18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danskerfokus: Flop til top og danskerDONG – weekenden uge 35, 2022

VM slutrunden i Qatar nærmer sig med hastige skridt. Frem mod den meget omtalte slutrunde sætter vi fokus på danskerne.

Efter hver weekend udvælger vi fem danskere, som på den eller anden måde har udmærket sig i løbet af weekenden. Udover at rangere de fem spillere fra 1 til 5 stjerner (fra flop til top) ud fra weekendens præstation, tager vi også temperaturen på, hvordan de står i forhold til at blive blandt Kasper Hjulmands udvalgte til VM i Qatar.

Endelig runder vi af med danskerDONG, hvor vi hylder en danskerscoring fra weekenden.

Kasper Schmeichel har ikke fået den ønskede start på karrieren i det sydfranske. Foto: Bildbyrån


Fra flop til top

Andreas Christensen, FC Barcelona

Denne uges ene stjerne og flop går til Andreas Christensen. Efter at have startet inde i størstedelen af pre-season, ser det ud til, at den rolige dansker er henvist til bænken. Ikke nok med det, så ligner det også, at han er røget helt ned som fjerdevalg i Xavis forsvarshieraki. Efter egentlig at have gjort det godt i kampen mod Real Sociedad, så sad Andreas Christensen ude med sygdom i forrige weekend i en kamp, hvor FC Barcelona virkelig leverede godt. Og samme mønster fortsatte i weekenden, hvor Barcelona igen spillede til nul og var i fuld kontrol.

Sidste gang ‘AC’ var i aktion for Barcelona var i udekampen mod Real Sociedad. Foto: Bildbyrån

Derudover er Jules Kounde også blevet spilleberettiget i mellemtiden. Franskmanden, der er kommet til fra Sevilla, er dog startet på højreback i de sidste to kampe, hvor det er Eric Garcia og Ronald Araujo, der er startet i midterforsvaret. Det må være bekymrende for ‘AC’, at der blev peget på Sergi Roberto og ikke ham, da Eric Garcia gik ud i weekendens kamp mod Sevilla. Det satte gang i en rotation, som kunne være undgået, hvis AC var kommet ind i stedet. I stedet må ‘AC’ tilbage på træningsbanen og arbejde hårdt for igen at overbevise Xavi om, at han er den rigtige at spille med. Heldigvis for Andreas Christensen, så er sæsonen lang og Barcelona har et hav af kampe, så mon ikke hans chance nok skal komme.


Hvor står han i forhold til VM?

Andreas Christensen har en stor stjerne hos Kasper Hjulmand, så selvom spilletiden er begrænset i Barcelona lige pt., så bør AC ikke bekymre sig om VM. AC har en alsidighed som de færreste forsvarsspillere, og det kommer ham til gode. Hvis han slipper for skader i løbet af efteråret, så er vurderingen, at han er selvskrevet i truppen.Kasper Schmeichel, Nice – ⭐⭐

Næste spiller på listen er også en etableret landsholdsprofil. Vores alle sammens landsholdskeeper Kasper Schmeichel havde brug for noget nyt i karrieren, og her faldt valget på Nice i den franske Ligue 1. Starten i den franske klub har dog langt fra været som håbet for Kasper Schmeichel. I de fem ligakampe har Kasper Schmeichel endnu ikke holdt buret rent, og kun en gang har Nice vundet. Dermed ligger klubben helt nede på en 16. plads, hvilket må være langt fra det, som Kasper Schmeichel drømte om.

Kasper Schmeichel gemmer sig væk bag sine handsker efter et indkasseret mål. Foto: Bildbyrån

Skal man være lidt hård ved den danske landsholdskeeper, så ser han ikke ud til at være i topform for tiden. På fire af de fem seneste mål, som Nice har indkasseret, kan Kasper Schmeichel ikke sige sig helt fri fra at kunne have gjort det bedre. I weekenden så det heller ikke for godt ud, da danskeren kom skævt ud til et indlæg, som resulterede i en scoring til Monaco og dermed et 1-0 nederlag til Nice.


Hvor står han i forhold til VM?

Ligesom med AC, så bør Kasper Schmeichel ikke bekymre sig om VM. Han er Danmarks ubestridte førstevalg mellem stængerne. Og så er Kasper Schmeichel også en vigtig leder, både på banen og i omklædningsrummet. Og når han tager landsholdsdragten på, så er han garant for en 100 % indsats. Han er Danmarks nummer 1, og han kommer uden tvivl med.Frederik Rønnow, Union Berlin – ⭐⭐⭐

En anden dansk keeper, som længe har ligget og flirtet med flop, ser ud til at være på vej mod top. Frederik Rønnow ser endelig ud til at have grebet chancen i Bundesligaen. Efter flere sæsoner, hvor den tidligere Brøndby-keeper har stået i skyggen af en anden, har han nu fået chancen for Union Berlin, som virkelig præsterer godt i Bundesligaen i øjeblikket. Og weekenden var ingen undtagelse. Union Berlin havde besøg af mægtige Bayern München, og her spillede Frederik Rønnow en stor rolle i, at hovedstadsklubben kunne glæde sig over det ene point mod de tyske mestre. Det ses også på følgende tweet fra overtiden af kampen.

Frederik Rønnow havde fire store redninger på afslutninger inden for straffesparksfeltet og var en sikker sidste skanse. Den gode præstation mod Bayern München i weekenden har også kastet en plads på Kickers rundens hold af sig. I fem Bundesliga-kampe i sæsonen har danskeren indkasseret fire mål på trods af, at modstanderne bl.a. har heddet RB Leipzig og Bayern München. Hvis Frederik Rønnow kan bevare det fine niveau, så er der gode muligheder for, at han kan kravle op af Flop til top-listen i løbet af månederne frem mod VM.


Hvor står han i forhold til VM?

Der er ingen tvivl om, at Kasper Schmeichel er førstevalget mellem stængerne. Længe har der dog været spørgsmålstegn ved anden- og tredjevalg på positionen, men med Frederik Rønnow opadgående formkurve, så ligner han et rigtig godt bud på et andetvalg. Frederik Rønnow var været med omkring landsholdet længe og kender mekanismerne omkring det.Martin Braithwaite, Espanyol – ⭐⭐⭐⭐

Martin Braithwaite og Barcelona lignede længe ‘the never ending story’, men til allersidst kom Martin Braithwaite til fornuft og skiftede klub. Men faktisk er Barcelona stadig hjemsted for den danske landsholdsspiller. Han er nemlig skiftet til lokalrivalerne hos Espanyol. Og sikke en start han fik der! Ikke nok med at han startede inde og spillede alle 90 minutter, så blev han også matchvinder med en scoring i det 83. minut. Og så endda på en svær udebane som San Mamés. Ganske imponerende med tanke på, at Braithwaite ikke har spillet, siden han fik minutter for Danmark ved Nations League kampene i juni.

Martin Braithwaite fik en drømmestart på karrieren i Espanyol. Foto: Bildbyrån

Martin Braithwaite modtog bolden midt på Bilbaos banehalvdel, efter at bolden var blevet brudt. Efter et halvskidt første touch, når to forsvarsspillere tilbage, men den tidligere Esbjerg-spiller glider gennem de to forsvarspillere. Med stor sikkerhed sparker Braithwaite bolden ind i det korte hjørne, hvor keeperen kommer fra, og jublen kunne bryde løs. Det må være en stor forløsning for både Espanyol, som fik deres første sejr i sæsonen, og ikke mindst Braithwaite selv, som ser ud til at have fået karrieren på rette køl igen.


Hvor står han i forhold til VM?

Hvis Martin Braithwaite var blevet i Barcelona, så ville det langt fra være sikkert, at han ville være en del af den danske VM-trup. Men med skiftet, så ligner Martin Braithwaite nu en seriøs bejler til en plads, ikke bare i truppen, men også i startopstillingen, hvis han fortsætter de samme takter som debutten i Espanyol.Christian Eriksen, Manchester United – ⭐⭐⭐⭐⭐

Kong Christian af Danmark ser også ud til at blive Kong Christian of Manchester. Christian Eriksens helt store gennembrud i Manchester United kom i weekenden, da han sammen med sine holdkammerater slog Arsenal, som ellers havde gjort rent bord indtil videre. Godt nok stjal Marcus Rashford meget af rampelyset med to mål og en assist, men hjernen og manden bag alt var altså Christian Eriksen. Fra en lidt mere dybdeliggende position, end man er vant til at se ham, kunne han diktere Manchester Uniteds spil, og det gjorde han med stor overbevisning. Og så viste Christian Eriksen også sit eminente blik for spillet, da han spillede Rashford fri ved 3-1 målet.

Christian Eriksen var involveret i alle tre mål mod Arsenal. Foto: Bildbyrån

Ikke nok med at Christian Eriksen var manden bag mange af Manchester Uniteds offensive aktioner, så spillede han også en stor rolle defensivt mod Arsenals stærke tekniske spillere. Christian Eriksen vandt 86 % af hans dueller, hvilket er en klar forbedring i forhold til hans tidligere kampe for Manchester United. Christian Eriksens flotte præstation er også blevet bemærket i de engelske medier, hvor både Daily Mail og Sky Sports har kåret danskeren som Man of the Match. Udover kåringen i de engelske medier, så kan Christian Eriksen også glæde sig over at få fem stjerner i den første udgave af SpilXpertens Flop til top.


Hvor står han i forhold til VM?

Det kan gøres meget kort. Christian Eriksen er, sammen med en håndfuld andre, fuldstændig selvskrevet i den danske VM-trup. Og med weekendens pragtpræstation mod Arsenal, så er der god grund til at drømme stort, hvis man sidder derhjemme med den danske klaphat.DanskerDONG

City Ground i Nottingham kl. 16:08 lokal tid og 17:08 dansk tid.

Efter en miserabel første halvleg, hvor intet hang sammen for Bournemouth i oprykkeropgøret mod Nottingham, dukkede Philip Billing pludselig op. Efter en erobring midt på Bournemouths banehalvdel modtager Philip Billing bolden med 30-35 meter ind til mål. Et godt første touch med venstrebenet og kanonen er ladt. Få millisekunder efter rammer bolden nettet og suser endda ud af nettet igen. Det vidner lidt om den kraft, som Philip Billing formåede at få på sparket. En chanceløs keeper spræller forgæves på stregen og ligger som en mand, der har overgivet sig. Philip Billing jubler over en af karrierens flotteste mål. Målet var et dommedaghug af dimensioner og startskuddet på et flot comeback for Bournemouth, som endte med at vinde kampen med 3-2.

Philip Billing (nr. 29) har netop sendt bolden afsted mod Nottingham Forests mål. Foto: Bildbyrån

Skriv et svar