18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Danmark – Moldova: Odds og optakt d. 28. marts 2021

Danmark – Moldova i EM-kvalifikationen en formentlig fugtig aften lidt uden for Herning på MCH Arena. Hvad siger du til sådan en menu søndag aften? Ja, det lyder nemlig spændende, for det danske hold kom fint fra start i kvalifikationen med sejr over Israel, og nu skal de følge op med yderligere 3 point. Det ser overkommeligt ud på forhånd, men fodbold er jo et uforudsigeligt spil. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Moldova. Der er kampstart søndag d. 28. marts 2021 kl. 18:00. Du kan se med på Kanal 5 eller på Dplay.

Odds på Danmark – Moldova

Bookmakerne anser Danmark for at være gigantiske favoritter i denne kamp.

Danmark – Moldova: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Aliyar Aghayev, Aserbajdsjan
Stadion: MCH Arena, Herning
Vejret: 6° og let til frisk vind

Optakt til Danmark – Moldova: Skader, karantæner og startopstillinger

Det var en fornem dansk begyndelse på VM-kvalifikationen, da det i torsdags blev 2-0-sejr på udebane mod Israel. Martin Braithwaite viste god form og viste også, at han virkelig profiterer af tiden i Barcelona og udvikler sig som spiller. Udvikler sig gør FC Københavns Jonas Wind også i de her år, og den unge mand scorede for 3. gang i de seneste 4 landskampe. Og det siger noget om bredden i den danske trup, at det formentlig så er Kasper Dolberg, der sætter sig på pladsen i front på MCH Arena søndag aften.

Der er forventning om, at træner Kasper Hjulmand vil rotere en del – forventningen stammer fra, at det har han sagt – i den danske opstilling. Det giver muligheder for hele truppen, og det giver træneren mulighed for at spare et par spillere til opgøret på tirsdag ude mod Østrig. Dét opgør er på forhånd udset som det mest udfordrende for danskerne i denne gruppe, så dér gælder det for alvor om at være på sit ypperste. Dér var Danmark vel ikke helt mod Israel, men mindre kunne sagtens gøre det, og det kan det formentlig også mod Moldova. Men det bliver næppe en blid omgang hygge, for der er mange i den danske trup, der gerne vil vise sig frem og spille sig endnu tættere på en plads i træner Kasper Hjulmands idealopstilling.

Moldova vinder ikke mange fodboldkampe. På FIFAs verdensrangliste er de det 4. ringest placerede europæiske mandskab. Under sig har de Liechtenstein, Gibraltar og San Marino. De har vundet 3 af deres seneste 40 landskampe, og det var i møder med Andorra og 2x San Marino. De gør ikke meget væsen af sig i kvalifikationerne til slutrunder, og seneste VM-kvalifikation bød på 2 uafgjorte og 8 nederlag i en trods alt ikke skræmmende gruppe med Serbien, Irland, Wales, Østrig og Georgien. De har formentlig tanket selvtillid fra torsdagens 1-1 med Færøerne, som er placeret 70 pladser over Moldova på verdensranglisten, men Færøerne er samtidig et mandskab, Danmark slog 4-0 i en træningskamp i efteråret 2020. Det her ligner en meget, meget vanskelig opgave for Moldova.

På tirsdag bliver modstanden for Danmark af en anden kaliber, for der skal træner Kasper Hjulmand og hans hold møde Østrig på udebane. Danmark indtager en 12. plads på FIFAs verdensrangliste, og dér er Østrig aktuelt nummer 23. Det er altså et møde mellem denne kvalifikationsgruppes 2 højest rangerede mandskaber. Moldova rejser hjem i egen hule, hvor de også tirsdag er værter for en duel med Israel. Det er listens nummer 177 mod nummer 87.

Danmark:

Moldova:

Danmark forventet startopstilling: Schmeichel; Dalsgaard, Kjær, Christensen, Stryger Larsen; Nørgaard, Jønsson; Poulsen, Wind, Braithwaite; Dolberg.

Moldova forventet startopstilling: Namasco; Posmac, Epureanu, Armas; Jardan, Carp, Ionita, Rata, Reabciuk; Nicolaescu, Damascan.

Odds-forslag: Svært at se Moldova byde ind med andet end desperat forsvarskamp

Det er ikke helt foreneligt med den danske folkesjæl, og det var absolut ikke et af de ord, der lå forrest i munden på mange af kommentatorerne, da de skulle beskrive Kasper Hjulmand, da han blev Danmarks nye landstræner. Den pragmatiske nordmand, Åge Hareide, skaffede resultater, og frygten var, at fodboldromantikeren Kasper Hjulmand nu ville underholde frem for at vinde. Det er gået stik modsat. Danmarks fodboldlandshold anno 2021 besidder mægtig stor kynisme. Holdet er effektivt, griber chancer, når de byder sig og forsvarer sig effektivt, dygtigt og med stort hjerte. Det er – hold nu fast – et rigtig godt landshold, Danmark kan mønstre netop nu.

Kasper Hjulmand debuterede på bænken tilbage i september med et nederlag til Belgien og fulgte op 3 dage senere med 0-0 mod England. Siden er det blevet til 6 sejre i 7 kampe – det blev til endnu et nederlag mod Belgien – og forsvaret har, hvis vi sier Belgien-kampen fra – blot lukket ét mål ind i de 6 sejre. Eneste modstander på niveau med Moldova har været Færøerne, som blev banket 4-0. Netop Færøerne spillede 1-1 med Moldova i torsdags. Den store rotation på det danske hold til dette opgør risikerer selvfølgelig at betyde et fald i de indbyrdes relationer, men for det første bør det ikke svække Danmark afgørende i en kamp mod et hold i så ringe forfatning, og for det andet kan det endda føre til en stigning i motivation for spillere fra andet geled, at de her får chancen på hjemmebane for at vise sig frem og måske spille sig til en plads i det langt mere attraktive opgør ude mod Østrig på tirsdag.

Forventningen her er, at Danmark henter en komfortabel sejr. Moldova har scoret 4 mål i deres seneste 17 landskampe. Danmark har i samme antal kampe scoret 40 mål. Det bedste kampforløb vil være med danske scoringer allerede tidligt i kampen, så der kan sættes ind ved pausetid med yderligere rotation i form af udskiftninger. Alle skal holdes i kog, og pointene skal sikres. Det bliver de også. Anbefalingen er, at Danmark vinder med mindst 3 overskydende mål.

SpilXperten.com anbefaler: (0-2) 1-tallet til odds 1,60 – SPIL HER >>

Danmark – Moldova: Statistik, topscorer og H2H

  • Danmark indledte VM-kvalifikationen med 2-0-sejr ude mod Israel.

  • I efterårets Nations League niveau A slap Danmark fornemt af sted med 2. pladsen i en vanskelig gruppe med Belgien, England og Island. Statistikken var 3-1-2 og scoren 8:7.

  • Moldova åbnede også VM-kvalifikationen med at komme på måltavlen, da de spillede 1-1 mod Færøerne.

  • Nations League for Moldova foregik i efteråret på niveau C, men de endte sidste i deres pulje med Slovenien, Grækenland og Kosovo. Deres tal var 0-1-5 og 1:11.

  • Christian Eriksen scorede 3 mål for Danmark i de 6 Nations League-kampe, og med 36 mål i foreløbig 104 landskampe er han med stor afstand den flittigst scorende i den nuværende trup.

  • Den enlige målscorer for moldoverne i Nations League var den 22-årige Ion Nicolaescu, og det var sandelig også ham, der scorede, da Moldova åbnede VM-kvalifikationen med 1-1 mod Færøerne.

  • Danmark og Moldova har ikke tidligere mødt hinanden i landskampe på A-niveau. Dog var Kasper Schmeichel i målet, da U19-landsholdet spillede EM-kvalifikationskamp i et udvidet playoff mod Moldova i 2005. Det endte 1-1 i en kamp, der blev afviklet i England.

Expected Goals: Danmark vs. Moldova – de seneste tre kampe

DanmarkResultatxGMoldovaResultatxG
Israel – Danmark(0-2)0,89 – 1,56Moldova – Færøerne(1-1)0,74 – 1,12
Belgien – Danmark(4-2)0,99 – 1,08Kosovo – Moldova(1-0)0,73 – 0,73
Danmark – Island(2-1)2,58 – 0,55Moldova – Grækenland(0-2)0,33 – 1,09
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com

Skriv et svar