18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Danmark – Skotland: Odds og optakt den 1. september 2021

Foto: Bildbyrån

Danmark tager mod Skotland i Parken onsdag aften i VM-kvalifikationens 4. runde. De rød-hvide fik en forrygende begyndelse på kvalifikationen tilbage i marts, hvor de hentede 3 sejre i lige så mange kampe med en samlet score på 14:0. Skotternes score var knap så voldsom – de lavede halvt så mange mål og lukkede tre ind – men de er stadig ubesejrede efter en sejr og to uafgjorte. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Skotland. Der er kampstart onsdag d. 1. september 2021 kl. 20:45. Se kampen på Kanal 5 eller på Discovery+. 

GÅ TIL


Danmark – Skotland: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Ovidiu Hategan, Rumænien
Stadion: Parken, København
Vejret: 19° og svag vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 25. november 2021 10:13.


Optakt til Danmark – Skotland: Skader, karantæner og startopstillinger

Det var en helt forrygende åbning på VM-kvalifikationen, det danske landshold sikrede sig tilbage i marts. Tre kampe gav tre sejre og en samlet score på 14:0. At et reservespækket dansk hold besejrede ur-ynkelige Moldova med knusende 8:0 var jo én ting. Men at tage til Israel og vinde 2:0 og ydermere at rejse til Østrig og besejre de vel nok største konkurrenter til gruppesejren, Østrig, med hele 4:0, var meget imponerende. 

Og senere på sommeren beviste de rød-hvide drenge så, at det ikke bare var held og stolpe-ind, for siden nåede de jo helt til semifinalen ved europamesterskaberne. Nu skal de så tilbage i kvalifikations-rutinen, og det begynder onsdag aften med et opgør i Parken mod Skotland. De to hold har mødt hinanden i seks testkampe i perioden fra 1996 til 2016, og de første fire gav danske sejre, og det endda helt uden at skotterne fik scoret, men i de seneste to møder – 2011 og 2016 – er det blevet til skotsk sejr begge gange. Så Danmark skal være på mærkerne, hvis det skal blive til endnu en sejr i VM-kvalifikationen. 

Lige præcis VM-kvalifikation er ikke nogen skotsk specialitet. De var senest med ved et VM tilbage i 1998 i Frankrig, og sommerens EM-slutrunde var deres første slutrunde overhovedet siden 1998. Så de er ikke helt vante ved at sikre sig kvalifikation til de store slutrunder. De fik da heller ikke et enormt pointudbytte ud af de tre kampe ved EM, for de tabte til Tjekkiet og Kroatien men hentede en trods alt ærefuld 0:0-kamp mod de senere finalister fra England. Da skotterne indledte VM-kvalen i marts, spillede de uafgjort mod både Israel og Østrig, og så slog de Færøerne med 4:0. Det rækker altså indtil videre til 2. pladsen i puljen, hvor de aktuelt er hele syv point efter Danmark. 

Danmark:

 • Jannik Vestergaard (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
 • Nicolai Boilesen (Forsvar/Back, Reserve) – Skadet
 • Rasmus Falk (Midtbane, Reserve) – Skadet
 • Philip Billing (Midtbane, Reserve) – Skadet
 • Martin Braithwaite (Angreb, Fast) – Skadet
 • Kasper Dolberg (Angreb, Fast) – Skadet
 • Andreas Cornelius (Angreb, Reserve) – Skadet

Skotland:

 • Nathan Patterson (Forsvar, Reserve) – Skadet
 • Greg Taylor (Back, Reserve) – Skadet
 • John McGinn (Midtbane, Fast) . Skadet
 • Stuart Armstrong (Midtbane, Fast) – Skadet
 • James Forrest (Midtbane, Reserve) – Skadet

Danmark forventet startopstilling:  Schmeichel; Christensen, Kjær, Andersen; Mæhle, Delaney, Højbjerg, Wass; Damsgaard, Wind, Poulsen.

Skotland forventet startopstilling:  Marshall; McKenna, Hanley, Tierney; O’Donnell, McGregor, Gilmour, turnbull, Robertson; Adams, Dykes.


Odds på Danmark – Skotland

Danmark er ganske klare favoritter ifølge bookmakernes odds. 

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Bookmaker1X2
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 25. november 2021 10:13.

Odds-forslag: 1932, 1996 og 2021 – det er tid for endnu en dansk “stor”-sejr

Danmark og Skotland spiller traditionelt ganske tætte opgør. To gange er det blevet til dansk sejr med to mål – 1. gang i 1932 og 2. gang i 1996 – men de øvrige fem danske sejre har alle været med præcis ét mål. I alt har de to nationer mødt hinanden på A-landsholdsniveau 17 gange, og det er endnu aldrig endt uafgjort. 

Danmark må til opgøret undvære både Kasper Dolberg, Martin Braithwaite og Andreas Cornelius, så det giver formentlig plads til Mikkel Damsgaard og Jonas Wind i startopstillingen. Og Andreas Skov Olsen lurer på bænken. Der er masser af spændende muligheder i den danske offensiv, og hvis spillet kommer til at flyde som i marts eller som til sommerens EM-slutrunde, bør det være rigeligt til at banke skotterne. 

Du ved, hvad du får med skotsk modstand. Kilt, haggis og sækkepiber blandet med fight hele vejen frem til slutfløjtet. Det er ærligt og med åben pande. Anbefalingen tror dog, at skotterne løber ind i et dask på pandebrasken i opgøret, hvor Danmark har flere spændende strenge at spille på.

Kanterne med Mæhle og Wass – eller måske Stryger Larsen – kan deltage offensivt og hjælpe Poulsen og Damsgaard med at true bredt. Centralt er Delaney og Højbjerg en bomstærk og arbejdsom duo, som nok skal dække af for defensivens Obelix-stærke trekløver. Anbefalingen blafrer lidt ekstra med Dannebrog og går efter sejr til Danmark med mindst to mål.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
2,35
Danmark vinder med mindst 2 overskydende mål
Gå til Bet365 *


Danmark – Skotland: Statistik, topscorer og H2H

 • Danmark topper VM-kvalifikationens gruppe F med 9 point efter de første 3 kampe. 

 • Den danske statistik siger 3-0-0 og scoren imponerende 14:0.

 • Gæsterne fra Skotland er netop nu på gruppens 2. plads med 5 point efter deres første 3 kampe. 

 • Skotlands tal er 1-2-0 og målforskellen 7:3.

 • Kasper Dolberg, Andreas Skov Olsen og Mikkel Damsgaard scorede hver 2 mål i de 3 VM-kvalifikationskampe tilbage i marts. Dermed deler de æren som Danmarks topscorere.

 • Hos Skotland har topscorer John McGinn meldt fra til dette opgør, så de må klare sig uden ham, der ellers har nettet 3 gange i de 3 foreløbige kampe. 


Expected Goals: Danmark vs. Skotland – de seneste tre kampe

DanmarkResultatxGSkotlandResultatxG
England – Danmark(2-1)3,65 – 0,44Kroatien – Skotland(3-1)1,11 – 0,92 
Tjekkiet – Danmark(1-2)1,85 – 1,44England – Skotland(0-0)  1,02 – 1,71
Wales – Danmark(0-4)1,06 – 2,76 Skotland – Tjekkiet  (0-2)2,22 – 0,91
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar