18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

ConteNestor: Transfer-analyse – Den tidlige angriber-kabale

I disse spalter tager ConteNestor temperaturen på det europæiske transfermarked. I denne uge kigger han nærmere på, hvad det betyder, at Karim Benzema stopper i Real Madrid.

Karim Benzemas skifte fra Real Madrid til Al-Ittihad har sat gang i en angriber-kabale. Foto: Al Ittihad/Reuters/Ritzau Scanpix

Karim Benzemas skifte fra Real Madrid til Al-Ittihad har sat gang i en angriber-kabale. Foto: Al Ittihad/Reuters/Ritzau Scanpix

Man kan godt diskutere om, det var forventeligt, at Karim Benzema annoncerede, at han stopper i Real Madrid til fordel for Saudi-Arabien og Al-Ittihad, men det kickstarter i hvert fald den transferkabale, hvor flere af de europæiske storklubber skal ud at finde ny spydspids. Som moderne fodbold har udviklet sig, så er den komplette 9er nødvendig for succes, mens trenden med usynlige 9er er død.

Samtidig står det også klart, at Manchester United, Chelsea og Bayern München som minimum vil være på udkig efter en topangriber – spørgsmålet er bare hvem. I dette vindue vil der være to top prospects som de fire storklubber vil overveje, og se om de kan finde økonomi til.

Victor Osimhen er et varmt transferemne

Undertegnede er netop hjemvendt fra Napoli, hvor Victor Osimhen er blevet afgudet som en helgen, kun overgået af Diego Maradona, men selvom Osimhen – der i øvrigt ikke taler italiensk – i TV-interview efter pokaloverrækkelsen taler om muligheden for at vinde Champions League (foranlediget af klubejer Aurelio De Laurentiis), så virker det en kende urealistisk, og spørgsmålet er, om han selv er i klubben. Sæsonens store forsvarsspiller Kim Min-jae skulle eftersigende have pakket sine ting til fordel for Manchester United (den kan i øvrigt stadigvæk nås til 1.73 hos betfair*).

Osimhen er total komplet og har en samlet pakke, hvor han både er hurtig og dominerende i luftrummet samtidig med, at han også er teknisk stærk nok til at kunne spille med i små rum ligesom Erling Braut Haaland. De eneste to ting, der taler imod Osimhen, er en gammel skadeshistorik og Napolis formodede startpris på €150 mio. Hvilket er en pris, der vil gøre ham til verdens tredjedyreste spiller. Men omvendt er det en pris, der nok er til at tale med ved en hurtig handel.

Real Madrid (21.00 Unibet*) og Chelsea (6.00 Unibet*) synes at være dem, der er mest klar på en hurtig handel.

Victor Osimhen har mange bejlere. Foto: Bildbyrån

Victor Osimhen har mange bejlere. Foto: Bildbyrån

Hvad med Kai Havertz?

Økonomien kan blive et problem for Real Madrid, men omvendt er det formentlig Osimhens egen foretrukne destination. Chelsea har pengene, men er også i gang med en større oprydning, hvor både Romelu Lukakus og Kai Havertz’ fremtid skal afklares. Der er ikke åbnet spil på Havertz endnu, og Real Madrid er netop også nævnt her, men hold øje med Bayern München som den mere oplagte destination. Real Madrid vil være odds-favorit, men taktisk giver Havertz ikke mening, da Real Madrid ikke rigtigt benytter sig af Havertz’ favoritposition, og det er utænkeligt med Havertz som angriber igen. Så her kan man godt spekulere.

Kai Havertz kigger mod nye græsgange. Foto: Bildbyrån

Kai Havertz kigger mod nye græsgange. Foto: Bildbyrån

Hvor ender Harry Kane?

Den anden spiller er Harry Kane. Nu har Tottenham endelig fået deres manager på plads med Ange Postecoglou, men er det nok til at få Harry Kane til at forlænge aftalen, der udløber med Tottenham om et år, eller er Tottenham nødt til at sælge ham for omegnen af €100 mio?

Bookmakerne har Real Madrid (2.75 Unibet*) som første mulighed, hvis han forlader Tottenham. Manchester United (3.50 betfair*) følger efter, og her skal man overveje nogle ting. Manchester United er stadigvæk i gang med deres salgsproces, og derfor ser man næppe store kæmpe-handler imens dette pågår. Derfor vil de formentlig ikke jagte større spillere i starten af transfervinduet, indtil dette er på plads. Det samme gælder for Bayern München, der stadigvæk ikke har styr på deres sportslige ledelse. Men Harry Kane har længe været på ønskelisten på Säbener Straße, selvom Dusan Vlahovic (3.00 betfair*) er favoritten til deres næste angriber.

Det der taler imod en kæmpe transfer for Harry Kane, og som kan afskrække flere hold er, at Kane fylder 30 år i næste måned, og dermed er en mellemlang investering at best. Både engelsk og tysk presse mener dog, at Harry Kanes foretrukne valg er Manchester United, og selvom spekulationer om Madrid lever i bedste velgående, så skal man også huske, at Real Madrids præsident Florentino Perez er blevet afskrækket med at betale ældre Premier League-stjerner, efter skuffelsen med Eden Hazard.

Så skulle vi vælge, så ligner Manchester United et bud senere i vinduet for Harry Kane. Og enten Chelsea eller Real Madrid for Victor Osimhen.

Forlader Harry Kane de trygge rammer i Tottenham? Foto: Bildbyrån

Forlader Harry Kane de trygge rammer i Tottenham? Foto: Bildbyrån

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar