18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1/8-finalerne i Conference League d. 17. marts 2022

Kan FCK levere endnu en magisk europæisk aften i Parken efter den vilde 4-4 kamp i Holland, og hvordan går det vores norske venner fra Bodø/Glimt? Nicolai Lisberg har set nærmere på de største brandpunkter i returkampene, hvor vi også skal forbi Leicester, der nu er gået all in på europæisk succes.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

FC København – PSV 2 (1-2)

Sikke da en kamp, som vi var vidne til i Eindhoven. Inden opgøret havde de fleste, inklusive undertegnede, forventet at FCK’s største chance bestod i at grave sig ned og så komme fra Holland med en uafgjort eller et spinkelt nederlag. De fik selvfølgelig også en uafgjort, men på ingen måde, sådan som vi havde forventet det. 4-4 endte en helt vanvittig fodboldkamp, og der er lagt op til et brag i Parken, hvor over 30.000 i skrivende stund har sikret sig billet til kampen. 

Jeg skal ikke forsøge at tage noget fra en mindeværdig første kamp for københavnerne, men FCK kan næppe forvente, at PSV på den måde igen giver så mange chancer væk, som det var tilfældet sidste torsdag, eller som det i øvrigt var tilfældet i weekenden, da Elías Ólafsson var stærkt medvirkende til, at Khouma Babacar kunne sikre en vigtig sejr i toppen af tabellen, da de gæstede FC Midtjylland. Babacar der, ligesom for en uge siden, er ude af denne kamp med karantæne, hvorfor FCK igen må forsøge sig med Pep Biel i en angriberrolle, da Nicolai Jørgensen som bekendt ikke er registreret til disse kampe.

PSV vandt i weekednen ligeldes 1-0, og de har i den hollandske liga vundet deres seneste fem kampe, så jeg har dem stadig som favorit til at gå videre. De gav meget væk i det første opgør, men de havde også forholdsvis let ved at skabe chancer mod et FCK-hold, der endnu har til gode at lukke mål ind i Superligaen i 2022. Det bliver igen tæt, og nok næppe så målrigt som for en uge siden.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,06 – SPIL HER >>*

Rennes – Leicester 1 (3-2)

Vi er nået til et punkt, hvor Conference League fylder mere end Premier League for Leicester. Det må være konklusionen efter weekendens kamp mod Arsenal, hvor Rodgers noget overraskende sendte både Wilfred Ndidi og Youri Tielemans på bænken. Resultatet blev derefter, men med så langt op til de europæiske pladser i ligaen, er det svært at fortænke Rodgers i at have indset, at den største chance for at komme i Europa næste år er at vinde Conference League.

Med 2-0 i det første opgør er de godt på vej, men de møder et Rennes-hold i fin form, der har vundet fire kampe i træk i ligaen og scoret 14 mål undervejs. Senest slog de Lyon med 4-2 ude efter at have ført 4-0. Leicester kan ikke holde franskmændene fra at score, og nok heller ikke under to gange, så de skal selv frem af banen. Det skal næsten resultere i mål. Timothy Castagne og Jamie Vardy er fortsat ude for gæsterne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

AZ Alkmaar – Bodø/Glimt X (2-2)

Nordmændene er og bliver den største succeshistorie i europæisk fodbold i denne sæson, så fortsætter eventyret torsdag? De gav i hvert fald sig selv fine muligheder, da et straffespark i overtiden af den første duel gav dem en 2-1-føring, som de kunne tage med til Holland. 

Alkmaar tabte i weekenden hjemmekampen mod Twente med 1-0, men i Conference League i denne sæson har de gjort rent bord med lutter sejre og uden at lukke mål ind undervejs. Heriblandt en 1-0-sejr mod Randers, som de jo som bekendt mødte i gruppespillet. Alkmaar kommer til at være mest på bolden, som de også var det i det første opgør, men nordmændene har en evne til altid at komme frem til chancer, så de skal nok komme på tavlen her.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Basel – Marseille 2 (0-1)

Efter seks kampe uden nederlag, måtte Basel i sidste uge for første gang i Conference League forlade banen som tabere, da Marseille vandt på Velodromen med 2-1. Basel vandt alle sine hjemmekampe i gruppespillet, men med modstandere som Qarabag, Omonia Nicosia og Kairat Almaty, er det ikke en statistik, der får mig til at falde ned af særlig mange stole.

I weekenden vandt de så topkampen mod Servette med 2-0 hjemme, hvor de var begunstiget af, at gæsterne fik to røde kort. Her kom veteranen Adam Szalai på tavlen, og det siger måske noget om deres kvalitet, at det er ham, de skal satse på kan sende dem videre her.

Marseille er til kampen uden Payet, der fortsat afsoner karantæne i Europa, men de kommer ind til kampen på bagkant af en 4-1- sejr mod Brest, da de endelig fik vendt stimen af kampe uden sejr. De ligger fortsat på andenpladsen i den franske liga, og de er et bedre mandskab. Særligt fordi Basel er uden Andrea Padula og Raoul Petretta, mens både Emmanuel Essiam og Michael Lang meldes tvivlsomme.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,14 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også Lisbergs rundeoptakt til Europa League

Skriv et svar