18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til finalen i Conference League d. 7. juni 2023

Vi skal tilbage til 60’erne for at finde de seneste europæiske triumfer for West Ham og Fiorentina, men onsdag aften kan en af dem endelig hente et trofæ igen. Nicolai Lisberg er klar med sin store Conference League finaleoptakt, hvor han tror på mål, brasiliansk finesse og forlænget spilletid.

Mænd spiller konkurrencedygtig sport, imago1030156475h scaled, udendørs på spillefelt

Foto: Imago / James Fearn

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

Fiorentina – West Ham X (2-2)

[Onsdag d. 7. juni kl. 21.00]

Det er lige før, vi får et flashback til 60’erne i onsdagens finale i Conference League, for det var nemlig seneste årti, hvor Fiorentina og West Ham gjorde sig gældende på den europæiske scene med triumfer. Begge i øvrigt i Pokalvindernes turnering. Fiorentina tog pokalen i turneringens allerførste udgave i 1961 med en samlet sejr over Rangers, mens West Ham tre år senere gjorde dem kunsten efter, da tyske 1860 München blev besejret. Begge formåede senere også at tabe en finale i selvsamme turnering, men ellers har det været så som så med europæisk succes for de to hold.

Men det ændres der på onsdag for den ene part, når dette års finale af Conference League finder sted i Prag.

På en eller anden måde minder de to hold lidt om hinanden historisk set, men kigger vi på spillestilene, er der flere forskelle end ligheder. West Ham er under Moyes et mere kontrollerende mandskab, der i Conference League endnu ikke har tabt, men som måske heller ikke for alvor har spillet sig ud. De besejrede Viborg tilbage i august måned i kvalifikationen til turneringen, inden blandt andre Silkeborg blev viftet væk i gruppespillet. Et gruppespil, der bød på lutter sejre, uden at de for alvor storspillede. Måske fordi de også havde rigeligt at se til i Premier League, hvor de i store dele af sæsonen lå faretruende tæt på nedrykningsstregen.

I Conference League har Moyes dog som oftest, næsten uagtet modstander og stadie af turneringen, stillet med et rigtig stærkt hold, hvor blandt andre anfører Declan Rice har fået spilletid i 10 ud af 12 kampe. Declan Rice, der formentlig spiller sin sidste kamp for West Ham, inden han denne sommer skifter til en større klubadresse, og som må være ekstra motiveret for at slutte af med at sikre sin klub en tiltrængt titel.

Men han og West Ham får det svært, hvis Fiorentinas offensiv for alvor rammer formen. Godt nok har West Ham scoret næstflest mål i turneringen, men de har stadig scoret ni færre, end hvad italienerne har formået, der i øvrigt også har haft klart flest afslutninger af alle på mål med 83 flere af slagsen end nummer to fra Gent, ligesom Arthur Cabral er turneringens topscorer. Når Viola folder sig ud, er de næsten umulige at stoppe. Cabral har scoret i playoff runden, 1/8-finalerne, kvartfinalerne, semifinalerne, ligesom han kom på tavlen i sæsonens sidste Serie A kamp fredag, da han vendte tilbage efter et par kampe ude. Han er bedste bud på en målscorer for Fiorentina, og der er flotte odds på, at han kommer på tavlen i denne kamp.

Vincenzo Italianos mandskab havde i foråret en imponerende stime, hvor de hentede ni sejre i træk og gik 14 kampe uden at tabe, inden de så var ved at smide en 4-1-føring fra den første kamp mod Lech Poznan væk på hjemmebane, da de tabte med 3-2, i en kamp hvor de var bagud 3-0 i første halvleg.

For sådan har Fiorentinas sæson også været. Gode frem ad banen, knap så gode bagrude. Og så må det alt andet lige også sidde i nogle af spillerne, at de tabte pokalfinalen til Inter for nylig, hvorfor det der kunne være blevet en stor sæson for dem nu kan ende lettere tragisk.

West Ham kommer ikke til at gå med på Fiorentinas offensive stil, og vil forsøge at kvase italienerne med fysik, men kan de virkelig holde dem fra at score, selvom deres defensiv har været en af de væsentligste årsager til, at de nu er i finalen? To forskellige stilarter, hvor englænderne er små favoritter grundet mere kvalitet set over hele truppen, men hvor den kvalitet meget vel først kommer til udtryk i en straffesparkskonkurrence.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Lisbergs bud: Arthur Cabral scorer når som helst til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Europa Conference League sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra Europa Conference League

Skriv første kommentar

Skriv et svar