18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Færøerne: Odds og optakt den 12. november 2021

Foto: Bildbyrån

Vi skal have afsluttet VM-kvalifikationsgruppen med de sidste to runder. Danmark åbner fredag med en duel i Parken mod Færøerne. Det omvendte møde var faktisk en af de kampe, hvor Danmark har været tættest på at miste point i gruppen, så mon ikke der er fuld koncentration fra start hos det noget skadesramte danske mandskab? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Færøerne. Der er kampstart fredag d. 12. november 2021 kl. 20:45. Se kampen på Kanal 5 eller på Discovery+. 

GÅ TIL


Danmark – Færøerne: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Radu Petrescu, Rumænien
Stadion: Parken, København, Danmark
Vejret: 10° og let til frisk vind

Optakt til Danmark – Færøerne: Skader, karantæner og startopstillinger

Otte kampe i VM-kvalifikationen har givet otte sejre. Danmark har scoret 27 mål og lukket lige præcis 0 (nul!) mål ind. Ud over fredagens kamp mod Færøerne mangler en dyst på udebane mod Skotland. Vinder Skotland fredag på udebane mod Moldova, sikrer de sig gruppens andenplads, og da Danmark allerede i sidste måned sikrede sig gruppesejren, kan det blive en ren paradekamp i Skotland mandag aften. Men først gælder det altså mødet med Færøerne, der kæmpede bravt i det omvendte opgør og først fem minutter før slutfløjt indkasserede kampens enlige mål. 

Danmark er uden midtbanekaptajn Højbjerg, ligesom både Joachim Andersen fra forsvaret, Mathias Jensen, Robert Skov og Mikkel Damsgaard er ude til kampen, og det er også de to offensive kort Dolberg og Braithwaite. De rødhvide er dog trods Andersens fravær som sædvanligt stærkt besat i defensiven, hvor anfører Kjær formentlig får selskab af Andreas Christensen og Jannik Vestergaard i en 3-4-3-formation. Christian Nørgaard virker som den oplagte afløser for Højbjerg på midten, hvor ellers også Jens Jönsson byder sig til, og i front kan Jonas Wind glide ind på frontløberpladsen og skubbe Yussuf Poulsen ud på kanten. 

Færøerne er knap så hårdt ramt af fravær, men de må dog kigge langt efter Brandur Olsen, der er ude med karantæne. I oktober tabte Færøerne blot 1:0 til Skotland, og dér skiftede holdet til en 3-4-3-opstilling, og de lykkedes meget fint med at holde skotterne væk i det meste af kampen. I det hele taget har færingerne i deres seneste fire kampe slået Moldova 2:1 og tabt 1:0 til både Danmark og Skotland, mens de tabte 2:0 mod Østrig. Det er vel en form for fremgang, at de ikke får læsterlige klø. De har spillet tre betydende kampe og to testkampe mod Danmark siden 1990. Det er blevet til nederlag på i de tre kvalifikationskampe på 1:0, 4:0 og 4:1, og testkampene endte henholdsvis 4:0 og 2:0.  

Danmark:

  • Joachim Andersen (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
  • Pierre-Emile Højbjerg (Midtbane, Fast) – Skadet
  • Mathias Jensen (Midtbane, Reserve) – COVID-19
  • Robert Skov (Midtbane, Reserve) – Skadet
  • Mikkel Damsgaard (Angreb, Fast) – Skadet
  • Kasper Dolberg (Angreb, Fast) – Ikke udtaget
  • Martin Braithwaite (Angreb, Fast) – Skadet

Færøerne:

  • Brandur Hendriksson Olsen (Midtbane, Fast) – Karantæne

Danmark forventet startopstilling: Schmeichel; Christensen, Kjær, Vestergaard; Wass, Delaney, Nørgaard, Mæhle; Olsen, Wind, Poulsen.

Færøerne forventet startopstilling: Gestsson; Færø, Vatnsdal, Nattestad; Rolantsson, Hansson, Vatnhamar, Davidsen; Joensen, Edmundsson, Jonsson.


Odds på Danmark – Færøerne

Et kig på oddsene fortæller, at bookmakerne er stensikre på dansk sejr. 

Odds-forslag: Fornemt farvel til fællesskabet i Parken

Ganske vist mangler det danske mandskab en hel del af de faste spillere, men selv med spillerne fra anden række bør Danmark være klart bedre end Færøerne, der primært består af spillere fra den hjemlige liga eventuelt krydret med spillere fra næstbedste række i Danmark og Norge, og den mest prominente adresse er Joan Simun Edmundssons, for den tidligere Vejle Boldklub- og OB-spiller optræder til dagligt i den bedste belgiske række hos Waasland-Beveren. 

Den forventede danske startopstilling vil have en enkelt spiller uden for de store europæiske ligaer, og det er Jonas Wind fra FC København. Resten tjener deres penge i Premier League, Serie A, Bundesligaen og La Liga. Træner Kasper Hjulmand har vist, han ikke er bange for at tage chancer, men det er trods alt ikke dumdristige sats. Han kalkulerer og vurderer og viser spillerne tillid. Men til dette opgør, der samtidig er punktum for et berusende år med landsholdet og et farvel til 2021 i Parken, kan vi forvente, at Hjulmand vil slutte af på ordentlig vis. Der bliver endnu engang tillid til de velkendte navne, og derfor ligner det selvfølgelig også en klar dansk sejr. 

Og det ville være den helt rigtige måde at slutte året af på med det, der nærmest er blevet en slags signatur-sejr på 4, 4, 4, 4:0. I VM-kvalifikationen er der endnu ikke scoret mod Danmark, men der er dog strøget mål ind i Parken både mod Finland, Belgien og Rusland i sommerens EM-slutrunde. Men scorer Færøerne her, må Danmark blot score mere end fire mål. Anbefalingen tror i hvert fald på en sidste tur med kliken i denne omgang og en stak tidlige julegaver til det danske publikum fra Hjulmand og hans nisser. Danmark vinder med mindst fire overskydende mål. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
2,07
Danmark -3,5
Gå til Unibet *


Danmark – Færøerne: Statistik, topscorer og H2H

  • Danmark fører suverænt VM-kvalifikationspulje F med 24 point for 8 kampe. 

  • Den danske statistik siger 8-0-0 og scoren 27:0.

  • Gæsterne fra Færøerne er på gruppens 5. plads med 4 point efter 8 runder. 

  • Færøernes tal er 1-1-6, mens deres måldifference er 4:17.

  • Danmarks topscorere er indtil videre Andreas Skov Olsen og Joakim Mæhle, som begge har nettet 4 gange. 

  • Hos Færøerne deler 4 spillere æren som topscorere, og det er Sonni Nattestad, Klæmint Olsen, Meinhard Olsen og Heini Vatnsdal, der alle har scoret hver 1 mål.


Expected Goals: Danmark vs. Færøerne de seneste tre kampe:

DanmarkResultatxGFærøerneResultatxG
Danmark – Østrig (1-0) 0,78 – 0,44Færøerne – Skotland(0-1) 0,94 – 1,13 
Moldova – Danmark (0-4)0,00 – 3,05Færøerne – Østrig(0-2) 0,70 – 2,64 
Danmark – Israel(5-0)2,23 – 0,03 Færøerne – Moldova (2-1)  1,92 – 1,33
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv første kommentar

Skriv et svar