18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til Copa America 2024

Copa America 2024 er sommerens helt store fodboldfest i Sydamerika. Turneringen afvikles fra d. 14. juni til d. 13. juli, og stærke nationer som Brasilien, Argentina, Uruguay og Chile deltager. Skal det lykkes for Messi og co. at udnytte hjemmebanefordelen, eller formår Neymar og brasilianerne at hente guldet? Vi giver dig her den helt store optakt til Copa America 2024.


I dette afsnit går vi i dybden med samtlige de 12 deltagende nationer ved Copa America 2021. Alle holdene kommer i år fra CONMEBOL, da Australien og Qatar har meldt afbud grundet corona. Det betyder også, at der hverken er blevet plads til Mexico eller USA. Først får du et hurtigt overblik over grupperne (se gruppeanalyse), og herefter gennemgås holdene. Formatet er derfor blevet en kende anderledes i år, da der kun er 2 grupper med 5 hold i hver, og de 4 bedste fra hver gruppe går videre.

Gruppe A: Argentina, Bolivia, Uruguay, Chile og Paraguay
Gruppe B: Brasilien, Colombia, Venezuela, Ecuador og Peru


Gruppe A: Argentina, Bolivia, Uruguay, Chile og Paraguay


Argentina (Gruppe A)

Bedste resultat i Copa America: Nr. 1Seneste resultat i Copa America
1921, 1925, 1927, 1929, 1937, 1941, 1945, 1946, 1947, 1955, 1957, 1959, 1991, 19933. plads (2019)


Argentina har været i Copa America tørke siden 1993, og det sidder dybt inde i flere af deres ellers fantastiske fans. Lionel Messi har endnu til gode at vinde et trofæ med landsholdet, og Copa America 2021 samt VM 2022 ligner hans bedste muligheder, eftersom den argentinske stjerne har nået en alder af 33 år. Argentina stod egentlig til at have værtsrollen dette år, men pga. coronasmitten i Argentina, var de nødsaget til at trække sig fra værtsskabet. I stedet er det nu tilfaldet deres ærkerivaler fra Brasilien.

Der hviler et stort pres på Argentina forud for slutrunden, og de er da også forudset som de anden største favoritter. Spørgsmålet er om træner Lionel Scaloni har hvad der skal til. Kigger man på truppen fejler den bestemt ikke noget, da de besidder stjerner fra de største klubber i Europa. Der tælles her spillere som Lionel Messi, Sergio Aguero, Angel Correa og Angel Di Maria.

I 2019 var det lige ved og næsten for Argentina, som dog måtte se sig slået i semifinalen med 2-0 mod Brasilien, for derefter at vinde kampen om 3. pladsen mod Chile. Dengang var det også Scaloni, der stod i spidsen for mandskabet, og hvis ikke han vinder i denne omgang, kunne det meget vel blive hans sidste slutrunde som argentinsk landstræner.

Største profil: Lionel Messi
Bud på straffesparksskytte: Lionel Messi

Argentinas trup:

Målmænd: Franco Armani (River Plate), Agustin Marchesin (Porto), Emilano Martinez (Aston Villa), Juan Musso (Udinese)

Forsvar: Nicolas Otamendi (Benfica); Marcos Acuna (Sevilla), Nicolas Tagliafico (Ajax), German Pazzella (Fiorentina), Gonzalo Montiel (River Plate), Lucas Quarta (Fiorentina), Cristian Romero (Atalanta), Lissandro Martinez (Ajax), Nahuel Molina (Udinese)

Midtbane: Angel Di Maria (PSG), Leandro Paredes (PSG), Giovani Lo Celso (Tottenham), Rodrigo De Paul (Udinese), Angel Correa (Atletico Madrid), Guido Rodriguez (Real Betis), Exequiel Palacios (Leverkusen), Nicolas Dominguez (Bologna), Papu Gomez (Sevilla)

Angreb: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Manchester City), Lautaro Martinez (Inter), Lucas Alario (Leverkusen), Nicolas Gonzalez (Stuttgart), Joaquin Correa (Lazio)

Argentinas chance ved Copa America: Argentina er blandt de største favoritter til at vinde Copa America, men der lever en forbandelse over dem, og det vil være meget op til Lionel Messi, om han har en slutrunde i sig efter en lang sæson.


Bolivia (Gruppe A)

Bedste resultat i Copa America: Nr. 1Seneste resultat i Copa America
1999Elimineret i gruppespillet (2019)


Bolivia er et af de mindre hold til dette års Copa América, og det afspejler sig også i kvaliteten af truppen. Sidste år blev de elimineret i gruppespillet, uden at trække et eneste point. Normalt plejer de at kunne drage fordel af deres tit højtliggende stadions, men det vil ikke have den store effekt i dette års Copa América. Bolivia ranker nr. 81 på verdensranglisten, og de forventes ikke at have store chancer til denne turnering.

Bolivias hold består primært af spillere fra den bolivianske liga, der heller ikke ser stærk ud. F.eks. så røg den nuværende førsteplads – The Strongest, ud i kvalifikationen til Copa Libertadores. Bolivia slog Venezuela 3-1 i en testkamp op til Copa America 2021, hvilket giver dem et håb for, at de kan gå videre fra gruppespillet med 4/5 hold, der går videre til kvartfinalerne.

Største profil: Marcelo Moreno
Bud på straffesparksskytte: Marcelo Moreno

Bolivias trup:

Målmænd: Carlos Lampe (Always Ready), Ruben Cardano (Bolivar), Javier Rojas (Bolivar)

Forsvar: Diego Bejarano (Bolivar), Jose Sagredo (The Strongest), Luis Haquin (Melipilla), Enrique Flores (Always Ready), Adrian Jusino (AEL), Oscar Ribera (Blooming), Roberto Fernandez (Bolivar), Jairo Quinteros (Bolivar), Luis Rene Barboza (Aurora)

Midtbane: Juan Carlos Arce (Always Ready), Leonel Justiniano (Bolivar), Danny Bejarano (Lamia), Erwin Saavedra (Bolivar), Diego Wayar (The Strongest), Henry Vaca (Oriente Petrolero), Ramiro Vaca (The Strongest), Erwin Sanchez (Blooming), Boris Cespedes (Servette), Moises Villarroel (Jorge Wilstermann)

Angreb: Marcelo Moreno (Cruzeiro), Gilbert Alvarez (Jorge Wilstermann), Rodrigo Ramallo (Always Ready), Jeyson Chura (The Strongest), Juame Cuellar (SPAL)

Bolivias chancer ved Copa America: Bookmakerne har ikke høje tanker om Bolivia forud for slutrunden, da de vurderes som det dårligste hold med odds 151,00 hos bet365. Med 4 af 5 hold, der går videre, har de dog mulighed for at skabe en lille overraskelse og sende sig selv videre fra gruppespillet.


Uruguay (Gruppe A)

Bedste resultat i Copa America: Nr. 1Seneste resultat i Copa America
1916, 1923, 1924, 1926, 1935, 1942, 1956, 1958, 1967, 1983, 1987, 1995, 2011Elimineret i semifinalen (2019)

Uruguay har altid været blandt de største nationer til Copa America, og de har da også vundet trofæet hele 15 gange før! Den seneste titel skal vi dog finde helt tilbage i 2011, og sidste år blev de slået ud i Semifinalen på straffespark til Uruguay. Et bittert nederlag hvor skurken blev Luis Suarez, der ellers er vant til at være en folkekær helt i Uruguay.

Bookmakerne tager Uruguay ind som de fjerde største favoritter til at tage titlen, og de er placeret lige bagved Colombia. I spidsen for holdet står fortsat Oscar Tabarez, der i en menneskealder har styret holdet med hård hånd. Der er en masse rutine i Uruguays trup denne kamp, hvor vi tæller hele 5 spillere, der står noteret for mere end 100 landskampe.

Luis Suarez og Edinson Cavani indtager naturligvis rollerne som de største offensive stjerner, men man skal bestemt heller ikke kimse af Diego Godin, Jose Gimenez og Lucas Torreira, der alle er velkendte navne på den europæiske topscene.

Største profil: Luis Suarez
Bud på straffesparksskytte: Luis Suarez

Uruguays trup:

Målmænd: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Campana (Al-Batin), Sergio Rochet (Nacional)

Forsvar: Jose Gimenez (Atletico Madrid), Diego Godin (Cagliari), Ronald Araujo (Barcelona), Camilo Candido (Nacional), Giovanni Gonzalez (Penarol), Matias Vina (Palmeiras), Sebastian Coates (Sporting), Martin Caceres (Fiorentina)

Midtbane: Matias Vecino (Inter), Rodrigo Bentancur (Juventus), Nicolas De La Crus (River Plate), Nahitan Nadenz (Cagliari), Giorgian De Arrascaeta (Flamengo), Lucas Torreira (Atletico Madrid), Federico Valverde (Real Madrid), Fernando Gorriaran (Santos Laguna)

Angreb: Luis Suarez (Atletico Madrid), Brian Rodriguez (Almeria), Maxi Gomez (Valencia), Jonathan Rodriguez (Cruz Azul), Edinson Cavani (Manchester United), Facundo Torres (Penarol), Brian Ocampo (Nacional)

Uruguays chancer ved Copa America: Uruguay har en fantastisk trup og de har en masse rutine med sig. Oscar Tabarez er blandt de mest rutinerede trænere til denne slutrunde, og vurderes som en specialt i netop disse slutrunder. Med odds 9,00 på Uruguay kunne de godt være interessante at kigge på som vinder af Copa America 2021.


Chile (Gruppe A)

Bedste resultat i Copa America: Nr. 1Seneste resultat i Copa America
2015, 2016Elimineret i semifinalen (2019)

Chile har taget titlen de seneste 2 ud af 3 udgaver af Copa America, og alene på den baggrund skal man ikke undervurdere dem. De har dog ikke den samme stærke trup, som vi har set ved tidligere slutrunder. F.eks. er de denne gang uden Arturo Vidal, der ellers har været en stor leder for dem i mange år. Alexis Sanchez vil være at finde på det chilenske hold, men heller ikke han er ved sin fordoms styrke.

Truppen består af en god blanding af hjemlige spillere og spillere fra de europæiske topligaer, men der er stadig et stykke fra de adresser deres spillere er at finde på til Argentinas, Brasiliens og Uruguays.

Chile har op til denne slutrunde fået ny træner i form af Martin Lasarte, som kun har været i spidsen for Chile 3 kampe. Det bliver særdeles spændende at se hvordan den tidligere Real Sociedad træner kommer til at klare det på landsholdsplan.

Største profil: Alexis Sanchez
Bud på straffesparksskytte: Alexis Sanchez

Chiles trup:

Målmænd: Claudio Bravo (Betis), Gabriel Arias (Racing), Gabriel Castellon (Huachipato)

Forsvar: Gary Medel (Bologna), Mauricio Isla (Flamengo), Eugenio Mena (Racing), Guillermo Maripan (Monaco), Enzo Roco (Fatih Karagumruk), Sebastian Vegas (Monterrey), Francisco Sierralta (Watford), Daniel Gonzalez (Santiago Wanderers)

Midtbane: Arturo Vidal* (Inter), Charles Aranguiz (Leverkusen), Erick Pulgar (Fiorentina), Cesar Pinares (Gremio), Claudio Baeza (Toluca), Pablo Galdames (Velez), Tomas Alarcon (O’Higgins), Pablo Aranguiz (Universidad de Chile), Marcelino Nunez (Universidad Catolico)

Angreb: Alexis Sanchez (Inter), Eduardo Vargas (Atletico Mineiro), Felipe Mora (Portland Timbers), Jean Meneses (Leon), Carlos Palacios (Internacional), Clemente Montes (Universidad Catolica), Luciano Arriagada (Colo-Colo), Ben Brereton (Blackburn)

Chiles chancer ved Copa America: Chile er hæmmet af en svag trup denne sæson, og medmindre Alexis Sanchez finder sit gamle niveau frem, så ser det svært ud for Chile at skulle hamle op med de andre store nationer.


Paraguay (Gruppe A)

Bedste resultat i Copa America: Nr. 1Seneste resultat i Copa America
1953, 1979Elimineret i kvartfinalen (2019)

Paraguay også kendt som Albirroja, blev mest af alt kendt for deres præstationer under VM 2010. De gik ind til slutrunden med et defensivt mindset, og en vilje om at kæmpe til det sidste. I deres pulje gik de videre som etter, og spillede heriblandt uafgjort mod kæmperne fra Italien. 1/16-dels finalen blev spillet mod Japan, her vandt Paraguay efter straffespark. ⅛-delsfinalen, som var det længste Paraguay nogensinde var nået til en VM slutrunde, tabte de 1-0 til Spanien der senere også blev verdensmestre. Året efter drog de til Copa América, med tæt på det samme hold. Det blev til en stor succes, da de gik hele vejen til finalen og slog Brasilien ud på deres vej. Finalen blev dog tabt 3-0 til Uruguay, som skulle vise sig at være enden på en æra.

Siden Copa América 2011 var det nedad bakke for Albirroja. VM kvalifikationen til VM 2014 blev de sidst, og der skulle gå hele 4 år før den næste Copa América turnering fandt sted. Endnu en gang overraskede Paraguay dog, ved at gå videre fra puljen med Argentina, Uruguay og Jamaica. Dernæst slog de Brasilien ud i kvartfinalen, men tabte dog hele 6-1 til Argentina i semifinalen.

I 2019 fik de en plads videre fra gruppespillet ved at være blandt de bedste 3’ere, men et bittert straffesparksnederlag til Brasilien sendte dem dog ud i kvartfinalen.

Paraguays landshold er ikke synderligt profil fyldt, men de har da spillere som Miguel Almiron og Oscar Romero, der begge kan skabe noget på egen hånd.

Største profil: Miguel Almiron
Bud på straffesparksskytte: Almiron/Romero

Paraguays trup:

Målmænd: Antony Silva (Puebla), Gerardo Ortiz (Once Caldas), Alfredo Aguilar (Olimpia)

Forsvar: Gustavo Gomez (Palmerias), Junior Alonso (Atletico Mineiro), Fabian Balbuena (West Ham), Santiago Arzamendia (Cerro Porteno), Robert Rojas (River Plate), Omar Alderete (Hertha Berlin), Alberto Espinola (Cerro Porteno), David Martinez (River Plate)

Midtbane: Oscar Romero (San Lorenzo), Richard Sanchez (America), Mathias Villassanti (Cerro Porteno), Robert Piris Da Motta (Flamengo), Alejandro Romero Gamarra (Al-Taawoun), Gaston Gimenez (Chicago Fire), Angel Cardozo (Cerro Porteno), Jorge Morel (Guarani), Andres Cubas (Nimez), Braian Ojeda (Olimpia)

Angreb: Miguel Almiron (Newcastle), Angel Romero (San Lorenzo), Antonio Bareiro (Libertad), Braian Samudio (Rizespor), Gabriel Samudio (Argentinos Juniors), Carlos Gonzalez (UANL), Julio Encisco (Libertad)

Paraguays chancer ved Copa America: Ser man tilbage på Paraguyas præstationer gennem tiderne, så har de ikke krævet meget spillermateriale for at opnå store ting. Kollektivet på holdet har båret dem fremad, og den fælles forståelse for den defensive organisation har været vigtigst. Spøgsmålet er bare om Eduardo Berizzo har hvad, der skal til for at levere de taktiske genialiteter, der nok skal til for at Paraguay kan nå langt.


Gruppe B: Brasilien, Colombia, Venezuela, Ecuador og Peru


Brasilien (Gruppe B)

Bedste resultat i Copa America: Nr. 1Seneste resultat i Copa America
1921, 1925, 1927, 1929, 1937, 1941, 1945, 1946, 1947, 1955, 1957, 1959, 1991, 1993, 2019Vindere (2019)

Der er nok ikke mange, der er i tvivl om, at Brasilien altid er blandt de største favoritter til at vinde Copa America. De har gjort det hele 15 gange før og gjorde det også i den seneste udgave tilbage i 2019. Holdet der altid er kendt for levere samba bold, flotte finter og offensiv bold til folket. Deres trup er som altid spækket med stjerner over alle positioner, og ført an af Neymar er der garanti for god underholdning endnu engang.

Brasilien har også fået æren af at skulle agere værtsnation, da de sprang til efter at Argentina havde meldt afbud. Derfor vil det være kendte omgivelser for brasilianerne, som helt sikkert vil give dem en fordel. Det bliver dog uden tilskuere på stadion, så hjemmebanefordelen vil ikke være så stor som normalt.

Tite vil stadig stå i spidsen for Brasilien, og som så mange gange før bliver en af hans fornemmeste opgaver at kunne holde styr på de mange egoer i truppen. Ordsproget lyder at “for mange kokke fordærver maden”, og det er netop dette Brasilien skal passe på. Der er nemlig slet ikke noget tvivl om, at hvis Neymar, Firmino, Jesus, Richarlison og Vinicius spiller som et kollektiv så kan de meget vel gå hele vejen.

Største profil: Neymar
Bud på straffesparksskytte: Neymar

Brasiliens trup:

Målmænd: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Forsvar: Thiago Silva (Chelsea), Marquinhos (PSG), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Renan Lodi (Atletico Madrid), Felipe (Atletico Madrid), Emerson (Real Betis)

Midtbane: Casemiro (Real Madrid), Lucas Paqueta (Lyon), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Douglas Luiz (Aston Villa)

Angreb: Neymar (PSG), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Richarlison (Everton), Everton (Benfica), Gabriel Barbosa (Flamengo), Vinicius Junior (Real Madrid)

Brasiliens chancer ved Copa America: Brasilien er de største favoritter forud for EM 2021, og det er ganske forståeligt. De har uden tvivl den stærkeste trup og de vandt også den seneste udgave. Hvis de kan spille sammen som et kollektiv, så bliver det rigtig svært for de andre mandskaber at nå Brasilien til sokkeholderne.Colombia (Gruppe B)

Bedste resultat i Copa America: Nr. 1Seneste resultat i Copa America
2003Elimineret i kvartfinalen (2019)

Colombia har i de seneste mange år, været anerkendt som et af de bedste hold i Sydamerika. Under VM i 2014 viste de prøver på hvor fantastiske spillere, der besidder et colombiansk pas. Specielt en spiller kom på alles læber under VM 2014 – James Rodriguez. Den skudstærke Bayern spiller, tog fodboldverden med storm, da han scorede fantastiske mål under slutrunden. Det resulterede også i et skifte til Real Madrid fra Monaco efter slutrunden, nu er han dog at finde i Everton. Det var dog ikke kun James, som havde et fantastisk VM. Den hårdtarbejdende kant Juan Cuadrado, imponerede med hans mange løb og store fightervilje. Det resulterede for ham i et skifte fra Fiorentina til Chelsea. Målmanden David Opsina stod en flot slutrunde, så han blev hentet til Arsenal fra Nice og nu i Napoli. Efter succesen i 2014 hvor man dog måtte se sig slået ud af Brasilien i kvartfinalen, var der store forventninger til Colombia under VM 2018. Colombia røg da også videre fra gruppen, men røg ud til England. Der var ikke den samme wow-faktor over colombianerne, og de ulmede heller ikke af fodboldglæde som man så i 2014.

Colombia besluttede at stoppe samarbejdet med José Pékerman efter skuffelsen under VM 2014, det nye valg faldt på den portugisiske træner Carlos Queiroz. Heller ikke Queiroz formåede at imponere som columbiansk træner, og nu er det Reinaldo Rueda, der står i spidsen for holdet og har gjort det siden januar 2021.

Der er stor forskel på VM holdet fra 2014 og til nu, og man kan ikke regne med at se samme tårnhøje niveau. Det blev også vist da de i 2019 af Copa America på skuffende vis allerede blev sendt ud i kvartfinalen. Derudover så ser Colombia også frem mod en slutunde uden både Falcao og Rodriguez, og begge har været instrumentale dele af Colombias offensiv i flere år.

Største profil: Juan Cuadrado
Bud på straffesparksskytte: Duvan Zapata

Colombias trup:

Målmænd: David Opsina (Napoli), Camilo Vargas (Atlas), Aldair Quintana (Atletico Nacional)

Forsvar: Davinson Sanchez (Tottenham); Yerry Mina (Everton), Stefan Medina (Monterrey), Oscar Murillo (Pachuca), William Tesillo (Leon), Jhon Lucumi (Genk), Daniel Munoz (Genk), Carlos Cuesta (Genk)

Midtbane: Juan Cuadrado (Juventus), Edwin Cardona (Boca), Wilmar Barrios (Zenit), Mateus Uribe (Porto), Gustavo Cuellar (Al Hilal), Sebastian Perez (Boavista), Yairo Moreno (Pachuca), Baldomero Perlaza (Atletico Nacional)

Angreb: Luis Muriel (Atalanta), Duvan Zapata (Atalanta), Luis Diaz (Porto), Miguel Borja (Junior), Yimmi Chara (Portland Timbers), Alfredo Morelos (Rangers), Rafael Santos Borre (River Plate), Leandro Campaz (Deportes Tolima), Juan Ferney Otero (Santos Laguna)

Colombias chancer ved Copa America: Colombia kunne bestemt have fornuftige chancer til dette års Copa América, det er en turnering man meget gerne vil vinde og kvaliteten er der. Spørgsmålet er hvordan de klarer sig uden Falcao og James Rodriguez.


Venezuela (Gruppe A)

Bedste resultat i Copa America: Nr. 1Seneste resultat i Copa America
1967Elimineret i kvartfinalen (2019)

Venezuela har over de seneste år udviklet sig godt som landshold, da de har fået spillere rundt i europæiske klubber. De røg sidste år ud i kvartfinalen af Copa America 2019, da de stødte ind i Argentina. Det var dog ganske imponerende at de sende både Peru og Bolivia ud af gruppespillet, hvilket kan give dem lidt blod på tanden op til denne slutrunde.

Venezuela har ikke spillet nogen testkampe op til Copa America 2021, men har i stedet spillet to VM-kvalifikationskampe. Her blev det til 0-0 mod Uruguay senest, hvilket var et ganske imponerende resultat, men før det blev de slået af svage Bolivia med 3-1.

Holdet byder på flere interessante spillere som; Josef Martinez fra MLS, Sergio Cordova fra Augsburg, Yangel Herrera (Udlejet fra Manchester City) og kaptajnen Tomas Rincon fra Torino i Serie A.

Største profil: Josef Martinez
Bud på straffesparksskytte: Josef Martinez

Venuzuelas trup:

Målmænd: Wuilker Farinez (Lens), Rafael Romo (Leuven), Joel Graterol (America de Cali)

Forsvar: Roberto Roseael (Leganes), Alexander Gonzalez (Malaga), Mikel Villanueva (Santa Clara), Jhon Chancellor (Brescia), Ronald Hernandez (Atlanta United), Luis Mago (Universidad de Chile), Nahuel Ferraresi (Moreirense), Adrian Marinez (Deportivo La Guaira), Yohan Cumana (Deportivo La Guaira)

Midtbane: Tomas Rincon (Torino), Yangel Herrera (Manchester City), Romulu Otero (Corinthians), Jhon Murillo (Tondela), Jefferson Savarino (Atletico Mineiro), Yeferson Soteldo (Toronto FC), Cristian Casseres (New York Red Bulls), Bernaldo Manzano (Deportivo Lara), Jose Martinez (Philadelphia Union), Richard Celis (Caracas), Edinson Castillo (Caracas)

Angreb: Josef Martinez (Atlanta United), Fernando Aristeguieta (Mazatlan), Sergio Cordova (Augsburg), Jhonder Cadiz (Nashville SC)

Venezuelas chancer ved Copa America: Bookmakerne tror ikke på Venezuela i dette års Copa América, da de tilbyder odds 67 på dem som vinder. Det gør dem til den anden største underdog i turneringen. Chancerne mellem Peru og Venezuela bør dog måske være mere lige end antaget. I 2019 vandt sendte de Peru ud af gruppespillet, og 0-0 resultatet mod Uruguay op til Copa America har også pyntet ganske godt for Venezuela.


Ecuador (Gruppe B)

Bedste resultat i Copa America: Nr. 4Seneste resultat i Copa America
1959, 1993Elimineret i gruppespillet (2019)

Ecuador har aldrig før vundet en Copa America titel, og det bliver formentlig heller ikke tilfældet i år. Sidste år skuffede de fælt i en gruppe med Uruguay, Chile og Japan, da de kun fik skrabet et enkelt point sammen.

Forud for slutrunden indtager de dog en imponerende 3. plads i VM-Kvalifikationen efter 6 runder, men de to seneste kampe har budt på nederlag til Peru og Brasilien.

Man skal passe på med at afskrive noge hold til Copa America, og selvom Ecuador ikke har den svageste trup af alle mandskaberne, så er det svært at se dem nå langt i dette års Copa America.

Største profil: Enner Valencia
Bud på straffesparksskytte: Enner Valencia

Ecuadors trup:

Målmænd: Alexander Dominguez (Velez), Pedro Ortiz (Emelec), Hernan Galindez (Universidad Catolica)

Forsvar: Robert Arboleda (Sao Paulo), Xavier Arreaga (Seattle Sounders), Mario Pineida (Barcelona SC), Angelo Preciado (Genk), Pervis Estupinan (Villarreal), Diego Palacios (Los Angeles FC), Felix Torres (Santos Laguna), Luis Fernando Leon (Barcelona SC), Piero Hincapie (Talleres)

Midtbane: Christian Noboa (Sochi), Fidel Martinez (Tijuana), Angel Mena (Leon), Jhegson Mendez (Orlando), Ayrton Preciado (Sporting), Gonzalo Plata (Atletico Mineiro), Moises Caicedo (Brighton), Damian Diaz (Barcelona SC), Dixon Arroyo (Emelec)

Angreb: Enner Valencia (Fenerbache), Michael Estrada (Toluca), Leonardo Campana (Famalicao), Jordy Caicedo (CSKA Sofia), Jose Andres Hurtardo (Independiente)

Ecuador chancer ved Copa America: Ecuadors mandskab ser ikke godt nok ud til at bide skeer med de helt store mandskaber, og der er ikke meget op til slutunden, der har vist os tegn på at de skulle overraske her.


Peru (Gruppe B)

Bedste resultat i Copa America: Nr. 2Seneste resultat i Copa America
2019Elimineret i Finalen (2019)

Peru har over de seneste år udviklet sig i en ganske positiv retning. De kvalificerede sig selv til VM i 2018, hvor de gjorde en fin indsats på trods af de ikke gik videre fra gruppespillet. I 2019 var de uden tvivl den største overraskelse til Copa America, da de gik hele vejen til finalen, hvor de tabte til Brasilien. På deres vej slog de både Chile og Uruguay ud, et yderst imponerende stykke arbejde af Ricardo Gareca, der fortsat er træner for Peru.

Overraskelsen over Perus resultater er stor, da de ikke har nogen synderlig imponerende trup at rykke med. Faktisk ser den svagere ud end hold som Ecuador og Paraguay. Men med en jern hård vilje og et fantastisk kollektiv, har de formået at skabe utrolige resultater.

Det bliver fortsat rutinen og viljen, der skal tage Peru langt, hvis de har forhåbninger om dette.

Største profil: Yoshimar Yotun
Bud på straffesparksskytte: Gianluca Lapadula

Perus trup:

Målmænd: Pedro Gallese (Orlando), Jose Carvalho (Universitario), Carlos Caceda (Melgar)

Forsvar: Christian Ramos (Universidad Cesar Vallejo), Miguel Trauco (Saint-Etienne), Aldo Corzo (Universitario), Luis Abram (Velez), Miguel Araujo (Emmen), Anderson Santamaria (Atlas), Alexander Callens (New York City FC), Marcos Lopez (San Jose Earthquakes), Renzo Garces (Universidad Cesar Vallejo), Jhilmar Lora (Sporting Cristal)

Midtbane: Yoshimar Yotun (Cruz Azul), Andre Carillo (Al-Hilal), Christian Cueva (Al-Fateh), Renato Tapia (Celta Vigo), Sergio Pena (Emmen), Wilder Cartagena (Godoy Cruz), Raziel Garcia (Cienciano), Alexis Arias (Melgar), Martin Tavara (Sporting Cristal)

Angreb: Gianluca Lapadula (Benevento), Luis Iberico (Melgar), Santiago Ormeno (Puebla), Alex Valera (Universitario)

Perus chancer ved Copa America: Et hold, der var i finalen sidste år, og som var med til den seneste udgave af VM skal man ikke undervurdere. Hvis de skal skabe overraskelsen igen, så kræver det dog at de spiller en smule over evne igen.