18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til finalen i Conference League d. 29 maj 2024

Får Fiorentina revanche for sidste års nederlag, eller bliver Olympiakos den første græske klub til at vinde et europæisk trofæ? Nicolai Lisberg er klar med finaleoptakt til Conference League, hvor han har størst fidus til ‘hjemmeholdet’

Alamy

Olympiakos – Fiorentina 1 (2-1)

Onsdag d. 29. maj kl. 21.00

For anden gang inden for 12 måneder er Fiorentina i en Conference League finale, og italienerne vil håbe på en lidt bedre skæbne, end da en scoring i det 90. minut fra Jarrod Bowen knuste deres drømme og i stedet gav sejren til West Ham.

Og umiddelbart burde der da også være gode muligheder for italiensk succes, da de går ind til finalen som favoritter, når vi kigger bredt udover spilmarkedet. Forståeligt nok, men måske de alligevel er gjort til lidt for store favoritter. Mere om det senere.

For her og nu, så lad os i stedet fokusere på, hvilken forfatning de kommer ind til kampen i. I torsdags vandt de 3-2 ude mod Cagliari og sikrede dermed ottendepladsen og Conference League kvalifikation til den kommende sæson, såfremt de via en sejr her ikke kvalificerer sig til Europa League gruppespillet i stedet.

Det var en sejr, der først blev sikret i overtiden og efter lidt kontrovers, hvor både lang tillægstid og VAR spillede en ikke uvæsentlig rolle.

Når et hold som Fiorentina slutter på ottendepladsen i Serie A, så er det også et udtryk for, at de stadigvæk har et stykke op til de bedste, og selvom jeg generelt set er begejstret for Italiano, så har vi sæsonen igennem set Fiorentina have visse udfald.

Spiller for spiller er italienerne et bedre mandskab end grækerne, og de kan meget vel tænkes at have lært en masse af sidste års nederlag, som de kan bruge til noget positivt i denne kamp. Men i min optik er opgøret onsdag dog væsentligt mere lige, end man ellers kunne forestille sig. Og det er der flere grunde til.  

For det første spilles finalen i Grækenland, ikke langt fra hvor Olympiakos har hjemme, og selvom der uddeles lige mange billetter til fans af det ene og det andet hold, så er det i hvert fald ikke nogen ulempe, at finalen spilles i Athen. Det har foråret igennem været en stor motivation for Olympiakos, der ikke nok med at kunne vinde det første europæiske trofæ til et græsk hold, ovenikøbet har mulighed for at gøre det på ‘hjemmebane’. 

Det er den ene ting. Den anden ting skal vi kigge ud på bænken for at finde. For her står José Mendilibar, og han har om nogen erfaring ud i den kunst at tage kaotiske klubber, stabilisere dem, bygge op og også sikre europæisk succes. Det han har formået med Olympiakos, er ikke langt fra det, han også gjorde med Sevilla sidste år, da han kom til og dengang førte et nedrykningstruet La Liga hold til europæisk succes i Europa League. 

Olympiakos har på vejen hertil slået Fenerbahce og Aston Villa, hvor englænderne blev besejret både ude og hjemme, så det er bestemt ikke en tilfældighed, at grækerne står her, selvom de i ottendedelsfinalen næsten var dømt ude, efter de havde tabt den første kamp mod Maccabi Tel-Aviv med hele 4-1.

De har et rigtig godt kollektiv, som er gode til at forsvare sig, og så har de et par offensive profiler, hvor det nærmest er umuligt at komme uden om marokkanske El Kaabi, der har været brandvarm i denne sæson. Rammer Fiorentina sit topniveau, vinder de, men det kan jeg også godt være i tvivl om, at de gør. Vi taler næsten 50/50, og når oddset er så meget bedre på grækerne, ender jeg med et spilforslag på dem.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Vi har allerede været inde på ham. Den gode El Kaabi. Sikke en historie, det har været for angriberen, der ikke. var den store hype omkring, da han kom til Olympiakos denne sommer. 32 mål i 49 kampe er et overordentligt flot snit, og ti mål i otte Conference League-optrædener er endnu mere imponerende. Han holdt en lille målpause mod Fenerbahce i kvartfinalerne, men har ellers scoret i alle kampe i truenringen. Han giver odds 3,25 til at score når som helst, men jeg prøver at tage ham som første målscorer.

Lisbergs bud: El Kaabi som første målscorer til odds 6,50 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Conference League sponsoreres af bet365.

Tips fra Conference League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar