18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Ekspert: Brøndby mister en kulturbærer – ikke en profil

Andreas Maxsø har sine bedste Superliga-dage bag sig, hvis man spørger SpilXpertens fodboldanalytiker, Benjamin Leander. 

MLS-klubben Colorado Rapids bliver næste destination for Brøndby-anfører Andreas Maxsø, som dermed forlader Vestegnens drenge efter 96 kampe i gult og blåt. 

Andreas Maxsø har peaket

”Det er i sagens natur et stort tab for Brøndbys omklædningsrum og for kulturen på træningsbanen, at anføreren forlader klubben, men selv de mest inkarnerede Brøndby-fans må også sande, at Andreas Maxsøs bedste sæsoner var i 2019/20 og i mesterskabssæsonen 2020/21”, udtaler Benjamin Leander og refererer bla. til en tabel med 10 defensive parametre, hvor bla. duelspil, afleveringspræcision, blokerede skud og bolderobringer indgår. 

”Andreas Maxsø præsterer dårligst i otte af de 10 parametre i den indeværende sæson, hvor der er meget langt op til både 2019/20-sæsonen og mesterskabssæsonen”, konkluderer Leander, hvor især mængden af dueller vundet langs jorden er styrtdykket fra 2,1 pr. kamp i 2019/20 og 1,5 i mesterskabssæsonen til nu at være nede på 0,8 pr. kamp i denne sæson. 

Også på bolden har ellers pasningssikre Maxsø bevæget sig nedad med kun lige over 59 afleveringer pr. kamp i denne sæson mod 65,2 som sæsonbedste i guldsæsonen 20/21 og statistikbureaet Wyscout placerer blot Maxsø på en nuværende 22.plads på listen over rækkens bedste midtstoppere – et voldsomt fald fra den fjerde- og tredjeplads som Maxsø hentede i hhv, 2019/20 og 20/21. 

“Tiden, hvor Kasper Hjulmand kunne overveje at udtage Maxsø, er slut”

”Det skal jo ikke lyde som om, at Andreas Maxsø ville få problemer med at komme på holdet i Brøndby med de nuværende kvaliteter”, udglatter Benjamin Leander, og fortsætter: 

”Tiden, hvor Kasper Hjulmand reelt kunne overveje at udtage Maxsø til landsholdet, er bare slut – dertil er niveauet dalet for meget, og derfor virker det også fortjent og velovervejet, at Brøndby honorerer Maxsøs ønske om endnu et eventyr, denne gang udenfor Europa”, afslutter Leander. 

Skriv et svar