18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danskerfokus: Flop til top i landsholdslejren – weekenden uge 38, 2022

VM slutrunden i Qatar nærmer sig med hastige skridt. Frem mod den meget omtalte slutrunde sætter vi fokus på de danske landsholdsspillere.

Denne uges Flop til top er en anelse anderledes, da der som bekendt har været landskampe over weekenden. Derfor kigger vi tilbage på Danmarks to kampe i Nations League og uddeler stjerner til fem af spillerne.

Den danske startellever i søndagens kamp mod Frankrig. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)


Fra flop til top

Daniel Wass, Brøndby

Daniel Wass er som bekendt vendt hjem til Brøndby efter mange år i udlandet. Og så siger det sig selv, at tempoet ikke er så højt som det eksempelvis er i La Liga, hvor Daniel Wass har gjort sig i størstedelen af sin karriere. Derudover så er Daniel Wass begyndt at spille på midtbanen for Brøndby, mens han på landsholdet primært bruges som back. Eller det vil sige blev brugt som back. Daniel Wass startede denne landsholdssamling som førstevalg på højrebacken med startpladsen i Kroatien, men en anonym indsats der og en Rasmus Nissen Kristensen, der kommer mere noget mere ærgerrighed, så ser det ud som om at Daniel Wass har tabt pladsen.

Daniel Wass ligner den helt store taber efter denne landsholdssamling. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Udover Rasmus Nissen Kristensen, så ligger Alexander Bah også og presser Brøndby-spilleren. Og da Rasmus Nissen Kristensen var kørt træt i slutningen af kampen mod Frankrig, så blev der peget på Bah og ikke på Wass. Både Nissen Kristensen og Alexander Bah er vant til at spille i et højere tempo fra klubholdet og det ser ud til at komme dem tilgode nu. Daniel Wass ligner den helt store taber efter denne landsholdssamling.


Hvor står han i forhold til VM?

Heldigvis for Daniel Wass, så har han været en fast del af landsholdet under Kasper Hjulmand. Og så hjælper det også, at han kan dække pladserne på midtbanen, hvilket giver mere fleksibilitet. Daniel Wass skal nok komme med til VM, men spørgsmålet er om han får spilletid i Qatar? Jeg kan godt have min tvivl.Simon Kjær, AC Milan – ⭐⭐

Den danske anfører var tilbage på holdet efter at have siddet ude i et lille år med skade. Han fik chancen fra start i torsdagens kamp mod Kroatien og blev taget ud efter 71 minutter. I kampen mod Frankrig søndag aften fik Simon Kjær de sidste 20 minutter. Kasper Hjulmand har udtalt, at han skal bygges stille og roligt op, men det må alligevel være en anelse bekymrende for anføreren, at Joachim Andersen og AC spillede en så god kamp imod Frankrig.

Simon Kjær var tilbage i startopstillingen mod Kroatien. Mod Frankrig fik han de sidste 20 minutter. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Simon Kjær er en vigtig leder i truppen, men hvis Danmark skal spille med en firebackkæde, så ligner Simon Kjær ikke det oplagte valg lige nu. I trebackkæden har han en større betydning, da han ligger i midten og binder det hele sammen.


Hvor står han i forhold til VM?

Selvfølgelig kommer Simon Kjær med til VM. Ingen tvivl om det. Det bliver spændende at følge de næste par måneder i Milan i forhold til, hvor meget kamptræning han får. Vi har brug for at Simon Kjær er i kampform, og er han ikke det, så ligner Joachim Andersen og AC gode bedre bud på en startplads til åbningskampen mod Tunesien.Kasper Dolberg, Sevilla – ⭐⭐⭐

Det har ikke været nogen god start for Kasper Dolberg i Sevilla. Men på landsholdet er han en helt anden spiller. Godt nok fik han ikke minutter i kampen mod Kroatien, men han kvitterede med et mål, da han fik chancen fra start mod Frankrig. Kasper Dolberg har et højt teknisk niveau, og ligner også Kasper Hjulmands foretrukne angriber, hvis han altså er klar.

Kasper Dolberg med en lang tå og 1-0 til Danmark mod Frankrig. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Kasper Dolberg spillede en rigtig fin kamp mod Frankrig, hvilket er nok til tre stjerner i denne udgave af flop til top.


Hvor står han i forhold til VM?

Kasper Dolberg ligner også et sikkert navn i VM-truppen, hvis han kan holde sig skadesfri. Kasper Hjulmand har stor tro på den blonde angriber, som også har haft et godt målgennemsnit for landsholdet under Kasper Hjulmand. Kasper Dolberg kan godt pakke kufferten til Qatar, og ligner pt. også det bedste bud på den foretrukne 9’er.Joachim Andersen – ⭐⭐⭐⭐

Joachim Andersen har gang i en imponerende sæson i Crystal Palace, hvor han uge efter uge piller pynten af de største stjerner i Premier League. Nu er han også ved at udvikle sig til en stjerne på det danske landshold. Det store gennembrud kom i de fire kampe i juni i Nations League, men Joachim Andersen bliver ved med at tage store skridt. I søndagens kamp mod Frankrig pakkede han Olivier Giroud fuldstændig sammen, og havde også flere gode aktioner mod Mbappé.

Joachim Andersen har spillet fuldtid i begge kampe. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Joachim Andersen og AC supplerer hinanden godt i forsvaret. Joachim Andersen er den duelstærke og AC er den rolige og kloge.


Hvor står han i forhold til VM?

Joachim Andersen ligner også et sikkert navn i Kasper Hjulmands trup. Hvis Danmark skal spille med to midterforsvar, så ligner det en duel mellem Simon Kjær og Joachim Andersen i forhold til at blive AC’s makker.Christian Eriksen, Manchester United – ⭐⭐⭐⭐⭐

Danmarks største stjerne viste sig fra sin bedste side, særligt i kampen mod Frankrig. Christian Eriksen ejede midtbanen og grev gæk med de unge franskmænd, som havde utrolig svært ved at lukke ned for Christian Eriksens eminente blik for spillet. Involveret i begge mål mod Frankrig med henholdsvis tredje- og fjerde sidste fod på bolden. Og nå ja, så scorede han også et pragtmål mod Kroatien i en kamp, hvor den danske 10’er dog havde det sværere.

Christian Eriksen var i glimrende spilhumør i søndagens kamp mod Frankrig. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer


Hvor står han i forhold til VM?

Selvfølgelig kommer Christian Eriksen også med. Og selvfølgelig kommer han til at starte inde. Christian Eriksen er vitalt for det danske spil. Han har også udviklet sig til at gå forrest og er en del af anførergruppen.


Skriv et svar