18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Egypten – odds på egypternes VM

Egypten henleder måske ikke ligefrem tanken på store fodboldresultater, men med to gange Mohamed – Salah og Elneny – er der med sikkerhed velkendte ansigter på banen, når egypterne indtager grønsværen ved VM. De er kommet i gruppe med blandet andet de russiske værter samt et uruguayansk hold med flere verdensstjerner, men kan de mon byde disse hold op til dans og spille med om en plads videre fra gruppespillet? Du finder odds, trup og kampe til Egypten på denne side.

Egypten vinder VM: 201 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Mohamed Salah: 56,00 – SPIL HER >>*

Egypten vinder gruppe A: 7,00 – SPIL HER >>*

Vi har her samlet de bedste odds til Egyptens gruppekampe, så du får mest for dine penge, hvis du vil spille på Salah, Elneny og co.

15. juni 2018
14:00 Egypten – Uruguay: 6,50 – 3,60 – 1,62*
19. juni 2018
20:00 Rusland – Egypten: 2,09 – 3,45 – 3,95*
25. juni 2018
16:00 Saudi-Arabien – Egypten: 5,20 – 5,50 – 1,75*

Egypten lægger ud med at møde gruppens to favoritter, og hvis de skulle tabe dem begge, ligner den sidste kamp en ren formalitet. Lykkes det omvendt egypterne at drille Uruguay og Rusland i de to første optrædener, bør der være gode chancer i den sidste kamp mod Saudi Arabien, som ikke kan forventes at skrabe mange point sammen.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Egyptens trup og startopstilling

Essam El Hadary (Al Taawoun)
Mohamed El-Shenawy (Al Ahly)
Sherif Ekramy (Al Ahly)

Ahmed Fathi (Al Ahly)
Saad Samir (Al Ahly)
Ayman Ashraf (Al Ahly)
Mahmoud Hamdi (Zamalek)
Mohamed Shafy (Al Fateh)
Ahmed Hegazi (West Brom)
Ali Gabr (Zamalek)
Ahmed Elmohamady (Aston Villa)
Omar Gaber (Los Angeles FC)

Tarek Hamed, (Zamalek)
Abdallah El Said (Al Ahli)
Sam Morsy (Wigan Athletic)
Mohamed Elneny (Arsenal)
Ramadan Sobhi (Stoke City)
Mahmoud Hassan (Kasimpasa)

Mohamed Salah (Liverpool)
Marwan Mohsen (Al Ahly)
Mahmoud Shikabala (Zamalek)
Amr Warda (Atromitos)
Mahmoud Kahraba (Al Ittihad)

Forventet startopstilling: El-Hadary – Fathi, Ali Gabr, Hegazi, Shafy – Elneny, Hamed – Salah, Said, Hassan – Mohsen


Profiler: Salah er stjernen over dem alle i Egypten

Mohamed Salah
Liverpool-wingen er selvfølgelig den største stjerne hos egypterne, og hvis han og landsmændene skal komme videre fra gruppespillet, så kræver det, at Salah er i hopla. Med både hurtighed, driblefærdigheder og målfarlighed har man adskillige gange set, at han er i stand til at afgøre fodboldkampe på egen hånd. I gennemsnit scorer Salah næsten et mål hver anden gang, han trækker den egyptiske trøje over hovedet, og det vidner om hans store kvalitet – men samtidigt også om, hvor afgørende han er for det egyptiske landshold.

Mohamed Elneny
Den centrale midtbanemand med den imponerende hårpragt har aldrig fået tilkæmpet sig en fast plads i Arsenals idealopstilling, men han har masser af kampe på højeste niveau under bæltet. Hos Egypten er han en af de allerførste navne, træneren skriver på sit holdkort, og han spillede, som den eneste på holdet samtlige minutter i kvalifikationen. Med ansvar for både at slå modstanderens angreb i stykker og selv agere bindeled mellem forsvar og angreb skal der leveres solide præstationer fra Elneny, hvis nationen skal lykkes ved VM.

Ahmed Hegazi
Som mange af de andre egyptiske spillere har Hegazi tørnet ud for Al Ahly, og det var herfra, at han i sommers blev udlejet til West Bromwich. The Baggies har ikke været godt kørende i denne sæson, men englænderne har alligevel været så glade for Hegazi, at de i december valgte at benytte den købsklausul, som de havde fået inkorporeret i aftalen. Det betyder, at midtstopperen til daglig bliver matchet på allerhøjeste niveau, og med masser af både Premier League- og landskampe på CV’et er Hegazi en af hjørnestenene på det egyptiske mandskab.


Analyse: Afskriv ikke egypterne på forhånd ved VM 2018

De fleste forventer, at Uruguay og Rusland snupper de to øverste pladser i gruppe A, men det kan ikke afvises, at Egypten kan gøre livet surt for de to favoritter. Med en profil fra Premier League i hver kæde er afrikanerne absolut ikke uden evner, og hvis kollektivet rammer en eller to gode dage, kan der måske være håb for Egypten. I de første kampe møder egypterne et offensivt indstillet uruguayansk mandskab samt et russisk hold, der må forventes at blive tvunget frem af hjemmepublikummet, og det kan måske være til fordel for dem. Det kan nemlig give mulighed for omstillinger, og her har Egypten et dødbringende våben i form af Mohamed Salah, mens Stoke-kantspilleren Ramadan Sobhi også må forventes at kunne true. Skulle det lykkes Egypten at få point i en af de to første kampe, bør andenpladsen være ’up for grabs’, og så kan det blive en fordel, at de i den sidste gruppekamp møder Saudi Arabien, som efter al sandsynlighed intet har at spille for på det tidspunkt. Der skal både blod, sved, tårer og måske en knivspids held til, men afskriv ikke Egypten på forhånd! Som bonusinfo kan det desuden nævnes, at egypterne har mulighed for at overtage rekorden for den ældste spiller, der nogensinde har deltaget ved VM, hvis den 44-årige målmand Essam El Hadary får minutter i Rusland.

Historien om Egypten ved VM i fodbold

Egypten er et af de bedste hold i Afrika, hvor nationen i hele syv tilfælde har stået øverst på skamlen ved Africa Cup of Nations.

Historien er dog en noget anden, hvis man kigger på VM i fodbold. Landet har deltaget ved verdensmesterskaberne to gange tidligere (i 1934 og i 1990). I 1934 nåede egypterne til ottendedelsfinalerne, hvor de måtte se sig besejret af Ungarn med 4-2. 56 år senere måtte egypterne se sig slået ud af i gruppespillet, da England, Irland og Holland var bedre. Egypterne sikrede sig to point i tre kampe ved mesterskabet, som blev sikret efter uafgjorte resultater mod Holland og Irland.

I 2018 står egypterne igen over for en udfordring ved VM. I kvalifikationen til VM i Rusland var Egypten dog ganske suveræne, da Uganda, Ghana og Congo sluttede på sekundære placeringer i gruppen. Det eneste lille fejltrin, som egypterne begik, var på udebane mod Uganda, da det blev til et nederlag. Egypten sluttede på 13 point efter seks kampe (4-1-1), men på trods af førstepladsen i gruppen væltede nationen sig ikke mål. Det blev blot til otte scoringer i seks kampe, men det var nok til at sikre sig billetten til VM.

Den helt store spiller i VM-kvalifikationen var Liverpool-spilleren Mohamed Salah. Han scorede hele fem af egypternes otte mål, og han må siges at være den vigtigste spiller for Egypten.

Egypterne var ganske suveræne på hjemmebane, hvor det blev til tre sejre ud af tre mulige i VM-kvalifikationen. Mohamed Salah var også den spiller, der sendte Egypten til VM, da han dybt inde i overtiden scorede til 2-1 mod Congo i næstsidste spillerunde. På det tidspunkt blev Egypten blot det andet afrikanske hold, der sikrede sig en plads ved VM, efter at Nigeria havde sikret sig billetten tidligere i kvalifikationen.

Det var noget af en forløsning for egypterne, der tidligere har haft mere end svært ved at kvalificere sig til VM. Ved kvalifikationen til VM 2010 var egypterne en millimeter fra at sikre sig en plads ved mesterskabet. Her var Egypten helt lige med Algeriet i gruppespillet, og derfor skulle de to nationer spille en knald-eller-fald kamp i Sudan om pladsen til VM. Her vandt Algeriet med 1-0.

I kvalifikationen til VM i 2014 tabte egypterne den afgørende kamp til Ghana med samlet 7-3. Egyptens store nederlag til Ghana på udebane (6-1) var udslagsgivende. Lidt pudsigt sikrede de samme fem afrikanske hold deltagelse ved VM i 2010 og 2014, men ved VM i 2018 blev denne stime brudt, da Egypten fik en plads for første gang i 28 år.

Her har Egypten mulighed for at tangere deres bedste resultat ved VM, hvis de spiller sig videre fra deres pulje med Saudi Arabien, Uruguay og værtsnationen Rusland – og derpå vinder den første knockout-kamp.

Egypten har bestemt gode muligheder for at sikre sig videre avancement, da den erfarne træner Héctor Céber sidder på trænerbænken. Han har stået i spidsen for Inter, Real Betis og Valencia tidligere.