18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt: Odds og optakt den 17. marts 2022

Er der mere eventyrstøv over de norske mestre?

De dobbelte norske mestre fra FK Bodø/Glimt banker på til Conference Leagues kvartfinaler. (Foto: Bildbyrån)

Der er billetter til kvartfinalen i Conference League på spil, når AZ Alkmaar torsdag aften tager mod de norske mestre fra FK Bodø/Glimt. Første kamp endte 2:1 til nordmændene, som allerede har gjort det over al forventning i denne europæiske sæson, men de har helt sikkert mod på mere. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt. Der er kampstart torsdag d. 17. marts 2022 kl. 18:45. Se kampen på TV2 Play. 

GÅ TIL

Spil for 1.000 kr. og få 1.000 kr.

Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen.


AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Ivan Kružliak, Slovakiet
Stadion: AFAS Stadion, Alkmaar
Vejret: 6° og let vind

Optakt til AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt: Skader, karantæner og startopstillinger

Hollandske AZ Alkmaar kom relativt ubesværet gennem gruppespillet i gruppe med Randers FC. I den hjemlige Æresdivision er de aktuelt på fjerdepladsen, og selv om de næppe når topduoen, Ajax og PSV, kan de sagtens gøre sig forhåbninger om at glide forbi Feyenoord i tabellen. Dén ene plads er væsentlig, for det vil give AZ Alkmaar et skud i Champions League-kvalifikationen. 

Men først gælder det altså denne europæiske opgave. Værterne var senest i en europæisk kvartfinale i 2014, hvor de tabte til S. L. Benfica. Helt tilbage i 1981 var de tabende finalister mod Ipswich Town i UEFA Cuppen. Her kan de altså igen sparke sig i en kvartfinale, hvis de formår at revanchere nederlaget i første kamp på Aspmyra i det nordlige Norge. 

FK Bodø/Glimt har bidt sig fast som norsk tophold. To mesterskaber på stribe har gjort dem til toppen af poppen i norsk fodbold, og nu er de så i gang med et europæisk eventyr. De blev blæst ud i første kvalifikationsrunde til Champions League og sendt i Conference League, men her har de gjort det forrygende. Blandt andet med 6:1 på hjemmebane i gruppespillet mod Mourinhos AS Roma, og det blev fulgt op i playoffrunden med to sejre mod de skotske giganter Celtic FC. Og nu er de halvvejs færdige med at verfe Æresdivisionens nummer fire ud af Europa. 

Startskuddet til nordmændenes succes forrige sæson var delvist dansk. Philip Zinckernagel og Kasper Junker havde en forrygende sæson forrige år og var kraftigt medvirkende til mesterskabet. De blev solgt sammen med Jens Petter Hauge, som tog til AC Milan, og så hentede klubben blot nye stærkt scoutede og billige spillere ind. 

Som for eksempel Erik Botheim, der blev topscorer i den seneste sæson i Norge, og han er allerede sendt videre i systemet. De varmer ikke spillerne deroppe nordpå. De giver dem succes, gør dem salgbare og sælger. Og så ser det ud til, de bliver ved at finde kapable erstatninger. Indtil videre i hvert fald. 


AZ Alkmaar:

  • Jelle Duin (Angreb, Reserve) – Skadet


FK Bodø/Glimt:

  • Sondre Sørli (Kant, Reserve)- Skadet

AZ Alkmaar forventet startopstilling: Vindahl; Witry, Chatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Reijnders, De Wit, Evjen; Sugawara, Pavlidis, Karlsson.

FK Bodø/Glimt forventet startopstilling: Haikin; Sampsted, Moe, Høibraaten, Wembangomo; Vetlesen, Hagen, Saltnes; Solbakken, Espejord, Pellegrino.


Odds på AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt

Skæver vi til kampens odds, ser vi en klar favoritrolle til værterne fra AZ Alkmaar.


Odds-forslag: Mere norsk eufori på AFAS Stadion i Alkmaar

Man kunne godt have forventet, at FK Bodø/Glimt ville være rustne, for de har ikke spillet ligakamp siden begyndelsen af december, og sæsonen begynder først igen 3. april. Men mod skotske Celtic FC viste de høj klasse og vandt først 3:1 på Hampden Park og fulgte op med 2:0 hjemme. Det er imponerende, og på et tidspunkt må vi anerkende, at det ikke er tilfældigt længere. 

AZ Alkmaar vandt det hollandske mesterskab senest i 2009, og så vandt de sølv i 2020. Men oftest ender de uden for medaljerne, selv om de er en fast bestanddel af subtoppen i hollandsk fodbold og har stor europæisk erfaring – i modsætning til deres norske modstandere. AZ Alkmaar har ikke tabt på hjemmebane i deres seneste 15 europæiske kampe.

Erfaring kan dog ikke altid gøre det. FK Bodø/Glimt hviler i deres system. Nyder tydeligvis den levende og offensive fodbold. Og de skal nok møde muren på et tidspunkt, men det behøver absolut ikke være i Alkmaar, deres eventyr stopper. Anbefalingen tror på, at nordmændene undgår nederlag og sikrer sig kvartfinalebilletterne. Med nederlaget i Norge har AZ Alkmaar tabt tre af deres seneste fire kampe – og to af dem har været på hjemmebane. De vinder heller ikke her.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
2,40
X2
Gå til Marathonbet *


AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt: Statistik, topscorer og H2H

  • AZ Alkmaar er på 4. pladsen i Æresdivisionen med 51 point efter 26 kampe.

  • AZ Alkmaars statistik siger 16-3-7 og 50:30.

  • FK Bodø/Glimt vandt igen det norske mesterskab i seneste sæson, og de havde 63 point for 30 kampe. 

  • Tallene for FK Bodø/Glimt i Eliteserien lød på 18-9-3 med en målforskel på 59:25. 

  • AZ Alkmaars topscorer er svenske Jesper Karlsson, som har nettet 13 gange.

  • Hos FK Bodø/Glimt blev Erik Botheim topscorer med 15 mål.


Expected Goals: AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt de seneste tre kampe:

AZ AlkmaarResultatxGFK Bodø/GlimtResultatxG
AZ Alkmaar – Twente(0-1) 0,49 – 0,81Bodø/Glimt – AZ Alkmaar(2-1) 2,08 – 0,56
Bodø/Glimt – AZ Alkmaar (2-1)2,08 – 0,56FK Bodø/Glimt – Celtic FC(2-0) 1,15 – 0,94
NEC Nijmegen – AZ Alkmaar (1-3) 0,97 – 1,61 Celtic FC – FK Bodø/Glimt(1-3)0,90 – 1,06
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt?

AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt spilles torsdag den 17. marts 2022 klokken 18:45.

Hvor spilles AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt?

AZ Alkmaar – FK Bodø/Glimt spilles på AFAS Stadion i Alkmaar i Holland.

Skriv et svar