18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

ConteNestor: Transfer-analyse – Mbappés bombe

I disse spalter tager ConteNestor temperaturen på det europæiske transfermarked. I denne uge kigger han nærmere på uro i Paris, som kan resultere i et Mbappé-skifte allerede denne sommer.

Kylian Mbappé kan være på vej væk fra PSG allerede denne sommer. Foto: Bildbyrån

Den store franske sportsavis L’Equipé kunne i mandags fortælle historien om, at Kylian Mbappé ikke ville benytte sin option på forlængelse af kontrakten med Paris Saint-Germain, og har dermed kontraktudløb allerede næste sommer. Vi kigger nærmere på, hvad der så sker nu.

Uro i Paris

Hvis man har fulgt Kylians Mbappés transfersagaer igennem årene, så vil man vide, at Mbappé aldrig har været helt tilfreds i Paris, og at det har udviklet sig til lidt af en magtkamp, hvor Mbappé må regnes som den ultimative stjerne, også større end både Neymar og Lionel Messi.

Det er en offentlig hemmelighed, at Neymar gerne må smutte, og Messi har valgt sig et lukrativt optimum i Miami, hvor både klima, skatteforhold og kommercielt synes optimalt frem for en tur i sandkassen i Saudi-Arabien.

Mens denne analyse skrives, har bølgerne gået højt, og blevet en kamp på sociale medier og pressen, hvor Mbappé-lejren både har bekræftet, at man ikke ønsker at forlænge aftalen, men også at man ønsker at blive i Paris Saint-Germain næste sæson.

Derfor har oddset for om Mbappé bliver i Paris Saint-Germain også svinget imellem 2.00 og 1.30, i skrivende stund er bet365* bedst med 1.75.

Er Kongeklubben næste destination?

Det virker som timingen for udmeldingen er dårlig for alle parter, og det er fristende at tænke, at der er tale om et læk nærmere end en PR-kampagne fra Mbappés side, men man bør også hæfte sig ved, at Mbappés store idol Thierry Henry pludselig sprang fra muligheden at blive assistenttræner i Paris sammen med Julian Nagelsmann, og trænersædet forbliver stadigvæk tomt i en klub, hvor Mbappé synes at have (for) stor indflydelse både på trænervalg og trupsammensætning.

Det taler dog for, at der er tale om en kampagne fra Mbappé-lejren i håb om at få klubbens fans til at lægge pres på ledelse, for at få ham til at blive og dermed gennemtvinge sin vilje. Paris har tidligere vist at have en vis is i maven, og legede med ilden ved sidste kontraktforlængelse, men hvis de også har en fornemmelse af, at det er endegyldigt slut, så er en stor transfersum heller ikke ubetydelig for dem.

I Madrid havde man egentlig først forventet at gå efter Mbappé til næste sommer, hvor han så ville være kontraktfri, Præsident Florentino Perez, der står overfor lidt af et udfordring med at fremskaffe de fornødne midler, i et transfervindue, hvor man også gerne vil betale €100 mio for Jude Bellingham.

Madrid har dog ikke brugt mange penge, udover Aurelien Tchouameni, i flere vinduer, og har formentlig fleksibilitet og luft i budgettet til at det kan ske. Mbappé skal dog ikke regne med, at lønnen kan matches på Paris’ niveau, da Real Madrid er underlagt La Ligas regler for lønloft. Unibet* er pt. bedst med 3.75 på et skifte, der synes efterhånden uundgåeligt. Spørgsmålet er bare, om det bliver i år.

Florentino Pérez og Real Madrid er favoritter til at sikre Mbappés underskrift. Foto: Bildbyrån

Den perfekte gave for ny Manchester United-ejer

Reelt er der kun to outsidere og her skal man tage med, at Mbappé aldrig synes at være helt solgt på idéen om England. Hvis overtagelsen af Manchester United når at ske i dette vindue, så vil det være oplagt at det bliver den nye ejers gave til klubbens fans i håbet om bedre tider.

Hvis det ender med Sheik Jassim, hvor Paris Saint-Germains Nasser Al-Khelaifi også trækker lidt i trådene, så vil tabet formentlig gøre mindre ondt på Paris’ og transfersummen synes næsten at være en blankocheck med qatarske træpenge. Hvis det bliver Sir Jim Ratcliffe og INEOS, så har de qua deres ejerskab i Nice set med egne øjne, hvor god Kylian Mbappé er.

Der hersker næppe tvivl om, at Real Madrid er ønskedestinationen for Mbappé, men hvis ender med at passe, så er Manchester United det mest logiske bud. Unibet* giver flotte 15.00, mens andre har den helt nede i 5.00.

Den anden outsider, der rent faktisk har råd er Chelsea, hvor Todd Boehlys lommer stadigvæk synes meget dybe, samtidig med at det ser ud til, at man får afsat både Romelu Lukaku og Pierre Emerick Aubameyang til Saudi-Arabien for fornuftige penge.

Samtidig har Chelsea lige ansat Mauricio Pochettino, der netop har en relation og erfaring med Mbappé. London er generelt også mere attraktiv som by end Manchester, spørgsmålet er bare om London, Pochettino og Premier League er nok for Mbappé. Unibet* er bedst her med odds 19.00.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Læs også:

Skriv et svar