18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

ConteNestor: Transferklumme – Træningslejr eller ej, pisk eller gulerod

I disse spalter tager ConteNestor temperaturen på det europæiske transfermarked. I denne uge bliver der igen kigget mod Mbappe-sagaen, som bliver ved at tage nye drejninger!

Foto: IMAGO/Niall Carson

Holdene er mødt ind til træningslejr, og flere af dem er på et andet kontinent, men det betyder ikke, at der ikke er mindre transferaktivitet. Faktisk startede ugen med et kæmpe drama om Kylian Mbappé. Vi kigger igen nærmere på seneste i den lange saga, med et enkelt tip eller to. 


PSG’s drømmescenarie

Det føles aldrig som, at det kommer til at ende med Kylian Mbappés transfersaga, der for så vidt sagtens kan strække sig ud til næste sommer. Seneste udvikling er, at Mbappé er blevet nægtet at tage med på Paris Saint-Germains trænings- og promotur til Japan og mere eller mindre officielt sat til salg.

Eneste officielle byder er saudiarabiske Al-Hilal, der ifølge AP, er kommet med et gigantbud på €300 mio. Paris Saint-Germain og det dobbelte til Mbappé i løn, sign-on fee og bonusser, og så med den ekstra fordel, at her er kun tale om en etårig kontrakt, så Mbappé har mulighed for at skifte til Real Madrid efterfølgende om et år. 

Sådan et scenario er naturligvis lidt et drømmescenario. Især for Paris Saint-Germain, der kommer af med et problem, og bliver godt betalt for det, og overfor klubbens egne fans får stemplet ham som en übergrådig spiller. Det sidste ville stort set alle andre fans måske kalde for hykleri, men det er også et klart signal til omverden, hvad asking price på Mbappé er. Og den pris er der ingen klubber, selv heller ikke Premier League-klubber med nye penge, der er rigtigt interesseret i at matche.  

Hvad er næste skridt?

Real Madrid og Florentino lurer i kulissen. Foto: IMAGO/Atilano Garcia

Vi har reelt en mexican standoff, hvor alle peger på alle med deres våben. Det er klart Mbappé-lejren, der på forhånd har de bedste kort på hånden, og han begræder næppe, at ikke skulle deltage på en udmattende tur til Japan. Flere iagttagere betragter PSGs forskellige manøvre til at få Mbappé-lejren tilbage til forhandlingsbordet og lave en ny kontrakt, 

I Real Madrid gør man sig ikke nogen aktiv rolle, men ifølge flere medier herunder The Athletic, så er der stadigvæk kontakt mellem Mbappé-lejren og Real Madrid og især præsident Florentino Perez. Real Madrids ultimative problem er, at de ikke er økonomisk forberedt på en så stor en transfer. Egentlig er pengene i dette vindue brugt på Jude Bellingham, selvom Karim Benzemas lidt uventede afgang har efterladt et hul, som det er tvivlsomt om ex-Newcastle-floppet Joselu kan fylde ud, selvom han formentlig først var tiltænkt som erstatning for Mariano Diaz.

Selv hvis Perez på magisk vis, stamper en transfersum op. Sidste gang de bød var det omkring €130 mio, og det blev afvist og man skal nok nærmere €200 mio. Så har man stadigvæk La Ligas lønloft at tænke på, og det er generelt tvivlsomt om Real Madrid kan matche Mbappés nuværende løn i Paris, så der er nogle parter, der skal gå på kompromis. Det der kan tale for en snarlig handel er, at Carlo Ancelotti i de her dage på Real Madrids træningstur til USA, tester en ny taktisk formation 442 som diamant, som er et system, der klart favoriserer Mbappés styrker og mangler. Så mangler de sådan set bare manden selv.  

Det har tidligere været offentlig kendt, at Paris Saint-Germains interne deadline for en løsning er den 31. juli. Det er i skrivende stund om fem dage. Paris-ledelsen håber naturligvis først og fremmest på en eller anden form for forlængelse, hvor der kan være klausuler som kompromis herunder image rights som tidligere har været en af de store knaster for kontraktforhandlingerne, sekundært skal de have solgt Mbappé, og med ovenstående scenario, kan tiden godt blive en faktor, der arbejder imod Mbappé. En måned er ikke lang tid til at forhandle kontrakt og transfers med to parter, hvor der skal skrues en del ting sammen, og der skal findes likviditet. 

Status quo er sejr

Det er stærkt tvivlsomt, om Kylian Mbappé overhovedet er interesseret i en tur til Saudi-Arabien, og hans udtalte ønske har hele tiden været at blive i Paris næste sæson. Spørgsmålet er, hvor længe Paris’ ledelse er villige til at lockoute Mbappé. Gættet herfra er ikke særlig længe, og nu hvor man har forsøgt sig med alle pressionsmidler, så vil man igen bytte pisken ud med gulerod, og håbe på en overtalelse til forlængelse ligesom sidst. Man har på papiret seks måneder fra deres interne deadline.

Når man tænker på mængen af hvis’er, der skal gå i opfyldelse for, at Mbappé skifter klub denne sommer, så er det faktisk en god fidus at spille på Mbappé også er i Paris efter dette transfervindue lukker. Alle de store udbydere har fine odds, hvor Unibet* er bedst med odds 5.00, og hvis man rammer et loft hos Unibet, så har Betfair* 4.33 og Bet365* 3.75. Det er udmærket, i en periode hvor odds kan flytte sig ret meget baseret på rygter alene. Og formentlig kommer de til at falde omkring den 31. Så spil den nu og find popcorn frem, hvis du ikke allerede er træt af sagaen. 

Find alle SpilXpertens transferskriverier samt aktuelle transferrygter her: https://www.spilxperten.com/fodbold/transfers/

 

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩


Læs også:

Skriv et svar