18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Ekstatisk Luton-dansker om skiftet til PL: Hvilken rejse

Mads Juel Andersen skiftede tidligere i juli til Luton Town F.C, da han tog skridtet fra Barnsley F.C til den nyropykkede Premier League klub. Vi har fanget danskeren til en længere snak, hvor du i den første artikel kan læse om hans rejse og op- og nedture fra Danmark til Premier League.

Mads Juel Andersen skal for første gang spille i Premier League som 25-årig, og rejsen har ikke været ligetil, da karrieren hidtil har budt på et udlån til HB Køge, et misset gennembrud i Brøndby IF, et skifte til AC Horsens for derefter at tage til Barnsley. 

Undervejs er der skrevet missede oprykninger i både Championship og League One samt en enkelt nedrykning på CV´et, men da snakken falder på Mads Juels Andersens karriere, er han ikke i tvivl om, hvordan han vil beskrive den. 

“Den har været fantastisk”, indleder danskeren med et stort grin, der både antyder, at det har været bøvlet, men også en enormt stolthed af endelig at skulle spille Premier League.

I sidste sæson stod den på League One, men i den kommende bliver modstanderne hold som Liverpool, Arsenal og Manchester City – Foto: IMAGO / Andy Rowland

Ingen dialog med Zorniger og Troels Bech

Det har været en vlid rejse med bump undervejs, og Mads Juel Andersen husker særligt perioden i Brøndby som speciel, da han ikke havde udsigt til spilletid, hvorefter han først måtte drage mod HB Køge og sidenhen AC Horsens. 

“Hvilken rejse, hvilken rejse jeg har været på. Da jeg var i Brøndby, handlede det bare om at komme ud og spille en masse kampe. Det er vigtigt at spille om point, fordi det rent faktisk betyder noget. I sidste ende er det kun dér, du får noget ud af det, og det var derfor, jeg tog til HB Køge”, siger Luton-danskeren og fortsætter:

“Der var ingen udsigt til spilletid i Brøndby, da jeg kom hjem, og jeg havde virkelig ikke en særlig god dialog med Alexander Zorniger og Troels Bech. Faktisk havde vi slet ikke nogen dialog overhoved.”

Den danske midtstopper fik sit skifte fra Brøndby til AC Horsens, hvor han gjorde det så godt, at han kort tid efter tog endnu et skridt op til Barnsley. 

“Så da jeg fik muligheden for at komme til AC Horsens og spille Superliga, så tog jeg selvfølgelig den mulighed. Der fik jeg spillet en masse kampe, og så fik jeg muligheden for at tage et skridt op til Barnsley.”

Championship var to skridt op fra Superligaen

Fra Casa Arena til Oakwell Stadium og fra Superligaen til Championship. Det var både ét og to skridt op, men Mads Juel Andersen klarede det med bravour i Barnsley, hvor han blev en absolut nøglespiller. 

“Måske var Barnsley kun et lille skridt op som klub, men selve Championship var jo minimum to skridt op. Jeg synes fandeme, det var højt niveau.”

“Igen fik jeg bare en masse kampe i Barnsley. Jeg spillede omkring 180 kampe og var konstant fast mand, udover da jeg havde min skade i starten af den ene sæson.”

Juel Andersen i infight med Fisayo Dele-Bashiru fra Sheffield Wednesday – Foto: IMAGO / Matt Wilkinson

Manglende lyst til at spille League One efter nedrykningen

Mads Juel Andersen havde gjort det så godt i Barnsley, at der tidligere havde været interesse for ham, som du kan læse mere om i morgen, men han fortæller her, at han slet ikke havde lyst til at spille League One med Barnsley. Noget han dog, siden hen, er blevet taknemmelig for. 

“Jeg lærte sindssygt meget i Barnsley, men jeg skulle jo åbenbart lige ned at spille League One, som var et skridt ned for så nu at tage to skridt op igen.”

“Det endte jo med at være super fint, men det var virkelig ikke noget, jeg ville i starten, da vi rykkede ned. Det kan jeg lige så godt være ærlig at sige.”

“Jeg synes, at jeg havde gjort det vanvittigt godt i Championship, så at jeg skulle ned og spille League One lige pludseligt, synes jeg, var lidt mærkeligt. Men jeg fik faktisk sindssygt meget ud af det, og jeg ville ikke have været det foruden.”

Så op- og nedture har altså været en stor del af Mads Juel Andersens karriere, der dog altid har set det fra den positive side, og nu kan han altså skrive en Premier klub på CV´et, da han fremover skal tørne ud for Luton Town F.C. 

“Det var meget op og ned i Barnsley, men det var sindssygt lærerigt.”

“Men selvfølgelig er jeg lykkelig over, at jeg nu kunne tage to skridt op, så jeg nu er på den øverste hylde i fodbold.”

Læs med igen i morgen, når næste artikel kommer med Mads Juel Andersen, der afslører, at han bestemt ikke var overrasket over, at en Premier League klub ønskede at få fat i ham.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar