18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danish Dynamite mod nye græsgange

Pierre-Emile Højbjerg, Joachim Andersen og Jesper Lindstrøm løber med opmærksomheden i denne transferanalyse. Får vi en transfer til en eller flere danske landsholdsspillere?

Pierre-Emile Højbjerg kan være på vej tilbage til Bayern München. Foto: Bildbyrån

Man bliver ikke ligefrem blæst bagover af det danske landshold for tiden. Et emne, som iøvrigt bliver taget under kærlig behandling af Benjamin Leander og Nicolai Lisberg i den seneste udgave af SpilXpoden. De seneste halvtørre landsholdskampe på trods, kan flere af de danske landsholdsprofiler stå foran yderst interessante klubskifter denne sommer.

Højbjerg tilbage hvor det hele startede?

Vores allesammens danske midtbane-motor, Pierre-Emile Højbjerg, har været en fast og stærk bestanddel af Tottenhams centrale midtbane siden skiftet fra Southampton i 2020.

Danskeren har nydt stor anerkendelse hos de to arrige og pragmatiske trænere Mourinho og Conte, men nu er der altså endnu engang kommet ny sherif til Nordlondon i form af australske Ange Postecoglou, som praktiserer en anderledes offensiv spillestil end sine to forgængere. Derfor kan Højbjerg ende med at komme i overskud i midtbane-kabalen, og det har sat gang i transferrygterne.

Af flere omgange har tyske Bild meldt om interesse fra Bayern München, hvor Højbjerg fik sin seniordebut under Guardiola i en alder af bare 17 år. Sydtyskerne vil have nyt blod til midtbanen efter en skuffende sæson, hvor det slet ikke kørte så glat som vanligt. Hollandske Gravenberch greb ikke chancen, og når der tilmed er rygter om mulige afgange af enten Kimmich eller Goretzka, så ligner det unægteligt, at der kunne blive plads til en dansker på den defensive midtbane. Som den tidligere Liverpool-spiller, John Barnes, udtalte i et interview med SpilXperten, ville det selvfølgelig være et klart skridt op af karrierestigen for Højbjerg.

Det italienske medie Tuttomercatoweb meldte så sent som i tirsdags også om interesse fra spanske Atletico Madrid, hvor der bør være et åbenlyst match mellem Simeones defensive tilgang til spillet og Højbjergs evner som hårdtarbejdende midtbane-knokler.

Joachim Andersen i endnu en rekordtransfer?

Den dyreste dansker nogensinde står muligvis overfor endnu en transferrekord. Da Joachim Andersen i sommeren 2019 skiftede fra italienske Sampdoria til franske Lyon for 225 millioner kroner, var det i en historisk stor dansker-transfer, og hvis man skal tro de aktuelle transferrygter, kan han ende med at slå sin egen dyreste-dansker-rekord denne sommer.

Skiftet til Lyon blev aldrig den helt store succeshistorie for den danske forsvarsstyrmand, til gengæld har han gjort det uovertruffent i Premier League i de seneste sæsoner hos både Fulham og hans aktuelle klub, Crystal Palace. De fine præstationer har vækket interessen hos seneste sæsons mindst indkasserende Premier League hold, Newcastle, som ifølge engelske Daily Mail vil styrke forsvaret yderligere.

Crystal Palace skulle dog ikke være helt overbevist om et salg af danskeren, da forsvarsmakkeren hos The Eagles, Marc Guehi, også er i høj kurs denne sommer. Nyrige Newcastle bør dog have midlerne til at få Palace til at tænke to gange…

Joachim Andersen er eftersigende interessant for nyrige Newcastle. Foto: Bildbyrån

Lindstrøm vil spille Champions League

Rygterne om et sommerskifte til Jesper Lindstrøm har efterhånden floreret i et godt stykke tid. Den danske offensivspiller har spillet to solide sæsoner i tyske Frankfurt efter skiftet fra Brøndby i 2021. Blandt andet havde han en pæn andel i Frankfurts fantastiske triumf i Europa League i 2022.

Da rygterne og Lindstrøms præstationer var på sit højeste blev der meldt om interesse fra et par store engelske krabatter i Liverpool og Arsenal, men med et forår præget af skader og haltende form, virker de engelske storklubbers interesse til stille og roligt at være stilnet af. En klub, som dog ikke har mistet interessen i den danske landsholdsspiller, er RB Leipzig, som netop har sendt holdets største offensivprofil, Nkunku, til Chelsea.

I løbet af foråret har der flere gange været historier fremme i tyske medier om, at Lindstrøm selv ønsker et sommerskifte, og helst til en klub, som spiller Champions League. Set med de briller, så ligger et skifte til Leipzig jo lige til højrebenet. Red Bull-klubben er nemlig for femte sæson i streg kvalificeret til Champions League.

Ifølge Sport Bild skal Leipzig af med 224 millioner kroner for at sikre sig danskerens underskrift, lige godt halvdelen af hvad de selv fik for Nkunku.

Jesper Lindstøm meldes som en mulig afløser for Nkunku i Leipzig. Foto: Bildbyrån

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

1 kommentar

Skriv et svar