18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Costa Rica – odds på costaricanernes VM

Costa Rica var VM’s store overraskelse ved VM i 2014, da den lille mellemamerikanske nation vandt sin gruppe foran store fodboldnationer som Uruguay, Italien og England – og skulle ud i straffesparkskonkurrence mod Holland, før de blev ekspederet ud i kvartfinalen. Kan de heroiske costaricanere klare sig frem til knald-eller-fald-kampene igen? Du finder odds, trup og kampe til Costa Ricas VM på denne side.

Costa Rica vinder VM: 501 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Marco Ureña: 501 – SPIL HER >>*
Bryan Ruiz: 751 – SPIL HER >>*

Costa Rica vinder gruppe E: 26,00 – SPIL HER >>*

Tror du på Costa Ricas udvalgte til VM? Der er i hvert fald rigtig gode odds at hente på dem, som du kan se herunder, hvor vi har samlet markedets bedste odds på Costa Ricas kampe i gruppespillet.

17. juni 2018
14:00 Costa Rica – Serbien 4,70 – 3,25 – 1,95*
22. juni 2018
14:00 Brasilien – Costa Rica: 1,22 – 6,00 – 15,00*
27. juni 2018
20:00 Schweiz – Costa Rica: 1,90 – 3,45 – 4,40*

Der venter tre svære kampe for Costa Rica i gruppe E. Skal der hentes point i nogle af gruppeopgørene, kunne det godt ligne, at det skal blive i den første og sidste kamp mod henholdsvis Serbien og Schweiz. Det mægtige brasilianske landshold i kamp nummer to bliver en meget stor mundfuld for Costa Rica, som ved to tidligere verdensmesterskaber er blevet besejret af Brasilien.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Costa Ricas trup og startopstilling

Keylor Navas (Real Madrid)
Patrick Pemberton (Liga Deportiva Alajuelense)
Leonel Moreira (CS Herediano)

Cristian Gamboa (Celtic)
Ian Smith (Santos de Guapiles)
Ronald Matarrita (New York City)
Bryan Oviedo (Sunderland)
Oscar Duarte (Espanyol)
Giancarlo Gonzalez (Bologna)
Francisco Calvo (Minnesota United)
Kendall Waston (Vancouver Whitecaps)
Johnny Acosta (Rionegro Aguilas)

David Guzman (Portland Timbers)
Yeltsin Tejeda (Lausanne-Sport)
Celso Borges (Deportivo La Coruna)
Randall Azofeifa (CS Herediano)
Rodney Wallace (New York City)
Bryan Ruiz (Sporting Lisbon)
Daniel Colindres (Deportivo Saprissa)
Christian Bolanos (Deportivo Saprissa)

Johan Venegas (Deportivo Saprissa)
Joel Campbell (Real Betis)
Marco Urena (Los Angeles FC)

Forventet startopstilling: Navas – Gamboa, Gonzalez, Acosta, Calvo, Oviedo – Bolanos, Guzman, Borges, Ruiz – Urena


Profiler: Navas skal holde modstanderne fra at score Costa Rica

Keylor Navas
Real Madrid-keeperen får med sikkerhed nok at se til i de tre gruppekampe, hvor Costa Rica er i alle tilfælde er underdogs. Som det typisk gælder for sydamerikanske målmænd er Navas ikke så høj, men til gengæld har han reflekser som en puma. Han har sin absolutte force på stregen, og han kommer virkelig til at skulle vise sine evner som shotstopper, hvis Costa Rica skal have den mindste chance for at spille sig videre fra gruppen.

Bryan Ruiz
Bryan Ruiz er costaricansk anfører og har spillet masser af kampe i gode europæiske ligaer. Han huserer enten på kanten eller som hængende angriber, hvorfra han enten støber kuglerne til sine holdkammerater, eller selv lægger bolden i nettet. Dette huskes han blandt andet for under sidste VM, hvor han stod for den eneste scoring i 1-0-kampen mod de firedobbelte verdensmestre fra Italien, der sendte Costa Rica videre fra gruppen.

Celso Borges
Han er balancespilleren for Costa Rica, og det skal fungere for Deportivo La Coruña-spilleren, hvis det også skal fungere for det resterende costaricanske mandskab. Borges har passeret 100 kampe for Costa Ricas landshold, hvor han primært anvendes som 6’er, selvom han også har offensive kvaliteter, der gør ham i stand til at udfylde 10’er-positionen.


Analyse: Casta Rica må ikke undervurderes

Der er næppe nogen hold, der tør undervurdere Costa Rica oven på deres imponerende bedrift ved seneste VM. Det er også et hold, hvor flere spillere har solid international erfaring og ikke mindst rutine. Én af de yngste spillere, der forventes at indgå i holdets start-11’er, er den 27-åige tidligere FC Midtjylland-angriber Marcos Ureña, der ligger alene i front i en 5-4-1-opstilling. Denne formation fungerede også godt for Costa Rica under sidste slutrunde, hvor holdet var under ledelse af Jorge Luis Pinto. Nu er træneren Óscar Ramírez, og han har videreført det, der fungerede så godt for sin forgænger på trænerposten. Hans mandskab, der rummer flere gamle kendinge fra dansk fodbold – som Christian Gamboa, Bryan Oviedo og Christian Bolaños – har med deres spil frem mod slutrunden vist, at det er i stand til at gøre ondt på flere af VM-modstanderne. Holdet er uden tvivl stærkt nok til at ende i VM-knockout-fasen igen i år, hvis det hele fungerer optimalt for holdet, der endda har mere overkommelig modstand i gruppen i år, end de havde ved VM for fire år siden. Der skal dog stadig en jætte indsats til, før det lille land kan præstere et stort resultat, som det vil være at gå videre fra en VM-gruppe sammen med Brasilien, som efter alt at dømme sætter sig på den ene af de to pladser, der sikrer videre avancement i slutrunden.

Historien om Costa Rica ved VM i fodbold

Costa Rica har blot været med ved VM fire gange tidligere.

Første optræden var i 1990, hvor den lille fodboldnation imponerede stort. Her gik Costa Rica videre fra puljen, hvor det blandt andet blev til sejr over Sverige. I ottendedelsfinalerne kunne Costa Rica dog intet stille op imod Tjekkoslovakiet, da det blev til et 4-1-nederlag.

I 2002 var Costa Rica igen at finde ved VM, men her gik det mindre godt for nationen. Costa Rica var dog tæt på at spille sig videre fra gruppen, hvor nationen duellerede mod Brasilien, Tyrkiet og Kina. Costa Rica startede ud med en sejr over Kina. Derefter blev det til et uafgjort resultat mod Tyrkiet og et nederlag til Brasilien. Nationen endte som nummer tre i gruppen, og her var gruppens nummer to, Tyrkiet, blot bedre på målscoren.

Fire år senere ved VM i Tyskland i 2006 var Costa Riga igen med, og da var nationen oppe imod Tyskland, Ecuador og Polen. Her skuffede Costa Rica stort, da det blev til 0 point og en hurtig exit fra turneringen.

Costa Ricas bedste VM-resultat kom ved sidste VM i 2014 i Brasilien. Her leverede Costa Rica det ene imponerende resultat efter det andet. Nationen var endt i en meget svær pulje med Italien, England og Uruguay. Der var ikke mange, der forventede, at Costa Rica ville få point med fra de tre kampe. Nationen startede dog rigtig godt ud med en flot 1-3-sejr over Uruguay. I kamp to stod mægtige Italien for skud, da Bryan Ruiz scorede det afgørende mål for costaricanerne. I sidste gruppekamp spillede nationen uafgjort mod England. Det resulterede i en førsteplads i gruppen og en meget overraskende exit til Italien og England. I ottendedelsfinalerne var den tidligere europamester Grækenland modstanderen for Costa Rica. Denne kamp blev yderst dramatisk, da herlighederne først blev afgjort efter straffespark. Her vandt Costa Rica med 5-3, og dermed var nationens bedste VM-resultat en realitet. I deres kvartfinale var Costa Rica så tæt på at spille sig videre til semifinalerne, men her var Holland skarpest efter straffesparkskonkurrence. Bryan Ruiz endte som topscorer for Costa Rica med to kasser.

Costa Ricas kvalifikation til VM i 2018 var noget svingende. Nationen var endt i gruppe med Trinidad og Tobago, USA, Honduras, Panama og Mexico. Her blev det blandt andet til uafgjorte resultater mod Panama, Mexico og Honduras. Selvom der var en række svingende resultater, var Costa Ricas VM-deltagelse aldrig i stor fare. Costa Rica sluttede på andenpladsen i gruppen efter Mexico. Noget overraskende missede USA billetten til VM, da landet sluttede på femtepladsen i gruppen.

Costa Rica skal op imod Serbien, Schweiz og Brasilien til VM nu, hvilket bliver en svær, men ikke umulig opgave. Nationen slutter mod Schweiz, og det kan risikere at blive en rigtig afgørende kamp, hvis Costa Rica vinder over Serbien i første opgør.

Landstræner for Costa Rica er Oscar Ramírez, og han har en længere trænerkarriere fra Costa Rica bag sig. Han er derudover tidligere landsholdsspiller, hvor han spillede 75 kampe og scorede seks mål i årene 1985 til 1997. Han har været på trænerposten siden 2015.