18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.05
3/10
Real Sociedad
Paris SG
Tipped at 2.05
BettingGuru-avatar
5. mar.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.12
1/10
Real Sociedad
Paris SG
Tipped at 2.12
Dagens Spil-avatar
5. mar.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.95
3/10
Club Sport Herediano
S.V. Robinhood
Tipped at 1.95
BettingGuru-avatar
5. mar.
23:00
sport-icon

Anbefalet til

2.00
3/10
Club Sport Herediano
S.V. Robinhood
Tipped at 2.00
BettingGuru-avatar
5. mar.
23:00
sport-icon

Anbefalet til

2.18
3/10
Central Coast Mariners
Odisha FC
Tipped at 2.18
BettingGuru-avatar
7. mar.
09:00
sport-icon

Anbefalet til

2.60
3/10
Roma
Brighton
Tipped at 2.60
Mads Larsen-avatar
7. mar.
18:45
sport-icon

Anbefalet til

1.94
3/10
Always Ready
Nacional
Tipped at 1.94
BettingGuru-avatar
8. mar.
01:30

Ecuador – odds på ecuadorianernes VM

Ecuadors kvikke talenter bør have gode chancer mod værtsnationen selv om luften i Qatar ikke er tynd som i Quito. Men La Tri døjer med klubspilletid og kan få det svært mod velorganiserede Holland og Senegal. Find odds, trup og kampe til Ecuadors VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Ecuador

Ecuador vinder VM/ – SPIL HER >>*
Ecuador vinder Gruppe A/ – SPIL HER >>*
Ecuador går videre fra Gruppe A/ – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 9. december 2022 kl. 15:05. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Ecuadors trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 3-4-1-2

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Galindez
Forsvar:Porozo, Torres, Hincapie
Midtbane:Preciado, Cifuentes, Caicedo, Estupiñan
Offensiv midtbane:Plato
Angreb:Estrada, Valencia

Seneste opstilling (3. runde mod Senegal): 4-3-3: Galindez- Ang. Preciado, Torres, Hincapie, Estupiñan – Franco, Gruezo, Caicedo, Plata, Estrada, ValenciaNøglespillere: Piero Hincapie, Carlos Gruezo, Moises Caicedo, Enner Valencia

Stjerneskud: Piero Hincapie, Moises Caicedo, Jeremy Sarmiento, Gonzalo Plato, Jackson Porozo

Straffeskytte: Enner Valencia, Gonzalo Plata

Frisparksskytte:
Pervis Estupiñan

Skader/tvivl: Enner Valencia (skadet mod Holland), Carlos Gruezo, Ayrton Preciado

Karantæner: Mendez (mod Senegal)

Ude af VM: Byron Castillo

Ecuador startopstilling

Ecuadors VM chancer: Talenter er bedst i tynd luft

Ecuadorianerne KAN sprudle og score mange mål, men meget af gassen går af La Tri når de er væk fra lufttynde Quito. Et ungt hold med diverse stortalenter, et par af disse ligner nøglespillere, men også mange med klubspilletidsproblemer.

Efter kikset kvalifikation til VM-2018 og blot 1 point ved Copa America-2019, hyrede Ecuador Jordi Cruijff, men hollænderen sagde op før han kom i gang. I august 2020 kom den erfarne argentinske klubtræner Gustavo Alfaro til, hans første tjans som landstræner. Han tog en fjerdeplads i VM-kvalifikationen, dvs direkte billet til Qatar, på bekostning af bl.a. Colombia og Chile.

Fans opfatter Alfaro som defensiv, måske fordi hans hold er bedre til kontra end kampstyring. Men han ynder at spille med højt pres og forsvar (hurtige folk). Typisk 4-4-2/4-3-3, ind i mellem med tremandsmidterforsvar.

Ecuador landshold

Ecuador var kun 2-2-5 ude i kvalen, men vandt 2-3 i Bolivia i 3.600 meters højde. Luften er også tynd i Quito (2.800) hvor ecuadorianerne var 5-3-1. I efteråret 2020 blev det imponerende 4-2 over Uruguay med Luis Suárez og 6-1 over Colombia med Cuadrado, Rodriguez og Diaz.

La Tri var derimod tunge ved Copa America i Brasilien i sommeren 2021: fem kampe/nul sejre. I efteråret tabte de i Venezuela, og kvalifikationen lukkede i foråret med 0 sejre/4 kampe. Dog  inkl 1-1 hjemme mod Brasilien og Argentina. Sidstnævnte kamp på et lavtliggende stadion, ikke i Quito, men begge hold var allerede kvalificeret.

Siden kvalifikationen har Ecuador spillet en række målfattige kampe. I juni 0-0 mod Mexico omgivet af to 1-0-sejre over Nigeria og Cabo Verde. Siden tre nullerter i træk: i september mod Saudi Arabien og Japan, samt 12. november mod Irak (i Spanien). Her brændte ecuadorierne (Plata) straffe.

Alt dette fører til en kedelig #44 på verdensranglisten lige nu.

Holdanalyse af Ecuador

Herunder følger en komplet gennemgang af det ecuadorianske herrelandshold.

Målmænd:
Den hyppigst brugte målmand i VM-kvalifikationen var 35-årige Alexander Dominguez. Den 1,93 meter høje keeper missede dog Ecuadors sidste tre kvalopgør pga karantæne.

Alexander Dominguez
Alexander Dominguez in aktion – Foto: Bildbyrån

I de tre kampe blev stængerne i stedet vogtet af jævnaldrende Hector Galindez (1,88). Sin alder til trods blev Galindez først del af landsholdet i 2021 hvor han undervejs i sommerens Copa America slog 32-årige Ortiz af. Ortiz havde fået starttjansen fordi Dominguez havde problemer med klubspilletid.

Det har Dominguez ikke længere, efter sommerskifte til LDU Quito, men det står ikke helt klart hvem der er ecuadoriansk førstekeeper. Dominguez og Galindez fik hver een start i Ecuadors to træningskampe i september. Begge endte 0-0.

Tredjekeeper er den 22-årige og 1,86 meter høje Moises Ramirez, ligeledes fra den hjemlige liga – valgt i stedet for Ortiz.

Midterforsvar:
Ecuador råder over eet af verdens største forsvarstalenter i 20-årige Piero Hincapie der gør det godt for Leverkusen. Han er blot 1,83 meter høj og spinkel, og hovedspillet er ikke hans force (uden at han er dårlig til det), men han er hurtig, teknisk stærk og rolig i sin boldomgang. I den tyske klub spillede han venstremand i et tremandsmidterforsvar i 21/22, i denne sæson er han mest venstreback; på landsholdet er han fast starter i tomandsmidterforsvaret siden efteråret 2021.

Piero Hincapie
Piero Hincapie hos Bayer Leverkusen – Foto: Bildbyrån

Den primære højremakker har været 25-årige Felix Torres (1,87) fra mexicanske Santos Laguna. Han er fysisk stærkere og mere markant i hovedspillet.

De to unge har henvist 31-årige Arboleda (Sao Paolo) og 28-årige Arreaga (Seattle) til rollen som reserver, men disse to er også glimrende forsvarere. De ser dog ud til at være blevet overhalet, som første-afløser, af talentfulde Jackson Porozo, 22-årig fra franske Troyes. Han startede inde i Ecuadors to september-træningskampe hvor Torres var fraværende pga en mindre skade. Med i VM-truppen er også 21-årige William Pacho fra belgiske Antwerp.

Højreback:
Den hyppigst brugte højreback i kvalifikationen var 24-årige Angelo Preciado fra belgiske Genk. I den sidste halvdel af kampagnen snuppede 23-årige Byron Castillo fra mexicanske León dog de fleste startpladser. Måske fordi Preciado ikke var fast starter i Genk, men det kan også være fordi Castillo er stærkere fremad banen (Preciado kan dog også sagtens gå med frem). Begge er små og kvikke på fødderne.

Men selv om Preciado stadig er en del på bænken i Genk, ligner han Ecuadors VM-starter på højre back. Byron Castillo er nemlig blevet sendt hjem fra lejren efter sportsdomstolen CAS har givet Ecuador en bøde for dokumentfalsk i sagen om Castillos nationalitet. Ecuador har dog fået lov til at spille VM selv om kvalifikationskonkurrent Chile forlangte landet diskvalificeret.

Nu er Preciado eneste deciderede højreback i Ecuadors VM-trup.

Antonio Valencia? Den gamle hurtigløber og fighter på Manchester Uniteds højrekant nåede 99 kampe for Ecuador, men stoppede landsholdskarrieren i 2019, klubkarrieren i 2021.

Venstreback:
Nr 1 er 24-årige Pervis Estupiñan fra Brighton (sommerskifte fra Villarreal) der har et knaldgodt spark med venstre ben. Farlig på frispark.

Afløser er diminutive Diego Palacios, 23 år og fra Los Angeles i MLS.

Midtbane:
Erfarne Carlos Gruezo fra Augsburg og blot 21-årige Moises Caicedo fra Brighton ligner sikre startere hvis kampklare, med Gruezo som den mest defensive (om end Caicedo også kan agere balancemand). Energiske plæneklippere, og stortalent Caicedo (der allerede har 25 landskampe) kan også klappe til en bold udefra. Caicedo imponerede for Brighton i foråret og er fast starter for den sydengelske klub i dette efterår.

Gruezo blev dog skadet i sidste BL-kamp for Augsburg før VM. Han er med i Ecuadors trup, men er tvivlsom.

Carlos Gruezo hos Augsburg – Foto: Bildbyrån

I en 4-3-3 er den 24-årige boks til boks-mand Alan Franco fra argentinske Talleres en oplagt kandidat til højrepladsen. Alternativt er der defensivfolkene Jhegson Seba Mendez og José Cifuentes, der begge spiller i MLS.

I en mere offensiv formation, fx 4-2-3-1, kunne Joao Rojas fra mexicanske Monterey have været en mulighed som kreatør, men han har ikke fået en VM-billet.

Det har Christian Noboa heller ikke. Altmuligmanden med 83 landskampe (hvor som helst på midtbanen) markerer sig stadig i den russiske liga hvor han scorer mange mål for Sochi (dog flest på straffe), men han er efterhånden 37 år og har ikke været med landsholdet siden Copa America hvor han blev skiftet ind to gange.

Offensiv:
33-årige Enner Valencia er en målfarlig herre med 35 kasser i 74 landskampe, heraf fire (eet på straffe) i 12 kvalkampe. Han var mest indskifter i Fenerbahce i 21/22, men har åbnet den nye tyrkiske sæson med brask og bram; startstatus og mange mål. 26-årige Michael Estrada er ikke helt så fast starter i mexicanske Cruz Azul, men blev Ecuadors kvaltopscorer med seks mål i 17 kampe (11 fra start).

De to kan ligge sammen i front, men spilles der 4-3-3, kan især hurtige Valencia ligge på en fløj, nok venstre hvorfra han kan trække ind og afslutte med højrebenet. Et godt bud på en starter på højre fløj er erfarne og venstrebenede Angel Mena der scorer mange mål i den mexicanske liga. Han er 34 år og overhales måske snart af unge talenter som 20-årige og højrebenede Sarmiento (Brighton-indskifter/reserve) og 22-årige og venstrebenede Gonzalo Plata, hyppig starter i Valladolid i Spanien. Men ved VM kan Menas erfaring veje tungt.

Yderligere fløjafløser er Romario Ibarra fra mexicanske Pachuca. Der er desuden en ganske god centreforward-afløser i Ayrton Preciado der fik syv kvalkampe, fire fra start. Han blev skadet i februar og så ud til at misse VM, men nåede tilbage i oktober; i tide til at få en VM-billet.

VM-pladser var der også til to landsholdsgrønne angribere: 23-årige Djorkaeff Reasco fra argentinske Newell’s Old Boys, og 22-årige Kevin Rodriguez, farlig frontløber i Imbabura i hjemlandet. Sidstnævnte gjorde det godt som indskifter i 12/11-træningskampen mod Irak.

Derimod blev Jordy Caicedo (mexicanske Tigres efter mange mål i CSKA Sofia) og 22-årige Leonardo Campana fra Inter Miami skilt fra.

Historien om Ecuador ved VM i fodbold

Ecuador har kun deltaget i tre VM-slutrunder, 2002, 2006 og 2014.

I 2002 i Japan/Sydkorea slog et Ecuador-hold næsten udelukkende bestående af spillere fra den hjemlige liga Kroatien 1-0 i sidste grupperunde, men havde tabt til Italien og Mexico og måtte drage hjem med en sidsteplads.

I 2006 i Tyskland var truppen også præget af hjemlige spillere, med Aston Villa-backen Ulises da la Cruz som een af få undtagelser, men La Tri slog Polen og Costa Rica og tog gruppens andenplads efter den suveræne værtsnation. I 1/8-finalen tabte Ecuador til England med 1-0.

I 2014 i Brasilien udgjorde udlandslegionærer hovedparten af truppen – inkl Enner Valencia og Carlos Gruezo, to af nøglespillerne på 2022-landsholdet. Valencia scorede sit holds tre mål. Men Ecuador var i en svær gruppe med Frankrig og Schweiz der tog de kvalificerende pladser. La Tri tabte 2-1 til Schweiz, slog Honduras med samme cifre og spillede så 0-0 mod Frankrig.

3 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Ecuadors forventede opstilling mod Senegal:

  I første runde mod Qatar (2-0-sejr) stillede ecuadorianerne i en 4-4-2; mod stærke Holland i anden runde (1-1) var det derimod en 3-4-1-2-formation. Senegal har også en god offensiv, så landstræner Alfaro kan meget vel tænkes at holde fast i tremandsmidterforsvaret der var solidt mod hollænderne. Men der sker i hvert fald een ændring: midtbanemand Mendez har karantæne. Spørgsmålet er hvem der afløser ham – defensive Gruezo (klar efter skade) eller boks til boks-manden Cifuentes. Ecuador-medier forventer at det bliver sidstnævnte.

  Der er tvivl om angriber Valencia, men han ventes at kunne spille.

  Dvs: 3-4-1-2: Galindez- Porozo, Torres, Hincapie – Angelo Preciado, Cifuentes, Caicedo, Estupiñan – Plato – Estrada, Valencia

 2. Jens Bøye

  Interessant. Ifølge en Ecuador-avis (ecuavisa.com) tyder træningen (lukket, men noget er sluppet ud) op til kampen på at landstræner Alfaro vælger en ny formation mod Holland: 3-4-1-2. Dette efter 4-4-2 mod Qatar. Årsagen er jo n nok at Holland har en meget stærkere offensiv end Qatar – og at ecuadorianerne vil satse på kompakt forsvar og hurtige kontraangreb. Det skulle være Troyes-midterforsvarer Porozo (talentfuld) der træder ind i opstillingen, mens fløjspiller Ibarra sættes af.

  Forventet startellever:
  3-4-1-2: Galíndez – Porozo, Torres, Hincapié – Preciado, Méndez, Caicedo, Estupiñán – Plata – Estrada, Valencia

 3. Jens Bøye

  Ecuador var overlegen i førsterundekampen mod værtsnationen (værstnationen) og burde have vundet større end 2-0.

  Ecuador overraskede en smule ved at stille i en 4-4-2 i stedet for den normale 4-3-3.

  Jeg havde regnet med: 4-3-3: Dominguez – Preciado, Torres, Hincapie, Estupiñan – Franco, Gruezo, Caicedo – Mena, Estrada, Valencia

  I stedet var det: 4-4-2: Galindez- Preciado, Torres, Hincapie, Estupiñan – Plata, Mendez, Caicedo, Ibarra – Estrada, Valencia

  Hvor det ikke var helt uventet at Galindez startede inde i målet frem for Dominguez (det stod ikke klart hvem, der var førstekeeper), eller at Mendez fik en midtbaneoprydder-start i stedet for skadestvivlsomme Gruezo (Mendez gjorde det i øvrigt vældigt godt), var 4-4-2-valget overraskende, men det må siges at være godt valg med Valencia og Estrada som makkerpar i front. Plata på højrefløj og Ibarra på venstre bidrog også fint.

  Desværre for Ecuador blev tomålsskytte Valencia skadet, men der er håb om at kan være med i anden runde. Gruezo er fortsat tvivlsom.

  Spørgsmålet er om landstræner Alfaro satser på momentum og holder fast i 4-4-2 mod stærke Holland. Det KAN være at han ønsker at styrke midtbanen på bekostning af en offensivmand. Dvs tilbage til 4-3-3. Men lad os se.