (3-0)

Kronjyderne viste sig som et vanskeligt hold at besejre i gruppespillet i Conference League, da de kun tabte et enkelt opgør. Omvendt blev det også blot til en enkelt sejr, men de er stadig den bedste danske europæiske historie i denne sæson. Torsdag topper det så, når det for flere spilleres vedkommende bliver den største oplevelse i karrieren at spille mod Leicester på King Power Stadium. Men det er mere end bare en oplevelse. For Randers’ efterår må have givet mod på tilværelsen, og selvom formen ikke kan være på sit højeste efter en lang vinterpause, så kommer de til England for at få et godt udgangspunkt mod et Leicester-hold, der er uden sejr i de seneste fem kampe, og som lukker et væld af mål ind. Særligt på dødbolde. 

Med tanke på at Randers scorede flere end halvdelen af sine mål efter dødbolde i gruppespillet, så er der næppe tvivl om, at det bliver på standardsituationerne, at de skal komme frem til deres chancer.

Det er et Leicester-mandskab, der også er at finde i Conference League, fordi de blot sluttede treer i deres Europa League gruppe. Skal englænderne spille europæisk næste år, så skal det nok ske gennem en sejr i Conference League, men det virker alligevel oplagt, at Rodgers sparer et par spillere foruden Jamie Vardy, der er ude med skade.

Hos Randers har salget af Erik Marxen til Nordsjælland svækket dem, og så er man i England også uden Stephen Odey, der fortsat afsoner karantæne. Måske de kan true Leicester på en dødbold eller to, men meget mere bliver det næppe til.

Lisbergs bud: Leicester -1,5 (AH) til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Celtic – Bodø/Glimt 1 (2-0)

2021 var stort for Bodø/Glimt. I december vandt de for andet år i træk det norske mesterskab, og inden da var de gået videre i Conference League. Blandt andet efter en meriterende sejr på hele 6-1 mod Roma. Nu venter den næste store test for nordmændene, der ligesom de danske hold lider under, at deres turneringer har ligget stille siden begyndelsen af december. Modsat Superligaen, der begynder denne weekend, så begynder den norske liga endda først i april, så selvom de naturligvis har spillet træningskampe op til disse to opgør, så er det et hold, der må formodes at være et stykke fra topformen.

Af samme årsag er jeg også lidt påpasselig her, og så fordi de møder et rigtig godt spillende Celtic-hold. For to uger siden vandt de ”The Old Firm” med 3-0, og de er nu oppe på 17 kampe i træk på tværs af alle turneringer uden nederlag, ligesom Joe Hart har holdt buret rent i fire af de seneste seks kampe.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Fenerbahce – Slavia Prag 1 (2-1)

Tjekkerne er ved at udvikle sig til europæiske eksperter med tre deltagelse i ottendedelsfinaler de seneste fire år. Og selvom Fenerbahce i Istanbul er favoritter, så er Slavia Prag bestemt ikke uden chancer. Tyrkernes præstation i Europa League var nemlig ikke prangende, og i Tyrkiet er det blot blevet til fire sejre i de seneste 12 kampe. 20 point efter Trabzonspor på førstepladsen og med otte point op til Konyaspor på andenpladsen er der ikke just udsigt til Champions League fodbold i næste sæson. Faktisk har de tabt tre af de seneste fire hjemmekampe, så måske den klassiske floskel om ”et hjemmebane fort” ikke har gang på jord.

Slavia er dog ikke kendt for gode præstationer på udebane i europæisk regi, da de ikke har vundet nogle af deres seneste seks kampe, så mon ikke det for de tjekkiske mestre “bare” gælder om at komme helskindet gennem kampen, og så afgøre tingene på hjemmebane?

Fenerbahce er uden Luiz Gustavo, Irfan Kahveci og Serdar Dursun, men bør igen kunne råde over Mesut Özil. Hos tjekkerne må de ærgre sig over, at Nicolae Stanciu er blevet solgt til kinesisk fodbold. Jan Boril, Laco Takacs, David Hovorka og Jan Kuchta er alle ude med skader, og så er danske Alexander Bah ude med karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også Lisbergs skriv til Europa League

Skriv et svar