18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danskerfokus: Flop til top og danskerDONG – weekenden uge 37, 2022

VM slutrunden i Qatar nærmer sig med hastige skridt. Frem mod den meget omtalte slutrunde sætter vi fokus på danskerne.

Efter hver weekend udvælger vi fem danskere, som på den eller anden måde har udmærket sig i løbet af weekenden. Udover at rangere de fem spillere fra 1 til 5 stjerner (fra flop til top) ud fra weekendens præstation, tager vi også temperaturen på, hvordan de står i forhold til at blive blandt Kasper Hjulmands udvalgte til VM i Qatar.

Endelig runder vi af med danskerDONG, hvor vi hylder en danskerscoring fra weekenden.

Pierre-Emile Højbjerg spillede en rigtig fin kamp mod Leicester i weekenden, men det var ikke nok til denne uges Flop til top. (Credit Image: © Paul Terry/CSM via ZUMA Press Wire / Scanpix)


Fra flop til top

Kasper Schmeichel, Nice

Alt er bestemt ikke en dans på roser for vores danske landsholdskeeper, Kasper Schmeichel. Efter en tvivlsom start på den franske sydkyst, tog Lucien Favre konsekvensen i weekenden og smed Danmarks nummer 1 på bænken. For første gang i Ligue 1-regi og for anden gang i sæsonen, da han også måtte agere bænkevarmer i Nices første kamp i Conference League. Når han ikke spiller, så må han nøjes med en stjerne i flop til top-barometeret.

Kasper Schmeichel var røget på bænken i weekendens kamp for Nice i Ligue 1. Foto: (AP Photo/Darko Vojinovic. / Scanpix)

Det er selvfølgelig ikke positivt for Kasper Schmeichel, at han er blevet overhalet af en ung talentfuld keeper, men omvendt så må det også tænde en gnist i danskeren. Alle der har fulgt med i fodbold i de sidste mange år, har set den store ærgerrighed, som han spiller med, og mon ikke at han kommer stærkere tilbage? Måske det egentlig er meget sundt at blive pustet lidt i nakken forud for VM i Qatar. Noget som Kasper Schmeichel ikke har oplevet i sine mange år i Leicester, hvor han har været vant til at være det ubestridte førstevalg.


Hvor står han i forhold til VM?

Selvfølgelig kommer Kasper Schmeichel med til VM i Qatar. I en årrække har han været blandt de første på holdkortet og han har også udviklet sig til at være et forgangsbillede og en leder. Så selvom, lad os ikke håbe det, at Kasper Schmeichel kommer til at sidde på bænken i resten af efterårssæsonen, så er han stadig selvskrevet i Kasper Hjulmands trup.Mikkel Damsgaard, Brentford – ⭐⭐

Mikkel Damsgaard er langt fra den Mikkel Damsgaard, som røg ind i alle danskernes hjerter ved EM-slutrunden i 2021. Den første halvdel af 2022 blev ødelagt af skader, og nu kæmper Mikkel Damsgaard med at komme tilbage på det tårnhøje niveau, som vi ved at han besidder. Desværre ser vejen ud til at være længere end som så. Det er kun blevet til sporadiske indhop for Brentford i Premier League og i weekenden blev det til 28. minutter i en kamp mod Arsenal, som allerede var afgjort da han kom på banen. Der er ganske få lysglimt, bl.a. en stikning der var tæt på at nå frem og en godt dybdeløb, som egentlig resulterede i en pæn chance til danskeren. Der skal dog mere spilletid til for at få flere stjerner flop til top-listen.

Mikkel Damsgaard var tæt på at score mod Arsenal, men Ramshale stod i vejen. (Foto: Reuters/Andrew Boyers/Scanpix)

Spørgsmålet er om Brentford og Mikkel Damsgaard er et match? Det er selvfølgelig spændende, set med danske briller og nok også et trygt sted at være for Mikkel Damsgaard. Men taktisk kan jeg godt have min tvivl. I mange af sæsonens kampe har Thomas Frank mest hældt til 5-3-2 opstillingen og her er det svært at finde plads til en spillertype som Mikkel Damsgaard. Han fylder for lidt på tremandsmidten, som mere skal være løbestærke typer og umiddelbart kommer han også til kort, hvis han skal spille en af de to forreste pladser. Det er dog en god spiller at kunne sætte på banen, hvis man ændrer formation til f.eks. en 4-3-3. Og mon ikke der er en plan med Mikkel Damsgaard? Alt andet ville være ærgerligt og underligt.


Hvor står han i forhold til VM?

Mikkel Damsgaard er med i den trup, som skal spille de to afgørende kampe i Nations League, og det er et godt skridt på vejen mod en VM-billet. Mikkel Damsgaard har før vist, at han er blandt Kasper Hjulmands foretrukne, så mon ikke den danske landstræner vil gå langt for få Mikkel Damsgaard med til VM i Qatar. Mikkel Damsgaard kommer med til VM, men hans rolle på holdet kunne meget vel blive defineret ud fra, hvor meget spilletid som Mikkel Damsgaard får hos Brentford frem mod slutrunden.Christian Gytkjær, Monza – ⭐⭐⭐

Christian Gytkjær har haft lidt problemer med at spille sig på holdet i Monza efter han, nærmest ene mand, sikrede klubben oprykning til Serie A. I de fire play-off kampe om at rykke op i Serie A stod danskeren for fem scoringer. I weekenden var der dog oprejsning for den danske angriber. Ikke nok med, at han fik 37 minutter på banen, hvilket er mest indtil videre i sæsonen, så stod han også bag kampens enlige scoring mod storklubben Juventus. Godt nok et Juventus-hold, der er i en lille krise, og som var ramt af et rødt kort, men det skal ikke tage noget fra Christian Gytkjærs præstation, som udover at sikre Monza deres første sejr i Serie A, også kan juble over at få tre stjerner i denne udgave af flop til top.

Christian Gytkjær med den forløsende scoring mod Juventus. (Foto: REUTERS/Alberto Lingria / Scanpix)

Efter det flotte indhop mod Juventus må der næsten ligge flere chancer og vente på Christian Gytkjær. Christian Gytkjær viste sig som en snu ræv, som gang på gang gjorde livet surt for Juventus’ ellers stærke forsvar. Lad os håbe, at angriberen med de ni landskampe kan få karrieren på rette køl i Monza og blive ved med at score mål i støvlelandets bedste række.


Hvor står han i forhold til VM?

Christian Gytkjær har et rigtig flot målgennemsnit på landsholdet med fem mål i ni kampe. Den seneste landskamp og det seneste mål for landsholdet ligger dog næsten tre år tilbage, da han var med i 6-0 sejren over Gibraltar i EM-kvalifikation i november 2019. Christian Gytkjær blev senere også efterudtaget til landskampene i oktober 2020, men uden at komme på banen. Christian Gytkjær kan dermed heller ikke forvente at komme på banen i ørkenstaten. Så med mindre at han går helt målamok i Serie A, så må han nok forberede sig på at se VM hjemmefra.Rasmus Højlund, Atalanta – ⭐⭐⭐⭐

Endnu en dansk angriber i Serie A. Rasmus Højlund har gang i noget af en kometkarriere, som på under et år er gået fra reserve i FCK, via østrigske Sturm Graz til at være starter i en klub, som de sidste par sæsoner har været en fast del af toppen i Serie A. For anden gang i de sidste tre kampe i Serie A var den unge danske angriber blevet foretrukket i startopstillingen hos Atalanta på bekostning af bl.a. Luis Muriel. Og danskeren kvitterede med en rigtig fin assist til Giorgio Scarvini. Det er ganske imponerende den måde, som den unge dansker er trådt ind i en klub som Atalanta. Helt ubekymret er han gået ind og har bidraget med nu et mål, en assist fordelt på fire halvleges spilletid. Det berettiger ham til fire stjerner i ugens flop til top.

Jubel i Atalanta efter 1-0 scoringen mod Roma. Rasmus Højlund med assists (nr. 17). Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/Scanpix

Rasmus Højlund står foran sin første landsholdsudtagelse, da han er en del af den trup, som Kasper Hjulmand har udtaget til de kommende to Nations League kampe. Og der er gode muligheder for spilletid i de kommende landskamp, ellers ville Kasper Hjulmand heller ikke tage ham med. Afbuddet fra Andreas Cornelius gør absolut ikke mulighederne mindre, så mon ikke vi får en debutant at se, enten mod Kroatien på udebane eller hjemme i Parken mod Frankrig.


Hvor står han i forhold til VM?

Når Rasmus Højlund er med i den aktuelle landsholdstrup, så er der bestemt også mulighed for at blive en del af de udvalgte til VM i Qatar. Rasmus Højlund ligger lige nu på vippen, men hvis han fortsætter de gode takter i Atalanta, og scorer mål med samme frekvens som i Sturm Graz, så kan Kasper Hjulmand ikke undgå at kigge bort fra ham, når vi nærmer os november og VM-truppen skal udtages.Alexander Bah, Benfica – ⭐⭐⭐⭐⭐

Alexander Bah har gang i en virkelig imponerende sæson i den portugisiske storklub Benfica. Først var han med til at slå Juventus i Champions League, og i weekenden var han igen foretrukket på højreback, hvor han udover at bidrage til et clean-sheet, også var involveret i målet til 2-0 i starten af anden halvleg, da han med et fladt indlæg serverede bolden på et sølvfad for farlige Goncalo Ramos. Benfica vandt 5-0 og Alexander Bah fik lov til at hvile benene efter 81. minutter, da han blev udskiftet. For den imponerende præstation på højreback og ikke mindst ovenpå triumfen i Torino mod Juventus i midtugen ryger denne uges fem stjerner i flop til top i retning af Alexander Bah.

Alexander Bah (nr. 6) jubler med holdkammeraterne efter en scoring mod Juventus i midtugens. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP/Scanpix)

Det var nok de færreste der havde spået, at Alexander Bah ville præstere på så højt niveau fra dag et i Benfica. I sidste sæson sad brasilianske Gilberto solidt på højrebacken, men som tingene er lige nu, ser det ud til at danskeren har overhalet brasilianeren.


Hvor står han i forhold til VM?

Hvis Alexander Bah kan fortsætte de fornemme takter i Benfica i både den portugisiske liga og Champions League, så skal han selvfølgelig med til VM i Qatar. Konkurrencen på højreback er dog vild på landsholdet, hvor både Rasmus Nissen Kristensen (Leeds), Daniel Wass (Brøndby), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor) og Joakim Mæhle (Atalanta) byder sig til. Chancerne for Alexander Bah ser dog gode ud, da særligt de to sidstnævnte også byder sig til som venstreback, og Daniel Wass også kan dække pladser på midtbanen. Vurderingen er, at der bliver plads til Alexander Bah.DanskerDONG

En høj og lang clearing fra AZ Alkmaars forsvar endte med at blive en forrygende assist til ugens danskerDONG. Bolden røg ned for fødderne af Jens Odgaard, som med et suverænt førstetouch og en endnu mere suveræn afslutning lagde den ind i det korte hjørne med venstrebenet. Scoringen var til 2-1 mod mægtige Ajax, som ellers har gjort en god figur i Champions League i denne sæson.

Jens Odgaard kan dermed både glæde sig over at være blevet matchvinder og glæde sig over ugens DanskerDONG hos SpilXperten.

Skriv et svar