18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

ConteNestor: Transferklumme – Chelseas vilde transferbonanza

Det føles næsten som, at Chelsea har været efter alle spillere, der har en puls, denne sommer, hvor man har fortsat sidste års vilde raid med otte nye indkøb til lidt under €400 mio. Men er der en mening med galskaben? Vi kigger nærmere og har en Lukaku-fidus.

Chelsea og Todd Boehly amok i transfers til Premier League

Todd Boehly og Chelsea er ikke bange for at bruge penge på transfers. Foto: IMAGO / Andy Rowland

Det er altid farligt at gå i supermarkedet på tom mave. Der kommer altid lidt mere i kurven end man havde planlagt, sådan synes det også for Chelsea, der har handlet voldsomt ind de seneste måneder, og alligevel stadigvæk synes at være et par spillere fra at være en mesterskabsfavorit.

Ind er kommet navne som Christopher N’Kunku (RB Leipzig), Moises Caicedo (Brighton), Romeo Laiva (Southampton), Axel Disasi (Monaco), Robert Sanchez (Brighton), Angelo (Santos), Nicolas Jackson (Villarreal), Lesley Ugochukwu (Rennes). Selvom det ligner en pose meget blandede bolcher, så er det ikke helt tilfældige navne, for over manager Mauricio Pochettino er der en sportslig ledelse bestående af Paul Winstanley (Sporting Director), Laurence Stewart (co-Sporting Director) og Joe Shields (Director of Professional Football and Scout), der alle blev ansat efter Todd Boehley overtog Chelsea og kom fra henholdsvis Brighton, RB Leipzig og Southampton, så de kender mange af spillerne særdeles godt, og har handlet dem mindst en gang tidligere.

You can’t win anything with kids

Det gamle hybris-citat som BBC-eksperten Alan Hansen engang sagde om Manchester Uniteds hold efter Alex Ferguson havde skilt sig af med profiler som Mark Hughes, Paul Ince og Andrei Kanchelskis for at satse på en vis gylden årgang tilbage i 1995, viste sig at være forkert, da Manchester United vandt mesterskabet efterfølgende, men man kan godt finde sin indre Alan Hansen frem, når man tænker på, at gammelkendte navne og CL-vindere som N’Golo Kanté, Cesar Azpilicueta, Mason Mount, Kai Havertz, Mateo Kovacic, Edouard Mendy har forladt klubben den anden vej. Chelsea har stort set siden José Mourinho været kendetegnet ved at have en trup med meget høj determination og vinderkultur personificeret i typer som Frank Lampard, Petr Cech, John Terry og Azpilicueta, men de er alle væk. Derfor synes der at være et meget stort ansvar for 38-årige Thiago Silvas lederevner i en trup, der har en gennemsnitsalder på lidt over 23 år.

Argumentet for at bruge så mange penge de sidste 14 måneder er, at spillere kun bliver dyrere, og hellere tage en spiller på kanten af sit store gennembrud, der endnu ikke har toppet. Allerede denne sommer har man talt om, at de €100 mio. som Real Madrid har betalt for Jude Bellingham er billigt, og man vil måske også i et lidt længere tidsperspektiv se €100+ mio. for Moises Caicedo og Enzo Fernandez på deres meget lange kontrakter som billige. Ligesom at bygge holdet omkring en ‘Brighton/Monaco’-stamme heller ikke er en dårlig idé, altså spillere med tidligere relation, fx. Axel Disasi og Benoit Badiashile i forsvaret, eller på højre kant, hvis Chelsea gør alvor af rygterne om Bradley Barcola, så har man en ren Lyon-side med Malo Gusto.

Hvad gør Lukaku?

Chelsea er heller ikke færdige endnu. Det er langt fra usandsynligt, at Bradley Barcola ender i Chelsea. For man har faktisk kun Noni Madueke, der har højre kant som sin foretrukne, og det er næppe gået nogen i Danmark forbi, at Lyon netop har hentet Ernest Nuamah som Barcolas afløser. Derudover har man stadigvæk ikke løst sit angrebsproblem helt. Nicolas Jackson har ikke imponeret i sine to første kampe, og Armando Broja er stadigvæk ikke kommet sig over sin skade, så angrebsreserven er pt. Mason Burstow. Udover Randal Kolo Muani og Dusan Vlahovic er der ikke mange kvalificerede ledige angribere. Medmindre Chelsea rent faktisk er en af de klubber, der allerede nu har tilbudt Mason Greenwood en kontrakt, når denne bliver fritstillet i Manchester United.

Romelu Lukaku er stadigvæk persona non grata, og det trækker ud for at finde en ordning med Juventus, der hidtil er den mest interesserede klub, men de er stadigvæk lige så afhængig af, at Chelsea vil have Dusan Vlahovic den anden vej. Vlahovic spillede en god kamp og scorede i weekenden, så odds på, at han ender i Chelsea er helt oppe på 4.00 hos Unibet* nu. Omvendt er Lukaku til Juventus stadigvæk i lave odds som 1.50 hos Unibet*. Men en duo bestående af Lukaku og Vlahovic synes bare rent spillestilsmæssigt ikke at give mening, medmindre Massimiliano Allegri har tænkt sig at spille ligesom man gjorde i midt-90erne. Lukaku har hele tiden haft tilbud fra Saudi-Arabien, og her kommer fidusen:

Unibets transferbets er hvor man spiller henne per. 1/9. Dvs efter det europæiske transfervindue lukker, men det saudiske vindue lukker først 20/9, så de har rigeligt med tid til at forhandle en aftale med både Chelsea og Lukaku. Så hvis Lukaku stadigvæk er i Chelsea per. 1/9. så giver det faktisk odds 10,00 hos Unibet*.

Financial Fair Play-spøgelset

Chelseas transfer-strategi afhænger så også af, at det er de helt rigtige spillere, der kan tage det sidste skridt, ellers er man sat tilbage i en del år. For Financial Fair Play-spøgelset trænger sig på, at man allerede nu er begyndt at sælge en spiller som Lewis Hall for £30 mio. som egentlig havde en pæn fremtid i klubben med store forhåbninger hos klubbens fans, men af finansielle hensyn var bedre at skifte permanent i stedet for en klassisk lejeaftale. Der er ingen tvivl om, at Chelsea har et stort transfer-underskud, men i Financial Fair Play-billedet kan noget af hullet lukkes med talmagi, da afskrivningerne på kontrakter – og dermed påvirkningen i regnskabet – er det reelle tal man regner med. Derfor vil det rammer Chelsea ekstra hårdt, hvis mange af de nye spillere allerede skal erstattes af nye igen om 1-2 sæsoner, og vil sætte dem i en uundgåelig hård FFP-klemme.

Det har været nemt de sidste måneder for mange fans at tage sig til hovedet, når man fulgt med i Chelseas transferbonanza, men man skal dog huske på, at i den sportslige ledelse sidder der tre personer, der i en årrække har været blandt Europas bedste til at finde billige spillere og sælge dem dyrt. Nu må tiden vise om de er klar til at tage næste skridt, hvor man køber dyrt og sælger endnu dyrere.

Vil du have mere transfersnak? Se vores store transferside.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar