18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Europa Conference League odds

På denne side finder du de bedste Europa Conference League odds og Conference League spiltips. Vi går helt tæt på Europa Conference League-slutspillet i 2022, og vores ekspertpanel vil også kigge mod spiltips, som vi gratis servicerer dig med. Find odds og optakt til finalen i Europa Conference League 2022 herunder.


Europa Conference League odds og spiltips


Du kan tilgå Nicolai Lisbergs tip til Conference League finalen lige her, så snart vi kommer nærmere d. 25. maj 2022.


Aktive spilforslag til Conference League

Du kan herunder se vores aktive spilforslag til Conference League. Hvis du leder efter spilforslag til andre turneringer, så tjek ekspertpanelet ud, hvor du kan finde alle vores spilforslag.

Vi skriver naturligvis også optakter til de største Europa Conference League kampe. Disse bliver skrevet af vores dygtige skribenter, og du vil kunne læse om alt fra kampform, skader, karantæner og odds til holdanalyser.


Kommende kampe i Conference League


Odds på Conference League 2022

Herunder finder du bookmakernes odds på Conference League. Find flere odds på turneringen HER*.

Hvem vinder Conference League?

Hvem vinder Conference League i 2022?


Conference League-grupperne

Europa Conference League Grp. D
K
1AZ Alkmaar642083511014
2Randers FC6141990717
3Jablonec613268-21816
4CFR Cluj611447-31114
Europa Conference League Grp. F
K
1FC København65011551014115
2PAOK Thessaloniki FC632184413111
3Slovan Bratislava62228711408
4Lincoln Red Imps FC6006217-151000


De bedste bookmakere med odds på Europa Conference League

Det er altid en fordel at have flere bookmakere i den portefølje, og hvis du ikke har nogle af nedenstående bookmakere, kan du oprette dig hos dem, da de vil have odds på Europa Conference League.

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
ComeOn
*Odds tips til Europa Conference League med Nicolai Lisberg

Vores europæiske fodbold skribent Nicolai Lisberg, står klar til at guide os igennem Europa Conference League sæsonen 2021/2022. Du vil kunne finde hans spiltips til Conference League og de andre europæiske klubturneringer via billedet nedenfor.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Lisberg Europa Conference League

Lisberg: Conference League 2021/2022 – hvad skal vi med det?

Om to uger begynder gruppespillet i den nye europæiske klubturnering Conference League. En turnering ingen for alvor kender værdien af, men hvor FCK og Randers skal forsøge at skabe dansk succes til koefficient ranglisten.

Jeg har lyst til at spille Europa League, men Europa Conference League har jeg overhovedet ingen lyst til. Jeg ved ikke engang, hvad det er. Det kan de andre få lov til at spille. Jeg synes, vi har turneringer nok, og det måtte gerne blive, sådan som det er, men hvis der kommer en mere, så tillykke med det.”

Ordene tilhører Union Berlins Max Kruse og faldt tilbage i marts måned


To måneder senere så det dog ud til, at den gode Max Kruse havde fundet ud af, hvad Conference League var for en størrelse, for han jublede i hvert fald vildt, da han med en scoring i sidste minut i sæsonens sidste kamp sendte Union Berlin i Europa for første gang i 20 år. Den østtyske klub skal jeg nok vende tilbage til lidt senere, men det var en interessant pointe, han havde. For hvad skal vi egentlig med en ny europæisk turnering? Og har den overhovedet nogen sportslig værdi for de store hold, der trods alt er med?

Udefra set kan Conference League hurtigt komme til at virke som en kompromisløsning fra UEFA’s side. Champions League er blevet reformeret, så de store klubber har endnu bedre chancer for at kvalificere sig, mens Europa League er skåret ned til 32 hold, så den får et kvalitetsløft. Conference League er så UEFA’s måde at give de mindre klubber i de mindre lande en del af kagen og holde dem glade. Lidt som at holde en stor fest med fri bar og så sætte et børnebord op i det ene hjørne. I må gerne være med, men lad venligst være med at forstyrre de voksne.

Det er sådan set godt tænkt. Europa League får flere store kampe og kan sælges dyrere til tv-udbydere, og de mindre lande skal nok bide på i forhold til rettighederne til Conference League. Dagsordenen kan ingen være i tvivl om, men selvom hensigterne ikke har de små klubber for øje, kan det jo godt vise sig at være en god aftale for alle. Eller næsten alle.

Danner Tottenham og Roma præcedens?

For det er svært at se, hvad motivationen helt præcist skulle være for hold som Tottenham og Roma til at spille Conference League. Englænderne stillede i flere kampe med reserver i sidste sæsons Europa League, da de havde José Mourinho ved roret, og selvom Harry Kane kan blive spilleren med flest kampe for Tottenham i europæisk regi, kommer han på banen bare en enkelt gang, så var det næppe udsigten til at møde Rennes, Mura og Vitesse, der fik ham til at blive i London. For englænderne der holder landskampspause på førstepladsen i Premier League er det langt vigtigere at slutte i top 4, og det vil uden tvivl komme til at sætte sit præg i særligt efteråret. Håbet, set med UEFA’s øjne, er, at de i løbet af foråret finder motivationen, og at udsigten til klubbens første titel i flere år trods alt kan få dem til at tage turneringen seriøst, når vi kommer frem til de afgørende kampe. For UEFA har brug for, at de store ligaer også blåstempler den nye turnering, hvis ikke den skal have samme levetid som Royal League eller Silver Goal. Det var Tottenham, der blev den første klub til at vinde UEFA Cuppen i 1971/72 sæsonen, og nu kan de så passende blive den første klub til at vinde Conference League. Hvis de altså tager den seriøst.

Det er lidt samme historie med Roma, der netop har José Mourinho på trænerbænken i denne sæson. Portugiseren ved bedre end nogen anden, at en titel er en titel, når CV’et skal gøres op, men det store problem med Conference League for de større klubber er, at guleroden ikke er stor nok. En Europa League-sejr giver adgang til Champions Leagues gruppespil, endda som førsteseedet, mens en sejr i Conference League blot giver adgang til Europa League gruppespillet. Noget både Roma og Tottenham ville være sikret ved ”bare” at slutte i top 6 i deres hjemlige turneringer. Økonomisk er spørgsmålet også, hvor meget de store klubber vurderer, de får ud af deres deltagelse. Måske vi ikke er ude i håndbold-scenarier, hvor et sekundært europæisk eventyr kan blive et mareridt, fordi klubberne taber penge, men den tidligere administrerende direktør i UEFA, Lars-Christer Olsson, har advaret de største klubber om, at det ligefrem kan blive en underskudsforretning til at begynde med.

En sejr i gruppespillet giver 500.000 euro, mens en uafgjort kaster 166.000 euro af sig. En førsteplads i gruppen er 650.000 euro værd, mens andenpladsen får 325.000 euro. Pengene stiger, som turneringen skrider frem, men hvad koster det ikke Tottenham at rejse til Mura med et chartret fly og benytte spillere, hvis kontrakter har bonusser, for hver kamp de spiller?

De danske holds muligheder

Så er der mere fidus i et Conference League gruppespil for de mindre hold – heriblandt de danske. FCK har i flere år defineret sig selvom Skandinaviens største hold, der altid spiller i Europa, og selvom det denne gang er Conference League, så holder argumentet fortsat. Lincoln, PAOK og Bratislava er ikke noget, der fylder Parken, men det garanterer FCK seks kampe, giver europæisk erfaring og formentlig også et økonomisk overskud. Københavnerne har allerede modtaget 3 millioner euro blot for at kvalificere sig til gruppespillet, og de penge rækker nok længere i den danske end den engelske hovedstad.

Efter to sæsoner uden mesterskab må det primære mål for københavnerne være at vinde Superligaen, men de kommer til at satse stort på Conference League, fordi de ved, at de rent faktisk har en chance for at vinde turneringen. Det kræver lidt held, men udover Tottenham og Roma er det ikke mange andre hold, inden treerne i Europa League gør dem selskab, der har højere niveau end FCK.

Når de i Randers har rystet skuffelsen af Galatasaray kampene af sig, bør glæden også være stor ved udsigten til klubbens første gruppespil. Og måske Randers er et godt eksempel på turneringens reelle værdi. For det er netop klubber af deres størrelse, der nu har fået mulighed for at sende deres fans ud i Europa. Ja, AZ Alkmaar, Cluj og Jablonec er ikke de klubber, der skaber kø i lufthavnen en torsdag aften i november, men det er stadig europæisk fodbold, og skulle de gå videre, hvilket bestemt ikke er usandsynligt, så kan der ligge en kamp mod et europæisk storhold at lure i kulissen. 

Foto: Bildbyrån

Kampen om koefficienten

De flotte danske præstationer i Europa de senere år betød, at netop Randers ved at vinde pokalturneringen var garanteret et europæisk gruppespil, ligesom Brøndby som dansk mester var sikret minimum Europa League. Skal det også være sådan i fremtiden, så skal koefficienten holdes oppe. Danmark skal generobre en plads i top 15, som de havde i sidste sæson, men som de meget vel kan miste denne gang, hvis ikke alle mandskaber leverer.

Den gode sæson fra 2016/17 forsvinder fra næste år af, og det betyder, at Danmark aktuelt er placeret som nummer 22 på UEFA’s rangliste. Det positive er dog, at fire ud af fem danske hold fortsat er med i Europa og kan skaffe point, mens lande som Grækenland, Norge, Cypern, Kroatien og Schweiz, der alle ligger over Danmark, blot har to mandskaber repræsenteret i UEFA’s turneringer. De nævnte lande har dog modsat Danmark blot haft fire hold i igennem kvalifikationen, og det betyder også, at de point som hver enkelt klub skaffer skal divideres med fire i stedet for fem. Det er lidt kringlet, men lad os prøve at tage et eksempel.

En sejr i Conference League giver to point, mens et uafgjort resultat giver et enkelt point. Slutter et hold øverst i gruppen, får de yderligere to point, mens andenpladsen giver et enkelt point. Leger vi med tanken om, at FCK vinder sin gruppe med tre sejre, en uafgjort og to nederlag, så får de alt i alt 9 koefficientpoint. Delt med 5 giver det 1,8 til det danske koefficientregnskab. 

Skulle Bodø Glimt levere præcis samme præstation, vil de grundet blot fire norske hold tjene 2,25 til Norges regnskab. Danmark er lige nu 3,625 point efter Kroatien på 15. pladsen, så FCK og Randers’ succes er ikke bare gavnligt for dansk fodbold. Det er et krav, hvis vi også i fremtiden skal kunne sende så mange hold ud i Europa.

Berlinmuren skal nedbrydes

For første gang er Randers altså i et europæisk gruppespil, og selvom det er en stor bedrift for klubben, så er det alligevel ikke den bedste historie i dette års udgave. FCK skal op mod Lincoln Red Imps fra miniputnationen Gibraltar, mens der også bliver rettet et blik mod det østtyske, hvor Union Berlin er tilbage i Europa efter 20 års fravær.

Sidste de var med, kaldte man Europa League for UEFA Cup, og der var ikke noget gruppespil. Et pokalfinalenederlag mod Schalke i 2001 var nok til at sende dem i Europa, til trods for at de spillede i den tredjebedste række, og deres stadion ikke levede op til UEFA’s krav.

Det gør det heller ikke denne gang, hvor Herthas Olympiske Stadion ser ud til at blive hjemmebane, som det var i kvalifikationen mod finske Kuopion PS. Men hvor holdene fra den engelske og italienske hovedstad måske ikke tager turneringen helt serøst, så har Union Berlins fans svært ved at være i sig selv ved udsigten til europæisk fodbold. En gruppe med Maccabi Haifa, Slavia Prag og Feyenoord smager endda af mere. Da Köln i 2017 mødte Arsenal i Europa League, rejste 20.000 tyskere til London og marcherede gennem gaderne, mens Frankfurts fans senere gjorde alverdens udebaner til hjemmebaner på deres europæiske rundtogt. Corona sætter en dæmper for lignende scenarier, men til særligt udekampen mod Feyenoord, der i øvrigt vandt turneringen, sidst Union Berlin var med, kan man med rette forvente et større indtog af tyske fans, ligesom fansene til de tre hjemmebane med garanti vil skabe en fantastisk kulisse.

At en klub som Union, kort inde i sin blot tredje Bundesligasæson, nu skal i et europæisk gruppespil er en succeshistorie og et vidnesbyrd om, at Conference League har sin berettigelse. Europa er ikke længere kun for de store. Og så kunne det jo være passende, at Berlin blev den sidste af de fem store hovedstæder til at få et hold til at løfte et europæisk trofæ. En semifinale til Berliner Dynamo i 1972 i Pokalvindernes turnering er foreløbigt bedste resultat, den tyske hovedstad har at fremvise. Succes til Union Berlin, og så kan det være, at selv Max Kruse får lyst til at prøve kræfter med Conference League.


Odds på topscorer i Europa Conference League

Listen nedenfor vil blive opdateret, når bookmakerne frigiver odds på topscoreren i Conference League 2021/2022.

Hvem scorer flest mål i Europa Conference League 2021/2022?

KLIK HER* for at se flere odds på Europa Conference League.


Odds-forslag: Hvem vinder Conference League?

Hvem andre skulle tage den første Europa Conference League titel end selveste José Mourinho? Manden der har vundet alt. Manden der snakker i øst og vest om, at han har vundet alt. Selvom Conference League måske ikke er den mest prestigefyldte turnering at vinde, så vil det helt sikkert være et pænt egoboost til portugiseren.

Mourinhos nye klub er AS Roma, hvor det ser ud til at han har fundet sig fint til rette. Efter tre runder i Serie A indtager de førstepladsen med maksimum point, og det er på trods af de inden sæsonen måtte skippe Edin Dzeko afsted. Holdet har dog stadig masser af kvalitet og spillere som Mancini, Cristante, Veretout, Pellegrini og Zaniolo ville alle kunne begå sig i klubber på Champions League niveau.

Kan det ikke være farligt at satse på en vinder allerede nu, når vi ved der kommer hold til fra Europa League? Ikke helt. For hvor meget bedre end Roma regner vi med, at de hold, der kommer som 3’ere i Europa League er? Næppe meget bedre.

Største favorit til at vinde turneringen er Tottenham, Mourinhos tidligere klub. De har dog vist før, at de notorisk nedprioriterer alt, der ikke hedder Champions League. Derudover har de også et stort mål om, at de skal slutte i den høje ende af Premier League og det vil formentlig optage det meste af deres fokus.

Syv gange pengene på at Roma vinder Conference League ser flot ud, og bliver det odds vi anbefaler.

SpilXperten.com anbefaler: AS Roma vinder Europa Conference League til odds 7,00*

Format og regler: Første udgave af Europa Conference League

Europa Conference League vil være den første udgave af turneringen nogensinde. Turneringen er styret af UEFA, og kan sammenlignes med Champions League og Europa League, som en slags lillebror til dem.

Turneringen bliver en mulighed for, at de lidt mindre hold i alle Europas ligaer, vil kunne få oplevelsen af at spille europæisk fodbold.

Der vil være 32 hold deltagende i gruppespillet af Conference League. 10 af disse vil komme efter, at være blevet elimineret i Europa League Play-off runden. Fordelingen sker over 8 grupper af 4, hvor der spilles både ude og hjemme. Alle 1’ere og 2’ere vil gå videre fra gruppetspillet.

Ligesom i Europa League vil der også være en “Indledende knockoutrunde”, hvor de otte 2’ere fra gruppespillet vil møde otte 3’ere fra Europa League gruppespillet.

Derefter vil de træde ind i 1/8-finalen og herfra kører formatet, som vi kender det fra både Champions League og Europa League.

Historie: Sådan gik det i Europa Conference League sidste sæson

Den allerførste udgave af Conference League nogensinde endte i en finale mellem Roma og Feyenoord. To hold med en glorværdig historie, og hvis man havde frygtet, det ville blive en ny Toto Cup med uengagerede deltagere og elendigt fodbold, ja så tog man fejl. 

Romernes glæde over klubbens første internationale trofæ siden Inter-Cities Fair Cup i 1961 var medrivende og dybtfølt. Selv en erfaren mand som Mourinho var opløst i tårer efter sejren på Arena Kombetare i albanske Tirana. 

FC København og Randers gik begge videre fra gruppespillet, men hvor Randers røg ud i playoff, gik FCK direkte til ottendedelsfinaler mod PSV, der dog blev for stor en opgave.

Norske Bodø/Glimt leverede en forrygende turnering, hvor de 4 gange mødte de senere vindere fra Roma. I gruppespillet vandt nordmændene endda på hjemmebane 6:1. Det sker ikke ofte, at vindere af europæiske turneringer får sådan en kindhest undervejs til trofæet. Bodø/Glimt sendte også både Celtic og AZ ud i knockoutrunderne, før de i kvartfinalen tabte til Roma.  

Conference League i TV

Vil du se Conference League på dansk TV i 2021/2022-sæsonen, foregår det på på TV2-kanalerne. Enten TV 2, TV 2 SPORT eller TV 2 SPORT X vil sende kampe fra Conference League. Det vil også kunne ske via deres streaming sektion, TV 2 PLAY.

De seneste vindere af Europa Conference League

Den første vinder af Europa Conference League er endnu ikke fundet.

2021/2022: (?)